Şimdi Ara

Lumia 950 ve Lumia 950XL ülkemizde lanse edildi: İşte tüm detaylar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonuçta bu amerika avrupa fiyatlarına karları falan filan da dahil. illa saticam diyorsan kâri minimum düzeyde tutarsın 1500liraya f/p yapar satarsın bu telefonu.o zaman windows tutulur. aynı fiyata hatta daha uyguna note 5 gibi telefon var.
    Daha hala line beta , whatsapp bile son zamanda düzeldi. Yine de bildirim sıkıntısı oluyor arada. Lumia 920, 1yil ben kullandım bir yildır da kardeşim kullanıyor. Market ha düzeldi ha duzelicek bir türlü oturtamadilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buralarda Tizen, Firefox os gibi işletim sistemleri konuşulunca herkes nedense bir anda iyimser kesilip gelişsinler, rekabet iyidir lafları ediyordu. Açın bakın o haberlere... Ama nedense Windows ile ilgili olunca bir öfke kusma hali beliriyor millette. Ama bakın Firefox os artık geliştirilmeyecek. Keşke başka sistemler de gelse de piyasayı 2 tane şirket sömürmese. Şimdi ergen ergen internet furyasına takılan "çöp" yorumlarını saymazsak haklı eleştiriler de yok değil.
    Windows'lu bir telefon kullanıcısı olarak da kendimce telefonun ve sistemin birkaç eleştirisini yapayım...
    - Telefonun fiyatı ülkemiz üst düzey telefonlarına göre normal. Zaten ucuza amiral gemisi kalmadı ki bu telefon istisna olsun. 4bin tl gibi fiyatlara iPhone alanlar var bu ülkede... Ayrıca fiyatlandırma çoğu zaman ürünü daha iyi gösterme adına bir miktar yukarılara da çekilebilir. Sonra sonra düşer...
    - Tasarım yavaş yavaş eski Nokia'nın Lumia'larından farklılaşmaya başlamış. 950 XL tasarım olarak daha iyi olsa da çoğu yerde arka kapağının ucuz telefon hissiyatı verdiğinden bahsediliyor.
    - Sd 810 ısınıyor bu bir sır değil ama sd 820 bekleyecek durumu yoktu microsoft'un. Eğer onu da beklese ne zaman telefon çıkaracak? Windows 10m çıkış yapacak ama ortada telefon olmayınca ne olacak? mecbur sd 810 ile çıktı ona da çok laf etmenin alemi yok. bir de sıvı soğutma ne kadar etkili onu bekleyip görmek gerek.
    - Windows 10 mobil için konuşursak eksiği yok mu var. genel olarak günlük işlerinizde sıkıntısı yok. android ve ios ile ne yapabiliyorsanız win10m ile de yaparsınız. ama şöyle bir beta havası esiyor. hala yerel uygulamalar bazı şeyleri dene yanıl ile düzeltiyor. bir şey düzelirken başka şey gidebiliyor. ama ben çok kafaya takmıyorum çünkü çoğu gelişme küçük adımlarla da olsa iyiye gidiyor. ayrıca en azından artık geliştiriciler sisteme daha fazla erişebiliyor.
    - uygulama için kullanıcılar hala bekleyecek. mecbur bekleyecek. dünya genelinde telefon piyasasında %2,8 bir hacme sahip. bu pazar payına rağmen yine iyi uygulama var denebilir. Siz uygulama geliştirseniz 100 kişiye mi 100bin kişiye mi geliştirirdiniz? ama burada da küçük adımlarla da olsa gelişmeler var. win10m için yenilenen ve evrensel olan uygulamalar 8.1'e göre daha ileride bir deneyim sunuyor. ama az ve hala eksikler.

    tüm bu eksikliklerle microsoft'un işi çok zor. üstüne bazı noktalarda hatalı pazarlama yöntemleri de ekleniyor. mesela hala telefonları kurumsal pazar hedefli düşünüyorlar. miki biraz daha son kullanıcıya kendini sevdirmeli. telefonda kaç kişi word olduğu için alır? kaldı ki zaten bunları artık her platforma (kendi sisteminden bile daha iyi bazı noktalarda) çıkarıyor zaten. kamera artık rakiplerinde de çok iyi. elinde tek continuum var. o da şu anki haliyle merak için ve arada kullanılacak bir oyuncak olmanın ötesinde değil. telefon sattıracak bir özellik olmaktan çok uzak.

    android ile kıyaslarsak iyi tarafı güncelleme. hangi sürüm çıktı ne oldu benim telefona güncelleme gelirmi derdi yok. rom gibi saçmalıklar yok. güncelleme gelince amerikadaki emily de istanbuldaki emine de alıyor. virüs derdi daha az. bunların yanında hatalarını eksiklerini giderince kullanıcı çeker, kullanıcı geldikçe uygulama gelir bu böyle devam eder... temennimiz de bu yönde. sonuçta buralarda kimsenin bahsi geçen şirketlerde hissesi yoktur buralarda. herkes cebine uygun telefonu almaya bakıyor.





  • Eevet yere bi mağaza açma gibi bi planları var galiba.Konya da Millet Caddesinde 1 ay oldu ya da olmadı bi Microsoft Lumia Satış Merkezi açtılar.
  • WP telefona +2000 TL verilmez. Tabi sokağa atacak parası olan varsa bilemem.
  • Reklam bombardını yapmaları lazım yoksa olmaz.

    1. Kutudan kulaklık çıkmalı, çıkmıyorsa yanında bi tane kaliteli mikrofonlu kulaklık hediye etsinler.

    2. Continuum Dock'ı hediye etmeliler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Ya bu yöneticiler neden çok bilgisiz gibi duruyor yoksa bana mı öyle geliyor? Erdi abinin soruduğu bütün sorulara en iyi cevapları bi ZTE'nin yabancı müdürü çok iyi cevaplar vermişti bir de yanlış hatırlamıyorsam LG'den yabancı bayan vardı. Türk yöneticilerde mi sıkıntı acaba anlayamadım ?

    Çok haklısın. İki üç kelime ezberlemiş çıkmış . Erdi bey o kadar güzel sorular sordu ve sıkıştırdı ki hiç bir elle tutulur cevabı yok.

    Uygulama mağazası zayıf diyor ne yapacaksınız?
    - Yönetici hanfendi, işte 1 milyar cihazda kullanılcak falan diyor. Arkadaş bahsettiğin olay normal windows. Sene başında bas bas bağırdılar. Tek işletim sistemi bütün platformlarda diye. EE bu telefonlarda normal işletim sistemi çalışmıyor ki. Mobile versiyon diye bişi çıkarmışınız o çalışıyor. Ben bu telefona exe tabanlı programları kurabilsem hadi eyvallah. 1 milyar cihaz de. Ama öyle değil ki. Ben bu cihaza ancak mağazasına girip bakarım ne varsa onu yükleyebilirm. o zaman milyar cihaz zırvalama.

    bide tutturmuş hanfendi continuum.
    O continuum özelliği nedir ya. Ben bi tek ekranda microsoft office kullanabilmek için mi bu özelliği için o alete deli gibİ para bayılcam. bana bilgisayarın telefonun olacak diyor. bak bak. arkadaş benim bilgisayara yüklediğim programları yükleyebiliyor muyum senin bu telefonuna hayır. örneğin ben bilgisayarımda autocad kullanıyorum. ben bu telefona yükleyebileyim autocad. ama autocad sadece continuumla ekrana yansıttığımda aktif olsun. öyle kulanabileyim. hadi böle işletim sistemi yap. sonra bana bilgisayarın artık telefonun de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tennozer -- 25 Aralık 2015; 1:54:40 >




  • Sevgili Mesut Çevik'in bir yorumu vardı aynısını yazıyorum buraya. Ahahahaha :D

  • Erdi bey'e bir kez daha hayran kaldım. Markanın değil tüketicinin sorularını sorduğu için. Bir samsung bir apple gibi Türkiye ye önem vermeyen, 3. Dünya ülkesi gören bir yazılım devini köşeye sıkıştıran sorular sorabilecek kadar yürekli olması çok sevindirici. Artık gönül rahatlığı ile ios yada android'e geçebilirim.

    Cortana diye 2 yıldır bekledim ama değmezmiş...

  • Bence bu bakis acisi tam dogru degil..Bu telefonun maliyeti Microsoft Turkiye Sirketine 650 $ degil ki.. ABD deki 650 $ Fiyat - Kar Payi - Vergi - tum masraflar = 250 $ belkide .. Microsoft Turkiyeye kaca sattiklarini bilmiyoruz ama belki de MS Turkiye kendi kar payini dusurup cihaza olan ilgiyi artirmayi hedefleyebilirdi..
  • Yazı bekleyip Lumia 950 nin 2 bin lira altına düşmesini beklemeyin. Alın GM 4G 650 lira, kalan parayla da bir tane digital camera alın fiyat performans takılın.

    Bitmemiş ve geliştiriciler tarafından ilgi görmeyen bir sisteme 2 bin TL verip paranızı çöpe atmayın. Ya da atın bananeeeeee....

  • Abla ezberlemiş çıkmış. Windows Phone forumlarında konuşulan bilinen bilgilerin haricinde gram bilgisi yok. Benim bilmediğim yeni bir tane cümle kurmadı hatta kuramadı. 2 yıl içinde bir milyar cihazda olacakmış da bilmem ne. Ben 3 yıldır WP kullanıyorum. Ne Facebook ne de twitter düzgün çalışıyor. Instagram zaten yok gibi 3. parti programlar ile kullanıyoruz. Beni ilgilendirmez ki kaç kişi kullanacakmış da bla bla. Tanıtımını izlediğim, milletin 5 aydır kullandığı cihazı yeni diye alıp kullanmam açıkçası. Ben size diyorum ki Microsoft Lumia'yı bitirip Surface Phone ürünlerine geçecek bunları alıp da kendinize ve cebinize yazık etmeyin.

  • Yaklaşık 2 senedir lumia 1520 kullanıyorum. Bir hevesle Ms nin ismine güvenip nasılsa geliştirirler diye 2.150tl ye aldım.Microsoft sistemlerinin hayranı olarak söylüyorum Ne yazık ki geçde olsa Ms nin mobil platformda üst seviye adam gibi sistem ve telefon üretemeyeceğine inandım. Bir allahın kuluda bizi uyarmadı. Ben uyarıyorum her açıdan uzun zaman incelemem ve kullanımlarım sonucu orta ve üst seviye lumia kesinlikle almayın. Çok uzun süre laft söyletmedim bu sisteme ama gerçekten çöpmüş.fakat giriş seviyesi alınabilir. Mesut ve Erdi beyler hakikaten bu işin uzmanları. Bu adamları dinleyin hangi telefonu ve sistemi öneriyorsa ona yönelin.sonuç olarak microsoft cihazlar üretebilecek bir marka değil. O iş samsung, apple, lg vs...nin işi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sylver89

    Bence bu bakis acisi tam dogru degil..Bu telefonun maliyeti Microsoft Turkiye Sirketine 650 $ degil ki.. ABD deki 650 $ Fiyat - Kar Payi - Vergi - tum masraflar = 250 $ belkide .. Microsoft Turkiyeye kaca sattiklarini bilmiyoruz ama belki de MS Turkiye kendi kar payini dusurup cihaza olan ilgiyi artirmayi hedefleyebilirdi..

    Tum masraflari icine katmayi dusuneceksek Turkiyeye giristeki gumruk vergisi, ulasim masraflari vs vs bir suru vergiyi de koymak gerek. Elbette fiyati savunmuyorum. Ancak sonucta bu telefonun fiyati amerikada bu. Icinde sirketin karindan masrafina hersey var. Haklisiniz. Ancak ulkemizde kur farki ve ekstradan yuzde25 vergi var. Detaya girmeden temel bir hesaplama bendeki.

    Ayrica haklisiniz kendi karindan dusup agresif fiyatlama yapabilirler. Ama Microsoft icin ulkemiz pazari onemli bir pazar degil. Umurlarinda degil kisacasi. Yoksa bir Surface bile getirmediler 4 nesildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sadece kamera için 2 bin tl para verilmez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: otosinan

    Yaklaşık 2 senedir lumia 1520 kullanıyorum. Bir hevesle Ms nin ismine güvenip nasılsa geliştirirler diye 2.150tl ye aldım.Microsoft sistemlerinin hayranı olarak söylüyorum Ne yazık ki geçde olsa Ms nin mobil platformda üst seviye adam gibi sistem ve telefon üretemeyeceğine inandım. Bir allahın kuluda bizi uyarmadı. Ben uyarıyorum her açıdan uzun zaman incelemem ve kullanımlarım sonucu orta ve üst seviye lumia kesinlikle almayın. Çok uzun süre laft söyletmedim bu sisteme ama gerçekten çöpmüş.fakat giriş seviyesi alınabilir. Mesut ve Erdi beyler hakikaten bu işin uzmanları. Bu adamları dinleyin hangi telefonu ve sistemi öneriyorsa ona yönelin.sonuç olarak microsoft cihazlar üretebilecek bir marka değil. O iş samsung, apple, lg vs...nin işi.

    Evet kardeşim gerçeği geçte olsa gördük sana aynen katılıyorum.

    Artık microsofta tepkimizi gösterelim artık 2500 liramozı öyle kolayca alamayacağını anlasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu telefonların sonu da aynen lumia 930 gibi olacak. Hatırlayabilmeniz için fotoğrafını ekledim 930 şöyle birşeydi.
    Lumia 950 ve Lumia 950XL ülkemizde lanse edildi: İşte tüm detaylar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alprkrkmz


    quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    fiyat fazla microsoft türk kullanıcısını tanıyamamış.

    Microsoft ile ne alakasi var. Dolar olmus 3 lira. Telefonun abd fiyati 650 dolar. 650*2,9=1885 tl. Ekle cep telefonlarindan alinan yanlis hatirlamiyorsam %25 vergiyi. 2350 civari bir fiyat. Microsofta gelene dek vergisi ve doviz kurunu ayarlayan devletimiz var en basta.

    %25lil vergi hesaba katıldığında fiyat baya baya ucuz. Yurt dışı fiyatı olan 650 dolar etiket fiyatı. Kasada %8 lik bi vergi bindiriyorlar buna yaklaşık 700 dolara geliyor. Bizdeki gibi vergiyi etiket fiyatına yazmıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.microsoft.com/tr-tr/mobil/destek/urun/lumia950/teknik-ozellikler/
    Kutu içeriğine baktım. Pil, şarj aleti, usb c kablosu, kullanım kılavuzu
    Kulaklık yok.

    USB kabloyu da, daha yeni bir tür olduğu için,
    kullanıcılar piyasada bulamayıp arkamızdan sövmesinler diye koymuşlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 25 Aralık 2015; 12:58:05 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'da Lumia 950 49 dolar indirimle 549 dolardan satılıyormuş şimdi. Yılbaşından sonra yükselebilir tabi ama piyasaya yeni çıkmış cihaza ne indirimi. Zaten lumia 550 de daha çıkar çıkmaz İngiltere'de indirimli satıldı.
    http://www.gsmarena.com/microsoft_lumia_550_price_in_the_uk_drops_to__pound60-blog-15514.php
    http://www.ibtimes.com/microsoft-lumia-950-price-slashed-holiday-sales-2235937




  • mesincır kullanıcısına yanıt
    daha çok indiirim yapmak zorunda kalırlar bu kafayla giderlerse. hele türkiye de 10 tane satılınca, seve seve indirim yapmak zorunda kalacaklar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.