Şimdi Ara

LG L1960TQ divxlerdeki performans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaşlar LG L1960TQ monitörümü yeni aldım teni crt den lcd ye geçtim monitör mükemmel ama divx lerdeki performansı beni çok tatmin etmedi çok hafif karelenmeler ve noktacıklar belli oluyor acaba bu ekran kartı ayarlarından düzeltilebilirmi



  • Düzelmez TN panele sahip monitörlerde o karelenmeler oluyor markası ister sony olsun ister inca olsun önemli olan kullanılan paneldir maalesef divxleri öyle izleyeceksiniz
  • slm, denedigin filmlerin özelliklerini(çözünürlük,bitrate) yazabilir misin? Bu konu benim için çok çok önemli. Şimdiden teşekkürler...
  • farketmiyo film çözünürlüğü veya ripi hemen hemen tüm divxlerde yapıyoo gerçi izleyince göz alışıyoo ama yeni geçerken biraz içinize sinmeyebilir
  • monitorun çöznürlüğü 1280*1024. bu çözünürlük dışında net görüntüyü yakalayamazsın.
    sonuç monitorun suçu yok
  • sen hd xvid indir bakalım yüksek çözünürlüklü yine kare görekmisin. bence panelle alakası yok senin divxler kalitesiz. ayrıca sadece film seyredeceksen geniş daha mantıklıy olurdu ama artık bi önemi yok.
  • Başka bir başlıkta yazmıştım;

    Divx dosyasının özelliğine bağlı,
    şöyleki;
    512x380 gibi çözünürlük ve üstünde ise,
    data akış değeri (bitrate) 900kbps ve üzerinde ise,
    aksiyon filmi değilde , durağan bir film ise,
    pek sorun çıkarmaz, izleyebilrisin,
    Ancak;
    1000-1100 kbps üzeri ve 640x480 çözünürlük üzeri daha iyi olur.
    çok hareketli filmlerde ise tercih, 1400kbps üzeri olmalı

    Bugün indirdiğim divx 1400 kbps idi ve 720x332 de full ekran 22" viewsonc de sorunsuz izledim.........

    tabiki HD lerde hiç sorun yok (3800 + kbps ve 1280x720+ üzeri)

    selamlar
  • Merhaba LG 1960TQ modelini bende bayramdan önce aldım. Açıkcası problemin divx lerden kaynaklandığını düşünüyorum. Bende böyle bir problem yok. Eğer DVD yada yüksek çözünürlüklü bir film izlersen bunların kalmadığını göreceksin. Daha önceden 17" monitör kullandığımız için bu karelenmeler daha küçük kalıyor ve bizi rahatsız etmiyordu. Şimdi monitörlerin boyutu büyüdüğü için karelenmelerde aynı oranda büyüyor. Bu her kalitesis divx yada herhangi bir formatytaki görüntüde olacaktır..
    Ayrıca ben bu monitörle dijital tv yayınlarını da izliyorum.. Yayın kalitesinin yüksek olduğu kanallara göre karelenmeler değişiyor... Dijital Tv yayınlarında da monitörü çok beğendim.

    LG 1960TQ ye genel olarak yorumda eklemek isterim bu arada. Bu monitör sonuç olarak TN panel ve yorum yaparken TN panellerle kıyaslamak gerek.
    Piyasada TN olmayıp daha kaliteli görüntü, daha iyi görüş açısı, daha düşük tepkime süresi ve uygun fiyat barındıran bir ürün henüz bulmak zor. İnternette onca monitör inceledim. 3 tanesini gözüme kestirdim .. Açıkcası sadece bu modeli onuda güçlükle bulabildim(Altunizade Gold da).
    Bu monitör Tn panelli olup, İyi kontrast, iyi tepkime süresi ve parlaklık ve renk değerlerini birararda veren piyasadaki birkaç monitörden biri olduğunu düşünüyorum.
    Bence hoşuma gitmeyen tek eksi yanı görüş açıları. BAzen yerde birşeyler atıştıracağımda yada yere uzanıp TV izlemek istediğimde görüntü alt açılardan kararma yapıyor.. 160/160 derecelik görüş açısı sadece yanlardan geçerli. yukarı ve aşağıdan bakış için geçerli değil.

    Birde benim yine CRT almak istesem yine onu alırdım dediğim LG F700B CRT (Satılıktır - Mecidiyeköyden elden teslim) monitörümden sonra ilk olarak biraz garip gelmişti ama bir süre sonra alıştım ve aldığıma pişman olmadım.. Ancak benim tavsiyem eğer CRT monitörünüz kaliteli ve flat ise, yer probleminiz yoksa bir süre daha CRT monitörünüzle idare edin.. Bu arada LCD monitör teknolojisi iyice otursun ve fiyatlar biraz daha düşsün.

    Benim kıyaslamam ise
    LCD nin avantajı, daha fazla görülebilir alan sunması, düşük güç tüketimi, az yer kaplaması, radyasyona maruz kalmamak.

    CRT nin avantajı, tepkime süresi sorununun olmaması, çok yüksek çözünürlük, renkeri daha iyi vermesi..

    biraz uzun olmuş ama...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.