Şimdi Ara

LG 42LE5300 led mp4 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
12.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2 ay önce lg 42le5300 led tv aldım. mkv,avi gibi dosyaları oynatmada hiç bir problem yok. fakat mp4 codecli filmleri oynatırken özellikle filmin sonlarına doğru oynatmıyor ve başa alıyor. ne yaparsanız yapın başa sardığı kısmından sonrasını izleyemiyorsunuz. sizinde bildiğiniz gibi mp4 filmler görüntü olarak hem çok kaliteli hemde dosya boyutu çok az bu yüzden p2p lerde daha çok tercih ediliyor. benim elimde de daha önce indirdiğim çok fazla mp4 film bulunmakta ve hiç birini izleyemiyorum. acaba tv ye yeni bir versiyon yüklense yada garantisinden bu problemden dolayı servise versek bir sonuç alabilir miyiz?

    yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar.

    Şimdiden teşekkürler.



  • yardım edebilecek yok mu? aynı problem başka kimsenin başına gelmedi mi?
  • bende bugun denedim h264 codecli 2 adet mp4 gerçi full seretmedim denemek için ileri alarak izledim ama son ileri alma çentiğine getirdiğinde geriye gidip filmi başa atıyor.
    daha önce denememiştim egreat r1 den izliyordum filmlerimi.
    çözümü varmı acaba belki firmware ile çözebilirler ama firmware indirme yeride bulamadım netten.
  • bende onu merak ediyorum yazılım güncelle ile felan çözülmüyorsa hiç düşmicem üzerine öle kabullenicem. sanırım bütün lg lerin çoğunda var bu sorun.
  • h264 cdecli tüm videolarda yapıyo diye gördüm ben forumda diger başlıklarda herhalde firmware ile çözülcek bişi ama
    hiç bi yerde firmware indirme yeri bulamadım lg ye ait.
  • H264 codecli filmlerde 2saat 3dakika sonunda her zaman başa atıyo.
    Aynı filmin X264 codecli sürümünde ise bu sorun yok. baştan sona izleyebiliyorum.
    film 2 saatin altındaysa H264 lerde de bir problem olmuyor.

    Sıkıcı bir problem malesef..
  • Yanlış anlamayın ama MKV oynatan TV de MP4 düşük kaliteli film seyretmek yazık edersiniz cihaza
    En az 720 p MKV film bulup izlemenizi tavsiye ederim.
  • MKV de sorun yok DTS sesi desteklemiyor ama :)
  • LG LE 5300 model led tv televizyona sahibim fakat özellikle hareketli ve karanlık sahnelerde iz kalmasının sıkıntısını yaşıyorum. Bu televizyon renk ve resim ayarlarıyla giderilebilecek birşeymidir? İzlediğim filmler 720p olsada aynı durum söz konusu. Ayrıca bu model için ayar kalibrasyon değerleri bulunan bir site önerebilirmisiniz? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • bahsettiğiniz iz problemi bende olmuyor. Ayar yapmadan da olmuyodu ayarladıktan sonra da olmadı.
  • ben lg 47le5300 modelini aldım. filmlerin bazılarında bu sorunu yaşadım. başa alma sorunu yani. önce flash bellekten kaynaklandığını sandım ama harici diskte de aynı sorun oldu. kısa sürede mp4 formatından kaynaklandığını anladım. bu konuda çözüm bulan arkadaş var mı?
  • Merhaba bende de 47le5300 var görüntüler atlayarak geliyor sanki. Önce biraz anlayamadım öyle mi diye ama televizyonu fazla izlememiştim zaten. Evde duruyordu. Yurt dışından yeni döndüm. şimdi baktım da dvdlerde de yapıyor hatta bi filmin bi sahnesi var çok bariz atlama var bilgisayardan oynatınca bi problem yok ya da hard disk takınca ama hdmı bğlantıyla çok kötü atlıyor. zaten normal yayınlarda da atlama yapıyor ama o filmin o bölümü bariz belli. belki kablodandır dedim ama onu da değiştirdim sonuç aynı tv nin tüm ayarlarını denedim bir türlü olmadı. işin kötüsü herhangi birşey izlerken biranda atlama başlıyor ve çok rahatsız edici aynı sorunu yaşayan var mı.. problem girişte ya da tv de midir. özellikle de atlama yapmasın diye belirtmiştim alırken satan arkadaş da abi bu 100 hz olurmu öyle şey demişti. hatta 100 hz ile düşük hz kıyaslayan bi demo izletmişti tv nin demosundan yazılar alttan kayarken karşılaştırıyordu. dün bi tv demosu gördüm mağazada 100 ile 200 hz karşılaştırmış aynı video ben anlamadım hani 100 hz de böyle atlama olmuyordu. ama malasef çok bariz. Görüntüler bir yana alttan kayan yazılar bariz atlayarak gidiyor. Aynı sorunu yaşayan varmıdır.. Teşekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cerqanseenan

    Merhaba bende de 47le5300 var görüntüler atlayarak geliyor sanki. Önce biraz anlayamadım öyle mi diye ama televizyonu fazla izlememiştim zaten. Evde duruyordu. Yurt dışından yeni döndüm. şimdi baktım da dvdlerde de yapıyor hatta bi filmin bi sahnesi var çok bariz atlama var bilgisayardan oynatınca bi problem yok ya da hard disk takınca ama hdmı bğlantıyla çok kötü atlıyor. zaten normal yayınlarda da atlama yapıyor ama o filmin o bölümü bariz belli. belki kablodandır dedim ama onu da değiştirdim sonuç aynı tv nin tüm ayarlarını denedim bir türlü olmadı. işin kötüsü herhangi birşey izlerken biranda atlama başlıyor ve çok rahatsız edici aynı sorunu yaşayan var mı.. problem girişte ya da tv de midir. özellikle de atlama yapmasın diye belirtmiştim alırken satan arkadaş da abi bu 100 hz olurmu öyle şey demişti. hatta 100 hz ile düşük hz kıyaslayan bi demo izletmişti tv nin demosundan yazılar alttan kayarken karşılaştırıyordu. dün bi tv demosu gördüm mağazada 100 ile 200 hz karşılaştırmış aynı video ben anlamadım hani 100 hz de böyle atlama olmuyordu. ama malasef çok bariz. Görüntüler bir yana alttan kayan yazılar bariz atlayarak gidiyor. Aynı sorunu yaşayan varmıdır.. Teşekkürler..


    senin bağlantı şeklinde televizyonda veya kabloda sorun var mutlaka. öyle atlama yapmaz normalde.




  • Konu eski, sorun GÜNCEL.
  • AYNI SORUN BENDEDE VAR ! HİÇ Mİ BİLEN YOK YA
  • Merhaba

    Benzer bir sorun bende de vardı.

    H264LevelEditor indirip dosyanın format profili High@5.0`dan High@4.1`e değiştirdim. Bende işe yaradı.

    Format profili dosyanın üstüne sağ tıklayıp media info ile görebilirsiniz.
  • Sorun bende de var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç bir şekilde LG 47 Smart TV'min smartshare ağından laptopumda görmemekte israr ettiği MP4 uzantılı youtubedan indirme
    müzik klibinin (H264LevelEditor ile) levelini 3.1den 4.1e çıkarınca hem onu, hem de güzel bir sürpriz yaparak yanında duran ve
    yine görmediği torrentle indirme maymunlar cehennemi filmini görmeye ve cam gibi oynatmaya başladı. demek 4.1 i seviyor bu
    haspa... bu arada yine youtube'dan bir sürü mp4 müzik klibi indirmiştim, hepsinin cayır cayır oynatıyor.. anlamadım bu işi..

    bunların yazılımının da donanımının da TVsinin de ta a..... :(
  • bende de aynı durum vardı..sakın video dönüştürücü ile zaman harcama ..en kısa yöntem bilgisayardan uzantıları göster seçeneğini seçtikten sonra, uzantıyı avi olarak değiştir..sonra otomatik TV çalacaktır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.