Şimdi Ara

Led projeksiyon cihazlarından lcd veya dlp cihazları kadar iyi görüntü alabilir miyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
7.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Bembeyaz bir oda tercih edilen birşey değil aksine kontrast düşmanı bir ortamdır. Ancak odayı boyatmayacağınız göre kesinlikle beyaz iyi kalite bir projeksiyon perdesi kullanmanız şarttır. Projeksiyon perdesi görüntüyü oluşturur üzerimdeki yapı sayesinde bor kısım ışığı emer bir kısmı da arkaya geçirir böylelikle yansıyan ışığın beyaz odanızı ışıtmasının önüne geçilir.
    Projeksiyon konusunda ise Benq w1070 ve optomanın aynı seviyedeki ürünlerine bakın derim. Hemen hemen tüm modellerini denedik test ettil bütçenize sığıyormu bilmiyorum ama zorlayın bence.
    Kablosuz bağlantı için birkaç deneme yaptık ben bir süre GEFEN markasının ürününü kullandım çok başarılı ancak çok da pahalı bence iyi bir kablo ile çözebiliyorsanız hiç uğraşmayın derim keza ucuz olanlar hiç randımanlı değil keyfinizi söndürür.


    Beyaz odanın bu sorunu yaratacağını ummamıştım. (beyaz perdeden hareketle) aslında bu tecrübeyi deneyip almalıyım diye düşünüyorum. çünkü iyi kalite bir beyaz perdeden bahsetmişsiniz. onlar da oldukça maliyet. optoma hd26 nasıl olabilir?




  • screen2017 S kullanıcısına yanıt
    Araştırma yaparken dikkatimi Optoma HD141X için nasıl yorum yaparsınız?
  • screen2017 S kullanıcısına yanıt
    O modeli daha görmedim 131x modelini biliyorum hd26 daha iyi diğer kodel sanki oyun fanatikleri için tune edilmişti diye hatırlıyorum . Hd26 ise sinema için...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    LED projeksiyonların üretim amacı aslıda lambadan tasarruf yapmaktan ziyade ışık gücünün çok fa önemli olmadığı taşınabilecek kadar küçük projeksiyon üretmek amacıyla PICO adı verilen genellikle de dlp çiplerini kullanan cihazlar için kullanılmaya başlamıştı. Ancak Casio firması bu işte çok ilerledi ve ofislerde az yer kaplayan led projeksiyonlar üretti ama asıl hedefleri ev elektroniği olmadığından LG çok akıllıca bir hamleyle PF serisi projeksiyonları satmaya başladı.
    Şimdi klasik lamba kullanan Projeksiyonlara alternatif ürünler ancak bilinmesi gereken konu ışık gücü ve gör-ntü kalitesi. Bunun için her iki teknolojiyi yanyana izlemeniz gerek.
    Ben PF1500 ile Benq 1070 i aynı ortamda izledim.Kesinlikle 1070 i tercih ederdim (parlaklık kontrast renk doğruluğu bakımından) ancak PF1500 de oldukça başarılıydı .
    1000ust için aynı şeyi söyleyemeceğim maalesef ışık gücü çok uetersiz kontrast felaket kötü ge mutlaka dümdüz bir zemin istiyor .

    Yanıtlar için teşekkür ederim. Biraz daha netleşti kafamda en azından 1070 ile pf1500 arasındaki fark, portatiflik ve uzun ömürlülük ile pf1500 ü öne taşıyor anladığım kadarıyla.

    Peki şu var aşağıdaki linkteki ürünü alısam, pf1500 ile yanyana gelmesi bile hakarettir denecek kadar bir performans yaşatır mı? Yani cidden o fiyata değer mi? (tamamen karanlık bir ortamdan ve kaliteli bir perde üzerinde bahsediyorum.) Netice de led olmayanların hem ses hem lamba ömrü hem ağırlık dezavantajları var...




  • DeRS..U..ZaLa D kullanıcısına yanıt
    Bu tamamen farklı bir lig onu söyleyeyim.Böyle bir bütçe çıkarabiliyorsanız.
    Epson TW 7300 e de bakabilirsiniz. Daha parlaktır ve 4K HDR içerikleri de oynatır.
    Bu arada PF serisinde de fan gürültüsü vardır hemde full power modunda oldukça da yüksektir.
  • Sinema tv bazen de oyun için ama gelende tv ve sinema için diyebilirim önce pa70g im vardı çok memnundum sonra pa1000 ni aldım bu dahada iyi 70g ye göre daha üst modelleri olan fhd modeller onlar daha da iyidir eminim canlı görmedim ama bir çok videolarına baktım şu yakın atım olan model de başarılı bir pj ye benziyor... evde pj bambaşka oluyor ses sitemi de varsa olay daha da iyi hale geliyor led pj ler bu işte hızlı ve iyi yol kat ettiler sinema için bence oldukça uygunlar
  • pf1500 alın bence ama amerikadan alın imkan olursa.Türkiyede satılan 1500g avrupa versiyonu.wifi ve multimedya özelliği yok.kumandası akıllı değil ve smart özelliği bulunmuyor bu versiyonun.Bende kore versiyonu var ve her özelliği mevcut.içinde kablotv tuner,3d,smart tv youtube.internet tarayıcı gibi tüm özellikler mevcut.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Şimdi sony 4k 30 bine yakın fiyat olarak. Yani 10 bine 4k ne derece kaliteli olabilir diye düşünmüyor değilim Sony HW65ES, 55ES'ten fark olarak HDR özelliği eklenmiş sadece ama fiyatı 14 bin civarı. HW55ES hepsiburadada 9bin civarı. Yani daha makul geliyor sanki bana..
  • DeRS..U..ZaLa D kullanıcısına yanıt
    4K HDR içerikleri oynatabilir demiştim zaten native 4K değil Epsonlar ve güncel JVC ler. Pixel Shift denilen bir özellik ile 4K ya yakın görüntü verdiklerini iddia ediyorlar. Esasen 1080p bu projektörler.
    Ancak gene de ben olsam HW45 ile Epson TW7300 arasında epsonu tercih edebilirim.
  • Pardon bilmiyordum o olayı.(Bu arada HW55 45 değil) İkisini görme fırsatınız oldu mu detaylı kıyaslama yapabilecek? Bir de hangi perde sizce? Bi sayfada Elite Screens i baya övmüşsünüz ama alta Projecta'yı da alternatif olarak göstermişsiniz. (bu arada sanırım elite screen net görüntü 221x124 olsa gerek çerçeve hariç yani)

    http://www.boyutdijital.com/Projecta-220x122-Fixed-Frame-Projeksiyon-Perdesi-FX-22,PR-1265929.html


    http://www.boyutdijital.com/Elite-Screens-221x124-Fixed-EZ-Frame-R100WH1-FX-22-Fixed-Frame-Projeksiyon-Perdesi,PR-1265018.html




  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Pardon bilmiyordum o olayı.(Bu arada HW55 45 değil) İkisini görme fırsatınız oldu mu detaylı kıyaslama yapabilecek? Bir de hangi perde sizce? Bi sayfada Elite Screens i baya övmüşsünüz ama alta Projecta'yı da alternatif olarak göstermişsiniz. (bu arada sanırım elite screen net görüntü 221x124 olsa gerek çerçeve hariç yani)
    http://www.boyutdijital...si-FX-22,PR-1265929.html

    http://www.boyutdijital...-Perdesi,PR-1265018.html




  • DeRS..U..ZaLa D kullanıcısına yanıt
    Evet yanlış değerlendirmişim HW55 daha iyi bir model onu izledim ancak Epson bildiğim kadarıyla daha gelmedi sanırım birkaç gün içinde Türkiyede ooacak. REviewları ve birkaç aydır Amerikada 5040/6040 ismiyle satıldığından kullanıcı yorumları sebebiyle biliyorum.

    Perde ise farklı bir konu.
    Türkiyede maalsef Projeksiyon Perdesi distribütörü olan firmalar ev sineması işine hiç önem vermediklerinden 16:9 formatlı perdelere stok yapmazlardı ancak özel sipariş gibi yöntemlerle yüksek rakamlara bulırduk.
    Ancak Elite Screen firmasının distribütörleri direk ev sineması ürünleriyle girdiler ve büyük pazar sağladılar. Ürünleri de güzel.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Projecta mı elite mi dersiniz? Malumatınız var mı kıyas yapacak
  • DeRS..U..ZaLa D kullanıcısına yanıt
    Ben Projectanın da-mat white perdesini kullandım memnundum ama elite screen EZ FRAME kurulu birkaç setupta çok daha başarılı sonuçlar gördüm. Eğer Sony ,Epson veya JVC gibi bir projeksiyon seçecekseniz ve diyagonal 120 inçten büyük olmayacaksa zaten mat beyaz gainsiz bir perdede en doğru resmi alırsınız.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Zaman ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Sizin tecrübenize güveniyorum ama projecta yı projeksiyon ile birlikte distribütör firmadan almayı düşünüyorum biraz daha hesaplı olabilir diye foruma konu açtım bakalım başkaları ne diyecek ama siz çok fark var dediğiniz için elite screen i alırım sanırım. Teşekkürler terkrardan
  • Merhaba. Pico Projeksiyon tercihi için biraz yardıma ihtiyacım var ve şu ana kadar incelediğim başlıklarda en faydalı bilgilere burada rastladım. Projeksiyonu kullanım amacım konu başlığına pek uymasa da yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Kullanım alanına göre sırasıyla beklentilerim:
    1- Kolay taşınabilirlik. (Mümkün olan en küçük boyut. Gerektiğinde cepte veya küçük bir çantada taşıma imkanı.)
    2- USB, Wireless, Bluetooth, HDMI bağlantı. (Kablosuz hoparlör bağlantısı oldukça mühim)
    3- Ortam ışığını ayarlamanın mümkün olmadığı birbirinden farklı iç mekanlarda zora sokmayacak görüntü kalitesi.
    4- Mümkün olduğunca uzun lamba ömrü.
    -------------
    Kullanım amacı: Genellikle toplantı, ders vb ortamlarda (farklı iç mekanlarda) sunum. Nadiren evde tv gibi (film, maç vs) kullanım.
    (Ürünü yurt dışından -Avrupa veya ABD- alma imkanı mevcut)
    -------------
    Bu bilgilere göre tavsiyelerde bulunabilecek olanlara şimdiden çok teşekkür ederim. (Başlığa uygun olmadıysa hoş görmenizi dilerim.)
    İyi forumlar...




  • alimefe A kullanıcısına yanıt
    Sunum için ise Promactonun yeni çıkacak PRO X15 modelini beklemeni tavsiye ederim. Şubat sonu gibi çıkacak diyorlar fakat tam bir tarih yok. 1500 ansilümen bataryalı, sunum için iddialı olduğu söyleniyor. Kablosuz klavye, mause,mause ile sunum özelliği, dahili hafıza, dahili smart kumanda (bunun ne olduğunu anlayamadım) , cihaz üstünde mause ped, android telefonlar ve ipadler için özel, sunumun altını çizebileceğin her renk kalem, miracast, bluetooth, yok yok diyorlar. Fakat ne cihazı gördüm, nede özelliklerini içeren bilgileri. Geçen ay aradığımda x12 için stoklarda yok demişlerdi. Neden yok deyince bu modelin çıkacağı için x12 modelinin üretiminin durduğu söylenmişti. Yeni çıkacak modelin özellikle sunum ve okullar için tasarlandığı konusunda bilgi vermişlerdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekno_faruk

    Sunum için ise Promactonun yeni çıkacak PRO X15 modelini beklemeni tavsiye ederim. Şubat sonu gibi çıkacak diyorlar fakat tam bir tarih yok. 1500 ansilümen bataryalı, sunum için iddialı olduğu söyleniyor. Kablosuz klavye, mause,mause ile sunum özelliği, dahili hafıza, dahili smart kumanda (bunun ne olduğunu anlayamadım) , cihaz üstünde mause ped, android telefonlar ve ipadler için özel, sunumun altını çizebileceğin her renk kalem, miracast, bluetooth, yok yok diyorlar. Fakat ne cihazı gördüm, nede özelliklerini içeren bilgileri. Geçen ay aradığımda x12 için stoklarda yok demişlerdi. Neden yok deyince bu modelin çıkacağı için x12 modelinin üretiminin durduğu söylenmişti. Yeni çıkacak modelin özellikle sunum ve okullar için tasarlandığı konusunda bilgi vermişlerdi.

    Cevap için teşekkür ederim. Promacto markasını bu konuyu araştırmaya başlayınca yeni öğrendim açıkçası. Kullanıcı yorumları ve değerlendirmelerine baktıktan sonra olabilir diye düşündüm fakat dediğiniz gibi şu anda markanın ürünleri satışta pek yok. Yeni modelin (Pro X15) çıkacağından da haberim yoktu. Benim için oldukça faydalı bir bilgi oldu doğrusu. Çok sağ olun.
    Bir iki gündür LG'nin modelleri üzerine yoğunlaşmıştım. Fiyat ve özelliklerine bakarak bir LG modeli belirleyip almayı düşünüyordum.
    Zaten hangi ürüne karar versem de Şubat ayı içinde alacağım nasipse. O nedenle Pro X15'i bekleyip görebilirim.
    Bunun haricinde herhangi bir alternatif tavsiye olursa bilmek isterim. Philips, Asus ve Sony'nin birkaç modeli var ancak ürünlerin performansı hakkında pek yorum ve değerlendirme bulamadım. Toshiba'ya baktım ancak bu tür bir ürününe rastlamadım. Var mı merak ediyorum.
    Bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.




  • merak ettiğim soru bu projeksiyon cihazları elektirik faturasına ne derece yansır acep arkadaşlar. yada bildiğiniz en az yakan tv nedir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.