Şimdi Ara

Lazer TV dönemi başlıyor... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
9.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.believingisseeing.tv/

    en azından hemen gelmesede oburlerin fiyatlarının düşmesine neden olacaktır..


    --------------

    Yaz aylarında satışına başlanacak olan Lazer TV hakkında halen yeterli bilgiye sahip olmasak da Mitsubishi'nin söylediği kadarıyla LCD'de ve Plazma teknolojilerinde karşımıza çıkan problemler Lazer TV'de bizlere veda ediyor.
    Plazma ve LCD'ler görülebilir renklerin %40'lık bir dilimini gösterirken Lazer TV'lerde bu oran %200'e çıkıyor ( oran beyaz ve siyah dışında gri skalayı da göstermektedir). Bunun yanında LCD'lere oranla %50 daha az enerji tüketen Lazer TV'ler gerçek 3D görüntü teknolojisini de desteklemekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 9 Nisan 2008; 11:57:49 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: furtem

    Tam tersine LCD TV'lerin %20'si kadar elektrik harcıyor. Zaten en büyük avantajlarından biri de bu.

    quote:

    Orjinalden alıntı: engineer97s

    Tamam iyi güzel de bu aletler daha az elektrik harcıyor mu peki?
    Fazla harcıyorsa eğer, "küresel ısınıma"ya katkı yapmaktan başka bir işe yaramaz(tabi bir de cüzdana verdiği zararı var!)...




    Eğer öyleyse Plazma ve LCD'ler çöpe.
  • 60 inçten daha küçük boyutlarda olmayacak gibi gözüküyor
  • arkadaşlar,
    birçok yazı yazıyoruz ama hiçbiri okunmuyor mu bunların anlamıyorum.

    şu an dünyada tv üreten dev firmaların hemen hepsi LCD üzerine yatırımlarını arttırıyor veya yeni yatırım yapıyor. haberlerini sürekli ekliyoruz. Plazmadan dönen üreticiler veya mevcut LCD üreticilerinin yeni planlamaları başta olmak üzere 2009-2010 yıllarında faaliyete geçecek . gerek üreticilerin, gerekse pazarın gelişmesi sonucunda 2010 yılında dünyada 150 milyon adetten fazla LCD panel satılması tahmin ediliyor.

    Lazer tv ler ise farklı bir kategori oluşturacak, sonuçta bunlar back projeksiyon tv lerdir. derinliği inceltilmiş olsa bile yine de , yeni nesillerde daha da inceltilmiş olan lcd veya plazmalara göre kalın olacaktır. ayrıca ekran boyutları da 55'' ve üzeri hedeflenmektedir. Zaten bu teknoloji tüm tv piyasasını silip süpürecek olsa bu kadar devam eden lcd tesisi olabilir miydi.?
    Plazmanın ise durumu zaten belli. ekran boyutlarını basamak basamak LCD ye bırakıyor ve son dönemde ancak 50'' üzerinde avantajını koruyabiliyor. İşte bu teknoloji plazma için bir ölçüde tehdit olabilir. ama bunu zaman gösterecek, ürünler piyasaya çıkmadan performansları ve fiyatlandırılmaları incelenmeden daha fazla yorum yapmak mantıklı değil.

    sony'nin CES 2007 de tanıttığı lazer tv sinin video görüntüsünü imzada sony oled dünyası linkinde bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmaster077 -- 10 Nisan 2008; 13:58:27 >




  • once stoklardaki plazma ve lcd leri turkiye gibi gelismekte olan ulkere satarlar sonra yeni cıkan urunu bi kac sene sonra maksimun fiyattan piyasaya surerler turkiyeye yeni cıkan bi urunun gec gelmesinin bi sebebide bu bence.
  • Ben türkiye'ye geç gelen ürünlerin sebebinin o olduğunu düşünmüyorum.
    Alım gücüyle ilişkili. Büyük firmalar fiyatı ne olursa olsun vip müşterileri için yeni ürünleri getirtiyor.
  • bu kötülüğü genellikle cebini doldurma peşinde koşan yerli dağıtıcılar yapıyor. Türkiyede faaliyet gösteren ana firmaların sayısı arttıkça bu gibi durumlar azalacaktır. yakın zaman önceden bir örnek vermek gerekirse hd konusunda bu kadar ilerleme kaydedildikten sonra sırf mal satıp para kaznmak uğruna digicom un 82 ekran hd olmayan plazma getirmesi ve neredeyse hd lcd ler fiyatına satması gibi. işte bu tip hareketler ülkemizi elektronik çöplüğüne çeviriyor ve bu konuda bilgisi olmayan vatandaş , hd yayın yada görüntü kaynağı bağladığında gerçek ile yüzleşiyor.
    elbette sözüm bu tip ürünlerin eksi yönlerini anlatarak satanlara değil. bile bile alana birşey denmez çünkü.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ali270

    once stoklardaki plazma ve lcd leri turkiye gibi gelismekte olan ulkere satarlar sonra yeni cıkan urunu bi kac sene sonra maksimun fiyattan piyasaya surerler turkiyeye yeni cıkan bi urunun gec gelmesinin bi sebebide bu bence.




  • 2003 yılında bilgisayar fuarında, standda bulunan firma yetkilisi "Yılbaşında OLED monitörler gelecek LCD ler bitecek" demişti.
  • Ağustos ayında Mitsubishi satışa başlaaycağını duyurdu.

    Duvara asılmış fotografa dikkat.

     Lazer TV dönemi başlıyor...


     Lazer TV dönemi başlıyor...
  • meraba arkadaşlar 2008 sonuna doğru plazma almayı düşünüyordum. Acaba ertelyip lazer tv yi mi beklesem ne dersiniz. Nasılza 100 hz tüplü philips tv (72 ekran) idar ediyor. tek endişem cok mu pahalı olcak acaba yoksa 2-3 bin ytl mı çıkacak bilginiz varmı acaba????
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uskudarlı

    meraba arkadaşlar 2008 sonuna doğru plazma almayı düşünüyordum. Acaba ertelyip lazer tv yi mi beklesem ne dersiniz. Nasılza 100 hz tüplü philips tv (72 ekran) idar ediyor. tek endişem cok mu pahalı olcak acaba yoksa 2-3 bin ytl mı çıkacak bilginiz varmı acaba????


    Hocam sen TV in bozulursa bir tüplü tv daha al zaten o tv en fazla 3-5 sene dayanır, o zamana kadarda hd yayınlar ve laser tv buralara anca gelir. Şimdiden ortada olmayan birşey için para harcamaya/beklentiye girmeye gerek yok bence...
  • Ben herhalde tombul, koca dötlü CRT TV'den lazer ışınlı manyetik TV ye dikey geçiş yapacağım.
    Plazma-LCD falan göremeden.

    Hatırlayın 2 sene önce 800x488 çözünürlüklü 42" plazmalar vardı. Pikseller ekranda bal peteği gibi iri iri duruyorlardı.
    Sonra bir sürü cins ürünler çıktı. Neler neler?
    Ben hiç birine kapılmadım.
    72 ekran Sony PIP 100 Hz Digital Dolby Surround tüplü TV nin gösterdiği görüntüyü hiçbirinde bulamadım çünki.

    Bakalım lazer TV ler nasıl olacak? İşime gelmezse onu da almam.

    Bu arada maçlar için yazlığa TV alacağım. 84 ekran tüplü arıyorum ama bulamadım.
    Artık 2. ele bakacağım. Şöyle eskiden kalma iyi durumda bir Philips veya SONY bulursam hele bir de 100 Hz. olursa direkt atlayacağım üstüne.




  • 3.ceyrek tte satısa cıkacak bize hemen gelmesede diğerlerinin fiyatlarına etki edecektir.

    az farkla fiyat etiketiyle satılacak ama herzamankı gibı bizde abartı olur hemen fiyatlar oturmaz...

    cıkınca sonuclarını gorecegız ve gercekten dedikleri kadar varmı anlayacagız ..

    aceleniz yoksa tabiki beklemekte fayfa var ama 6 ay ama 1 yıl
  • Ben şahsen PS4 çıkana kadar artık TV değiştirmem
  • arkadaşlar lcd parasına lazer tv alma ihtimaline kendinizi inandırmıyorsunuz sanırım :))) o teknolojinin oturması ve yaygınlaşması en azından 4-5 yıl..kafanıza takmayın alın LCD nizi kullanın..
    quote:

    Orjinalden alıntı: uskudarlı

    meraba arkadaşlar 2008 sonuna doğru plazma almayı düşünüyordum. Acaba ertelyip lazer tv yi mi beklesem ne dersiniz. Nasılza 100 hz tüplü philips tv (72 ekran) idar ediyor. tek endişem cok mu pahalı olcak acaba yoksa 2-3 bin ytl mı çıkacak bilginiz varmı acaba????
  • Bir süre sonra onunda modası geçer
  • Mitsubishi' den iki Yeni Laser TV LaserVue 65" & 75"

    Mitsubishi iki yeni Laser TV'sini piysaya sürmeye hazırlanıyor. 2008 yılının 3. çeyreğinde satışa sunmaya hazırladığı Laser TV' lerin 65" ve 73" lik boyutlarda olduğunu belirtti.


    Plazmanın üretim maliyetlerinin ve üretim bandındaki fire adetlerinin fazlalığı üreticileri yeni teknolojiler üretmeye yönlendirmesiyle Mitsubishi'nin liderliğinde Laser TV üzerine çalışmaları hızlandırmıştı.

    Mitsubishi geliştirdiği Laser TV teknolojisi ile LaserVue 65" & 75" olarak adlandırılan ürünleriyle piyasaya girmeye hazırlanıyor. LCD ve Plazmanın pazara hakim olduğu bir ortamda yeni teknoloji olarak Laser TV'nin sahaya girmesi pazara yeni bir canlılık ve hareket getirmesi bekleniyor. 2008 yılının 3. ve ya son çeyreğinde piyasaya çıkacağı tahmin edilmekte.

    Laser TV'lerin renk derinliği ve renk canlılığının LCD'ye göre daha yüksek olduğu, 120Hz görüntü tarama teknolojisine sahip olduğu ve 500cd/m² parlaklık oranına sahip olduğu şu an için elde edilen bilgiler.

    Artık daha fazlasını hep beraber bekleyip göreceğiz.



     Lazer TV dönemi başlıyor...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: @NTARES

    Bu ne şimdi ya.. plazmaları LCD leri napcaz şimdi.. Teknolojinin hızına yetişilmiyor.



    Yine bayılacaz parayı nabacaz
  • büyük ekran pazarı özellikle Amerika da çok gelişmiş olması nedeniyle bu ürünler öncelikli olarak bu pazarda satışa sunulacaktır. Avrupa ya gelmesi ise daha fazla zaman alır.
    Ayrıca son 1 yıl içerisinde büyük ekranlarda plazmaların da full hd modellere dönmesi ve kısa zamanda da bu ürünlerde fiyat düşüşlerinin yaşanması nedeniyle full hd rear projection tv (RPT) lerde satışların ciddi şekilde azalmasına neden oldu. Şu an dünyada 300.000 adetler seviyesinde sanırım.
    Çünkü RPT ler 1 yıl öncesinde full hd çözünürlük ve çok uygun fiyatlara sahip olması nedeniyle birçok plazmadan üstün yönlere sahipti ve ciddi pazar buluyordu.
    lazer tv ler ile RPT lerin de bir bakıma duvara asılma dönemi başlamış oluyor. Ancak fiyat olarak da plazmalara göre makul olabilirse satış şansı artacaktır. Bunların en önemli avantajı - yüksek çözünürlüğü çok büyük ekranlarda uygun fiyatlara sunabilmesidir , hafif olması ve az enerji tüketmesi olarak belirtebiliriz, ayrıca bu serilerden itibaren duvara da asılabilecekler. Dikkat edilirse 65'' den başlıyor, sanırım 50'' seviyelerinde fiyat performans oranını plazma karşısında yakalayamıyor olabilir. eğer lazer teknolojisi ile izleme açısında da ciddi gelişmeler olursa , plazma tv ler iki ateş arasında kalacak demektir. Çünkü 42'' segmentinin LCD lere kaybedilmesinden sonra birçok plazma üreticisi çıkışı daha 50 ,55,61,65 ve daha yukarı ekranların üretiminde buluyor.

    Plazmaların daha da incelmesi, biraz hafiflemesi, fiyatlarının düşmesi belki çıkış yolunu aralayabilir. ancak çözünürlüğün geliştirilmesi yönünde avantaj RPT lerde ve LCD lerde dir. Bunu da göz ardı etmeyelim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: nofear72

    Mitsubishi' den iki Yeni Laser TV LaserVue 65" & 75"

    Mitsubishi iki yeni Laser TV'sini piysaya sürmeye hazırlanıyor. 2008 yılının 3. çeyreğinde satışa sunmaya hazırladığı Laser TV' lerin 65" ve 73" lik boyutlarda olduğunu belirtti.


    Plazmanın üretim maliyetlerinin ve üretim bandındaki fire adetlerinin fazlalığı üreticileri yeni teknolojiler üretmeye yönlendirmesiyle Mitsubishi'nin liderliğinde Laser TV üzerine çalışmaları hızlandırmıştı.

    Mitsubishi geliştirdiği Laser TV teknolojisi ile LaserVue 65" & 75" olarak adlandırılan ürünleriyle piyasaya girmeye hazırlanıyor. LCD ve Plazmanın pazara hakim olduğu bir ortamda yeni teknoloji olarak Laser TV'nin sahaya girmesi pazara yeni bir canlılık ve hareket getirmesi bekleniyor. 2008 yılının 3. ve ya son çeyreğinde piyasaya çıkacağı tahmin edilmekte.

    Laser TV'lerin renk derinliği ve renk canlılığının LCD'ye göre daha yüksek olduğu, 120Hz görüntü tarama teknolojisine sahip olduğu ve 500cd/m² parlaklık oranına sahip olduğu şu an için elde edilen bilgiler.

    Artık daha fazlasını hep beraber bekleyip göreceğiz.



     Lazer TV dönemi başlıyor...





  • Büyük ekran sevenler için iyi haberler, 50" üstü için seçenekler çok azalıyordu şimdi bu ürünlerin çkması ile alternatifler dolayısı ile fiyatlar dengelenecektir.

    Lazer tv ilk duyurulduğunda 50" için plazmanın yarı fiyatı çok daha az enerji tüketimi ve daha iyi görüntü kalitesi gibi pek çok vaatte bulunuldu ancak görünen o ki sadece görüntü kalitesi tutturulabildi. Fiyatın ömrünün sonuna yaklaşan plazma teknolojise ani darbe vurmaması için bilerek yüksek tutulduğuna inanıyorum, 75" üretilen bir tv pekala 50" de üretilebilir. Şimdi bekleyip görmek lazım, Amerikada çıktıktan ne kadar sonra fiyatı nereye gerileyecek ve büyük ekran plazma satışlarını ne kadar etkileyecek. Eğer kendini ispatlayabilirde 65" için 2000$ civarına 1 sezonda inerse o zaman bu teknolojiyi kimse tutamaz. Tabi bunlar olurken biz uzaktan seyretmekle yetiniriz o başka mesele :)




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.