Şimdi Ara

Laptop'ı LCD ye bağlamak.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
3
Favori
128.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Diğer konu başlığı altında tartışılan resimli açıklamaların olduğu laptopları televizyona bağlama konusu. Bilgi almak isteyenler bakabilirler:

    http://forum.donanimhaber.com/m_30330313/tm.htm
  • Oyle denedim ne yazikki.



    quote:

    Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    @alacadogan

    Görüntüyü sadece tv'ye yollamayı denedin mi? Yani notebook ekranında görüntü olmayacak sadece tv'de olacak. Çünkü ikisinde birden "clone" görüntü olursa tv'ye giden çözünürlük notebook ekranının çöznürlüğü ile sınırlı kalıyor.



    br@yn

    tesekkurler sizin gonderdigin linki de eve gidince inceleyecegim. Ama bende Ati catalyst var ve bu linkteki driver secenekleri yok. orada benim baglamaya calistigim alet bir televizyondur diyebilecegim bir yer gormedim. evde biraz daha kurcalayayim.
  • Arkadaşlar,
    Toshiba 42XV632 42" LCD TV kullanıyorum. Benim sorum şöyle olacak:
    TV'de RGB girişi ve 3 tane de HDMI var. Bunun yanında 3 tane de şu sarılı kırmızılı portlardan var.
    Notebook'ta ise RGB ve DVI çıkışları var.
    Sizce, böyle bir durumda nasıl bir kablo bağlantısıyla en iyi görüntü kalitesini alabilirim? DVI-HDMI en iyis olur dediler. Sizce doğru mu?
    Bir de, ses için şu bildiğimiz iki ucu da aynı olan 3.5" (standart) kablo yeterli olur mu?
  • Eklemeyi unutmuşum. Bir de bağlantı noktası olarak şunlar var:
    - S-Video bağlantı noktası (hem TV'de hem de dizüstü bilgisayarda)
    - Scart (RGB-Scart ya da DVI-Scart)

    Sonuç olarak elimizde şu opsiyonlar oldu:
    - DVI-HDMI
    - S-Video-S-Video
    - RGB-RGB
    - HDMI-RGB
    - DVI-Renkli kablolar
    - RGB-Renkli kablolar

    ya da bunların türevleri.
    1. Bunlardan hangisiyle en iyi görüntü kalitesini alabilirim?
    2. Bunlardan hangisiyle en iyi görüntü kalitesini en ucuza alabilirim?
    3. Aralarında gözle görülür, öyle ahım şahım bir kalite farkı olur mu? Yoksa sadece psikolojik olarak mı rahatlatıyor bizi
  • Vestel LCD Tv ler laptopa HDMİ kablosuyla bağlandığında çok güzel görüntü alınmasına rağmen ses alınamıyor süper slim(bendeki bu) ve pixelence 6000 serisinde denedim olmadı fakat aynı laptopu Philipse bağladımda ses alabiliyorum Vestelin genel merkezini arayacağım bakalım ne olacak yoksa iade edeceğim
  • merhaba arkadaslar.dell vostro 1500 laptop u sony V seri lcd ye baglamakla ugrasiyorum hdmi-vga kablo ile. laptopta ati veya nvdia kart yok intel x3100 yaziyor sanirim tam modeli bilmiyorum (intel (R) 965) yaziyor. bu ekran karti icin guncel driver yukledim. benim anlayamadigim nokta kabloyu laptopa ve lcd ye taktigimda sanki laptopa usb bellek takmisim gibi lcd yi gorup uyari falan vermesimi gerekiyor acaba?? ben kablolari takinca hic bir belirti olmuyor. intel ekran karti ayar menusundede lcd ye ait hicbisey goremiyorum. win7 kullaniyorum projektore baglan kismindan her turlu baglantiyi denedim ama lcd de simsiyah ekrandan baska bise goremiyorum.yardimci olabilecek varmi acaba??tesekkur ediyorum simdiden.

    edit: laptopta fn+f8 kombinasyonu crt/lcd yaziyor fakat oda hicbir ise yaramadi ayrica masaustu sag tikladigimda intel tv sihirbazi secenegi var fakat ordada lcd yi goremiyorum lcd icin hangi cozunurlugu secmem gerekiyor acaba???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesoulshaker -- 26 Ocak 2010; 15:41:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanusl

     Laptop'ı LCD ye bağlamak..

     Laptop'ı LCD ye bağlamak..

     Laptop'ı LCD ye bağlamak..

     Laptop'ı LCD ye bağlamak..


    işte arkadaslar benim bilgisayarın ve lcd ninn arkasındaki bağlantı noktaları ve bağlamaya çalıstıgım kablo. kabloylla bilgisayarı ve lcd yi bağlıyorum ama görüntü gelmiyo. acaba hatayı nerde yapıyorruz. bi yardım edin lütfen.
    bu arada tv vestel slim 42850 100hz. bilgisyarda inspiron 6400. laptopun ekran kartı rodeon x1400.


    tv ye bağlantı sağlamadan masa üstünde sağ tıkla özellikler/ayarlar görüntü birimi 2 ya da 1 i seç ekran çözğrlğünü en düşüge 800*600 dür genelde bu ayarlarda uygulayıp kapatarak tv ile bağlantısını sağlayınız. limit dışı uyarısı aldınız zannedersem bunu yapın pc açılınca uygun çözünürlüğe yineözelliklerdenm getirebilirsiniz.




  • Beyler ben laptopu pc ye bagladım fakat sadece masaustu arkaplanı gorunuyor masaustu ogeleri gorunmuyor neden olabilir ?
  • Merhaba! bilgisayarımda HDMI televizyonda da DVI girişleri var. kablosu da var. dün gece çok uğraştım ama tv de hiç bir görüntü alamadım NO SIGNAL dışında ,sadece bilgisayarımdaki çözünürlük ayarları bozuldu.yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail422

    Merhaba! bilgisayarımda HDMI televizyonda da DVI girişleri var. kablosu da var. dün gece çok uğraştım ama tv de hiç bir görüntü alamadım NO SIGNAL dışında ,sadece bilgisayarımdaki çözünürlük ayarları bozuldu.yardımcı olursanız sevinirim.



    Bir tarafı HDMI, diğer tarafı DVI olan aparatlardan kullanmanız gerekir. Ayrıca ses için de ayrı çıkış lazım.
  • cvp için teşekkürler .kablomun bir ucu hdmi diğeri dvi. özel olarak almadım tv'nin öz kablosu.ses laptoptan gelse de olur. benim için esas görüntüyü tvde sağlamak
  • arkadaslar 2 ucu da HDMİ olan kablo ile HP marka laptop u samsung 6 serisi LCD ye baglaya bilir miyim ayrıntılı acıklama yaparsanız nasıl yapacagım konusunda sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasım04

    arkadaslar 2 ucu da HDMİ olan kablo ile HP marka laptop u samsung 6 serisi LCD ye baglaya bilir miyim ayrıntılı acıklama yaparsanız nasıl yapacagım konusunda sevinirim


    LCD de mutlaka HDMI vardır. Laptopta HDMI çıkış var mı. Asıl o önemli. Var ise bahsettğin kablo ile direkt bağlarsın. Aynı anda digital görüntü ve ses alırsın. HDMI yoksa en azından DVI-D lazım. DVI-D to HDMI ile bağlarsın. Fakat sesten mahrum olursun bu şekilde. Ayrıca ses için de bağlantı lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42


    quote:

    Orijinalden alıntı: kasım04

    arkadaslar 2 ucu da HDMİ olan kablo ile HP marka laptop u samsung 6 serisi LCD ye baglaya bilir miyim ayrıntılı acıklama yaparsanız nasıl yapacagım konusunda sevinirim


    LCD de mutlaka HDMI vardır. Laptopta HDMI çıkış var mı. Asıl o önemli. Var ise bahsettğin kablo ile direkt bağlarsın. Aynı anda digital görüntü ve ses alırsın. HDMI yoksa en azından DVI-D lazım. DVI-D to HDMI ile bağlarsın. Fakat sesten mahrum olursun bu şekilde. Ayrıca ses için de bağlantı lazım.

    laptopta da HDMI var.takıyorum ama ne ses ne görüntü var.mutlaka bir yerlerden degişmesi gereken ayar vardır ama ben bilmiyorum.bu konuda yardım bekliyorum




  • deneme yanılma yolu ile 2 ucu da HDMI olan kablo vasıtasıyla yaptım arkadaslar ses ve görüntü var ancak PC den ses gelmiyor.çözünürlük de en iyi derecede.sanırım her 2 cihaz da HD destekli oldugu için.yanlış yaptıgım nokta ise(bendeki LCD samsung) LCD nin source tusuna bastıgımda PC yi seçiyordum ama HDMI kablosunun baglı oldugu noktayı secmek gerekiyormus

    şimdi farkettim: TV nin info tusuna basınca çözünürlük 1440x900x60Hz oldugunu..yani PC desteklemiş oldugu cözünürlük seviyesinden daha yüksek PC 1366x768 destekliyor en fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STasdemir -- 6 Nisan 2010; 13:10:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilerdem

    merhabalar pc'den d3500'e dvi>hdmi bağlantısıyla ses taşınır mı
    teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SCIENTIST

    quote:

    Orjinalden alıntı: caddelly

    arkadaslar sonunda dun sony 40s4000 lcd tv aldım.ama baglantılar hakkında hıc bılgım yok.laptop'ımı lcd ye baglamak ıstıyorum.ama hangı kablo kullanılır bılmıyorum.hatta baglantılar degıstıkce goruntulerde de degısme oluyormus.bugun kablo almayı dusunuyorum.hangı cesıt bır kablo ve fıyatı konusunda bılgısı olan arkadaslar yardımcı olursa sevınırım.ayrıca laptop modelı bu konuda onemlı mı? bende hp pavillion dv1000 var.yardımlarınızı beklıyorum.



    Hayırlı olsunİki uçu erkek VGA kablosu kullanarak Laptopımınzdan LCD TV nize bağlantı yapabilirsiniz.VGA kablolarında 3 metrelik kabloları tercih etmek daha mantıklı 3 metreden sonra VGA sinyaller zayıflar.(5m de kullanabilirsiniz)

     Laptop'ı LCD ye bağlamak..


    Kullandığınız LCD TV de 15 pin D-Sub girişi diye adlandırılır.LCT TV nizin arka giriş komponentlerinde 5 nolu giriş

     Laptop'ı LCD ye bağlamak..



    Laptop nızın ekran kartı özelliklerini bilmiyorum.LCD TV niz full hd (1920x1080) olması lazım
    Laptop nızın çözünürlüğünüde 1920x1080 ayarlayabilirsiniz.Bu çözünürlüğü ekran kartınızı görüntü özelliklerinde göremiyorsanız.Bağdaşdırıcı-Tüm Modları listele kısmından ekleme yapabilirsiniz.VGA kablonuzuhttp://www.1e1al.com/index.php?do=catalog/product&pid=4370 satın alabilirsiniz.

     Laptop'ı LCD ye bağlamak..





    Peki bu bağlantıda ses olayını nasıl çözecez sanırım onun içinde ayrı bir çıkış almak gerekiyo bilgisayardan değilmi ?
    Düzeltme : Konun başını okumamıştım sorumu geri alıyorum teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d-max -- 21 Mayıs 2010; 16:00:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilerdem

    merhabalar pc'den d3500'e dvi>hdmi bağlantısıyla ses taşınır mı
    teşekkür ederim
  • arkadaşlar benim sorunum var dediklerinizi yaptım limit dışı diyor 82 ekran arçelik lcd tv
  • ARKADAŞLAR ASUS KV53S MODELİ LAPTOP İLE SONT LCD TV Yİ BAĞLADIM HDMİ KABLO İLE ,SONRA FN+F8 BASIYORUM AMA EKRANDA LCD TV Yİ GÖRMÜYOR,BU HDMİ BAĞLANTI LAPTOPUN EKRAN KARTINDAN MI ANAKARTTAN MI ÇIKIYOR,EKRAN KARTI NVİDİA,TÜM SÜRÜCÜLER YÜKLÜ,FAKAT AYARLARDAN TV Yİ GÖRMEDİ,DAHİLİ EKRAN KARTI AYARLARINDA DA GÖREMEDİ TV Yİ,KABLO SAĞLAM,NE YAPMALIYIM TEŞEKKÜRLER..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.