Şimdi Ara

Kullanılmış araba alırken dikkat edilecekler - Pert kaydı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
25
Favori
2.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özellikle karşınızdaki satıcı güven vermiyorsa, vageçin almayın. Motoru yeni yapıldı denen araçları almayın, motor yaptırmak masraflı bir iştir, genellikle satılabilecek kadar yapılır aldıktan sonra büyük ihtimalle size ciddi masraf açar.
  • mbulur M kullanıcısına yanıt
    Hani dersler ya: "Ben bu işin kitabını yazdım"

    Sizinkide öyle olmuş. Kitabını yazmışsınız helal oolsun.
  • güzel konu. sabitlenmeli.
  • Faydalı ve güzel bir konu elinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belkide en çok ayaküstü iş yapanın, iştigal konusu dışındakilerinde varlık gösterdiği, yada dolandırıcı oranın en yüksek olduğu sektör kullanılmış otomobil sektörüdür.
  • Elinize sağlık. Faydalı bir paylaşım olmuş. Fakat bu yazılanlardan sonra ikinci el araç alma kararımı tekrar gözden geçirmem gerek:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten araç bakanlar şu konuyu da asla atlamasınlar.

    Yurdışında bulunduğu söylenen uygun fiyatlı TR plakalı arabalar:http://forum.donanimhaber.com/m_57362214/tm.htm
  • güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık.
  • 6 ay meselesini duyduktan sonra gel de 5664'e güven şimdi..

    Bu durum sadece plaka sorgulamada mı geçerli, şasiden sorgulama da aynı şekilde sıkıntı mevcut mu??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8.maddeyi çok iyi anlayamadım...Anlayan birinden açıklama rica ediyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lego95

    Sözde müslüman ülkeyiz ama her türlü alengirli işi yapıyoruz. Şu ana kadar aldığım hiçbir arabada ekstra sıkıntı yaşamadım. 1 günde araç beğenip aldığımda oldu. Zora düşüp yarım saatte sattığım araba da . Hepsi değişenli boyalıydı ama yürürleri 10 numaraydı . Hala alan adamları biryerlerde görsem hep gülerek güzel araba bu derler. Hiç oyun yapmaya gerek duymadım. Abicim arabanın değişeni boyası bunlar , yaptığım masraf bu, bu kadar senedir binerim , muayene bilgileri bu , km bilgileri bu hepsini liste haline getiririm. Ve en önemlisi araçta 1 hafta içerisinde ekstra bir sıkıntı yaşarsan ara beni yaptırayım derim. Ki oldu da . Aracı sattığımda adam hayvan gibi el frenini sonuna kadar çekip kırdı. Eyvallah dedim hemen 50 tlye yaptırdım içim rahat. İnsanımızın niyeti kötü ise her turlu bulur yolunu yine kazıklar.

    El freni olayına dek sizi çok takdir ettim...Ama ben olsam onun kırdığı el frenini yaptırmazdım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

    6 ay meselesini duyduktan sonra gel de 5664'e güven şimdi..

    Bu durum sadece plaka sorgulamada mı geçerli, şasiden sorgulama da aynı şekilde sıkıntı mevcut mu??


    İster şasiden sorgulatın ister plakadan farketmiyor. Çünkü sisteme bilgiler geç giriliyor kasıtlı olarak.


    quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    8.maddeyi çok iyi anlayamadım...Anlayan birinden açıklama rica ediyorum...


    Markaların bayileri sıfır araç satarken takasa aldıkları araba ağır hasarlıysa kendileri satmıyor, bayi aracı kendi üzerine alıyor galeriye gönderiyor noter satışı için galeriye vekalet veriyor. Kullanılmıs olarak aldığınız bir otomobilin satışı size bir markanın bayisinin vekaletiyle yapılıyorsa dikkat edin.




  • Yöneticiler konuyu sabitlemeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabitlenmesi gerekli bir konu faydali

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbulur


    9) Noter satışı yapılırken mutlaka aracı aldığınız bedeli beyan edin ve noter satışına işletin. Otomobili galeriden alıyorsanız daha önce yazdığım sebeplerden ötürü aracın mülkiyeti galerinin şirket olarak üzerine kayıtlı olsun, size aracın satış bedeli üzerinden fatura kesmesi gerekir, faturanızı mutlaka alın, fatura aracı aldığınız bedel üzerinden tam fatura olmalıdır, eksik bedel üzerinden kesilmiş faturayı kesinlikle kabul etmeyin.
    Eğer araç galerinin kendine ait değilse ve konsinye olarak müşteri adına satıyorsa mutlaka size komisyon faturası kesmesi gerekir, komisyon faturaları %18 kdv üzerinden kesildiği için birçok galeri fatura kesmek istemez. Konsinye satışın komisyon faturasını mutlaka alın.



    Bir araç buldum araba galeri tarafından ilana girilmiş, araba ortağımın arabası dedi görüştük pazarlık ettik araç plakasını sorgulatınca araç firmaya kayıtlı çıkıyor son sahiplik bilgisi 3 yıldan fazla bu aracı alırken dikkat etmem gereken bir husus var mı? Bu adamlardan fatura mı istemem gerekir şimdi?




  • Araç şirket üzerine kayıtlıysa fatura kesmek zorunda zaten. Yalnız faturada kdv oranı %1 ise normal kullanıma tahsislidir. Eğer kdv oranı %18 ise günlük kiralanan araçtır. Buna dikkat edin. Tabi ticari araçsa her halukarda %18 kdv oranı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dod gibi kurumsal yerlere güvenebilir miyiz ?

    ...yada alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alacağınız aracı sayıları mantar gibi çoğalan ekspertiz servislerine kontrol ettirmeyin. Bunlar herhangi bir yasal düzenlemeye dahil değil ve verecekleri raporların herhangi bir yasal geçerliliği yok artı verdikeri rapor onları herhangi bir sorumluluk altına sokmuyor.
    Herşeyden öte bir otomobil alırken aracı o markanın özel servisine kontrol ettirin. Belirli bir marka üzerinde çalışan özel servis aracın detayı hakkında çok bilgi sahibidir, o nedenle gösterdiğiniz aracın mekanik ve elektronik olarak zayıf noktaları ve sıkıntıları hakkında bilgi sahibi olduğundan o noktalara dikkat ederek size daha detaylı bilgi sunarlar.
    Özel servisten sonra aracı iyi bir kaporta boya servisinde kontrol ettirin. Mekaniği ve kaportayı mutlaka farklı yerlerde baktırın. Ayrıca yaptıracağınız işlem için ne kadar ödeyeceğinizi baştan sorun ve bedelini verin. Genelde böyle işler bir teşekkürle yada ileride müşteriniz olurum hikayesiyle halledilmeye çalışıldığından ve işyeri sahipleri böylelerinden bıktığından araca detaylı bakmaz. Ancak mekanik servise 100 - 150 TL kaportaya da 100 TL verirseniz aracınızı her noktasıyla incelerler.

    Ekspertiz servislerinin bir olumsuz noktası da özellikle büyükşehirlerde galeriler artık belirli bölgelerde toplanıyor ve ekspertiz servisleri onların hemen yanında açılıyor, herkes kendinden sorumludur ancak yakın temasta olan yerlere ben alacağım aracı baktırmam.




  • Hocam emeğinize sağlık, çok faydalı bilgiler. Peki markaların yani otomobil bayilerinin 2.el departmanında kendi sattıkları araçlar için daha güvenilir diyebilir miyiz?
  • mbulur M kullanıcısına yanıt
    Super paylasim. Her kelimesine katiliyorum. Ozellikle araba alma arefesindeki insanin ruh hali ile ilgili analiz super. Konu hep top kalmali.

    Emeginize saglik...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.