Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.536
Cevap
90
Favori
469.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslan_0127

    bir sorum olacaktı. İmzalamış olduğum kredi sözleşmesinde tarih olmaması durumunda zaman aşımı yine 10 yıl mıdır ?

    sözleşmede tarih olmasa bile kredinin hesabınıza geçtiği tarih belirlidir, 10 yıldan önce ise banka zamanaşımı itirazında bulunabilir
  • Adliyede açılanlar hakkında sorgulama yapılabiliyor. Hakem heyetleri konusundawww.turkiye.gov.tr var ancak sağlıklı çalışmıyor
  • 21/03/2014 ANKARA 9 TÜKETİCİ MAHKEMESİ DURUŞMALARIN TAMAMI DOSYA MASRAFLARI İLE İLGİLİ, ... ESKİDEN BOZUK CEP TELEFONU, ARABA, KAPIDA SATIŞ VE DEVRE MÜLK DAVALARI OLURDU..
  • ÖZELDEN MESAJ ATILDIĞINDAN BİLGİLENDİRMEK İSTEDİM,
    DOSYA MASRAFLARI İLE İLGİLİ DAVALARA VE İCRA TAKİBİ İŞLERİNE BAKIYORUZ, BÜROMUZ ANKARADA ANCAK TÜRKİYENİN HER YERİNDEN VEKALET ALIYORUZ, RAKAM ÖNEMLİ DEĞİL 100 TL İÇİN DAHİ BAŞVURU YAPIYORUZ

    http://dthukuk.com/online-danisma-ve-basvuru İNTERNET ADRESİMİZDEN ÖN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ, DETAYLAR İÇİN SİZE DÖNÜŞ YAPILIR
  • Arkadaşlar 2 ay önce Akbanka karşı açmış olduğum 1880 Tl lik yeniden yapılandırma davam tek celsede kesin hükümle lehime sonuçlandı.Kararı yazılı olarak alınca buraya koyacağım.Manisa ilinde olanlar özel mesajdan ulaşırsa yönlendirme de bulunabilirim.Parayı alma sürecini de ayrıca yazacağım.
  • Hatay'da bu konuda yardım alabileceğimiz avukat tanıdığı olan var mı arkadaşlar ?

    ayrıca bilgi paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler...
  • Benim de Akbank ve Vakıfbank'tan alacağım 1600er lira var. Bir ara bankalar geri dava açıp parayı geri alıyor diye işin peşini bırakmıştım. Şimdi uğraşsam mı diye düşünüyorum tekrar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_thing

    Benim de Akbank ve Vakıfbank'tan alacağım 1600er lira var. Bir ara bankalar geri dava açıp parayı geri alıyor diye işin peşini bırakmıştım. Şimdi uğraşsam mı diye düşünüyorum tekrar.

    bankalar dava açsalar da geri alamıyorlar,şartları uygunsa mutlaka başvuru yapın
  • YAPILANDIRMADA MASRAFLARI KABUL EDİYORUM DAVA AÇMAYACAĞIM VS ŞEKLİNDE EL YAZISI ALINSA DAHİ ALINAN ERKEN ÖDEME KOMİSYONU, ÖDEME PLAN DEĞİŞİKLİĞİ VS ÜCRETLER HUKUKA AYKIRIDIR İADESİ GEREKİR.

    YARGITAY 13.HUKUK DAİRESİ 2013/13787 E.2013/15950 SAYILI KARARI BURADAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ http://dthukuk.com

    ÖRNEK KARAR SORAN ARKADAŞLAR VARDI SİTEMİZDE İNCELEYEBİLİRSİNİZ
  • zeytin45 Z kullanıcısına yanıt
    Konya selçuklu kaymakamlığına 27.12.2013 yılında yaptığım başvuru neredeyse 5 ay dolacak bugün gidip sorduğumda temmuz ayını bekleyin diye cevap aldım 2 ay önce sorduğumda mayıs sonu gibi demişlerdi ne zaman sorsam 2 ay ileri atıyorlar arkadaşım senin itiraz nasıl 2 ayda sonuçlandı anlayamadım acaba bankalardan kaynaklı gecikme olabilirmi
  • Bursada Ekim ayında başvurduğumda mayıs demişlerdi. Ay başında sormaya gittim karar hazırmış. Yazıya bakınca şok oldum. Ocak sonunda hazırmış meğerse..
    Bankaya gönderip 15 gün sonra paranızı almaya gidin dedi. Bankaya gittim beyefendi bugünlerde çok aşırı başvuru var. O yüzden süreç 1 aya kadar uzadı dedi.
    Şu durumda 4-5 aylık hakem heyeti süreci çok anormal değil.
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Sizin başvurduğunuz hangi Tüketici Hakem Heyeti. Bende Kasım ayının başında Nilüfer THH'ne başvurdum. Hala sonuç yok. Ekim ayının başlarında başvuran arkadaş telefon ile ulaştığında sonucun yeni çıktığını öğrendi. Karar eline ulaşmadı.

    Bahsettiğiniz gibiyse bizim karar da çıkmış olabilir. Başvuru yaparken kararı evinize göndereceğiz dediler. Acaba kararı elden alabiliyormuyuz?
  • Osmangazi THH, kararın gönderilip gönderilmediği konusunda fikrim yok. Bana 8 mayıs gibi bir tarihte gelmemi söylemişlerdi. Tarihi tam hatırlamadığım için net tarih öğrenmeye gittiğimde dosya numarasını söyleyip kararı alabildim.
    Bence dosya numarası ile uğrayıp sormakta fayda var.
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Belki Nilüfer THH daha yoğundur. Dediğiniz gibi bir uğrayıp sormak lazım. Teşekkürler.
  • 29/07/2009 tarihinde 73.000 TL konut kredisi kullandım, komisyon, masraf ve sigorta primi adı altında 2.372 TL kesildi. Aradan 2 ay sonra aynı banka aynı şubede krediyi yapılandırdım ve yine komisyon, masraf ve sigorta primi adı altında 2.378 TL kesildi. Dekontta yapılandırma falan yazmıyor, yeni kredi kullanmışım gibi gözüküyor, dekontlar ekte mevcut. İkinci ödediğim ücreti geri alabilir miyim acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarkci -- 30 Mayıs 2014; 1:10:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: scarkci

    29/07/2009 tarihinde 73.000 TL konut kredisi kullandım, komisyon, masraf ve sigorta primi adı altında 2.372 TL kesildi. Aradan 2 ay sonra aynı banka aynı şubede krediyi yapılandırdım ve yine komisyon, masraf ve sigorta primi adı altında 2.378 TL kesildi. Dekontta yapılandırma falan yazmıyor, yeni kredi kullanmışım gibi gözüküyor, dekontlar ekte mevcut. İkinci ödediğim ücreti geri alabilir miyim acaba?



    bu işlere ücretsiz bakan avukatlar var.. 60-70 lira mı neyse bir vekalet çıkartacaksınız, o kadar...

    ilk işleminizdeki kredi kullandırım ücreti adı altındaki dosya masrafını ve ikinci işleminizdeki yeniden yapılandırma ve diğer masraf kalemi adı altındaki ücretleri alırsınız...

    sadece avukata bir vekalet verin ve tüketici mahkemesinde dava açılsın... siz birşey yapmayacaksınız, sadece bekleyeceksiniz.. avukat emsal kararları falan bulur, mahkemeye sunar..

    aksekideki avukat var mıdır bilmiyorum ama manavgat veya alanya'da bu işi yapan avukatlar vardır...


    ikinci işleminizde sanırım masrafları yeni krediye yüklediniz, o yüzden aynı tutarda çektiniz.. her ne kadar banka yeniden kredi çekilmiş gibi gösterse de, özünde önceki kredinin devamı niteliğinde, bir düzeltme mahiyetinde olduğundan , yeni bir kredi değil, eski kredinin yeniden yapılandırılmış olması söz konusu...

    zaten yeni bir kredi mahiyetinde olsaydı, bu sefer eski kredinize %2 erken kapama cezası tahakkuk ettirmeliydi.. o yok.. o zaten bir ispat..

    dediğim gibi bu işleri yapan bir avukata danışın...

    yanıltmayayım yine de ama, 3-3,5 bin lira alırsınız gibi duruyor.. nihayetinde alacağınız para da yine sizin onlara ödeyeceğiniz/ödemiş olduğunuz bir para olacak...




  • Arkadaşlar geri ödemelerle ilgili konular için burayı kullanmayın. Burası sadece yeniden yapılandırma ve faiz oranları ile ilgili konular içindir.

    Masrafları geri almak için açılmış konu zaten mevcut;

    http://forum.donanimhaber.com/m_65283218/tm.htm
  • YAPILANDIRMA ÜCRETLERİNİN İADESİ İÇİN http://dthukuk.com ADRESİMİZDEN ONLİNE DANIŞMA VE BAŞVURU KISMINDAN ÖN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ
  • reyta R kullanıcısına yanıt
    28 Mayıs 2014 itibariyle tüketici heyetine başvurma limitleri şu şekilde arttı:

    6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 28 Mayıs 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

    4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun yürürlükten kaldırılmıştır.

    28 Mayıs 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 6502 sayılı yasa gereğince parasal sınırlar şu şekilde yeniden düzenlenmektedir:


    Değeri iki bin Türk Lirasının (2000 TL) altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetlerine, üç bin Türk Lirasının (3000 TL) altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine, büyükşehir statüsünde bulunan illerde ise iki bin Türk Lirası (2000 TL) ile üç bin Türk Lirası (3000 TL) arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine başvuru zorunludur. Bu değerlerin üzerindeki uyuşmazlıklar için tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılamaz.
    Tüketici hakem heyetleri kendilerine yapılan başvuruları gereğini yapmak üzere kabul etmek zorundadır.
    Başvurular, tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici hakem heyetine yapılabilir.




  • arkadaşlar ben %1.5 faiz ile konut kredisi çektiysem ve o faiz şimdi 1e düştüyse yeniden yapılandırıp kar edebiliyor muyum ?

    yeniden yapılandırma bu anlama mı geliyor ?

    100bin lira civarı 7yıl kredi çekmiştik, onu yeniden yapılandırabilir miyiz ? 3 yılı doldu şu an
  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.