Şimdi Ara

Konya’daki ‘dünyanın en büyük’ güneş enerjisi santralinde üretim başladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
5.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    birşeyi de takdir et liseli.

  • Güneş üretimi ile ilgini genel bilgiler. Türkiyede tüketimin %3ü güneşten karşılanıyor. Bu proje ile %3.5 olur. Bu işler damlaya damlaya oluyor. Pek de bir işe yaramıyor deyip güneş kurmazsan doğalgaz ithalatı daha da artar. Ayrıca teşvik olmadan ges res kurulumu kokay değil. Teşvik nedeniyle elektrik fiyatları yükseliyor ancak 10 sene sonra teşvik kalkınca fiyatlarda düşüş beklenebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acemi haber, keşke ntv'den alsaydınız haberi, bu santral bittiğinde 2 milyon kişinin elektriğini karşılayacak.

  • Gerçekten insan hayret ediyor . İhaleye giren şirketleri eleştirmekten girip , toprağın verimliliğini çöp ettiler diyenden ben cebime bakarım diyene kadar ne çok malum insan var ya. Düşünebiliyor muusnuz böyle bir şey yapılmasaydı sorun yoktu .. yapıldı ve sorunlar oluştu ne kadar komik .

  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Üretimde kullanılan cihazlar olabilir.

  • Aklımda ki tek soru Konya civarında Obruk’lar oluşuyordu zaman zaman belirli yerlerde Zemin etüdü güzelce yapılmıştır inş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OssiiE -- 28 Eylül 2020; 18:51:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Toprak alanın üzerine güneş enerji santrali kurmak ne kadar mantıklı? Her saat/gün yıkanacağını sanmıyorum o panellerin. 1 Haftada tozdan gözükmez olurlar. İlla o alana kurulacaksa bir kaç metre asfalt zemin ile yükseltilmesi lazımdı. Daha sonra ise yüksek duvarlar ile çevresi örülüp içine toz girmesi minimuma düşürülmeliydi. Duvarların gölgesinden etkilenmemek için de duvardan sonra belirli bir boşluk bırakılıp daha sonra panelleri yerleştirmek gerekirdi. Maksimum verimi elde etmek için de güneşi takip eden hareketli bir sistem olması lazımdı. Bu haliyle bahsi geçen 1/1000 oranının değersiz olduğunu düşünebilirsiniz! Güneş panellerini gerekirse cam ve film ile kaplayıp sonra araba sileceklerindeki gibi bir kaç saatte bir düzenli olarak temizlemek eminim faydalı olacaktır. Panellerin güneşe bakış açısı ile bile aşırı verim sorunu vardır toz ile bu oran en düşük ihtimalle %30 olur. Daha önce dış ortamda güneş paneli kullananlar farkı bilirler(Ben kendim düzenli olarak kullanıyorum, bulutlu havada da tozlu da çalışır ama verimi çok düşer!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 28 Eylül 2020; 20:5:10 >




  • Santrale 3,5 milyon adet panel kurulacak. Bugüne kadar 10 bin 200 tanesi kuruldu ve bu panellerde elektrik üretimine başlandı. Paneller Kalyon Enerji tarafından üretiliyor. Fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 500 megavat. Bu nedenle santralin 2023’ün Mayıs-Haziran aylarında tamamlanması ve 1300 megavat güce kavuşması hedefleniyor.

    3,5 milyon panel kurulacak
    10200 tanesi kurulmuş
    10200 tanesi 500 megavat üretiyor
    toplam üretim 1300 megavat olacak

    10.200 500 mw
    x 1300 mw

    x=26.250

    10,200 tane üretilen şey ne?

  • Siz bayağı karıştırmışsınız.Yıllık üretim kapasitesi 500 MW.10.200 adedi 500 MW üretiyor demek değil bu.Zaten fabrika 19.08.2020 de açılmış.Demek ki o zamandan bu zamana kadar üretilen 10.200 adedinin sahaya montajı yapıldı demek istiyor.

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Çok mantıklı,sektörden biri olarak santralin kurulduğu alanı yakinen biliyorum.Kurak,verimsiz ve ot bitmeyen bir arazi düşünün.Ayrıca toz konusu önemli fakat devamlı araç geçişi olmayacağı için büyük sorun değil.ABD de tozlu bırakılan ve devamlı yıkanan paneller arasında verim farkının %1 olduğu yönünde araştırmalar mevcut.

  • benim yorumum neden kaldırıldı?

  • Yapılan iyi şeyleri tebrik etmek gerekir.

  • İyi güzel bir şey diyeceğim ama korkuyorum içinden bir şey çıkacak diye. Ek vergi verecekmiyiz yine...

  • güzel yer karapınar hersene obruklar oluşurken umarım oluşan zaiyat bize vergi olarak dönmez.

  • Gülmek istediğim zaman bu tür konulara giriyorum artık. "Nasıl kıvıracaklar, ne bulacaklar acaba şimdi? "diye bakıyorum, her seferinde birbirinden yaratıcı saçmalıklar.  

    Ha tabi bide toplu ban konusu oluyor , ileride rahatlık oluyor. Kimi kaale almıcaz, kimin dediğini sallamıcaz falan. Süper. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 28 Eylül 2020; 20:59:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dımmışali

    güzel yer karapınar hersene obruklar oluşurken umarım oluşan zaiyat bize vergi olarak dönmez.

    Bölgeyi bilen birisi olarak santralin kurulduğu bölgede obruk yok.Obrukların oluştuğu bölgeler tarım yapılan yerler genelde.

  • Haberlerden aklıma kalanlar Karapınar=obruk olunca ondan dedim.

  • Kullanmasak , az kullansak, tasarruf yaparsak yine para alacaklar mı benden?

    Köprü ve otoyollardaki soygunlardan sonra bu projeler faydadan cok zarar getirir.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.