Şimdi Ara

Kompakt Kabinde Ölüm Tehlikesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle elektrik işinde usta ve elektrik mühendisi arkadaşlara sesleniyorum,

    Evimde hala garanti kapsamında olan bir kompakt kabin var. Altı jakuzi, buhar sistemi var.

    Geçenlerde tamamen durduk yerde kullanıcı panelinden cızırtılar, patırtılar gelip ışığı da yanıp sönünce korktuk ve sigortayı kapattık.

    Sonra firmanın servisini aradım, 1 haftaya ancak geldiler. İki sorun varmış ki bence ilki diğerinden çok daha önemli:

    - Duş teknesinin panelinin arkasındaki kablolar öyle yekpare filan değil, bantla tutturulmuş yerleri var. İşte tam bu bağlantı noktalarından biri yere düşmüş ve zeminle temas etmiş.

    - Duşakabinin duş teknesiyle birleştiği yerden aşağı su sızmış. Su ve elektrik buluşmuş. O cızırtı patırtının sebebi buymuş.

    Usta bunu söyleyince, yani yerde 220 volt akımın sabit durduğunu öğrenince, evde 2 gün önce banyo zeminlerinin bol suyla yıkanarak temizlendiği aklıma geldi. Dedim ki, bu kablo yerdeyken biz de böyle böyle zemine su döktüğümüz noktada, ayağımız da yere bastığında ölecek miydik? Ustanın cevabı evet oldu!!! Bir şekilde kıl payı kurtulmuşuz anlayacağınız.

    Ustalar sızıntı yapan yere silikon geçti, kabloyu da güya silikonla yukarı tutturdular, hepsi bu. Ve biz ailece kabini kullanmaya korkuyor durumdayız.

    Bu kabloların fotoğrafını atıyorum. Elektrik İç tesisat yönetmeliği ve kabinler, jakuziler konusunda bilgisi olan arkadaşlar durumla ilgili yorumlarını paylaşabilir mi lütfen? Binlerce lira ödediğimiz kabin ölüm riski saçıyor!

     Kompakt Kabinde Ölüm Tehlikesi! Kompakt Kabinde Ölüm Tehlikesi!







  • Abi Allah korumus ya. Yemin ederim yanlis anlama tam bir anahaber aile kazası haberi olurdu ve bir suru kabin isi yapan adamla reportajlar falan yaparlardi. Bu olaydan sonra ne yaptiniz ? Firmayla gorustunuz mu yada söktünüz mü kabini?Kanım dondu ustanin cevabini okuyunca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vustic -- 3 Aralık 2014; 1:46:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, erken farketmişsiniz Allah'tan. Ben hep çekinirim elektrik aksamlı kabinlerden, kablo bağlantılarının su ile teması riski, buharın veya nemin bir süre sonra kabloları yıpratması ve kaçak yapması riski var. Aynı şekilde mobilya içine gömülen spot aydınlatmalar için de geçerli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.
    Bu tip sıvının yoğun olduğu yerlerde, kablolar yekpare kullanılır. Yani ek olmaz. Diyelim eklemek zorunda kaldık, şahsi tavsiyem, ısı büzüşmeli ek mufu kullanılmasıdır. Sizde en kısa zamanda, eki düzelttirin derim.
    Ayrıca bu yerler için, ısıya ve neme dayanıklı kablolar var. Lakin biraz daha pahalı. En azından daha kalın izalazyonlu, NYY kablo kullanılabilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu da belirteyim. Jakuzilerden korkmanıza gerek yok. Ben 4 yıldır kullanıyorum, bir sıkıntı görmedim. Ben jakuziye giden elektrik hattına ayrı anahtar bağladım. (lambaları açıp kapattığınız duvardaki normal anahtar) Böylece sadece kullanacağım zaman jakuziyi enerjilendiriyorum. Sizlere de tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkürler, mecburen korka korka kullanmaya devam ediyoruz kabini.
    Öte yandan hukuki haklarımı araştırıyorum, gelişmeleri ileride paylaşırım.

    Evinde benzer sistem kullanan herkese tavsiyem - arıza olmasa benim aklımın ucundan geçmezdi kabin panelinin altında ne var ne yok kontrol etmek - o bağlantıları kontrol edin. Yasal olarak yekpare, yalıtımlı kablolar olması lazım. Başka bir sitede daha sordum konuyu, bu resimleri gören bir arkadaş 'Bu suçtur ve resmen ölüme davetiye çıkarmaktır' dedi!!

    Sonra da ülkemizde neden böyle kazalar oluyor diye şaşırıyoruz. Şaşıracak birşey yok, firmalar üç kuruş için insan can sağlığını hiçe sayıyor!

    Yine aklına özellikle konunun hukuki boyutuyla ilgili bir şey gelenler olursa paylaşsın lütfen.
  • Allah korun ya, düşünmesi bile kötü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.