Şimdi Ara

Kalıcı Makyaj Hakkında bilmeniz gerekenler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben Serkan Bozkurt bu yazımda kalıcı makyaj ile ilgili genel anlamda yararlı olacağını düşündüğüm bilgileri paylaşacağım. Bu işlemi yaptırmak isteyenlere yada yeni başlayan uzmanlara bilgi niteliğinde bir yazı yazıyorum.

    Kalıcı Makyaj nedir ?

    Kalıcı Makyajözel olarak üretilmiş kalıcı makyaj cihazları ile micro iğneler kullanarak kalıcı makyaj boyalarının deri altına işlenmesi işlemidir. Yapılan bu işlem dövmenin aksine ömür boyu ciltte kalmaz.Kişinin cilt yapısı,metabolizma hızı vb faktörler etkilemekle birlikte bu süre 2 ila 5 yıl arasında değişiklik göstermektedir. İşlem yaptırmadan önce neler araştırmalı isterseniz adım adım bunlardan bahsedelim.

    Kalıcı Uzmanında olmazsa olmazlar

    Öncelikle kalıcı makyaj yaptıracağınız uzmanı çok iyi araştırın.Yaptıracağınız bölge için referanslar isteyiniz.MEB onaylı sertifikasının ve belgesinin olup olmadığını mutlaka sorun.Konu hakkında size detaylı bilgi vermesini isteyin.Çalışacağı alanın kesinlikle steril olmasına dikkat edin.Kullandığı cihaz,iğne ve boyalar hakkında bilgi alın.İyi bir uzman size tüm bunları büyük bir keyifle sunacaktır.Unutulmamalıdır ki kalıcı makyaj insan yüzünde yapılan bir sanattır ve geri dönüşümü çok zordur.

    Kalıcı Makyaj Boyaları

    Unutulmamalıdır ki işi yapan uzman ne kadar önemli ise kalıcı makyaj boyasıda o kadar önemlidir.Kullanılan boya kesinlikle bitkisel bazlı kök boya olmalıdır. Çünkü bu boyalar vücuttan 2 ila 5 yıl arasında vücuttan atılmaktadır.Diğer kimyasal mürekkep bazlı boyalar asla çıkmaz.Kullanılan boyanın uluslar arası testlerden başarılı sonuçlar almasının yanı sıra kesinlikle Türkiye de Sağlık Bakanlığı Bildirimlerinin yapılması gerekmektedir.Aslında bu kanunen zorunlu olmasına rağmen maalesef ülkemizde yeterli denetimler olmadığından dolayı bir çok ürün piyasada satılmaktadır.İşlem öncesi kişinin ten rengine uygun bir renk seçilmeli ve bölge saf su ile temizlenmelidir.İşlem sonrasın 2 ila 3 gün asla bölgeye su değmemelidir.Bunun yanında ilk 10 gün deniz,havuz,solaryum,makyaj malzemesi,güneş yağı vb asla yapılmamalıdır.Unutulmamalıdır ki yapılan bölge bir açık yaradır.Asla ilk 10 gün güneşe çıkılmamalıdır.Dikkatli korunmalıdır.Uzmanınızın önerdiği iyileştirici krem kullanılmalıdır.Biz bu konuda Teramisini öneriyoruz.Çünkü antibiyotik etkili olması sebebiyle bölgede enfeksiyon oluşmasını engelliyor.Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Kalıcı Makyaj İğneleri

    Kalıcı makyaj iğnesi kesinlikle steril olmalıdır.Kullanılacak bölgeye göre iğne numarası seçilme ve tek kullanımlık olmalıdır.İşlem sonunda çöpe atılmalıdır.Bu bulaşıcı hastalık riskini ortadan kaldırır.Yeni nesil micro iğneleri önermeteyiz.Çünkü bu tarz iğneler hem boyanın zerki işlemin son derece başarılı hemde daha az verip deriye daha az tahriş etmektedir.Kesinlikle uzman çalışmaya başlamadan önce iğne uzunluğunu ayarlamalıdır.



    Kalıcı Makyaj Cihazları

    Öncelikle kaliteli bir cihazda olmazsa olmazlardan bahsedelim isterseniz.Öncelikle dijital olmasını tavsiye ediyorum.Kullanılacak bölgenin hassasiyetine uygun çalışma hızını ayarlamamızı sağlıyor bu özellik.Çift başlık desteği olmasını kesinlikle öneriyorum.Çalışma anında bir sorun olursa yedek başlık kesinlikle olmalı.Başıklarının yani problarının yeni nesil micro iğneleri destekleyici nitelikte olmalıdır.Başlık üzerinde iğne ayarını yapmamızı sağlayan balans yar yeri mutlaka olmalıdır.Bu özellikler bizim iyi sonuçlar almamızda yardımcı olacaktır.Almış olduğumuz cihazın 2 yıl garantisi olmalı ve satın aldığımız firma kesinlikle fatura kesmelidir.Bu bize ilerde sıkıntı yaşamamızın önüne geçecektir.

    Kaliteli bir kalıcı makyaj cihazı nereden alınır ? Kalıcı makyaj boyası nereden alınır ?

    Açıkçası bu tarz ürün satan Türkiye de çok fazla firma yok. Ürünleriwww.tirnakmarket.com dan temin edebilirsiniz.Haftanın 6 günü sabah 9 akşam 7 hizmet veriyorlar.Ödemenizi internet sitesinden yapabileceğiniz gibi isterseniz banka havalesi yada Aras Kargo güvencesi ile kapıda ödeme yapabilirsiniz.

    Kalıcı makyaj kimlere yapılmaz ?


    Şeker hastalarına,kanser hastalarına,aşırı tansiyon hastalarına,hamile bayanlara,emziren bayanlara,alerjisi olanlara,işlem öncesinden 2 saat önce alkol,kafein vb kullanmış kişilere,kadınların özel dönemlerinde,çok sıcak yaz aylarında kalıcı makyaj yapılmaz.

    Yukarıda bahsettiğim konularda esneklikler olabiliyor. Detaylı bilgi için mail atabilirisiniz.

    Yazmış olduğum bu yazıda umarım faydalı olabilmişimdir. Unutulmamalıdır ki bilgi paylaştıkça güzel.







  • yazınızı faydalı buldum teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.