Şimdi Ara

kablosuz bağlantı hızı arttırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
62.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.airties rt-205 kablosuz modemime everest WL0102 54mbps ile bağlaniyordum 54 mbps düşük olur düşüncesiyle airlive 125 mbps wt-2000 usb turbo-g adaptöründen aldım fakat bağlantı durumu hâlâ 54 mbps olarak görünüyor.bunu nasıl 125 mbps'ye çıkartırım.bunun bir yolu varmı,yoksa boşunamı 125 mbps'ye para verdim.işletim sistemi olarak vista kullanıyorum,yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler



  • bu konuda bilgisi olan kimse yokmu?
  • Evinde 100 mbit internet hızı mı var?
  • Yaklaşık bir ay oldu internet bağlanalı,1024/256 sınırsız tarifedeyim olması lazım,ortalıkta kablo olmasın diye hiç ethernet kablosu takmadım.yerel ağ bağlantısında 100 mbps olur diye düşünüyorum.kablosuzda 54'ü geçmese ethernet kablosundanmı bağlansam acaba diyorum.
  • _-_ kritik soruyu sormuş arkadaşım.Senin internet bağlantın 1mbit.Ama modemin 54mbit bağlantı sağlayabiliyor.Yani evinde 100mbitlik internet bağlantsı olsa tamam sorunu çözelim derdik de zaten modemin o hızını kullanamıyorsun ki!
  • sen bu bitleri karıştırdın heralde. orda bi problem olmuş sanırım. 1024 kbps (kilo-bit-per-second)= 1 mbit yani senin internet bağlantın 1 mbit olduğu için o hızı kablosuz da olsa kablolu da olsa yakalayamazsın. o değerler teknik olarak mümkün değil. 1mbit bağlantıda teknik olarak download hızı max: 128KB (Kilo-Byte) olur. ortalama bir filmi (700MB) 1 buçuk saatte indirirsin. ama bu da teknik veri, ortalama hızın 80-90 civarında olur onunlada 2 buçuk 3 saati bulur.

    gelelim senin ile modem arasındaki bağlantıya: oradada aynı şey sözkonusu 54mbit yerine 125 mbit e fazla para vermen talihsizlik olmuş ama yine de diğerlerine göre bi nebze olsun daha hızlı alabilrsin paketleri. sonuçta senin modem 54 mbps veriyorsa onu da ancak o sınırda kullanırsın. birazcık araştırma yapıp alsanız daha iyi iolurmuş. bilgisayar donanimlarında alacağınız ürünün modelinin yüksek olmasına bakmayın. sisteminizle uygun çalışıp çalışmayacağını düşünün. aynı problemi ramlerde yaşayan arkadaşlar oluyordu: anakartı 533 mhz destekliyor ama abimiz 667mhz alıyor ve aradaki parayı sokağa atıyor.

    kabloyla bağlanırsan daha hızlı bir bağlant elde edersin. ama tahmin ettiğin gibi hızlanmaz. beklemeler azalır o kadar.




  • açıklamalarınızdan dolayı çok tesekkür ederim,yalnız şöyle bir durum var,ttnet'in verdigi modemin üzerinde 125 mbps yazıyordu.ben ona güvenerek aldm adaptörü.modemin üzerinde yazan 125 mbps baglantı hızını ifade etmiyormu??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sgkhn01

    açıklamalarınızdan dolayı çok tesekkür ederim,yalnız şöyle bir durum var,ttnet'in verdigi modemin üzerinde 125 mbps yazıyordu.ben ona güvenerek aldm adaptörü.modemin üzerinde yazan 125 mbps baglantı hızını ifade etmiyormu??


    modemin üzerinde yazan o hız. modemde o hızda bir veri iletişimi sağlayabileceğini söylüyor. internet olarak düşüneceksen bu hız sana ttnetin müsadet ettiği kadar olur. bu da demek oluyor ki senin o modemden internet hızın maksimum 125 mbit olur. ama ttnet sana 1 mbit izin verdiği için o kadar kullanabiliyorsun.

    sen adaptörün ile modem arasında 125 mbit bağlantı kurabilirsin. ayrıcca kendi bilgisayarınla (bağlantı hızına bağlı olarak) adaptor arasında en düşük olan baz alınmak suretiyle o hızda bağlantı kurabilirsin. bilgisayarın 54 mbit hızla bağlanıyorsa 125 lik adaptorden 54 lük kısmını kullanırsın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

    _-_ kritik soruyu sormuş arkadaşım.Senin internet bağlantın 1mbit.Ama modemin 54mbit bağlantı sağlayabiliyor.Yani evinde 100mbitlik internet bağlantsı olsa tamam sorunu çözelim derdik de zaten modemin o hızını kullanamıyorsun ki!


    +1
  • Belirtilen o hızlar zaten hep teoriktir yani 54 mbps'a hiç bir zaman ulaşamazsın. Bir de iki üründe 125 mbps olmasına rağmen birbiriyle uyumlu değillerdir büyük ihtimalle. İlla birbiriyle uyumlu 125 mbps olsun diyorsanız, aynı marka olmalı ve aynı chipseti kullanmalıdırlar diye biliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: djinn_inc

    Belirtilen o hızlar zaten hep teoriktir yani 54 mbps'a hiç bir zaman ulaşamazsın. Bir de iki üründe 125 mbps olmasına rağmen birbiriyle uyumlu değillerdir büyük ihtimalle. İlla birbiriyle uyumlu 125 mbps olsun diyorsanız, aynı marka olmalı ve aynı chipseti kullanmalıdırlar diye biliyorum.


    interneti ortak kullandığımız bir alt dairede modeme uygun olan airties wus300 125mbps adaptörünü kullandım.sinyali diger ürünlere nazaran daha iyi alıyor fakat o'da 125mbps'ye ulaşmıyor 54mbps gösteriyor.

    sn atayum'un da söylediği gibi bağlantı hızı bize ttnet'in müsade ettiği kadar oluyor.anlaşılan bilgisayar bu hızları teorik olarak göstersede 125 yada 54mbps'ye ulaşamıyoruz.

    Açıklamalarınızdan dolayı tüm arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ederim.




  • arkadasim şu 125Mbps bikere unut. ben kendi evimdeki ağ'da bile 1.5 Mbps yakaliyorum o'da ethernet araciliyla dosya paylasimi.
    yanı senın evindeki internet kbs yanı şuan kullandigin 1024 baglantinin tam 100 kati baglantin olursa modemde o hızı görecektir. yanı bunun içinde Japonya'da filan oturman gerek belki ozaman 125 Mbps'yi görürsün

    yanı bi yerde Mb var bir yerde Kb var
  • desene bu hıza vdsl bile yaklaşamaz...
  • arkadaşlar dostumuz ne sormuş sizler neler anlatmışsınız... haklı olarak diyor ki... bende 125 mbps modem var usb adaptör de 125 mbps neden 125 mbps bağlantı kuramıyorum..

    cevabını bilmiyorum ama soruyu iyi anladım.. arkadaş belki pc ile laptop arasında dosya paylaşımı yapıcak.. yani o bakımdan 125 mbps önemli.. bilen birisi sorunu çözer umarım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vurkan24

    arkadaşlar dostumuz ne sormuş sizler neler anlatmışsınız... haklı olarak diyor ki... bende 125 mbps modem var usb adaptör de 125 mbps neden 125 mbps bağlantı kuramıyorum..

    cevabını bilmiyorum ama soruyu iyi anladım.. arkadaş belki pc ile laptop arasında dosya paylaşımı yapıcak.. yani o bakımdan 125 mbps önemli.. bilen birisi sorunu çözer umarım...


    iki pc arasında dosya transferi açısından olaya bakacak olursak haklısın dostum bencede bu hızı kullanabilmem mümkün olabilir.söyledigim gibi bir alt dairemizdede 125'lik airties adaptör kullanmama ragmen ben ancak 54 mbps görebiliyorum.
    bende kendi kendime ttnet 125mbps'lik modem neden yapma geregi duymuş acaba diyordum.
  • 125Mbit amacımız internet içinse boşuna yazmalayım, sebebini arkadaşlar açıklamışlar
    Eğer Ağ kullanacağım; modem 125mbit Adaptör 125 Mbit neden 54le bağlanır diyorsan şunaları kontrol et,
    1- Modemin arayüzünde kablosuz bölümümnde "kablosuz yayın modu" var 802.11b seçersen 11 mbit, 802.11g seçersen 54 mbit, 802.11n seçersen 108/125 mbit hızları için bağlantı sağlanır. bu üç tür cihazlar (b/g/n) vağlansın diyorsan hepsini birden seçmelisin.
    2- Windowsun kablosuz yapılandırma cihazı yerine wireless adaptörün kendi yazılımını kurmalısın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: golevez33

    125Mbit amacımız internet içinse boşuna yazmalayım, sebebini arkadaşlar açıklamışlar
    Eğer Ağ kullanacağım; modem 125mbit Adaptör 125 Mbit neden 54le bağlanır diyorsan şunaları kontrol et,
    1- Modemin arayüzünde kablosuz bölümümnde "kablosuz yayın modu" var 802.11b seçersen 11 mbit, 802.11g seçersen 54 mbit, 802.11n seçersen 108/125 mbit hızları için bağlantı sağlanır. bu üç tür cihazlar (b/g/n) vağlansın diyorsan hepsini birden seçmelisin.
    2- Windowsun kablosuz yapılandırma cihazı yerine wireless adaptörün kendi yazılımını kurmalısın


    aslına bakarsanız asıl amacım evet internet hızı idi zaten bu doğrultuda arkadaşlar sağolsunlar olaya açıklık getirdiler sn vurkan24'ün başka bir açıklamasında 125mbps hızın iki pc arasındaki dosya transferinde mümkün olabileceğini söylemesi üzerine sizinde önerinizle (b/g/n) modlarını wireless adaptörün kendi yazılımında aradım.söylediğiniz gibi 802.11b 11mbps,802.11g 54mbps bağlantı hızı sağlıyor.802.11n modu ise seçenekte yoktu
    n modunun olmayışı yazılımdanmıdır acaba.

     kablosuz bağlantı hızı arttırma




  • slm bende aynı marka modeme aynı ethernet olan airlive pcı turbo -g wt-2000 ile baglanıorm baglantı hızım 48 mbps.
    bnm içn harika bi hız..
    +bu w,relles ethernetin max hızı 54mpbs dir yanlıs belrtmıssn saygılar.
  • bende wus300 aldım, usb ye takar takmaz inf dosyasını gösterek kurduğum için bağlantının 54mb olduğunu anladım, az önce sürücüyü kaldırdım, yeniden wus300 ün driveri içinde setup.exe ile sürücüyü kurduktan sonra wus300 ü taktım ve 125mbps olarak bağlandım. Birde bu wus300 ün bista64 bit driverleri varmı ? yoksa. niçin daha düşük sürüm olan wus201 için tün vista xp 64 driverleri var da wus300 için yok.

    saygılarımla.
  • 2 kat yukarıdaki abimin internet hızı 100 mbps, ben o modeme kablosuz bağlantıyla bağlanıyorum ama benim pcde 1 ile 5,5 mbps arasında değişiyor. Bu internetin doğru düzgün çalışmasına engel oluyor tabi. Acaba ne gibi bir sıkıntı olabilir. Modem flynet54 olması lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.