Şimdi Ara

Kablo İnterneti ADSL Modem ile Paylaştırmak. [Resimli :) 19-9-2007] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
6
Favori
60.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üstadım, Scientire Atlanta EP 2203 ve U.S Robotics le iki adet XP yüklü masa üstü bilgisayardan internete bağlanabiliyorum. Wista yüklü laptopla ise bir türlü internete bağlanamadım. Ayrıca XP yüklü internete bağlanabildiğim iki masaüstü bilgisayar arasında dosya transferi yapamıyorum. Çok uğraştım ancak TCP / IP de ip numarası verilerek dosya paylaşabildim. Bu çok uğraşlı bir iş. Kolaycana dosya paylaşabilmenin başka bir yolu var mı?

    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galus -- 4 Temmuz 2009; 23:55:51 >
  • merhabalar... bende loopcomm lp-al2014pw wireless modem war. bu modemle uydunet internet bağlantımı wireless olarak açabilir miyim? açabilirsem eğer yardım isteyeceğim çünkü bu modemin ayarları çok karışık. yıllardır kimse şifre dahi koyamadı. yardımlarınızı bekliyorum...
  • bu us robotics ne manyak birşeydir anlayamadım 4 sene oldu neredeyse, hala tıkır tıkır...
  • US.Robotic den bende memnunum. Aşağı yukarı 5 yıldır kullanıyorum. Benim problemim kablocuların verdiği Scientire Atlanta EP 2203 modemde. Ayarlarına girip DHCP yi enable yapamıyorum.
  • çok güzel bir paylaşım tebrikler,netmaster cxc 150 ve pikatel quartet ile yaptım oluyor.
  • netmaster cxc 150 kablomodem ile EDIMAX Kablosuz 4 Portlu ADSL2/2+ Modem (54Mbps) i bağlayabilirmiyim. birden fazla bilgisayarda kullanacağım...



    http://www.giresunmarket.com/index.php?do=catalog/product&pid=6333
  • benim netgear dg834g wireless router ve netmaster kablo modem var...

    Ben de uyduneti kablosuz kullanmak istiyorum ancak modem arayüzünde ip'yi 192.168.100.10 yaptım ve dhcb'yi kapattım ancak sonunda "Pc's ip is different" gibi bi hata veriyor ve daha sonra menudeki hiçbir bölüme giremiyorum. bunu nasıl düzeltebilirim. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim..
  • arkadaşlar ben de usr 9111 var teknik özellikleri burada tek ethernetli wireless modem ben bunu bu şekilde kullanarak kablo net internetini wireless olarak 1den fazla bilgisayara paylaştırabilirmiyim?
    cihazımın arkasında wan girişi yok sadece bir ethernet portu var.. acil cevap alabilirsem iyi olur ona göre modem alıcam teşekkürler..


    edit: kablolo bir adsl modemi kablosuz modemime bağladım ve interneti kablosuz olarak paylaştırdım... sanırım aynı şey kablo modem ile de olur sanırım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allornone -- 13 Ekim 2009; 20:12:18 >
  • arkadaşlar yukarıdaki olay malesef kablo modem ile olmadı..
    wireless routerda ip ayarını 192.168.100.10 yaptım 192.168.100.1 yaptım tabi dhcpyi kapatarak ama olmadı:(
    acaba cxc 150 modemim dhcpsi mi kapalı bunu nasıl açarım ayar sayfasında hiç bir config. yapılamıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allornone
    arkadaşlar yukarıdaki olay malesef kablo modem ile olmadı..
    wireless routerda ip ayarını 192.168.100.10 yaptım 192.168.100.1 yaptım tabi dhcpyi kapatarak ama olmadı:(
    acaba cxc 150 modemim dhcpsi mi kapalı bunu nasıl açarım ayar sayfasında hiç bir config. yapılamıyor..


    Bu konu aynı ve benzer başlıklarda tartışılmıştı. Önceki mesajları bir inceleyin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_16817362/mpage_1/key_/tm.htm#30299097
    http://resim.donanimhaber.com/m_35228495/mpage_1/key_//tm.htm#35228495
    Kablomodeme router bağlayarak instenen sayıda bilgisayara internet dağıtımı yapılabilir. Ama kablonet modeme kablosuz adsl modem veya AP bağlayarak çok sayıda bilgisayara internet dağıtımı mümkün değildir, bu şekildeki bağlantıda dağıtılabilen sayı ancak İSS'nin verdiği public IP sayısı kadardır. Buda genelde en fazla 2 olup 1 veya 2 bilgsisayarın internete girmesi demek. Daha fazlası mümkün değil.




  • tamamda benim sorunum wireless olarak interneti hiç dağıtamıyorum yani tek bilgisayar ile internete çıkış yapamıyorum.. eğer wireless routera taktığım etherneti makinaya bağlarsam bağlanıyorum söküm routera takıp kablosuz olarak routerada bağlanıyorum ama internet yok..
    ayrıca modemin üstünde router yazıyor zaten..
  • http://img194.imageshack.us/i/modemdhcpkapama1.png/

    Bu resme bakabilirmisiniz?DHCP yi kapamak ve Adsl modemi switch gibi kullanabilmem için burada hangi ayarları yapacağım?
  • son durum laptop->kablosuz olarak wireless adsl router modem->kablonet modem üzerinden bağlantı ile bağlandığım zaman kablonet modemin config. sayfasına giriyorum ama nete çıkış yapamıyorum :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimbom38
    Bu resme bakabilirmisiniz?DHCP yi kapamak ve Adsl modemi switch gibi kullanabilmem için burada hangi ayarları yapacağım?


    Resimdeki ayar bölümünde Relay ile kasdedilen nedir bilmiyorum ama mantıken en alttaki "Sunucu ve Relay kapalı" seçeneğini seçmen lazım.
  • elimde sb4100 modem var upstream channel id 2 yazıyorumkaydettikten sonra o kendisi 3 e ceviriyor. frekans ta 567 ile baslıyor.
    labtopa internet geliyor ama diger pc ye internet gelmiyor.
    bu arada modemler arasındaki kablo capraz ondan kaynaklansa labtopada gelmemesi gerekmiyormu?
  • horifaydo dediğin doğrudur 2 pc den fazla cihazda kullancak arakadaşlara uydunet mac adresi bazında ip VERMİYOR. O yüzden siz kablo neti acess pointin LAN girişine bağlarsanız en fazla 2 pc internete girer......siz kablo neti acess pointin wan girişine bağlarsanız access point kablolu veya kablosuz olsun aldığı sinyali içindeki dhcp server sayesinde IP VEREREK dağıtıyor. ve access pointe bağlı herkes internete giriyorTEKRAR SÖYLÜYORUM BU 2 PC ÜZERİNDE KULLANCAKLAR İÇİN GEÇERLİDİR
  • arkadaşlar şuana kadar tek bilgisayarımı wireless adsl modem üzerinden kablo nete bağlıyordum ancak ikinci bilgisayarı bağlayamıyorum sadece biri ip alıyor ve internete çıkıyor.. diğer bilgisayara elle ip i atsam olur mu :S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allornone -- 22 Kasım 2009; 1:26:11 >
  • Arkadaşım ben sadece us.robotix modemi kullanarakbu işi zaten yaptım. Kabloları bilgisayara diğer uçlarını modeme taktım. Bu şekilde zaten ikiside internete girebiliyordu. Fakat güvenli olması için ikisinede modem yazılımını kurdum. Kendi bilgisayarım 192.168.1.1 diğeri 192.168.1.2 diye gözüküyor. Sonra iki bilgisayardada ağ tanımladım, ev ağı. Modem üzerinden interneti kullanmadan bağlantı kurabiliyorum(kendi bilgisayarıma windows 7 kurduktan sonra bağlantı işi yalan oldu beceremedim)

    Farkı şu sanırım sen iki bilgisayara da ayrı ip adresi verdiğini söylüyorsun. Böylece mesela rapidden aynı anda iki bilgisayarda veri çekebiliyor. Bumudur? Eğer farkı bu ise bende tam emin olmamakla birlikte ip engellemeli sitelere aynı anda giriş yapabiliyorum iki bilgisayarla veya aynı adresten veri indirebiliyorum.
    Şimdi senin bu anlattığın ile benimkinin farkı nedir? Ben tam çözemedim. Eğer aynı işlemse sen niye motorola modemi ekstradan kullandın?




  • benim sorunum rooterlar alakalı değil sanırım..
    bugün uydunet modemin çıkışına switch bağladım yine sadece tek bilgisayar ip alabiliyor..
  • paylasım için tesekkürler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.