Şimdi Ara

K A B L O internet _İKİ PC baglansın istiyorum_?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hemen sorumu sorcam:

    BİLİYORSANIZ tavsiyelerini beklerim :

    kabloNET modemim var ADSL gibi yani arakasından 1USB 1ETHERNET girişi var ikisinide tercih edebiliyorum .... şimdi asıl meselem ise evdeki diğer bilgisayarada internet baglamak niyetindeyim ... onun için ZATEN interneti olan modemin yanındaki PCyi USB ile bağlandırıyorum
    ve kasadaki ve MODEMdeki ethernet girişleri boş kalmış oluyor böylece... ve elimde birde ethernet kablou var 10 metre ...


    evet nasıl olcak bu iş bana anlatabilir misiniz. EV ağı mı kurcam .. nasıl oluyor o iş .. kurdukta sonra diğer PC dede ayarlamalar yapcammmı yapcaksam nereden filan..... Kendimce bir ağ kurdum ama olmadı iki PC de baglanamadı nete ... ??!?! ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var..
    MSN : frunktan@hotmail.com



  • Bi ara hattı alıcan 10/100 kkablo.

    kendi pc ni usb den bagla onuda eternet e tak bi ucunu dıger ucunuda dıger pc ne tak bölece dıger pc ınde net e gırmış olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ViruS

    Bi ara hattı alıcan 10/100 kkablo.

    kendi pc ni usb den bagla onuda eternet e tak bi ucunu dıger ucunuda dıger pc ne tak bölece dıger pc ınde net e gırmış olur.


    Diyosun ama Bunu kablonet modem i desteklemiyor ki. Netmaster ve Com21 de senin söylediğin bu olay olmuyor.
  • Dikkat,
    Eski bazı kablo modemler dediği gibi çift çıkış desteklemiyor. Yani ADSL modem gibi hem USB aynı anda hemde Eth. desteklemiyor olabilir.
    Ozaman hemen en az 4 portlu bir router alıyorsun. Ardından modem ile usb bağlantısını çıkartıyorsun. Modemi kapatıyorsun. Router ile her iki pc arasında normal UTP kablo ile network kuruyorsun. Ardından modemi açıyorsun ve işlem tamam.
    Ancak Router alamıyorsan a zaman yine switch almak ve ana pc belirleyip ona winrouter programı kurman gerek. Ama en belalı yöntemdir. Sürekli problem çıkartır. Ucuzdur ama beladır.
    Saygılarımla
    Acemiwebci
  • anladığım kadarıyla 2 bilgisayardada ethernet kartı var.router veya switch almadan bilgisayarları birbirini bağplıcaksın cross kablo ile (acemiwebci kablo farkını anlatan linki vermiş) bu iki bilgisayarı birbirine bağlayıp modemi de usb üstünden ana makinaya bağlıcaksın ama burda şöyle bi durum söz konusu ana makina kapalı olduğu sürece diğer makina internete giremez
  • kablonet paylaştırma ;
    bir çok yolla kablonet 2 yada daha fazla bilgisayara paylaştırılabildiği için denediğim ve en sorunsuz çalışanını ve diğer bazı yolların handikaplarını yazıyorum.

    bir adet ipsharer alınır ve kablo modemden sharerın wan portuna giriş yapılır.buradan sharerın portlarından (benimki 4 portlu) diğer bilgisayarların ethernet kartlarına giriş yapılabilir.kanımca en sağlıklı yol budur.çünkü diğer çoğu yolda (hepsi demiyorum) diğer pc yada pc lerin nete girebilmesi için ana makinenin açık olması gerekiyor,bağımsız olarak giremiyorlar.bu sebeple ben diğer yöntemleri düşünmedim ancak sorun değil ana makine açık olur diyor ve bağlantıyı 2 bilgisayara paylaştırmak istiyorsanız.2 ethernet kartına da gerek yok.bilgisayarın birinde ethernet olması kafi.bunu için de kablo modeminizin usb çıkışından bir bilgisayarın usb sine,ethernet çıkışından da diğer bilgisayarın ethernet kartına bağlantı yapabilirsiniz.tabii kablo modeminizin usb destekli olması lazım ki çoğu usb desteklidir.

    ipsharer olarak tavsiyem surecom ep-4904sx tir ve güncel fiyatı 45 ytl dir.ayrıca yazıcı paylaştırma özelliği de mevcut.
     K A B L O internet  _İKİ PC baglansın istiyorum_?





    kaynak :http://forum.donanimhaber.com/m_6788284/mpage_1/key_/tm.htm




  • pcleri birbirine bağlamana gerek yok ki?modemden çıkan bağlantıyı 2 pc ye paylaştırman lazım.cross kabloyla falan işin yok.ya modemden ipsharera girip sharer dan 2 ethernet kablosu ile 2 pcnin ethernet kartına giriş yapıcaksın ya da modemin ethernet çıkışından pcnin ethernetine normal ethernet kablosu ile girip,usb çıkışından da kendi usb kablosu ile çıkıp diğer pc nin usb girişinden bağlantı yapacaksın.yukarıda çok net anlatmıştım halbuki ama cross kablo kafanı karıştırdı sanırım.tekrar söylüyorum cross kablo ile işin yok....pcleri birbirine bağlamana da gerek yok.
  • pm den bana yanlış bilgi veriyorun diye azarlamışsın beni ama sana yanlış bilgi vermiyorum.cross kablo ile 2 pcyi birbirine bağlarsın.sen interneti 2 pc ye paylaştırmak istiyorsun ve ihtiyacın olan ethernet kablosu.hala almışsın cross kablo ile birşeyler yapmaya çalışıp yazdıklarımı okumuyorsun.burada yazdığım bilgiler üst konuda da linkle gösterildi.ayrıca sen benim seni yanlış yönlendirdiğimi anlayacak bilgiye sahip değilsin ve sana yardımcı olmaya çalışan insanlara karşı daha kibar olman gerekir.yoksa burada insanlara para vermiyorsun.insanlar istedikleri için sana yardım ediyorlar.şimdi ne halin varsa gör....
  • G Ü N C E L ???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: frunktan

    şimdi hemen derdimi anlatayım:

    kabloneti 2 PC ye dağıtmak istiyorum ..
    Bunun için ana makineye 2.el BİRethernetKARTI aldım.

    FAKAt çok uğraştırdı bir türlü bağlayamadım PC leri birbirine..!

    Hatta vazgeçtim bu yontemden SWİTCH almayı düşünmeye başladım ama

    son kez sana bir danımak istedim..

    benim 2 pc yi bağlamak istediim kablo " corssmuş" yani bunu birebir yaptırt dedi yetkili adam ! OK dedim !

    sonra.. o cros denilen kablomu bir de ana makinede deneyim dedim..
    MODEMİN orjinal ethernet kablosunu çıkarttım.. cross denilen 10MTERElik ağKABLOMU taktım..

    İnternet bağlantısı sorunsuzca sağlandı.. ANLAYAMDIMki şimdi ben bu işi..?

    BANA akıl verir misin ?

    Ana makineyi usb ile bağla diğer 2 pc yide ethernet girişleriyle birbirine bağla diyenlerde var olacak birşey midir acaba ??

    YA ALDIĞIM 2. el ethernet bozukk..
    ( hiç annetmiyorum güzelce tanıdı XP ama yinede bir ihtimal bozuk olabilir.. )

    Yada BEN kafayı yiyecem halledemiyorum şu basit işi bir türlü!??



    İşlemler biraz uğraştırabilir ...
    Kablo modemden gelen kabloyu ana makinanın 1. ethernetine taktınız,ana makinaya 2. ethernet kartınıda taktınız ve 2.ethernetten bir kablo ile 2.bilgisayara bağladınız cross kablonuzu ...
    ondan sonra ethernet kartı ayarlarınızı şu şekilde yapacaksınız ...

    kablonetin bağlı olduğu yerel ağ bağlantısının (1.ethernet kartı-kablo modemden direk kabloyla bağlı olan) ayarlarında interneti paylaştıracaksın ve ip otomatik almalı çünkü kablo modeme bağlı
    2.eth'de(ana makinada ki 2.ethernet kartına bağlı olarak gözüken bağlantı)
    192.168.1.5 dersin alt ağ 255.255.255.0 ağ geçidi ve dns yok

    2.pc'de ise ip olarak 192.168.1.6 altağ 255.255.255.0 ağ geçidi 192.168.1.5 dns 192.168.1.5 demen yeterli olacak



    Ana makina yaptığımız pc'de her iki ethernet kartınıda otomatik ip al yapalım , daha sonra Internet Bağlantı Paylaşımı sihirbazını çalıştıralım .

    Böylece Ana Makinadaki ek ethernet kartının diğerine akış vermesini sağlamış olacağız , ardından eğer xp kendi açmamış ise Windows Güvenlik Duvarından "Internet Bağlantı Paylaşımını" serbest kılalım ki diğer pc'ye geçiş verebilsin .

    Ardından diğer pc'de ağ ayarlarını şu şekilde yapalım ;

    IP = 192.168.1.10
    Alt Ağ Maskesi = 255.255.255.0
    Ağ Geçidi = 192.168.1.1 ( Xp Ana makimanıza %99 bu ip'yi verecektir sihirbazdan sonra)

    DNS = 192.168.1.1
    2. DNS = 195.175.37.69

    İki bilgisayar birbirini görebiliyor ise sorun yüksek ihtimalle Xp Güvenlik duvarındandır diyeceğim , ha görmüyor ise ( ping bile atamıyorsanız ) kabloda sorun olmuş olabilir .

    Mantık olarak her iki pc'ninde aynı ağ maskesi içinde olması ve terminalin ana makinayı Ağ Geçidi olarak görmesi internet bağlantısı için kafidir . Ağ Geçidi girilmemiş ise iki makina birbirini görür ama terminal nete çıkamaz .

    Örnek IP Grupları ;

    Ana Makina = 192.168.1.1
    Terminal = 192.168.1.2 / Ağ Geçidi = 192.168.1.1

    Ana Makina = 10.0.0.1
    Terminal = 10.0.0.2 / Ağ Geçidi = 10.0.0.1

    gibi .




  • ÇOK teşekkürler YARDIM dediğin böyle olur arkadaş..

    TEKRAR ALLAH RAZI OLSUN !
  • quote:

    Orjinalden alıntı: acemiwebci

    Buraya bak:
    http://forum.donanimhaber.com/m_7575375/tm.htm


    +
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.