Şimdi Ara

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
619
Cevap
2
Favori
19.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce yaptıgım hataları bu sefer yapmayarak kaliteli klima aldım,aynı alanda daha önce beko vardı onu sattım ve şimdi süper ısınıyorum, bu soguklar çok iyi oldu deneme imkanımız dogdu, eş dost gelerek görüyorlar, önce deli bu para buna verilirmi diyorlardı, şimdi görüpte kendilerine kızıyorlar bir çogu klimalarını degiştirecekler.
    Dışarısı şu an 1 derece ve ben içerde 25 derecede keyif çatıyorum, 3 yada 4 saatde bir klimanın iç ünitesi duruyor dışı çalışmaya giriyor iç ünite üzerinde kırmızı ışık 3 yada 5 dakika yanıp sönüyor sonra tam gaz çalışmaya devam, çok memnunum.
  • Ayder Yaylası.Arkadaşım yer manisanın bir ilçesi soma.Dediğiniz gibi klimayı ilk açışım 18 dereceden başlattım daha sonra kademe artırarak 20 dakikada bir ikişer derece artırdım ve en son 23 derecede bıraktım artırmadım cihaz çalışarak kademe artırarak 1,5,saat sonra defrosa girdi.Ama bu sefer defros işlemi 5,dakika kadar sürdü ve tekrar çalışmaya başladı aynı sıcak ferformansıyla.tabi bu arada dış hava ısısı baktım sıfır.idi cihaz bişr kere defrosa girdi ve bir dahada girmedi tabi bu arada dışarda hava açık ve +3 derecelerinde.Klima şu anda çalışıyor sabahın 07,sinde bir kere defros yaptı ve şu anda saat 10,30,klima çalışıyor ..Size sormak istiyorum bu mitsubişhi electrik bu klimalar hiç defrosa girmiyormu yada defrosa girmeden çalışan cihaz lar varmı........
  • bende zibro magduruyum. o kadar met edenler vardı bu sitede simdi soguklarda klıma defros etkısı yaptı. yanında bırde ısıtıcı fan calıstırıyorum. normal soguk havalarda ıse yarıyor ancak eksı sıcaklıkta zibro fos cıktı, zaten met eden arkadaslarda zibro ekıbınden olsa gerek .
  • emg..Arkadaşım ben Generalden memnunum.Defros yapıyor ama cihaz süper ısıtıyor sonra ben kesinlikle klima çalışırken ek bir ısıtıcıda kullanmıyorum.Yalan söylemeyeyim ama general süper ısıtıyor.cihaz devamlı defrosa girmiyor eksi olan havalarda havanın soğukluğuna ve nemine göre 2,veya 3,saatte bir 6,ile 10,dakika defrosa giriyor defrostan sonra aynı yüksek sıcaklığı veriyor yani verdiği sıcaklıkta bir düşme yok.zannedersem 60,derecenin üstüne bir hava çıkarıyor...Benim öğrenmek istediğim.Diğer general kullanıcılarındada bu defros işlemi varmı.Ve ya hut diger marka iyi markalardada bu defros işlemi varm.Daıkın.mitşubişhi electrik.mitsubişhi heaw.toshıba.hıtachı.gibi inverter kaliteli iyi markalardada bu defros işlemi hava sıcaklığı düşünce oluyormu.Ben bunu öğrenmek istedim yoksa Generalin ısıtmasından müzdarip degilim.Cihaz şimdiye kadar aldığım ve kullandığım cihazlardan yüksek bi cihaz gerçekten iyi ısıtıyor.Dün burda hava sıcaklığı -4 falandı üç dört kere defros yaptı cihaz ama 10,dakika içindede tekrar başlayıp aynı performansı gösteriyor yani yüksek sıcaklık veriyor.Yani sizin gibi ek ilave ısıtıcı kullanmıyorum.General iyi ısıtıyor..




  • bende mit. elek fd35 ve fd25 var. İkisi de defrost yaptı. fd35 i oturma odasında saat 16-22 saatleri arası kullanıyorum bir kere defrost yaptı 3-4 dakika sonra aynı performansla çalışmaya devam etti. fd25 i yatak odasında saat 22-07 arası kullanıyorum bir kere de o yaptı yine çok kısa süre sonra çalışmaya devam etti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iclavak

    Ayder Yaylası.Arkadaşım yer manisanın bir ilçesi soma.Dediğiniz gibi klimayı ilk açışım 18 dereceden başlattım daha sonra kademe artırarak 20 dakikada bir ikişer derece artırdım ve en son 23 derecede bıraktım artırmadım cihaz çalışarak kademe artırarak 1,5,saat sonra defrosa girdi.Ama bu sefer defros işlemi 5,dakika kadar sürdü ve tekrar çalışmaya başladı aynı sıcak ferformansıyla.tabi bu arada dış hava ısısı baktım sıfır.idi cihaz bişr kere defrosa girdi ve bir dahada girmedi tabi bu arada dışarda hava açık ve +3 derecelerinde.Klima şu anda çalışıyor sabahın 07,sinde bir kere defros yaptı ve şu anda saat 10,30,klima çalışıyor ..Size sormak istiyorum bu mitsubişhi electrik bu klimalar hiç defrosa girmiyormu yada defrosa girmeden çalışan cihaz lar varmı........


    merhaba size bir şey sormak istiyorum bu konu benimde dikkatimi çekti acaba siz defros girdi derken dış ünitede kar buz gibi bişi oluyormuki, ben şimdi merkez fujitsuyu aradım kimseye ulaşamadım bu konuyu sormak için benim klimada 3 saatde yada 4 saat de bir iç ünite duruyor operation ışıgı 5 dakika yanıp sönüyor dış ünite 5 dakika çalışıyor ve tam 5 dakika sonra komple klima çalışıp süper ısıtmaya devam ediyor ama dış ünitede kar-buz gibi bişi olmuyo,
    az evvelde iklimsayı aradım real bornova servis ve satışı onlardan general bilgisi aldım bana bu sistem dogru dedi ve yazılımla ilgili imiş,diğer klimalar dış ünite karlanınca, buzlanınca defros giriyor ama bu daha önceden bunu yaparak daha saglıklı çalışması için oldugunu söylediler, çünkü bende 2 klima daha var gerçekten onlar dış ünite kar baglayınca defros giriyor ve 1 saat nerede ise performans kaybederek çalışıyorlar bunu iyi düşünmüş bu general markası.




  • zibro maduru arkadaşım ben de 2 tane zibro var 1735 ve 2041 . 1735 dün yolda kaldı ama 2041 de sorum yok . sizin klimanızın modeli nediR?
  • merhaba size bir şey sormak istiyorum bu konu benimde dikkatimi çekti acaba siz defros girdi derken dış ünitede kar buz gibi bişi oluyormuki, ben şimdi merkez fujitsuyu aradım kimseye ulaşamadım bu konuyu sormak için benim klimada 3 saatde yada 4 saat de bir iç ünite duruyor operation ışıgı 5 dakika yanıp sönüyor dış ünite 5 dakika çalışıyor ve tam 5 dakika sonra komple klima çalışıp süper ısıtmaya devam ediyor ama dış ünitede kar-buz gibi bişi olmuyo,
    az evvelde iklimsayı aradım real bornova servis ve satışı onlardan general bilgisi aldım bana bu sistem dogru dedi ve yazılımla ilgili imiş,diğer klimalar dış ünite karlanınca, buzlanınca defros giriyor ama bu daha önceden bunu yaparak daha saglıklı çalışması için oldugunu söylediler, çünkü bende 2 klima daha var gerçekten onlar dış ünite kar baglayınca defros giriyor ve 1 saat nerede ise performans kaybederek çalışıyorlar bunu iyi düşünmüş bu general markası.
    federıco fellini.Merhaba arkadaşım aynen anlattıgınız gibi benim cihazda dış ünütesi karlanma ve buzlanma yapıyor. 6,veya 10,dakika sonra tekrar ısıtmaya başlıyor tabi bu arada iç ünüte duruyor operatıon kırmızı düğme yanıp sönüyor.Çalışma başlayınca kırmızı düğme sabit yanmaya başlıyorVe mükemmel ısıtıyor..Yanlız sizin firmayı arayıp sormanız ve aldığınız bilğileride bize yansıtmanız iyi olmuş çünkü bende düşünüp duruyordum acaba neden diye.Demekki Fjıtsu ve Generalde kart koruması için bu gerekliymiş fabrikada kart koruması yapmış.Ben Generalden memnunum güzel ısıtıyor inşallah dış ünütedede kart arızaları olmazda uzun bir zaman bu cihazı kullanırım.Çünkü bu cihazı bir hayli yüksek aldım kampanyadan. 12,ay taksitli ASHB18LDCZ plazma toplam.2,604,0.tl.ye aldım..iyi günler..




  • selam arkadaşlar dün gece önceki geceden daha soğuk oldu merak edip oda için aldığım digital termometre ile ölçüm yaptım -8,5 dereceyi gösterdi gece 23 de benim odanın içi 25 derece ve sıfır defrost hiç defrosta girmedi klima sürekli gözümün ucuyla klimayı takip ettim ama benim klima öğlen 12 gibi açıldı desrost yapmamasına etken olabilir belki ama genede eve girdiğim saat 19 dan beri defrost olmadı
  • iclavak bey, benim klima yalnız kar buz yapmıyor periyodik olarak dün akşamdan beri 3 veya 4 saatde bir bunu yapıyor ama asla dış ünitede kar buz yok çok soguklardada bunu kaliteli klimalar yaparmış mesela daıkında eger hava çok soguksa ilk açılınca daha çalışmadan bunu yaparmış, bende ısıtmasından çok menunum soguk üfleme kesinlikle yok hatta iç ünite defros geçerken fılapı aşagı çeviriyor ama içeri üfşeme gene yok
  • arkadaşlar bendede general plazma serisi var ve dün gece 1 kere defroza girdi2-3 dakika ve ardından aynı ısıda devam etti. yanlız anlamadıgım - 25 lerde çalışması gereken krigamine serilerininde defroza girmesi, hadi bizim general klimalar - 15 diyor ama krigamine - 25 diyor? birde arkadaşlar klimanızı 1 saat önce açın ve 26 dereceyi gecmemeye calışın çünkü 26 derecenin üstünde defrosta daha cabuk giriyor sanırım ama 26 derecenin altlarında pek zorlanmıyor defrosta girmek için. sizin görüş ve fikirleriniz nedir bu konuda?
  • Ben bornova'da oturuyorum... gece -2'leri gördük hitachi klima kullanıyorum... Isınma da kesinlikle sorun yaşamadım, canavar gibi ısıtıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet izmirli

    arkadaşlar bendede general plazma serisi var ve dün gece 1 kere defroza girdi2-3 dakika ve ardından aynı ısıda devam etti. yanlız anlamadıgım - 25 lerde çalışması gereken krigamine serilerininde defroza girmesi, hadi bizim general klimalar - 15 diyor ama krigamine - 25 diyor? birde arkadaşlar klimanızı 1 saat önce açın ve 26 dereceyi gecmemeye calışın çünkü 26 derecenin üstünde defrosta daha cabuk giriyor sanırım ama 26 derecenin altlarında pek zorlanmıyor defrosta girmek için. sizin görüş ve fikirleriniz nedir bu konuda?


    arkadaşım ben dayanamadım abkaydan tevfik beyide aradım bu olay normal dedi ama içinizde şüphe varsa hemen servis gönderirim ama anlattıgınız duruma göre sevisde gelse yapacak bir şey yok çünkü anlatımlarınızdan yola çıkarak bir problem görmedim dedi, çünkü agız çıkış sıcaklıgı 55 derece defrosa girme yada adı ne ise onu 5 dakika yapıyor hemen gene başlıyor, ve dedigine göre tevfik bey diyorki egede klima kullanılır diyorlar ama şunu unutuyorlar diyor asıl egede nem daha yüksek oldugu için defros olur siz sonuca bakın ısıtıyormu o önemlidir dedi, kendileri başka klimalarında servisi oldugunu aman onları şu an hiç çalışmadıgını söyledi, daıkın veya fujitsu yada mitsubishi kısa süreli defrosları normalmiş,
    yani -15 veya -25 olmasını nem olarakda düşünün diyor mesela şimdi dışarısı 3- derece klima çalışrken içeri sıcak hava üflüyor ama dışarıyada soguk havayı taşıyor motor soguyor ve dışarısıda -3 bunların toplamı nemde olunda oluyor -10 veya -15 yani defros girmesi iyi dedi ama arkası tümden karlanıpta sık sık giriyorsa sorundur.




  • bendeki zibro 1735 gayet iyi.
    izmir buca dün gece sıfırın altında -1 gibiydi hava.
    gayet iyi ısıttı.
    çatı katı ve üstte kiremitte yok.teras.
    oda 13 metrekare.....
  • BALÇOVADA yım çatı katında ama kiremit var hıtachi kullanıyorum hala canavar gibi
  • Dün gece baya soğuktu.Arabanın cam suyu donduğuna göre üçyolda -2 civarıdır.Ondan önceki gece -1 di ama cam suyu donmamıştı.Bosch klima var.Gayet iyi ısıttı.
  • arkadaşlar bendeki zibro s2035 odam 22 metre kare ( 55 metre küp) dün gece full acıktı 30 dereceye ayarladım ve hiç kapatmadık normalde bu sıcaklıkta ben terleyerek uyanıyordum ancak son bır kac gundur ısındıgımızıda hıssetmıyoruz, tatmın edıcı bır sıcaklık yok sabah kalktıgımda baktım oda sıcaklıgı 19,5 dereceydı bende ılave ısıtıcı calıstırdım o zaman 22,5 dereceyı vurdu zaten gun ıcınde hava sıcaklıkları yukseldıgı ıcın su an ısıtmada sorun yok. gayet tabı olarak normal gunlerde ısıtabılıyor ama onemlı olan cetın hava sartlarında da ısıtması ve bızlerı memnun bırakmasıdır. bu arada bende bucadayım ve genel anlamda zibro ekonomık ıstma bakımından sınıfı gecer ama dedıgım gıbı karakısta odun komur yaktırır. zibroyu; klıma alacaklara 10 dakıka dusunmeye davet ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emg -- 26 Ocak 2010; 17:21:40 >
  • sharp klima kullanıyorum düz model inverter değil ankaranın bu soğuğunda (-5,-10)civarı gayet güzel ısıtıyor
  • bu sene iklimsadan 12 000 btu mitsubişi inverterli aldım kullandıgım yer 25 m2 iki bayii ye sordum aldıgım bu klimayı tavsiye ettiler fakat sıcakliklar düşünce ısıtma ile alakalı ciddi sıkıntılar oluştu söleki dışarısı -4 civarı klimanın çaliştıgı yer akşama kadar 16 dereceyi geçemedi durum normal midir? çalişaması normal gibi görünüyor ama acaba sorun nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtlevent

    bu sene iklimsadan 12 000 btu mitsubişi inverterli aldım kullandıgım yer 25 m2 iki bayii ye sordum aldıgım bu klimayı tavsiye ettiler fakat sıcakliklar düşünce ısıtma ile alakalı ciddi sıkıntılar oluştu söleki dışarısı -4 civarı klimanın çaliştıgı yer akşama kadar 16 dereceyi geçemedi durum normal midir? çalişaması normal gibi görünüyor ama acaba sorun nedir?


    sizinki odaya sanırım ufak gelmiş klimadan anlayan arkadaşlar yazsın ama aylarca araştırmanın ve burayı okumanın verdigi birikimle bence klima odaya ufak eger odanız 20 veya 22 metre kare olsaydı sanırım canavar gibi ısıtırdı tabii arkadaşlar şimdi ara katmı yalıtımmı diye bin soruda soracak onlarda etkendir, ama 20 yıllık arkadaşımın evindede mitsubishi havy var 24 metre kare yerde ara katda bornovada kullanıyor 12000 btu ınverter süper ısıtıyor.bizzat bu soguklarda izyaret ettim çünkü kulaktan degilde görmek istedim çünkü bir çok klima bu havalarda çalışmadı yada çalışması işe yaramadı, sanırım sadece buraya ayzılanlar içinde general ve fujitsular bu kış testini geçti, bende kullanıyorum süper memnunum, iyiki dogru seçim yapmışım, zibrolardan çok ısınamıyorum duydum




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.