Şimdi Ara

İZMİR NARLIDERE İS. OK. ve EĞ. MER. KOMUTANLIĞI SINAVA GİRECEKLER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
87.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese başarılar dilerim...Ben de Aliağa'dan geleceğim,sizlerin yazdıklarını okuduktan sonra sabah 4'te yola çıkmayı düşünüyorum.İnşallah kısa zamanda şu işleri de hallederiz.Hekese şimdiden kolay gelsin...
  • MRB arkadaşlar. işletme bölümü mezunuyum. bende 1 nisanda sınava girecegim. burdur-Kozagaçtan gelecegim için ancak ögleden sonra sınava girebilirim.. Herkese başarılar..
  • uniqueeee elektrik elektronik müh. 2 nisanda sınava gireceğim. 670 in son durağında mı inecez yoksa bir iki durak önce mi? orada birkaç tane nizamiye kapısı var da...
  • Dün gece saat 3'te Narlıdere istihkamdaydık, fiore45 ve ozgurozane ile kendilerinin donanımhaber şeklindeki seslenişleri sayesinde tanışmış olduk..

    10 kişi civarı olduğumuzda kapıda kendimiz liste hazırladık ve ilk sıraya isimleri yazdıktan sonra her gelen adayın listeye ismini eklemesini ve girişler başladığında düzenli olmasını hepberaber sağlamış olduk. Bu gece ve sonraki gece gidecek arkadaşlar için aynı şekilde gece saat 3 civarı orada olmalarını ve baştan kendilerinin liste hazırlamalarını tavsiye ederim..

    Saat 5'te ise zaten kapıya doğru listeye göre organize olup sıralandığınızda bir süre daha bekledikten sonra askerler sizi tek sırayla içeri alıp numara verecek ve 7'ye çeyrek kalaya kadar serbest bırakacak. Narlıdere merkeze doğru bir 15 dakika kadar yürürseniz sağda tam o saatlerde açılan bir kahve görürsünüz, çay ve boyoz poğaça ihtiyacınızı giderip 7'ye çeyrek kala en geç İstihkam'da hazır olabilirsiniz. Bunun dışında yakında yiyecek içecek açık bakkal vs. bulmanız o saatte imkansız ki bunu baya baya yürüyerek tecrübeledik..

    Uzun uzun anlatmıyorum dün akşam 11'de evden çıktım ve henüz eve girdim bu yüzden fazlasıyla yorgunum. Kısaca bahsedersem sonrasında size verdikleri numaralar ile içeriye alıp telefon vs. emanetlerinizi bırakıp arandıktan sonra 5'erli sıraya geçiriyorlar ve tüm işlemler bol bol sigara ve tuvalet molasıyla sırasıyla halloluyor. Ben işlemler uzamasın diye cep telefonu götürmedim fakat götürseniz dahi herhangibir sıra atlaması olmuyor girerken hemen emanete bırakabiliyorsunuz. Oradan oraya her binaya taşıtla değil yürüyerek ulaşıyorsunuz ve bu biraz yorucu olabilir hele ki uykusuz ve aç iseniz.

    Fakat yine de çok sorun olmadan, komutanların iyi niyetli ve misafirperver tavırları ile işlemlerinizi sıkılmadan hallediyorsunuz..

    Dediğim gibi ben gece 2buçuk-3 arası oradaydım, listeyi biz hazırladığımızdan en başa ismimizi yazdık, ilk 50'nin içerisindeki tüm adaylarla beraber işimiz saat 11:30 civarı bitti. Diğer gruplar ise sırasıyla 20'şer dakika daha zaman harcamış olabilirler tahminim.. İşleri 12'ye kalanlarsa zaten kumanya dağıtımından sonra devam edeceğinden bir saat daha geçe işleri atacaktır.

    Bu arada sınav sorularının hepsini yanıtladım fakat beklediğimden zorlayıcı çıktı yine de eğer hepsini çözme niyetindeyseniz aç kalmayın ve dikkatinizi toplayın. Yanınıza mutlaka Mavi değil!!! Siyah tükenmez kalem ve kurşun kalem silgi alın. Özel bir sertifikanız varsa mutlaka götürün, özellikle antrenörlük yüzücülük vs. dalında olan arkadaşlar..

    Tüm işlemleri tamamladıktan sonra ise yine bir komutanın memnuniyetinizi sorgulamasından sonra size bıraktıkları iyi imajı aklınıza yazıp izinli asker sıfatıyla serbest kalıyorsunuz..

    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, Narlıderede 2-3 Nisan'da sınava girecek arkadaşların sorusu olursa ben ve diğer arkadaşlar buradan yanıtlarız..

    quote:

    uniqueeee elektrik elektronik müh. 2 nisanda sınava gireceğim. 670 in son durağında mı inecez yoksa bir iki durak önce mi? orada birkaç tane nizamiye kapısı var da...


    İstihkam Okulunun ilk girişinde işlemler başlıyor, biz de diğer girişlerine kadar gittikten sonra geri dönüp ilk girişte beklemeye başladık. Zaten solda beyaz tabelada Narlıdere İstihkam Okulu ve hemen yanında Sınav Merkezi vs. yazılı bir afiş göreceksiniz dikkatli giderseniz. Hemen İstihkam'ın önünde bir otobüs durağı mevcut, durağın adı da İstihkam. Önünde Trafik lambaları var. Karşı sırada dikkatimi çekmedi takip etmediğimden ancak karşı sırada da bir İstihkam durağı mutlaka vardır. Veya bahsettiğim şekilde Komutanlığın hizasına geldiğinizde otobüsten inmek üzere hazırlanın. Az sonra ilk giriş kapısını göreceksiniz..

    Tüm sınava giren ve girecek arkadaşlara geçmiş olsun, hayırlı olsun..




  • quote:

    İstihkam Okulunun ilk girişinde işlemler başlıyor, biz de diğer girişlerine kadar gittikten sonra geri dönüp ilk girişte beklemeye başladık. Zaten solda beyaz tabelada Narlıdere İstihkam Okulu ve hemen yanında Sınav Merkezi vs. yazılı bir afiş göreceksiniz dikkatli giderseniz. Hemen İstihkam'ın önünde bir otobüs durağı mevcut, durağın adı da İstihkam. Önünde Trafik lambaları var. Karşı sırada dikkatimi çekmedi takip etmediğimden ancak karşı sırada da bir İstihkam durağı mutlaka vardır. Veya bahsettiğim şekilde Komutanlığın hizasına geldiğinizde otobüsten inmek üzere hazırlanın. Az sonra ilk giriş kapısını göreceksiniz..

    Tüm sınava giren ve girecek arkadaşlara geçmiş olsun, hayırlı olsun..


    siz atlattınız darısı bizim başımıza tertibim... bahsettiğim otobüsün ilk seferiyle oraya gitmeyi planlıyorum, sabah 7 gibi orada olurum büyük ihtimalle.. gördüğüm ilk nizamiye kapısından yapıyoruz işlemleri, yalnış anlamamışım değil mi? zaten onun karşısında hemen durak var, daha önce oraya gitmiştim.. 3ten önce de çıkarsam benim için çok güzel olur, 6da halısaha maçım var da yetişmiş olurum ona da ..




  • Evet darısı başınıza,

    Ben 3'te orada olup 7'de içeri giren birinci gruptum, dediğim gibi işim 11:00 - 11:30 civarı tamamlandı, her grubun da arasında 20 dakika civarı gecikme oluyor sanırım. Oradan saat 7'de orada olursanız hemen numara alıp grubuna katılırsan zaten 4. elli kişilik grubun içerisinde olabilirsin. Öğle arasına mutlaka denk gelirsin yani, yine de tahminim 3'e kadar işlemlerin hallolur. Narlıdere'de beklediğimden hızlı şekilde hallettik işleri..

    Tabi gündüz işi vs. olmayanlar için uykusunu alıp en geç o saatlerde gitmek daha mantıklı görünüyor..

    Düzenleme: Bu arada doğru anlamışsın, aynen dediğin şekilde bir durak, bahsettiğim civarda vardır. Tabelaları görürsün zaten muhtemelen, Narlıdere'den İstihkam'a giderken soldaki ilk giriş sınav mülakat merkezinin girişidir. Hafif yokuş yukarı ve önünde istihkam durağı olan bir giriş..

    Sorun olmaz sanırım kolayca bulursun, zaten saat 7'de hava aydınlanırken daha rahat seçersin, biz gece pek dikkat edemedik ilk turda..

    Kolay gelsin sana da şimdiden, yorucu bir gün olacak ancak benim için keyifliydi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 1 Nisan 2009; 19:15:15 >




  • yarın narlıderedeyim sabah pek erken gitmeyim ozaman bugün narlıderede fazla kalabalık olmamamış okuduklarıma göre
  • ben bir de bişi soracam, diploma istiyorlar mı? götürdünüz mü siz?
  • Diploma istemiyorlar zaten zarfının içerisinde 2 adet fotokopisi var, sadece zarf, siyah tükenmez kalem, kurşun kalem silgi ve mutlaka kimliğiniz ile gidin..
  • ben 3nisan da gireceğim sınava.Bir kaç sorum olacak.
    Sen 11:30 da işini tamamen bitirdin mi?
    Dışarı çıktığında çok sıra var mıydı?
    İçeride sınavdan başka ne gibi işlemler oluyor?Mülakatta meslek falan soruyorlar mı?
    Teşekkürler
  • İZMİR - NARLIDERE 1 NİSAN

    Merhaba arkadaşlar, Fiore 45 ile İzmir Narlıdere'de geçen sınav maceramızı yazayım da hem 3. gün girecek arkadaşlar hemde 329. dönemler fikir sahibi olsun.


    İzmir'de gezeriz diye manisa'dan 8 gibi yola çıktık, balçova Kipa'da saat 11'e kadar oyalanıp daha sonra kipa'nın karşısındaki time out bar'a geçip orada da saat 2'ye kadar vakit geçirdik. orası da yavaş yavaş kapanmaya başlayınca yapçak birşey yok diye atladık taksi'ye Narlıdere istikham okuluna gittik. kipa - istikham okulu arası taksi ile 10ytl ve 10dk sürüyor. saat 2:15'de kapıdaydık ve kimsecikler yoktu, kapıdaki asker saat 5 gibi gelin dese de biz 4 gibi tekrar gelmeye karar verip narlıdere merkez'e döndük. Arkadaşlar kendi arabanız yoksa o saatte gelmenize hiç gerek yok zira, narlıdere'de sabahlayacağınız pastane, kahvehane gibi açık hiçbir yer bulamadık biz. zaman geçirmek için yol üstünde camii'nin yanında havuzlu bir park vardı. orada banklarda yattık

    saat 3:30 gibi tekrar gittiğimizde kalabalık 15-20 kişiye ulaşmıştı ve gelen arkadaşların bir düzende sıralanabilmesi için liste vardı. oraya ismimizi yazdık. daha sonra "donanımhaber yokmu" bağırışlarımıza cevap veren bynedim ile tanıştık, forum ve askerlik üzerine muhabbet ettik. kalabalık 100 kişiyi bulduğunda ve saat askerlerin numara dağıtılacağını söylediği 5'i gösterdiğinde 5'erli sıraya girip kapıya dayandık bizim oluşturduğumuz sıraya göre numaralarımızı alıp saat 7'ye çeyrek kala tekrar kapıda olmamız gerektiğini öğrenerek oradan ayrıldık. ben 30, fiore45 arkadaşım da 31. sırayı aldı. hatta askerler arasında 31'i kim aldı, senin askerlik bitmez gibi muhabbetler, gülüşmeler de oldu.


    tekrar merkez'e dönüp açık bir çorbacı bulduk ve karnımızı doyurduktan sonra 7'ye çeyrek kala tekrar istikham okulu'na girdik. bu saate kadar askeriye'nin önüne park edilmesine bile izin verilmeyen araçlar, askeri otopark'ın içine aranarak alınıyordu artık. bizde otoparkın içine geçtik. yarım saatlik bir bekleyişin ardından ilk 3 grup 5'erli sıraya sokuldu ve bir yarbay bize cep telefonu ve çantalarımızı emanet'e teslim etmemiz gerektiğiniz söyledi. içeriye girmek için metal dedektöründen geçip telefonları olan arkadaşlar telefonlarını teslim edip içeride tekrar sıraya girdik. bu arada cep telefonunu emanete bırakan arkadaşlar kesinlikle sıralarından olmadılar. tam içeride tekrar sıra olduktan sonra bir yarbay daha gelip üstleri arandı mı arkadaşların diye sordu ve tekrar dışarı çıkıp girmemiz konusunda başımızda bulunan uzman çavuş'u uyardı tam bu sırada kısa dönem çavuşlardan biri "durun daha askerlik yeni başlıyor" dedi ve gülüşmeler koptu.

    sıra ile dışarı çıkıp tekrar içeri girdik, içeride bir kere daha 5'er olarak sıralandıktan sonra tuvalet ve yiyecek ihtiyacımızı gidermek üzere yarım saat kadar serbest bırakıldık. daha sonra tekrar sıraya girdikten sonra (bu sıraya girmeler gün boyunca tek sıra, 5erli sıra, 6şarlı sıra olmak üzere devam etti ve sayısız kere sayıldık) işlemlerimizi yaptıracağımız ilk istasyona doğru yola çıktık, burada öyle araba filan yok yürüyerek gideceğiniz heryere gidiyorsunuz.

    ilk istasyonda bizi bir spor salonuna geçirdiler. orada 15 dk kadar oturduk bu arada ithiyacı olan arkadaşlar kalem-silgi satın alabileceği bir sıraya yönlendirildiler. burada oturarak bekleyiş bittikten sonra tekrar tekli sıraya girdik. bu sırada zarflarımızı açıp bilgisayar çıktısı olan kağıt üste gelecek şekilde belgelerimizi sıralamamız istendi. sıra yavaş yavaş ilerledikten sonra tek tek 6 masadan geçip işlemlerinizi yaptırıyorsunuz. ilk masada nüfüs cüzdanınızı (MUTLAKA YANINIZDA BULUNMALI, ehliyet kabul ettiler ama bir ton da laf ettiler) ve evraklarınızı alıp kendi veritabanlarından kontrol ettiler. ikinci masada ne yaptılar bilmiyorum, üçüncü masada diplomaları ve varsa denklik belgelerinin mühürlerini kontrol ettiler. dördüncü masada eski sıra numaralarınızı alıp yeni ve bundan sonraki hep kullanacağınız aday numaralarınızı verdler. girişte 30. sırada olan ben burada 40027. numarayı aldım. numarayı hemen yakanıza takmanızı istiyorlar. bir sonraki masada bir asker ve bir doktor son muayneden bu yana bir hastalık geçirdin mi, raporun varmı diye sordu. son masaya gördüğüm kadarı ile herkes gitmedi, daha önceki masalardan bir şekilde yönlendirilen arkadaşlar o masada bir işlem yaptırdılar fakat ayrıntıları ile bilmiyorum. Masalardaki işlemler bitince aynı odada olan sandalyelere oturmamız istendi. oturup bütün grubun işlemlerinin halledilmesini beklerken duvarda 327. dönemlerin dikkatine başlığı ile bir yazıya gözüm takıldı bu yazıda birliklerimize teslim olurken *nüfus cüzdanı *vergi numarası *kan grubu kartı *spor ayakkabısı getirmemiz gerektiği yazıyordu. bütün grup işlemleri hallettikten sonra bir üsteğmen gelip aranızda üç yıldız balıkadam, gemi zabiti (kaptan demekmiş), kardeşi ohal bölgesinde şu anda askerlik yapıyor olan, şehit kardeşi, hakim-savcı kadrolu öğretmen, müzik yeteneği olup iyi gitar çalarım diyen, beden öğretmeni olan varmı diye soruldu. çok sıradan bir ilk paket olduğumuz için içimizde sadece 4 adet beden öğretmeni çıktı ve hemen belgelerini alıp üsteğmenin yandınız siz bakışları altında komando olduklarını öğrendik.

    Tekrar dışarı çıkıp sıra olduktan sonra sınav olacağımız salona doğru yöneldik. numara sıramıza göre sıralara oturduk, kitapçıklar ve müsvedde kağıtlarımız sırada hazırdı. kitapçıklar tek tip. 5 dk kadar bir süre bekledikten sornra bizim salonumuzdan sorumlu olan asteğmen sınav ile ilgili esasları okudu ve sınavı başlatı. sınav soruları genel olarak kolaydı, işlem ile yapılması çok karmaşık olacak mantık soruları, basit kelime dizme sorularının yanısıra, şifreleme/kripto üzerine karışık olabilecek sorular da bulunmaktaydı. aklımda kalan soruların bazıları;


    1- saat 12:30'da akrep ve yelkovan arasındaki açı kaç derece olur

    2- 3 - 6 - 4 - 12 - 9 - 36 - ? bu dizilime göre soru işareti yerine ne gelir?

    3- YORUM - FORUM - ŞATOM - ORTAM - (hatırlayamadığım 1 kelime daha) aynı şifre ile yazılmışlardır buna göre ŞATOM kelimesinin şifresi nedir? (bu tipte 2 soru vardı)

    4- istanbul'dan ankara'ya uçakla gidip arabayla dönen adamın 5 saati yolda geçiyor. uçakla gidip uçakla dönerse 1 saati yolda geçiyor. arabayla gidip arabayla dönerse kaç saati yolda geçer ?

    5- basit bir vektör sorusu "a" oku 3m/s kuvvet uyguluyor "b" oku 4m/s kuvvet uygularsa cisim "v" oku doğrultusunda kaç m/s hızla ilerler...

    6- o onun oğludur onun 2 kızı vardır diğerinin hiç kızı yoktur ama birisi onun oğlunun amcasının kızıdır o halde x y'nin neyi olur tarzı garip bir soru

    daha da var ama gelmiyo aklıma.


    sınav süresi bittikten sonra optik form, sınav kitapçığı ve üzerinde isminizi yazmanız istenen müsvedde kağıtlar ayrı ayrı toplanıyor. diğer sınıflarda sınav devam ettiği için sessizce çıkıyorsunuz salondan. alışık olduğumuz 5'li sıraya tekrar girip, günün başından itibaren bizim başımızda bulunan Türkçe konuşmayı bilmeyen dağdan gelmiş uzman çavuş eşliğinde diğer salona geçiyoruz. burada normalde yapılması 5dk sürmeyecek işlemleri 50 kişi birden yaptığınız için 1 saatte ancak tamamlıyorsunuz. bu salonda daha önceden aldığınız siyah tükenmez kalemler ile kendi izin belgelerinizi dolduruyorsunuz. daha sonra bu belgeleri, belgenin altında da belirtildiği üzere ikamet ettiğiniz şehirde merkez komutanlığı varsa oraya, yoksa askerlik şubesi'ne o da yoksa jandarma komutanlığı'na onaylatmanız gerekiyor. adetlice olarak doldurduğunuz bu kağıtları sıraya girerek uzunca bir masada birer adetleri sizde kalacak şekilde diğerlerini masadaki görevliye veriyorsunuz. diploma belgeleri ve izin belgeleri yeni ve daha küçük bir sarı-kahverengi zarfa koyularak tekrar size veriliyor ve birliğinize gittiğinizde vereceğinizi, ondan önce açmamanız gerektiği vurgulanıyor. herzaman olduğu gibi 50 kişilik grubun son elemanı bile işlemlerini tamamlamadan adım atamıyorsunuz. herşey bittikten sonra yine sıraya girip sayılıp ağır ağır çıkış kapısına yöneliyorsunuz. çıkmadan önce sıra düzenini bozmadan bir üsteğmen memnun olmadığımız birşeyin olup olmadığını, herhangi bir sorumuzun olup olmadığını sordu. daha sorna da girdiğimiz kapıdan çıkarak sınav maceramızı sona erdirdik...


    genel olarak bahsetmek gerekirse.

    - 7'de kapıdan içeri girdik ve 11:30'da çıktık.

    - saç sakal için hiçbir sıkıntı yoktu. system of a down sakalı ile gelen de vardı, volkan konak saçı ile de. bende bizzat topsakalım ile girdim.

    - komutanlar çok iyi davrandılar.

    - Narlıdere ilk gün bile çok kalabalık değildi. 11:30'da biz çıkarken dışarıda numara almak için gelen 3-5 kişi vardı.

    - benim gibi çabuk sinirlenen biriyseniz sabırlı olmak çok işinize yarayacaktır.

    - bir gün öncesinden uyuyabildiğiniz kadar uyuyun.






    Saygılar...
    Özgür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurozane -- 4 Nisan 2009; 4:48:56 >




  • quote:

    ben 3nisan da gireceğim sınava.Bir kaç sorum olacak.
    Sen 11:30 da işini tamamen bitirdin mi?
    Dışarı çıktığında çok sıra var mıydı?
    İçeride sınavdan başka ne gibi işlemler oluyor?Mülakatta meslek falan soruyorlar mı?
    Teşekkürler


    Benim saat 11:30 da işim tamamen bitmişti, durakta otobüs bekliyordum.. Dışarı çıkarken sıra yoktu görmedim yani herkes o saate kadar gelip grubuna katılmıştı, ancak biz işlemlerimizi halledip dönerken yeni işlemlerini halletmeye giden gruplar vardı. Çok ta gecikip son gruplara kalmayın bence ancak çok kalabalık sayılmazdı 1 Nisan günü Narlıdere. Belki de ilk gün gidene komando çıkıyor dedikodusu ve şehir dışından gelenlerin gecikmesi gibi durumlar söz konusu olmuş olabilir..

    Sınavdan farklı işlemler öncelikle yanaşık düzeni görüyor ve adi adımlarla yürümek nedir bolca tecrübe ediyorsunuz, herkes gün sonuna kadar yanındaki kişinin numarasını ve tipini ezberliyor, çünkü işlem sonrası toplan emri geldiğinde hızlıca aynı yerinize geçebilmek amaç. Bu yer sıra kavramına düzenli olduğu sürece sen benim önümdesin, o şunun arkasında kaldı pek dikkat etmiyorlar ama tavsiyem yeriniz neyse orada durun gün boyu karışıklık yaşanmasın..

    İşlemler genellikle kısa kısa sürüyor, zarfı açıyor belgelerinizi onaylatarak bir koridorda masalarda ilerliyorsunuz, bilgisayara girişiniz yapılıyor, size yedek subay aday numaranız veriliyor ve bu numarayı kesinlikle unutmamanız isteniyor (teslim gününe kadar) doktor önünden bir askeri raporunuz varsa hiç durmadan ilerliyorsunuz, muayene dedikleri 2 saniye doktorun hızlı imza atabilme kabiliyetine bağlı. Sonrasında sizi toplayıp bu diğer sorunun cevabını veriyorlar..

    Özel durum belgesi olan var mı? şeklinde bir soru bu, yani lisans diplomanız haricinde yüksek lisans, özel meslekler, ihtiyaca göre 3 yıldızlı balık adam, beden eğitimi öğretmeni veya şu an milli eğitime bağlı çalışan herhangibir öğretmen ve antrenörlerle ilgileniyorlar. Yalnız belgen yoksa bir hiçsin..

    İyi enstrüman çalabilenleri soruyorlar, o kısımda heveslenmiştim fakat aynı şekilde belgem olmadığından istersem virtüöz olayım yine bir işe yaramıyor..

    Mesleki belgeler sertifikalar, bilgisayar sertifikaları vs. onları da götürdük ama pek takmadılar.. Mülakat diye birşey yok, komando olmak ister misin şeklinde bir soru ile karşılaşmıyorsunuz, genel olarak işlemler şeklinde bahsedilsede sadece 3 işlem var geri kalan yanaşık düzen adi adım yürüyüşten ibaret..

    İlk işlem anlattığım koridor boyu belgelerin doktor dahil imzalatılması ve özel durum belgesi sorgusu.
    İkinci işlem sınav yerine gidiş ve 60 dakika 50 soru sınavın tamamlanması.
    Üçüncü işlem teğmen gazinosunda izin ve tebellüğ belgelerinin doldurulması, eski zarfın atılıp yeni zarfların dağıtılması..

    Sonrasında serbestsiniz.. İçeriyi düşünmeyin bence, öncesinde numara alıp zaman geçirip 50 kişilik grubunuza katılıp girişteki işlemlere kadar olan bölümü düşünün, gerisi zaten sizin elinizde değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 2 Nisan 2009; 15:27:06 >




  • bugün bende narlıderece sınavıma girdim 9. gruptaydım milletin sakalllara falan bişey demiyolar
  • MİLLET BU İZİN BELGESİNİ BUGÜN JANDARMA KOMUTANLIĞINDA İMZALATTIM BANA İŞM BİTMEDİ GİBİ GELDİ.BAŞKA YAPACAĞIMIZ BİŞEY VARMI?
  • izin belgesini imzalatmak gerekiyormuydu sadece adresimizi yazdık eğer o adres dışında başka biyere gidersek askerlik şubesine kayıt ettirmemiz gerektigi söylendi
  • Ben izin belgesini henüz onaylatmadım, şubeyi arayıp sorucam ama şimdiye kadar sormayı da unuttum. Onay bizim için değil askerliğini yapan ve askerlik sırasında izin alan kişiler için diye biliyorum..
  • arkadaşım bizde şu anda asker olduk zaten neden imzalatmıcazmışız ki...ben gitiim imzalattım eğer aksi söz konusu olsaydı işlem yapmazlardı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lg_darkblue

    izin belgesini imzalatmak gerekiyormuydu sadece adresimizi yazdık eğer o adres dışında başka biyere gidersek askerlik şubesine kayıt ettirmemiz gerektigi söylendi



    Merhaba arkadaşlar bende yazdığımız adres dışında bir yere gidersek imzalatacağız diye düşünüyorum..kesin bilgisi olan varmı acaba şubeyle görüşen ??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: chronicgenius

    arkadaşım bizde şu anda asker olduk zaten neden imzalatmıcazmışız ki...ben gitiim imzalattım eğer aksi söz konusu olsaydı işlem yapmazlardı...


    Fakat biz ikametimizi askerlik yaptığımız bölgeye taşıyıp tekrar izin bölgemize aktarmaya çalışmıyoruz, zaten halihazırda ikamet ettiğimiz bölgede izin yapmaya devam ediyoruz..

    Aksi söz konusu arkadaşlar, şubenizi ararsanız gerekli olmadığı bilgisini veriyorlar..

    Yine de gerekli görülen yerler olabilir arayıp danışın..
  • 1 nisanda sınava 8. gurupta giren varmı arkadaşlar...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.