Şimdi Ara

İthal elektronik ürünlere ek vergi uygulaması bir kaç ay içerisinde başlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
12
Favori
21.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • İthal elektronik ürünlere ek vergi uygulaması bir kaç ay içerisinde başlayacak 

     

    Geçtiğimiz yılın son dönemlerinde bazı yerli üreticilerin korunma talebi istemesi oldukça yoğun tartışmalara yol açmıştı. Bu talebin ardından sorulan sorulara Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi "İçeride sanayicimizi korumak üzere yakında cep telefonuna tablet ve bilgisayarlara anti damping vergisi gelecek gibi görünüyor. Şu anda soruşturmalarda öyle bir gelişme var." şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

     

    Aradan geçen yaklaşık 6 aylık sürenin ardından bu kez ek vergi konusu bir kez daha gündeme geldi. Bir değerlendirme toplantısının ardından yeniden açıklamalar yapan Zeybekçi, ek vergilerin önümüzdeki gelecek itibaren uygulamaya geçeceğini belirtti. Ekonomi bakanı "Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor. Önümüzdeki 1-2 ay içinde özel ürün gruplarında gümrük vergilerinde, ilave gümrük vergilerinde özel tedbirlerle karşılaştığını göreceğiz" şeklinde bir açıklama yaparak ek verginin yalnızca akıllı telefona değil, bir çok elektronik ürüne yansıyacağının sinyallerini de vermiş oldu. 

     

    Ekonomide büyüme %5 seviyesinde beklenirken ilk çeyrekte bu büyümenin %2.3 seviyelerinde takılması ek vergi hareketini hızlandırmış gibi gözüküyor. Ekonomi bakanı da yıl sonunda %5 büyümeye ulaşmanın iç tüketim ve iç talep ile birlikte gerçekleşebileceğinin altını çiziyor. Ayrıca ihracattaki düşüş beklentileri de bu kararın daha hızlı bir şekilde uygulanmaya başlamasına sebep olmuş olabilir.

     

     







  • Bu ek vergi iyi oldu. Zaten düşünmediğim bir marka olan Vestel kara listeme girdi. Diğer yerlilere bakacağız artık...

    Vestel'in İsteğiyle Elektronik Ürünlere Getirilecek Ek Vergi İptal Edilsin

    Düzeltme : link eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIRADANUS -- 3 Temmuz 2015; 8:30:10 >




  • uçana kaçana vergi erken seçim olursa daha da gelir

  • Bu vergiye vesile olan Vestel'den alma, aldırma!

    Hükümet de bahane bekliyormuş. Saraylar nasıl yapılacak sonra!

    Zaten radyosu olana %6 TRT bandrolü kitliyorlar.
    Üstüne minimum 120TL olmak üzere %25 ÖTV kitliyorlar.
    Onun üstüne %18 KDV kitliyorlar.

    Bir de her verginin vergisini alarak yapıyorlar. Ulan verginin vergisi mi olur!

    Radyosu olmayan telefonun vergisi %47.5, radyosu olanın %56.35.

    Dünyada %10-20 civarında vergi alınıyor.

    Hala doymamışlar.

    Bir de bu rakamlar cihazlar belli bir miktarın üstünde ise böyle.

    Cihaz ucuzsa minimum ÖTV oranı yüzünden vergi oranı da artıyor.

    499TL'ye satılan bir telefonda 76TL KDV, 120TL ÖTV var demektir. Radyosu varsa 17TL de TRT bandrolü... Radyosu yoksa 499TL'lik bir telefona binen vergi oranı %64, radyosu varsa %74.5.

    Telefonun fiyatı düştükçe içindeki vergi oranı da artıyor.

    Yani bütçesi düşük olan, tabiri caizse fakir olan daha yüksek oranda vergi ödüyor. Nasıl ama!

    Ama yetmemiş, yetmiyor. Gözleri vergiye doymuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 2 Temmuz 2015; 13:25:50 >




  • Bu kararın alınmasında rol oynayan kişi ve kurumlara en içten dileklerimi yolluyorum. Onları öyle güzel anıyorum ki hissetmemeleri imkansız.
  • telefonda vergi yuzde 50 civarlarında bence direk yuzde yuz yapsinlar bir telefon kendine bir telefon devlete.heralde iphone 6s'i 6-7 bin liraya satarlar artik.diger esyalarda yuzde 50 olsun en az hatta %100 olsun telefonda ki gibi insanların aklı karismasın.Yunanistan'ın borcunuda odeyelim, benzin 10 lira olsun millet hesap yapmaya ugrasmasın golf 300 bin olsun neticede 300 bin para cok degil,istanbul varoslarında site diye 1 milyona satilan evler 3 milyon olsun.Ankara'ya külliye yaptılar diğer illerimizin neyi eksik her ile bir külliye yapılsın.
    ekonomimiz iyi çok şükür ama asgari ücret 1500 lira olmasın ülke batar mazallah.

  • Bu kadarda olmazki ya üst düzey telefonlar 3500 e dayanır artık orta seviyede 2000 ne güiş seviyeside 1500 e dayanır vve bizim vestelmi almamız bekleniyar en son alıcağım telefon vesteldir şuanki samsung corby telefonumla deavm ederi daha iyi.

  • Yurtdışından getittiririz artık yurtdışında 1000 tl ye satılan telefon burada 2000-2300 tl!! Birde bu ek vergi eklenirse...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatsune Miku -- 2 Temmuz 2015; 13:33:35 >
  • bu güne kadar hiçbir vestel ürünü almadım kendimle gurur duyuyorum....

  • Vestel bahane vergi şahane
  • batacak yunanistan bu kadar vergi almıyodur
  • Zorlu grubunun hiç bir ürününü artık almam.

  • O zaman dünya standartlarinda urun uretin bizde yabanci menşeili ürünlere yönelmeyelim bu kadar basit ama bunu anlamak bu kafalara zor geliyor vestel general mobile casper vs. vs. firmalar yerli telefon yerli uretim adi altinda milleti kandirip cin menseili toplama cihazlari adeta halka fais fiyatlarla kakaliyorlar ilk once bunlara bir el atilmasi gerek sadece tasarimla is olmaz. Ne yazikki bunuda yerli urunu koruma adina yapidigini soyleyecekler

  • Yerli üretimi korumak amaçlı gümrük vergileri yükseltilecekmiş. Hadi onu anladımda hangi yerli üretim ben onu anlamadım. Telefon ve televizyonun sadece baskılı kartını ve plastik kısımlarını üretebiliyoruz, asıl önemli kısım olan yarı iletken parçaları üretemiyoruz. Bilgisayarın hiç bir bileşenini üretemiyorken hangi yerli üretimi korumaktan bahsediyorsunuz?

  • O zaman dünya standartlarinda urun uretin bizde yabanci menşeili ürünlere yönelmeyelim bu kadar basit ama bunu anlamak bu kafalara zor geliyor vestel general mobile casper vs. vs. firmalar yerli telefon yerli uretim adi altinda milleti kandirip cin menseili toplama cihazlari adeta halka fais fiyatlarla kakaliyorlar ilk once bunlara bir el atilmasi gerek sadece tasarimla is olmaz. Ne yazikki bunuda yerli urunu koruma adina yapidigini soyleyecekler

  • vergiye isterse %100 zam yapılsın kimsenin itiraz ettiği yok nasılsa

  • Arkadaşlar nedir bu iphone,Samsung sevdası samsungun ilk başta kaç telefonu donma takılma sorunlarıyla karşılaştı s6 bugünlere kolay mı geldi.Hani Türkiye'nin yerli malı nerede yok bu vergilerle dışa bağımlılık azalıcak.Güney Kore bugünlere kolay gelmedi ilk ürünler elbet kötü olucak birileri 5 10 yıl kahrını çekicek ki gelecek nesiller uygun kalitede yerli ürünler kullansın ülke refahı artsın çok küçük düşünüyorsunuz.Uymayın şu lanet düzene kimse iphone almasa ölmez.Bu bilinci herkes taşısa çok daha iyi yerlere geleceğiz.

  • Az bile,bu vatandaşa su yok su..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Şaka gibi bir karar olur sorun Tüketicinin kaliteli ürün talebini yerli üreticinin karşılayamaması yoksa
    Tüketici neden ithal ürünlere bu kadar yoğun bir talepte bulunsun.

    +1
  • Yüzde kaç gelecek onu da yazsaydınız da küfrü ona göre etseydik az etmeyelim şimdi ayıp olur

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.