Şimdi Ara

İstediğin ip yi alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba isyerimde sadece statik ip kullanarak girebildigim siteye telefon yada evdeki bilgisayardan da erişebilmek için ip adresimi işyerinin ip si gibi gostermem gerek. No ip şu anda işe yaramıyor. Nasıl yapabilirim?
    Not: Sabit ip yi biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • işyerinde VPN hizmeti varsa sistem yöneticisinden sana bi adet hesap açmasını söyle. Geçerli/mantıklı bir sebebin varsa genelde bu isteği geri çevirmezler. En kolay yol budur.
  • iş ağı içinde bir vpn sunucusu yada proxy ihtiyacın var. | bunları sistem yöneticisi sağlamaz ise kendin gelişmiş bir sistem ayarlaman gerekiyor. Bilen için çok kolay ama bu işlerin çalışma mantığı hakkında deneyimi olmayan kişiler için bi okadar zor .
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Daha basit bir yolla yapılamaz mı? Örneğin isletmede sürekli açık bir linux var. Buna uzak masaüstü bağlantısıyla bağlanıp gerekli işlemler yapılabilir. VPN de tavsiye ettiğiniz sağlayıcı var mı?? Son çare olarak raspberry kurup ona uzaktan erişim düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • he11boy H kullanıcısına yanıt
    #tanımlar
    sv1="Sunucu 1"
    pc1="İşyerinde bulunan biligisayar"
    pc2="Evde bulunan biligisayar"
    ddns="Dinamik DNS"
    echo "
    Bir tane vpn sunucusu kurardım. bu sunucu eve kurulabilir ama evde statik ip yok yok ben cloudflare apilerini kullanarak dinamik dns yaparım dersen bile senin ip adresin değiştiğinde önce hangi ddns servisi kullanıyorsan o güncelleyecek sonra birde cihazında hangi public dns (örnek google dns) kullanıyorsan o güncellenecek . bittimi bitmedi birde cihazın dns cache tuttuysa artık ulaşmak daha zor olur.
    intranet ağı kuracağımızdan bağlatı 2 kere yol değiştirecek . bu yüzden en düşük pinge sahip (genelde bursa DGN verimerkezi) kullanan bir vps satıcısından vps alırdım. bu $sv1 vps openvpn yüklerdim. Amacımız sadece $pc1 ile $pc2 arasında yerel ağ bağlantısı kurmak olduğundan open vpn de Push default route kısmını pasif ederiz. $pc1 ve $pc2 openvpn client kurarım ve bunlara $sv1 openvpn ayarlarını yüklerim ve bağlantı sağlarım."
    İstediğin ip yi alma
    Bağlantı şuanda şuna döndü 2 bilgisayar var bu bunların ikiside aynı modeme bağlı . Yani yerel ağ oluşmuş durumda.
    daha sonrasında bağlantıyı $pc1 yönlendirmek için $pc1 proxy sunucusu kurardım (en basiti tinyproxy yada privoxy) .$pc2 yede $pc1 de bulunan yerel ip adresini girerdim ve böylece yerel ağ üzerinden $pc1 pağlanmış ve proxy ilede web sitelerine $pc1 üzerinden girmiş olurdum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 5 Şubat 2017; 14:24:21 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.