Şimdi Ara

iPhone 6C, iPhone 5S'den biraz daha büyük batarya taşıyacak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doom II

    evet seni dinliyorum.

    Orada kastettiğim;
    Hani dedidinizya 13 mp kamera da var ama kalitesi belli,
    10 mp'den belli bir çözünürlüğe düşürülmüş fotoğraf ile direk olarak sensörden bu düşük çözünürlükte çekilmiş olan fotoğrafta belirgin kalite farkı olacaktır, ve 1.2 mp üreten sensörlerle işe devam etmenin bu yüzden kimseye bir yararı yok, bu yüzden daha kaliteli bir kamera kullanılmasının kimseye kötülüğü olmaz. Ve yukarıda farkı gördünüz, mini retina ile 6s ön kameraları ile çekilmis 2 fotoğraf, sizin gereksiz dediğiniz farklar içeriyor.
    Hayır birde 650 dolardan satılıyor bu cihaz, donanım üretim ve montajı 200 küsür dolar ve siz diyorsunuzki halen daha 1.2 olsun bizim olsun.
    Bahsettiğiniz teknik detaylardan fotoğrafçıkla ilgilenen çoğu insanın haberi vardır, fakat üretici bu telefona&tablete 1.2 mp kamera koyarken bunları düşünmüyor. Onun düşünďüğü 100 milyonla çarpılınca 1 centte 1 milyon dolar yapan maliyetteki fark.
    Sizin dediğinizi düşünüyor olsaydı en azından bir modeli tüm telefon aleminin en iyi kamerasına sahip telefonu olurdu.
    Ama öyle değil.
    Doğru mu?
    Yada yine iphone 6s+ kamerası 'şunu şunu şunu' çekmek için yeterli ve fazlası gereksiz mi diyeceksiniz?
    Bence demeyeceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 4.7" bekliyordum
  • x X x X kullanıcısına yanıt
    bu konularda haklısın en başından beri aksini iddia etmiyorum kameralarda düşük çözünürlük iyidir, yüksek çözünürlüğe gerek yok demiyorum telefon gibi ince küçük bir cihaza kamera sığdırmaya çalışınca hele ki ön yüzeye, kameranın ışığa duyarlı yüzeyi bit kadar oluyor şimdi bu kadar küçük sensöre megapikseller sığdırmaya çalışınca olmuyor teknoloji elvermiyor görüntü hataları oluyor yada fazla pikseller birbirlerini taklit ediyorlar, belki çok kaliteli olup maliyeti artıracak bir sensör kullanılabilir ancak o da belli bir yere kadar yani piyasadaki çoğu üretici cihazlarında rakamlara oynuyor çoğu abartıdan ibaret sayılar, fark yok demiyorum ama abartı daha büyük örneğin aşağıdaki fotoğraflar.

    iphone 6 8mp galaxy s6 16mp bu ikisi arasında detay farkı fazla ama dört kata yakın bir fark görebiliyor musun, ancak samsung renk konusunda gerçek doğal renklerden çok uzakta renkleri baskın hale getirip fotoğrafları olduğundan daha canlı göstererek daha iyimiş havası yaratmaya çalışıyor bu durum samsung tvlerde de var.
    iPhone 6C, iPhone 5S'den biraz daha büyük batarya taşıyacak
    iPhone 6C, iPhone 5S'den biraz daha büyük batarya taşıyacak
    iPhone 6C, iPhone 5S'den biraz daha büyük batarya taşıyacak

    kamera sensör olayı, yüzey kalitesinin aynı kaldığını varsayıp alan büyütüp küçültürsek kalite ve detay artar veya azalır.
    iPhone 6C, iPhone 5S'den biraz daha büyük batarya taşıyacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 13 Ocak 2016; 19:56:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*

    2gb ram gelirse iPhone 6 darbe alır tabii ortada henüz böyle bi modelde yok

    5C zamanında çok darbe yaptıda şimdi 6C ile yapacak aynı darbeyi
  • 5c kullanıyorum çok memnunum taş gibi sağlam
    6c çıkarsa nasipse alırız onuda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920

    Hiç batarya koymasın biz fişe takılı kullanırız sorun değil yada harici batarya takar kullanırız.Apple olsun gerisi önemli değil , 4000 lira parayı kenara koydum çıkmasını dört gözle bekliyorum.

    Ekleme: hafıza 16 gb olacakmış ne gerek var yahu , 8gb hafızaya razıyım yeterki hemen piyasaya çıksın. Kuyruğa gireceğim söz

    8 Gb ta fazla bence 512 mb olsa yeter yav

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doom II kullanıcısına yanıt
    Yazınızın ilk ve son paragrafına çok yerinde bir örneğim var, paylaşayım;

    iPhone 6
    8 MP
    1/3" sensör boyutu, 1.5 µm pixel boyutu

    iPhone 6s
    12 MP
    1/3" sensör boyutu, 1.22 µm pixel boyutu

    Reklamı yapılan megapiksel artışı
    Arka planda kalan ise küçülen piksel boyutları

    Ve bunu Apple yapıyor :)

    Bu firmanın savunulacak bir yanı yok, hiçbir firmanın yok, siz savunuyorsunuz ama benim cevabım karşı savunma şeklinde olmayacak, çünkü bahsettiğimiz cihazların bazısına sahibiz bazılarına sahip olduk, taraf olmaya ne gerek var.

    3. fotoğrafta, yani "Samsung renkleri baskın hale getirerek fotoğrafları olduğundan daha net göstermeye çalışıyor" dediğiniz fotoğraf, bu dediğinizi gerçekten mantıklı buluyor musunuz başta onu sorayım. Renkleri baskın hale getirip getirmediği bile tartışılabilecekken bu olayın fotoğrafın netliğine yansıması? Yapmayın. Yani mark 3 kullanıyorum diyorsunuz böyle bir şey olmadığını biliyorsunuzdur, ama çaktırmıyorsunuz gibi geliyor bana.
    Baskın renk konusuna gelirsek eğer, beni rahatsız eden baskın renk ne biliyor musunuz? Sol fotoda genele yayılmış kırmızı ton. Direk yüz kısmına bakın, bu foto bir portre fotoğrafı olabilirdi, ve siz bu yanlış tonu kesinlikle düzeltmek zorunda kalacaktınız. O yukarıda paylaştığım ipad ve 6s fotoğraflarının kesilmemiş halinde de bu durum hakim.
    Yine soldaki fotoğrafta yüz kısmında güneşten kaynaklı parlamalarda patlamalar varken sağdaki fotoğrafta bu detaylar kaybolmamış, ve daha geniş bir dinamik aralığa sahip.
    Adamın sol omzunun üst kısmına bakın, hangi fotoğrafta daha baskın bir renk var? Ben sol görüyorum. Sağ daha silik görünüyor, zaten üzerindeki parlamanın renk ile bastırılmamış olması da bu yüzden, şimdi bu barizken gidip çiçeğin olduğu kısım daha göze batıyor diye Samsung'da renkler patlamış demek ne kadar doğru?
    Soluk olması gerektiği yerde soluk oluyor işte, bu yorumu yapabilen kişi 'demekki o çiçek gerçekte de o kadar baskın bir renge sahip' diyebilmeli diye düşünüyorum.
    Yoksa diyememeli mi?

    2. fotoğraf, genel olarak bakıldığında iPhone daha oturaklı renklere sahip görünüyor, fakat arkadaki kağıt üzerindeki elmanın 6+'da renk olarak daha parlak göründüğü gözden kaçmasın, Samsung dava etse kazanır :D
    Samsung'un karşıtlık ve keskinlik sevdası kendini göstermiş, görüldüğü üzere daha dar diyaframlı kameradan(6+) daha az detay(kırmızı elmanın altındaki 2 damla) göstermiş. Bu huyundan vazgeçmesi lazım bir an önce. Zarar veriyor işte yapma artık şunu. Farklı deneyimlerim de var tabi sadece bu 2 damlaya göre konuşmuyorum.
    Ama S6'nın daha geniş diyaframı arka planda farkını ortaya koymuş hani söylemeden geçmeyelim.

    Detay olarak fark bariz olsa da fotoğraflarda, baktığımız fotoğrafların en büyüğü 960*1080 boyutunda, dolayısıyla bu kadar küçültülmüş haldeyken tam anlamıyla değerlendirmek pek mümkün değil. Birde 16 mp ve 8 mp 'i karşılaştırırken 16/8=2 kat fark beklemeniz bu işlem kadar basit durmuyor mu? Yani hesabı bu mudur? mp yani alan hesabı nasıl yapılır yatay*dikey olarak, yani 16 mp ve 8 mp olan 2 kare fotoğraf düşünelim, 4/(2kök2)=kök2 yaklaşık olarak 1.4, beklediğimiz fark bu olmalı. Peki bu sayı bize ne ifade ediyor? Neredeyse hiçbir şey. Dolayısıyla tüm bu hesaplar anlamsız oluyor(x kat fark görüyor musun sorusu gibi).

    İlk fotoya gelirsek(star wars misali oldu kronoloji) iPhone 6 renk olarak iyi bir fotoğraf üretmiş.
    Lumia da peşinden geliyor gibi fakat üst kısımdaki patlamalar çok detay götürmüş, S6'da yine Samsung'un kontrast sevdası metin çevresinde çok can yakmış. Detayda kazanıyor tabi. Fakat bu karşılaştırmayı beğenmedim, iyi hazırlanmamış malesef.

    Ve hepsi için ortak konuşmak gerekirse suistimale çok açık durumlar dolayısıyla hiçbirini kendim çekmeden %100 bu budur diyemem ve güvenmem.

    Benim eyyorlamam bu şekil. Daha da uzatılabilir ama bi rekabetçiye girmem lazım.




  • Olay şu Marka Sattırır.İşyerinde arkadaşin biriyle Telefon muhabbeti yapalim dedik.Adamda 5s var ya dedi Bu İphone da Ram yok dedi kasma olmuyor dedi.Başka biri asgari ücret aliyor 4000 liraya operatorden 6s alacak.Yani biz ne kadar tartisirsak tartisalim Sırf İphone ismi diye alan çok büyük bir kitle var.Bu yüzden Apple da donanim olarak gelişmeyi ağırdan alıyor.Son olarak 1642 mah 16gb depolama 4 inç ekran 1.2 Mp ön kamera ney la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu muhabetlere bende girdim
    Dediğine bende ekliyeyim
    İkinci eli zararsız gidiyor diye bu yüzden alanlarda çok
    1800 e 5s almış 1 sene sonra 1250ye sattım dio
    Abisi m8 almış 1600e bir sene sonra 600 e zor sattı dedi
    Bu iphone başarısı değil . Bu diğer markaların aptalligi
    Hrrsene 10 tane telefon çıkaracağına 1 tane adam gibi telefon çıkarsa bunlar olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha ne muhabbetler var.Dediginiz gibi mesela Samsung bu yil içinde onlarca model sundu piyasaya çoğu başarisiz son zamanlarda biraz duruldular galiba o da yıl sonuna geldik diyedir.Bazı firmalara şaşırıyor eksiklerini düzelteceklerini daha beter yapiyorlar(Ör:Blackberry-Nokia).İphone 2 eli çok değerli.Kampayadan mesela son model iphone alsan 2 ay kullansan çok az aşagisina ya da ayni fiyata rahatça satabiliyorsun.Bizim ülkemizde fiyat politikasi ve verginin payi çok büyük yurtdisinda olsam belki bende iphone u tercih edebilirdim.Size katilmadigim tek konu Apple marka bilinirliği ve reklam konusunda çok başarili olduğu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone'u teknolojiyi takip etmeyenler alıyorsa bu Apple'ın başarısıdır kötülenecek denilecek bir durum yok ortada. Donanım fazlası olunca madalya mı takacaklar sanki. Rekabet ortamı yok adamlarda ağırdan almaları gayet normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 5c yetmemiş herhalde yeni bir başarısızlığa açlar.

    Ne güzel gidiyordun be Apple ne gerek var böyle bir saçmalığa.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    2.mesajim da bundan bahsettim.Herkes ayni telefonu alacak diye de birşey yok.Apple da alabilir Lumia da.Ben parayi kolay kazanmadigimdan bu donanima Sirf apple diye 3500 lira vermem.Alana da enayi demem...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende android kullanicisiyim amiral gemilerini aldım sattım . 5s de kullandım .
    Androide artık stabilite gelmeli
    İphone sistemden de kazanıyor .
    Android telefonlarda şimdi 6gb ram konuşuluyor . Pek fark olacağını sanmıyorum . Param olsa alır miyim alırım
    Ama türkiye şartlarında büyük para
    Bir telefon alıp 2 3 sene kullanıyorum
    Marka takintim yok
    İosda hala 1 gb rami az gören insanlar var
    Bence amiral gemilerinden daha iyi iş yapıyor 1 gb ramle
    Uzar gider bu mevzu
    Benim düşüncem iphone başarısı değil diğer markalarının basarisizligidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoxFun

    Galaxy A9 buna hem fiyatı hem özellikleri ile kök söktürür.

    Cöp

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple müşteriyi sömürüyor fanboylar hala anlamadı
  • Apple yeni cihazlarında üstüne çok az şey koyarken Samsung çok fazla şey koyuyor keza sessiz sedasız Lg de son zamanlarda kendini çok geliştirdi çok güzel işler başardı önü çok açık bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliminyum kasa?
    Alınır valla fiyatı 3000TL olmazsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyalliği en yüksek olan ve dünyanın en popüler ve en sosyal medya ürünü olan iphone hala min 16 gb depolama ile geliyor bence en büyük rezalet bu.
  • Doom II kullanıcısına yanıt
    Merak ettin söyleyeyim, hayır almıyorum hatta selfi de çekmiyorum. Merceğimiş cartıymış curtuymuş (sensörü-merceği-görüntü işlemcisi-yazılımı bunlar benim bildiğim yanlışım olabilir konuya tam hakim değilim ancak nitelendirdiğiniz kadar da cahil değilim) onlar da etkiliyor çekilen resmi ancak 1.2 nedir? Resmin kalitesini arttıran diğer parçalar aynı kalite de kalma şartıyla 1.2 değil de daha yüksek piksel kalitesi olsa 3 olsa 5 olsa 8 olsa fena mı olur? Anlatmak istediğim verilen paraya göre daha kaliteli bir ön kameraya sahip olmasıydı. Bu arada üslubunuz da pek hoş değil, inşallah zamanla insanları provoke etmeden konuşmayı zamanla öğrenirsiniz, iyi formlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.