Şimdi Ara

iPhone 5 batarya şişmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
26.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. 2012 yılında alınmış garantisi bitmiş bir iphone 5 kullanıyorum. Ve yanılmıyorsam telefonun bataryası şişiyor yavaş yavaş. Ön kısmındaki ekran üstündeki cam panel yukarı doğru kalkmış vaziyette. Resimlerini atamıyorum şu anda ancak biraz araştırınca batarya şişmesi olduğuna kanaat getirdim. Bu bataryayı zorlu apple store da ücretsiz olarak değiştirirler mi? Var mı bir bilgisi olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu kadar olucu olmayin arkadasim ya. 2012 senesinde almissin 3 sene dur durak demeden kullanmissin bir de gelip buraya ucretsiz degistirirler mi diyorsun. Degistirmezler. Degistirmesinler de...
  • Arkadaşım derdin ne senin? Batarya şişmesi benden kaynaklanan bir sorun değil bunun farkındasın de mi? Senin gibi ha diyince 400 500 ₺ batarya değişimine para veremediğim için kusura bakma. Konuyla ilgili bir bilgin yoksa da neden cevap yazarsın onu da anlamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir batarya kampanyası vardı.ayrıca 2 yıl 10 ay olmuştur siz alalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet o civarlarda bir süre olması lazım kasım 2012 çıkışlı cihaz. Bana masrafı ne olur tam olarak bulamadım o yüzden bu başlığı açtım. Tabi masrafsız hallediliyorsa daha da güzel olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam çok bile dayanmış sizinki. 2013 ağustosta aldığım cihazın bataryasını geçen hafta değiştirdim. merak eden olursa 70 tl verdim. tüm telefoncular 100 tl çekti ama tanıdık vardı. hemen gözümün önünde söktü 2 dakikada değiştirdi bataryayı çok kolay bir işlem.

    bilgi vermek için söylim, değiştirmeden önce telefon ölmüştü. gece yatarken %100 bıraksam sabaha %60 falan kalkıyordum. gündelik kullanımda ortalama 3-4 saatte tamamen bitiyordu. %20 lerde falan kapanıyordu cihaz. ölmüştü yani batarya.

    şu anda değişimden sonra telefon yeniden doğdu. %100 bırakıyorum sabaha %95 lerde uyanıyorum. normal kullanımda 1 günü çok rahat çıkartıyorum. ne kafasızmışım bugüne kadar çektim bu çileyi diyodum valla powerbank peşimde geziyodum. bataryayı değiştirmenizi öneririm.

    Edit: bu degerler su andaki %38 sarja gore degildir. Dunki kullanimim ortalama 15 saat bekleme 5?saat kullanim falandi bitmeye yakin
     iPhone 5 batarya şişmesi

    ayrıca 400-500 tl batarya falan bunları kimden duydun hocam telefonun ikinci eli 700-800 tl olmuş zaten? app store'a değiştirmek akılsızlık olur güvendiğiniz bi telefoncu bulup değiştirtin.

    bu arada ekran probleminizi konuyu tekrar okuyunca gördüm. ekrana herhangi bi zarar geldiyse eğer değişim isteyebilirsiniz gibime geliyor ama garanti bitmiş tabi tüketici hakları mı girer araya bilmiyorum. benim yorumum batarya konusunaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 25 Mayıs 2015; 14:08:30 >




  • Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    Bakın, bu kadar tutucu ya da ön yargılı olmayınız, lütfen. Durumunu açıklayan arkadaş, "ben yaklaşık üç yıldır bu telefonu dolayısıyle bataryasını da kullanmaktayım ve de batarya ömrü yarıya indi..." deyip Şark kurnazlığıyla elindeki telefonu sıfırlamaya çalışmıyor. Bataryanın şarj tutma kapasitesinin azalması bir durum (ve uzun süreli kullanım sonrasında olağan bir durum...) ancak bataryanın şişmeye başlaması başka bir durum (ve olağan olmayan, üstelik tehlikeli olabilecek bir durum) olarak değerlendirilmeli.

    Ben de aynı durumda idim; hiçbir talebim ve ısrarım olmaksızın bir hafta önce, 2 yıl 3 aylık 64GB ip5 anında değiştirildi Zorlu AppleStore'da. "Niye böyle bir işlem yaptınız ki?" diye sorduğumda, "bizde müşteri memnuniyeti esastır; üstüne sizin telefonunuzdaki sorun kullanımdan dolayı değil kullanılan bataryanın problemli bir ürün olmasından kaynaklanıyor..." cevabını aldım. Tabi, telefonu Yetkili Sevis'e götürseydim, böyle bir işlem yapılmayacağı da kesindi...

    Bu arada, bilgi için veriyorum: iP5 bataryası Zorlu AppleStore'da yaklaşık 250 TL (KDV dahil) karşılığında değiştirilmekte, an itibariyle...

    Bilginize...





  • ücretsiz değiştirmek mi :s Oldu Telefonu değiştirseleridi bare. 2 yılı garanti süresini geçince neyse parası alırlar.
  • Evet dediğiniz gibi. Telefonun bataryasının önrünün bitmesi ayrı, şişip ön ekran camını kaldırması ayrı bir olay. Bana da değiştirirler gibi geliyor büyük ihtimalle. Sonuçta gazeteye haber olmak istemezler ileriki zamanlarda :) şaka bi yana ücretsiz değişmeleri çok işime yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsunlusemih S kullanıcısına yanıt
    Ben size hikaye anlatmıyorum - varsayım yapmıyorum...; başımdan geçeni bizzat söylüyorum. Detaylı görmek okumak isteyenler "AppleStore Değişim koşulları" linkinde 43. sayfaya bir zahmet baksınlar!...

    Kendi kafasına göre beni eksileyen vatandaş da her kimse (kim olduğunu tahmin etmek zor değil...) bir zahmet özür diler belki...
  • Kardeşim sen ne yap biliyormusun, önce videolara bakıp batarya nasıl değiştirilir öğren zaten çocuk oyuncağı gibi inanki çok basit sonra aliexpress'e gir 7 dolar civarına bir iphone 5 bataryası al ve tak kullan benim gibi hiç sorun yok 1.5 ay oldu takalı Yanında gerekli tornavida vs şeylerde geliyor.
  • Benim cihaz da 2012 çıkışlı. Benim de ekran ortadan yukarda ve power butonu değişiminde bataryamın şişmiş olduğunu gördüm sizin durumu anlayabiliyorum. Kapasite olarak da %30'u ölü zaten ben de değişim yapıcam bataryada ama Apple Store fiyatı önemli yoksa Saint 100-125 gibi bir fiyat vermişti. iFixIt'den takipsiz kargo ile almayı da düşünmüyo değilim dolar kuru zorluyor o işi biraz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sactionex

    Evet dediğiniz gibi. Telefonun bataryasının önrünün bitmesi ayrı, şişip ön ekran camını kaldırması ayrı bir olay. Bana da değiştirirler gibi geliyor büyük ihtimalle. Sonuçta gazeteye haber olmak istemezler ileriki zamanlarda :) şaka bi yana ücretsiz değişmeleri çok işime yarar.

    kardeş hem zart deyince 400 500 batarya parası veremiyorum diyorsun ki batarya max 250 olsun hemde bir yandanda tatlı su kurnazlığı yapıp kendilerini ileriki zamanlarda gazetede haber olmak istemezler demişsin güzel kardeşim onlar dünyada haber olmuş senin sözünü kim dinleyipte onların aleyhine haber yapıcak biriktir paranı git 250 ye değiştir bataryanı kendini güldürme buralarda hayat senin yaşadığın 2 oda 1 salon evin çok ötesinde güzel kardeşim dışarda olaylar senin hayalgücünden çok daha farklı ilerliyor sana bir abi tavsiyesi




  • Burda haksız yere konuyu açan arkadaşın üstüne gidilmiş.
    Bence ücretsiz batarya değişimi olması gerekir. Kendisi de bunu talep edebilirmiyim diyor zaten cihaz değişimi istediğini belirtmiyor.
    Kullanıma bağlı bir sorun olsa veya ekran tuş vb parçalar olsa tamam garanti bitmişse ücret dahilinde değişim yapılması etik olur fakat bahsettiğimiz şey batarya. Telefonun yangın çıkarmasına can mal kaybı yaşanmasına kadar doğabilecek kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Ayrıca batarya performansı da değil bataryanın tehlike arz etmesi konu.
    Biraz daha mantık çerçevesinde düşünelim isterseniz.
    Apple bu cihazın bataryasını değiştirmelidir ki banada ücretsiz batarya değişimi yaparlar gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fox90

    Burda haksız yere konuyu açan arkadaşın üstüne gidilmiş.
    Bence ücretsiz batarya değişimi olması gerekir. Kendisi de bunu talep edebilirmiyim diyor zaten cihaz değişimi istediğini belirtmiyor.
    Kullanıma bağlı bir sorun olsa veya ekran tuş vb parçalar olsa tamam garanti bitmişse ücret dahilinde değişim yapılması etik olur fakat bahsettiğimiz şey batarya. Telefonun yangın çıkarmasına can mal kaybı yaşanmasına kadar doğabilecek kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Ayrıca batarya performansı da değil bataryanın tehlike arz etmesi konu.
    Apple bu cihazın bataryasını değiştirmelidir ki banada ücretsiz batarya değişimi yaparlar gibi geliyor.

    BU DEDİKLERİNİZE KATILIRIM...

    Ancak bu izahatınız, tam bir hafta öncesinde bu başlığı açan arkadaşla aynı telefona (benimkisi sadece 64GB'lık versiyonu) ve aynı soruna sahip, onunkisine oranla garantisinin sadece 3 ay kadar önce bitmiş olan telefonumun niye birebir değiştirildiğinin cevabı değil.

    Şimdi düşündüm de çocukca gelen bir değişik izahat daha bulabildim: Belki TR'deki AppleStore'lar şu anda bilemediğimiz bir nedenle "batarya değiştirmek istememekteler". Olamaz mı?

    Geçmişte bunun bazı örnekleri olmadı değil. iP5'lerde bir uyku/uyandırma tuşu sorunu vardı. Amerika'da telefonunuzu alıp yeni (problemsiz) parçayı takıyorlardı 2-3 saat bekletip ama o zaman TR'deki Zorlu mağazası bile çok yeniydi; telefonları değiştirdiler. Daha sonra aynı modelde bir de batarya problemi oluştu (şişme sorunu değil, %20-25'lerde kapatma sorunu...): O aman bütün dünya ile birlikte TR'de batarya değiştirdi..




  • Şimdi bu konıya hem açıklık getirmek, hem de NOKTALAMAK üzere şu bilgiyi veriyorum...

    Bir önceki mesajı yazarken zaten Zorlu AVM'deydim. İşim bitince, doğru AppleStore'a gittim ve şans eseri orada ilk açılıştan beri görev yapan ve hem eğitmen, hem de genius olan arkadaşı gördüm ve durumumu anlatıp "niye böyle bir değişim yapıp, bana kıyak geçtiniz?" sorusunu doğrudan sordum...

    Aldığım cevap aynen şöyle oldu: "size özel bir işlem yapılmamış. Biz AppleStore olarak "batarya şişmesi" ayan beyan belli olan durumlarda, kontrole bile gerek duymadan bu cihazları birebir değiştiriyoruz; garanti süresi geçmiş olsa bile... Tamam, dediğiniz gibi sadece bataryayı (ücretsiz) değişerek de sizi memnun edebiliriz... Ancak bu batarya şişmesinin bataryanın imalatından mı kaynaklandığı yoksa ana kartta yolunda olmayan birşeyler sonucunda mı oluştuğunu bilemeyeceğimiz için, sorunu bu şekilde "kökten çözmeyi" tercih ediyoruz. Bize göre, bataryanın sorunu ciddi bir soun; ilride daha ciddi/tatsız olaylara neden olabilir... Hatta dahası, sizden iade alınan bu "şişik cihazlar" da özel ambalajlanıp dışarıya öyle yollanıyor (belki de şişmiş bataryaları çıkartıp yolluyorlar, bilemiyorum...)... Siz bu telefonu yetkili bir Servisimize de götürmüş olsaydınız, bizim kurallarımız gereği yine birebir değişim yapılmış olması gerekirdi..."

    "Peki bu olay çok oluyor mu?" diye sorunca "bana ortalama haftada bir düşer; bu mağaza çapında yılda 200-300 adedi geçmez ama TR genelini de bilemem..." diye cevapladı.

    Şimdi arkadaşlar, bir elektronik cihaz içindeki batarya bir insanın (ya da hayvanın) vücut yapısına çok benzer bir elemandır. Her insanın iki kolu, iki bacağı vardır; bunların işlevleri aynıdır ama yapıları farklıdır. İki tane batarya birbirinin %100 "tıpkısının aynısı" üretilmemiş olabilir. Sonuç olarak kimyasal bir yapı, işlevi de elektrokimyasal bir işlem. Ya da dış etkenlerle (telefonun aşırı güneş altında ya da çok soğukta eksi 10 derecede falan kalması), veya bizzat anakart devresindeki başka bir sorundan dolayı etkilenmiş ve bozulmaya" (deforme olmaya, yani "şişmeye" başlamış) olabilir. Hatta ve hatta bu süre içinde şarj kapasitesini bile fazlaca kaybetmemiş olabilir. İnsan örneğine geri gelirsek, brinde 40 yaşında kardiyolojik ciddi problemler ortaya çıkıp by-pass olur diğerinde ise 80'ninde kalp ritmi bozulabilir sadece...

    Benim iP5'imin durumu buna canlı örnek. Ben bu telefonu 27 ay önce aldım. Sonra 5-6 ay hiç kullanmadım. Kullanmaya başladıktan sonra da iki üç ay sonrasından itibaren hep şarjlı kılıfla kullandım. Bu telefon seri numarası "uyku/uyandırma tuşu sorunu için uygundu ama tuşta bir sorun yoktu; batarya değişim programına de girmiyordu.. Telefondaki ekran kalkmasını (aslında bataryanın şişmesini) biraz da tesadüf eseri sadece üç dört hafta önce keşfettim. Bataryanın sağlığı (şarj tutma süresi) mükemmele yakındı ve batarya sadece 350 döngüdeydi. Ama şu an bilemediğimiz bir nedenle şişmeye başladı.

    Artık bu konuda daha fazla AHKAM KESMEYELİM, YORUM YAPMAYALIM !....





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

    Kardeşim sen ne yap biliyormusun, önce videolara bakıp batarya nasıl değiştirilir öğren zaten çocuk oyuncağı gibi inanki çok basit sonra aliexpress'e gir 7 dolar civarına bir iphone 5 bataryası al ve tak kullan benim gibi hiç sorun yok 1.5 ay oldu takalı Yanında gerekli tornavida vs şeylerde geliyor.

    Olay o kadar basit değil. Herşeyden önce aliexpres'ten aldığınız o bataryanın gerçek kalitesini bilemiyorsunuz. Bunun ötrsinde, bozulan (örneğin şişmeye başlayan) bataryanızın neden öyle olduğunu %100 emin olarak bilemiyorsunuz (bataryanın üretim problemi mi var, dış etkenlerle --- aşırı sıcak ya da soğuk --- bir bağlantısı var mı, anakartın oluşturmaya başladığı bir sorun mu????)!!!

    Eğer bataryanız uzun kullanım ve defalarca şarj deşarj sonucunda "ölmeye" başlamışsa ve siz o telefonu daha uzun zaman kullanacak iseniz, herşeye rağmen batarya kalitesinden emin olamayacağınız aliexpress yöntemini hararetle tavsiye edemeyeceğim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hysteria_

    hocam çok bile dayanmış sizinki. 2013 ağustosta aldığım cihazın bataryasını geçen hafta değiştirdim. merak eden olursa 70 tl verdim. tüm telefoncular 100 tl çekti ama tanıdık vardı. hemen gözümün önünde söktü 2 dakikada değiştirdi bataryayı çok kolay bir işlem.

    bilgi vermek için söylim, değiştirmeden önce telefon ölmüştü. gece yatarken %100 bıraksam sabaha %60 falan kalkıyordum. gündelik kullanımda ortalama 3-4 saatte tamamen bitiyordu. %20 lerde falan kapanıyordu cihaz. ölmüştü yani batarya.

    şu anda değişimden sonra telefon yeniden doğdu. %100 bırakıyorum sabaha %95 lerde uyanıyorum. normal kullanımda 1 günü çok rahat çıkartıyorum. ne kafasızmışım bugüne kadar çektim bu çileyi diyodum valla powerbank peşimde geziyodum. bataryayı değiştirmenizi öneririm.

    Edit: bu degerler su andaki %38 sarja gore degildir. Dunki kullanimim ortalama 15 saat bekleme 5?saat kullanim falandi bitmeye yakin
     iPhone 5 batarya şişmesi

    ayrıca 400-500 tl batarya falan bunları kimden duydun hocam telefonun ikinci eli 700-800 tl olmuş zaten? app store'a değiştirmek akılsızlık olur güvendiğiniz bi telefoncu bulup değiştirtin.

    bu arada ekran probleminizi konuyu tekrar okuyunca gördüm. ekrana herhangi bi zarar geldiyse eğer değişim isteyebilirsiniz gibime geliyor ama garanti bitmiş tabi tüketici hakları mı girer araya bilmiyorum. benim yorumum batarya konusunaydı.

    Benimde 5sim var hocam 4 bilemediniz 5 saat kullanım süresi alıyorum bazen %2 şeklinde düşüyor pil örnek 60'tan 58'e. Değiştirsem mi bataryayı sizce? 1.5 senelik cihaz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emirhan Terzi

    quote:

    Orijinalden alıntı: hysteria_

    hocam çok bile dayanmış sizinki. 2013 ağustosta aldığım cihazın bataryasını geçen hafta değiştirdim. merak eden olursa 70 tl verdim. tüm telefoncular 100 tl çekti ama tanıdık vardı. hemen gözümün önünde söktü 2 dakikada değiştirdi bataryayı çok kolay bir işlem.

    bilgi vermek için söylim, değiştirmeden önce telefon ölmüştü. gece yatarken %100 bıraksam sabaha %60 falan kalkıyordum. gündelik kullanımda ortalama 3-4 saatte tamamen bitiyordu. %20 lerde falan kapanıyordu cihaz. ölmüştü yani batarya.

    şu anda değişimden sonra telefon yeniden doğdu. %100 bırakıyorum sabaha %95 lerde uyanıyorum. normal kullanımda 1 günü çok rahat çıkartıyorum. ne kafasızmışım bugüne kadar çektim bu çileyi diyodum valla powerbank peşimde geziyodum. bataryayı değiştirmenizi öneririm.

    Edit: bu degerler su andaki %38 sarja gore degildir. Dunki kullanimim ortalama 15 saat bekleme 5?saat kullanim falandi bitmeye yakin
     iPhone 5 batarya şişmesi

    ayrıca 400-500 tl batarya falan bunları kimden duydun hocam telefonun ikinci eli 700-800 tl olmuş zaten? app store'a değiştirmek akılsızlık olur güvendiğiniz bi telefoncu bulup değiştirtin.

    bu arada ekran probleminizi konuyu tekrar okuyunca gördüm. ekrana herhangi bi zarar geldiyse eğer değişim isteyebilirsiniz gibime geliyor ama garanti bitmiş tabi tüketici hakları mı girer araya bilmiyorum. benim yorumum batarya konusunaydı.

    Benimde 5sim var hocam 4 bilemediniz 5 saat kullanım süresi alıyorum bazen %2 şeklinde düşüyor pil örnek 60'tan 58'e. Değiştirsem mi bataryayı sizce? 1.5 senelik cihaz

    Yavastan olmeye baslamis dostum seninki de. Guvenilir bi telefoncuda degistir derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevaplar için teşekkürler herkese. Anlamadığım bir nedenden dolayı bazı arkadaşlar ölücü olma, git aliexpress den al gibi yorumlarsa bulunmuş. Ama anlamadıkları nokta şu. Batarya şişmesi BENDEN KAYNAKLANAN bir sorun değil. Mafaky nin dediği gibi sağlık açısından sorun teşkil eden bir olay bu. Bizim milletin yapısı mı bu bilmiyorum cidden. Hakkını aramayı bilmiyor çoğu kimse. Batarya mı şişti hemen para vereyim alayım yenisini takayım(!) İsteyen istediği kadar arayabilir ancak ne kullanma kılavuzunda ne de başka bir yerde batarya zamanla şişebilir diye bir ibare yoktur. Benim ki şark kurnazlığı da değil bir arkadaşın dediği gibi. Oldu ki değiştirmezler se ne yapayım? Hakkımı aramayayım mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.