Şimdi Ara

İphone 12 e-sim ile çift hat kullananlar tecrübelerini paylaşabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
22.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Ben turkcell için konuştum hocam diğerleri hakkında bilgim yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben tek hat vodafone kullanıyorum, esim'e geçmeli miyim? iki hat dışında avantajı var mı?

  • Anjeliqué kullanıcısına yanıt
    Şu aşamada pek bir artısı yok, ama ileride watch veya diğer bağlantılar cihazlar için de lte desteği açılırsa Türkiye’de kullanabilmek için geçmek gerekecek sanırım .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tek hattınız varsa asla geçmeyin! telefon değiştirmek demek yeni SIM kart parası vermek demek oluyor. Yaptım oradan biliyorum. Ama benim gibi İŞ ve Özel iki hat var, ve yoğun telefon görüşmesi yapan biri için güzel çözüm.


    Tabi iki hattı da açık tutmak için, iki hatta da az biraz (1 GB bile hayli hayli fazla) data olması lazım. Şarj konusunda, ciddi anlamda ben pek sıkıntı yaşamadım. Günlük minimum 3-4 saat telefon görüşmesi yapmam gerekiyor. Ha günü tek şarj (%20 kırmızı çizgim - düşürmem genellikle) arabada ofiste sağda solda powerbank o bu şu hep olduğu için hissetmiyorum desem yeridir. Bir de şunu diyeyim, data hattınızı hangi operatör iyi çekiyorsa hücreseli onda kullan yaparsanız şarja etkisi ciddi olarak değişiyor. Bir de her operatörü 4G LTE olarak değil de, ana hücreselde olan LTE diğer (sadece ses hattı olarak kalması gereken 3G'de bırakırsanız) olarak şarja bir nebze olsun pozitif yansıyor. Ancak günde 1,5 şarjı geçtiğim pek olmadı.


    Dediğim gibi %20'nin altına indirmeyeye çalışırım. BU şekilde kullanınca nisandan beri 12 Pro Max kullanıyorıum. Pil sağlığı %100 ve bir sıkıntı yaşamadım. Güncellemeler falan OTA çok da takmıyorum. Sadece teli sıfırlayacakken, dikkat edin E-Sim'i silerseniz, (soruyor size, DFU modda yaparsanız sormuyor ve silmiyor) gidip tekrar sim kart almak zorunda kalırsınız. Öyle çok deneme yanılma yapmayın. ben parasını vererek tecrübe ettim.





  • furkanorta00 kullanıcısına yanıt

    biraz geç olmuş ancak;


    ilk bahsettiğiniz, facetime sebepli ücret kesilme muhabbetinin e-sim, fiziksel-sim eşleşmesi ile pek alakası yok. Telefondan sim'i çıkarıp, tekrar aktif ederseniz facetime aktifleştirme ücreti alınır. Yani olay apple'ın facetime aktifleştirmesi ile alakası var. Biraz bağımsız bir konu gibi esasında.


    Ayrıca, yeni telefon almayı planlıyorum, içerisinde sadece e-sim kullanabileceğim türden. Yurtdışından gelecek, ona göre fiziksel sim barındıran modelden alacağım veyahut sadece e-sim içeren model. e-sim ile bir sıkıntınız oluyor mu? Ülkeye hala adapte olamamış diyor musunuz? Herhangi bir sorun yaşarsam cihaz pert olacak çünkü :D bir de cihaz yurtdışıdan gelecek dolayısıyla kayıt ettirmem gerekiyor. e-sim'i kayıt ettirebiliyor muyum? Yoksa sadece 4 aylık bir kullanım sınırı mı var?

  • bayfeynman B kullanıcısına yanıt

    Sanıyorum iPhone 14 serisi alacaksınız o zaman şimdiden hayırlı olsun diyeyim İphone 12 e-sim ile çift hat kullananlar tecrübelerini paylaşabilir mi? 


    Soruya gelirsek, eSIM ile ilgili bugüne kadar hiçbir problem yaşamadım. Zaten basitçe fiziksel simin QR kod hali olarak düşünebiliriz bu sebeple normal SIM kartlardaki deneyimimiz ile eSIM arasındakinde hiçbir fark olmaması doğaldır. Ben de ilk olarak bunu merak edip VoLTE, Wi-Fi arama gibi özellikleri denedim ancak beklediğim gibi hiçbir problem olmadan bunları kullanabildim. Şu an için eSIM'lerin tek problemi cihazdan cihaza geçirilememesi hatta benim o tarihteki deneyimimde Turkcell harici diğer tüm operatörlerde eSIM profilini sildikten sonra aynı cihaza bile tekrar ekleyememiştim. Turkcell'de ise sanırım silip tekrar ekleme işlemini 3-4 kez yapabilmiştim. Ancak bunun da bir problem yaratacağını düşünmüyorum çünkü pek çoğumuz fiziksel SIM kartlarımızı da cihazlarımızı ilk aldığımızda takıyoruz ve operatör değiştirmedikçe cihazımızdan çıkarmıyoruz.


    Yurtdışından alınan telefonu pasaporta kaydettirme olayı hakkında ise SIM kartın eSIM olup olmaması hiçbir şey fark etmez. Kayıt işlemi için cihazın IMEI numarasının olması yeterlidir ve iPhone XS ve sonraki tüm modellerde 2 adet IMEI numarası bulunmaktadır. O yüzden iki SIM'i de kayıt ettirmeyi unutmayın.





  • furkanorta00 kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim hocam. o zaman e-sim kullanabileceğim modeli getirmemde bir sorun yok anlaşılan. peki kayıt ettirirken 2 imei kaydedildiğinde (amerika modellerinde sadece e-sim olduğu için tek imei numarası olduğunu düşünüyorum fakat) 2 kere mi kayıt ücreti vermiş oluyorum yoksa tek kayıt ücreti içerisinde 2 imei numarası mı kaydedilmiş oluyor? Bir de hattınızı sorabilir miyim? Turkcell'de tarifem bitmek üzere, hat değiştirmeyi düşünüyorum (TT) ona göre geçeyim ya da geçmeyim diye düşünüyorum.

  • bayfeynman B kullanıcısına yanıt

    e-Devlet'te kayıt ekranı bu şekilde. *#06# yaptığınızda muhtemelen IMEI ve IMEI2 diye 2 adet numara çıkacak bunları aşağıdaki görseldeki yere doldurup SIM türlerini de seçmeniz gerekecek. IMEI kayıt ücreti şu an ne kadar bilmiyorum ama 2 numara kaydetmek için iki kere harç ödemeniz gerekmiyor. İster bir IMEI ister 2 IMEI kaydettirin sadece bir kez harç ödersiniz.


    İphone 12 e-sim ile çift hat kullananlar tecrübelerini paylaşabilir mi?


    Ben Turkcell kullanıyorum paketim de Akıllı Platinum 25GB ve aylık 79 TL ödüyorum. 2022 başında almıştım bu paketi.





  • furkanorta00 kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler hocam...sağolun..

  • furkanorta00 kullanıcısına yanıt

    fiziksel hat için 120 e-sim için 120 gün kullanabiliyormuyuz aaba?

  • ScorpionMust S kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla sim kartı aktif ettiğiniz anda 120 gün saymaya başlıyor. İkisi de farklı imei olduğu için ilk taktığınız sim için 120 gün sayar sonra o imei bloke olur. Daha sonra da diğer Simi kullanıp diğer imei aktif edildiği için ona 120 gün saymaya başlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • herkes öyle diyorda ben e-sime geçtim hattım kapandı. imei2 üzerinde gözükmüyor e-sim bende. onu imei2 üzerine mi almak gerekiyor. bilen biri cevap verse

  • ScorpionMust S kullanıcısına yanıt

    14PM için konuşuyorum..

    Ayarlara bakınca ilk imei, e-sime ait imei olarak görünüyor.

    2. imei ise, fiziksele ait olan.


    Ayarlar>Genel>Info (Hakkında) kısmından bakıp emin olabilirsin. Elimde 12 olmadığı için teyit edemiyorum.

    İyice bilgi sahibi olmadan kayıt, güme gidebilir. Bence saçma bir uygulama edevletteki. Kime ne ki e-sim mi, fiziksel sim mi...

  • ScorpionMust S kullanıcısına yanıt

    14PM için konuşuyorum..

    Ayarlara bakınca ilk imei, e-sime ait imei olarak görünüyor.

    2. imei ise, fiziksele ait olan.


    Ayarlar>Genel>Info (Hakkında) kısmından bakıp emin olabilirsin. Elimde 12 olmadığı için teyit edemiyorum.

    İyice bilgi sahibi olmadan kayıt, güme gidebilir. Bence saçma bir uygulama edevletteki. Kime ne ki e-sim mi, fiziksel sim mi...



    İphone 12 e-sim ile çift hat kullananlar tecrübelerini paylaşabilir mi?




  • ScorpionMust S kullanıcısına yanıt

    mantıken öyle olması gerekiyor hocam çünkü fiziksel sim ile esim'in imei numaraları farklı biri imei diğeri imei2 olarak görünüyor bende. ama 13 pro max'te birisi fiziksel simden esime geçince hattını kullanamadığını belirtmişti. bilemiyorum artık türk operatörlerinin beceriksizliği mi yoksa btk'nın mı. bir de amerikadan alınan iphone 14'ler için ne yapılır bilmiyorum. çünkü ikisi de esim qr kodu taratınca hangi imeiyi kullandığımızı seçmemize izin vermeyebilir sistem.

  • Arkadaşlar iş yeri telefonumu e-sim olarak iphone'uma aktarırsam çift whatsapp kurabiliyor muyum?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.