5800X RTX3070 sistem oyunlardan çıktıktan sonra donuyor
Merhaba arkadaşlar,
Kötü olmayan iyi bir bilgisayar sahibiyim. Bilgisayarımın özelliklerini aşağıda sizlerle paylaşacağım. Sahip olduğum garip hata ise oyunlardan çıktığımda masaüstünde inanılmaz bir kasma oluyor ve reset atmadan düzelmiyor. Şöyle ki oyundan çıkıp masaüstüne döndüğümde mouse hareket ediyor, ama bir program başlatmayı veya bilgisayarı yeniden başlatmayı/kapatmayı istediğimde yapamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?
Geçtiğim hafta format atıp temiz kurulum ile yeni Windows yükledim. (Windows orijinal lisanslı) Tüm driverlar güncel.
RAM: Patriot Viper 8GB X4 (32GB) DDR4 3200 MHz (XMP açık)
SSD: Sandisk 500GB M.2 SSD + 2TB SATA
Ekran kartı: EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra
Anakart: B450 Tomahawk Max
İşlemci: Ryzen 7 5800X işlemci (OC yok)
PSU: EVGA 750W Platinium
Yaptığım işlemler,
Memtest
SSD testleri
Teşekkürler.
Alım satım sitesi önerisi
Merhaba arkadaşlar,
Binance üye olurken, cep telefonuma veya mail adresime doğrulama şifresi gelmiyor. En iyi global alternatif nedir?
Wifi 6 Router tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,
Evimde 100mpbs fiber internet kullanıyorum, Turkcell tarafından verilen 3-4 yıllık huawei hg255s marka model bir modemim var. Açıkcası 5GHZ wifi bağlantı problemleri ve ağ bağlantı stabiletesi konusunda sıkıntılarım var. Aşağıda ki Wifi 6 özellikli router'ı alsam hg255s 'in wifi özelliğini kapatıp sadece xiaomi kullansam bir fark yaşar mıyım? Tavsiye eder misiniz?
Alternatif ürün;
FPS drop
Arkadaşlar merhaba,
Ocak sonunda almış olduğum bilgisayarda son 1 haftadır FPS drop yaşamaya başladım, sebebi ne olabilir?
Ryzen 5 3600 işlemci
B450 Tomahawk max anakart
2 adet 8GB 3200 MHZ ram
5500XT ekran kartı
500gb m2 ssd
2tb hdd
oyun içi fps 120-140 arası iken inanılmaz drop yaşıyorum. Windows 10 kullanıcısıyım, işletim sistemi ve tüm sürücüler günler
İnternet ağı için tavsiye
Merhaba,
Aşağıda evimin krokisini sizinle paylaşıyorum, 2 ay önce masaüstü bir bilgisayar satın aldım. Ağ teknolojilerinden biraz uzak birisi olarak masaüstü bilgisayarımda Tp-Link bir USB wireless adaptör var ve evimin salonunda bulunan Huawei HG255s fiber modeme kablosuz olarak bağlanıyorum. Aslında bağlanıyorum demek doğru olmaz kopma ve ping problemleri yaşatıyor. Evimin salonuna kadar direk superonline fiber kablo var. Oturduğum ev bana ait değil bu yüzden sağ solu delmek kablo çekmek gibi projelere kalkışamıyorum. Sizden online oyunlarda bana sorun yaşatmayacak bir ağ önerisi rica ediyorum.
Not: Ev 110m2 civarı
hg255s modem hakkında
arkadşalar merhaba 1 yıldır fiber kullanıyorum, son 1 aydır hg255s modemde sürekli wifiden düşme veya wifi bağlıyken internette çıkamama sorunu yaşamaktayım. Bu problemin sebebi nedir? Nasıl çözebilirim?
Fiber modem önerisi
arkadaşlar merhaba,
Turkcell superonline fiber kullanıcısıyım, Huawei hg255s ürününün performansından memnun değilim. Bu ürün yerine kararlı wifi dağıtımı yapabilen daha kaliteli bir modem almak istiyorum. Ne önerirsiniz?
Kasa ve Güç kaynağı seçimi
Merhaba arkadaşlar,
Sistemim;
Ryzen 5 3600
B450 ATX anakart
gtx1660s ekran kartı
1 m2 ssd
1 hdd
8x2 ddr4 ram
kasa ve güç kaynağı ihtiyacım var. Toplam iki ürün için bütçem 1000 TL
İnternette ilgimi çeken ürünler;
1- CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 650W 80+
2- MSI MAG FORGE 100R + 400 500 TL aralığında 600W bir PSU
sizler ne önerirsiniz?
Ekran kartı bulamıyorum
Merhaba arkadaşlar,
GTX 1660 super ekran kartı bulunamıyor, satan yerler ise çok yüksek fiyatlardan satış yapıyor. Biz ekran kartı nereden bulup alacağız?
3000 TL civarı en yüksek performansı alabileceğim ekran kartı ne olur?
B450 hangi anakartı tercih etmeliyim?
Arkadaşlar merhaba,
Ryzen 2600x ile kullanmak üzere bir b450 anakart almak istiyorum. Aşağıda ki iki karttan hangisini tercih etmeliyim?
1- Asus TUF B450M-Pro Gaming
2- MSI B450 Tomahawk Max
3- MSI B450 Gaming Plus Max
ortalama 950-1000 TL vereceğim.
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.530
İkinci El Bölümü Mesajları: 50
Konularının görüntülenme sayısı: 72.474 (Bu ay: 924)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 538 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun