Şimdi Ara

Intel yenilikçi Thunderbolt (Light Peak) teknolojisini duyurdu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
12.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şöyle bir analiz yapmak doğru diye düşünüyorum.
    Bluray diskler yazılabilir medya olarak veri taşımak için çok çok nadir kullanılıyor.
    HDD fiyatlarını göz önünde bulundurduğumuzda herkes harici disk kullanıyor büyük verileri taşımak veya aktarmak için.
    O yüzden bluray diskler ps3 oyunları ve filmler dışında pek kullanılmıyor diyebiliriz günümüzde.
    Şimdi bluray film izlemek de mbp'da pek anlamlı değil çünkü 17" lik model hariç full hd çözünürlüklü ekrana sahip değil hiç bir model.
    Diğer ülkeleri bilmiyorum ama amerikada zaten herkes netflixten film izliyor. Ayda 8 dolar verip stream ederek sınırsız hd veya sd içerik izleyebiliyorsun.
    Bluray alan kesim de zaten ya arşiv yapıyodur, ya da dev lcd li bluray playerlı surround ses sistemli ev sineması vardır orda blurayin kalitesinden en iyi şekilde yararlanarak izler kiraladığı veya satın aldığı blurayi. Oturup da laptopunda izlemez yani.
    O yüzden macbook pro'da bluray sürücü olması pratikte çok bir anlam ifade etmiyor, olsaydı sadece speclerde güzel dururdu.

    USB 3.0 konusuna girmeye gerek yok zaten. Adamlar thunderboltla yollarına devam edeceklerini ortaya koymuşlar.
    USB de zaten ilk imacte kullanılmıştı sonradan yaygınlaştı günümüze kadar vazgeçilmez bir arabirim haline geldi.
    Thunderboltun da aynı kaderi paylaşacağını düşünüyorum.




  • Katılıyorum, Thunderbolt'un patlama yapma ihtimali de var. Hatta yüksek bir ihtimal. Ama Firewire'la aynı kaderi paylaşma riski de var. Şu an Thunderbolt destekli ürün yok piyasada, USB 3.0 destekli ürünler büyük hızla artmakta. Bir de tabii son bir yılda üretilip USB 3.0'sız gelen ilk ve tek laptop oldu Macbook Pro. Zaman gösterecek.
  • @sendemail hocam çok güzel bir yazı yazmışsın.öncelikle diğer macbook konusunda bir tane az gelişmiş yaratık "apple alamayan fakirler" gibi bir cümle kullanmıştı.kendisi benim maddi durumumu nerden bilebiliyor anlamış değilim ama çok şükür macbook proyu alabilirim istersem.insanlar burada 100 bin tl lik arabaları bile eleştirebiliyor ve böyle bir hakları da var.bir bilgisayarı,ulaşılamaz ya da bu kadar üstün kılan nedir onu anlamadım ve yazık ki kendini bilgisayarla,arabayla gösteren bir toplum olduk.ayrıca @centauri,@mertgraph son derece seviyeli ve tartışma uslubuna sahip,muhattap alıancak insanlar.diğer zirzopun yazdığına cevap bile vermedim maclerin donanımı daha iyi olsaydı bir tane almayı düşünüyordum.hem günlük iş dışında mac osu kullanmak, hemde daha kaliteli kasa ve ekran kalitesi,sony vaioların belli modelleri hariç hiçbir laptopta yok.ama dediğim gibi fiyat konusunda bilkomun daha mantıklı olması gerekiyor.




  • bana göre hiçte mantıklı gelmedi eterneti eternet kablosuyla alayım yeter ne gerek var buna ekstra masrafa bilmenneye bana kalırsa diger kullanıcılarda böle düşünüyordur ben pekte tutacagını sanmıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The@Thing


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssbrutality


    quote:

    Orijinalden alıntı: redline_59

    Intel yenilikçi Thunderbolt (Light Peak) teknolojisini duyurdu
    biyerde gormustum sankı

    Intel yenilikçi Thunderbolt (Light Peak) teknolojisini duyurdu





    SÜPER YA.KOPTUM..

    hahaha
    Şaka bir yana bu teknoloji bize gitmez




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faux Carnival

    Katılıyorum, Thunderbolt'un patlama yapma ihtimali de var. Hatta yüksek bir ihtimal. Ama Firewire'la aynı kaderi paylaşma riski de var. Şu an Thunderbolt destekli ürün yok piyasada, USB 3.0 destekli ürünler büyük hızla artmakta. Bir de tabii son bir yılda üretilip USB 3.0'sız gelen ilk ve tek laptop oldu Macbook Pro. Zaman gösterecek.


    Firewire'in patladigini dusunmuyorum yalniz...
    Piyasada tum harddisk ureticilerinin FireWire destekli cihazlari var.. Firewire yaygin yani bence...

    Thunderbolt'un da cok yayginlasacagini dusunuyorum. Cunku saniyede 10gb transfer hizi kullanicilar tarafindan talep edilecektir, ayrica arkasinda native olarakIntel destegi var; ki bilgisayarlarin %90indan fazlasi Intel islemci kullaniyor.
    Ayrica 10W guc veriyor, bu da elektrik adaptoru olmayan hizli harddiskler yapilabilecegi anlamina geliyor.




  • Kulağa hoş geliyor ama yaygınlaşması her bilgisayara girmesi çok zaman alır sanırım. o zamana kadar paşa paşa kullanırız usb2 mizi
  • Mac ler her daim kapalı kutu oldukları için teknik seviyede meraklı insanları tatmin etmiyor ancak profesyonel ses ve görüntü gibi makinenin kendisi kullanıcıyı alakadar etmeyen kullanıcı ile sıradan kullanıcının işini görebilir.
    Bir mac'te bir işi ya çok kolay yaparsınız yada asla yapamazsınız , bunu ben söylemiyorum.

    Örneğin adam iphone için farklı bir derleyici ile yazılım geliştirmene artık izin vermiyor.
    Sonra ObjectiveC denen dili inceleyince adamın garbage collector ihtiyaç duymamak için referans sayacı gibi bir sistem kurduğunu görüyoruz.İşletim sistemi mi yazıyoruz Uygulama programımı , böyle bir sistem .net veya java da olsa herkes dili kötülerdi.Ne anladamım böyle OOP tan(garbage collector uygulama yazılımı geliştirmedeki en önemli bir kaç konudan biridir)

    Bu sistem stabil çalışmayacakta hangi sistem stabil çalışacak.Ayrıca donanım sabit.

    Apple bana şunu diyor "Eğer arabayı benden aldıysan benzinide benden almak zorundasın(iphone store)"
    Ayrıca şuda var benden aldığın benzin sadece benim ürettiğim arabada işe yarar(MACOS para verip bile alsam kurup çalışacağının garantisi yok)"

    Aldığınız Harici hdd veya herhangi bir donanım windows tanımazsa kabahatli bill amca olur ama telefon çekmeyince kabahatli tutmayı bilmeyen son kullanıcı oluyor.

    Mühendislik hesaplaması diye geçen teknik hesaplamalarla en az alakalı olan bölümlerden biri bilgisayar mühendisliğidir.Mühendislik hesaplamalarını Matlab dan ibaret zanneden arkadaş diplomayı karşısına alıp ben nerde hata yaptım düşünmeli, çünkü okulda endüsriyel otomasyon sistemlerinden bahsedilir.Yada hiç mi bir multisim veya proteus gibi elektronik devre yazılımlarına ihtiyaç duymadı.

    Kaliteli malzeme ve donanımdan dolayı macbook alınabilir çünkü bildiğimiz herhangi bir x86 pcden farksız ama Macos'un hala çok ekmek yemesi lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Aldığınız Harici hdd veya herhangi bir donanım windows tanımazsa kabahatli bill amca olur ama telefon çekmeyince kabahatli tutmayı bilmeyen son kullanıcı oluyor.



    hocam süpersin

    Apple o kadar mükemmel olan ürünlerini piyasaya göre bir fiyatta çıkarttıda biz mi almadık. Iphone 4s 2500tl bide 16lığı hafıza kartı falanda takılmıyor. 32 veya 64lük parasına i7 2600klı taş gibi bilgisayar toplanır üstüne birde galaxy s2 alınır. 5500tl lik mac book "pro" nun içinde 6750m var sabit diski bile 5400rpm ve 4gb rami var. Ama dur bi apple ismi yeter. MSI ve ASUS unda 4000tl ve üzerine bir ton laptop ı var "PRO" olmasada. O paraya içinde gtx 560 lı . SSD li. Blurayli 12gb ramli tasarım harikası yaratık sunuyor adamlar. Apple ın kalitesi bu kadar para vermeye değecek kadar iyimi. Bence değil. Kendini diğer insanlardan farklı görmek isteyenler "TARZ" olaylarına girenler parayı basıp apple alıyor. Gereksiz yere bi ton para. Belki sadece bizim ülkemizde bu kadar anormaldir apple fiyatları. Ama amerikada da alienware varken apple mı alıyor millet ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 9 Aralık 2011; 3:19:17 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.