Şimdi Ara

Insignia mı, Passat mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
5.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harribel

    Merhaba arkadaşlar elimdeki aracı en kısa zamanda değiştirip yeni bir araç almak istiyorum ancak iki araç arasında kaldım karar veremiyorum yardımlarınız es,irgemeyin lütfen.

    Insignia Edition, 1.4 140 HP - Benzinli, Manuel 6-ileri

    Passat Trendline, 1,4 lt. TSI BMT 122 PS, Manuel 6-ileri

    Şimdiden Teşekkürler değerli tavsiye ve yorumlarınız için..

    bende aynı ikilem içersindeyim belki benım passatı seviyor olmamdan belki yaşımın ilerlemiş olmasından passat derim çünkü passat yıllardır karşımızda insignia daha 2 veya 3 senedir trafikte 2.eli zaten konuşmaya gerek yok vw nin üstünlüğü aşikar bide comfortline düşünürseniz kesinlikle passat.




  • ben bugun aracı opel servısıne göturdum.ınsıgnıa nasıl önerırımısınız dedım herhangı bır sıkıntı var mı dıye sordum yok dedıler.
    varmı kronık sorunu...
  • selam yaklaşık 20 yıldır araç kullanıyorum ve birçok aracı ve markayı kullandım, kendi bütçem doğrultusunda yeni bir araba almaya karar vermiştim, birçok markayı ve modeli zaten yakından takip ediyordum ,ancak hem yakıt tüketimi ve hemde görsellik açısından ayrıca kalite anlamında opel ingisniya karar verdim.1.4 140 edition elegance full paket aldım , bu aracı bir arkadaşım benden 4 ay önce almıştı ve açıksası bu aracı hemen almadım bekledim,
    bildiğiniz gibi bir araç hemen çıkar çıkmaz alınmaz, biraz beklenir bir sorun olup olmadığı anlaşıldıktan sonra alınır bende öyle yaptım ve en sonunda almaya karar verdim ve 10 gündür kullanıyorum, start stop özelliği özellikle kırmızı ışıkta oldukça başarılı yakıt tüketimi açısından. bunun dışında aracınızın belirli bir hıza ulaştığını düşündüğünüzde ayağınızı gaz pedalından çekince anlık yakıt tüketimi 0 oluyor, çok başarılı, genelde araçlarda ayağınızı gaz pedalından çekseniz bile 1-2 lt yakıt göndermeye devam eder. böyle bir durumda vitesi boşa alırsanız 2.2 lt yakıyor, bu durumda vitesi boşa almamak daha mantıklı. motor sesi içeriye gelmiyor oldukça sessiz, sürüş keyfi konfor 10 numara, benim araç full paket olduğu için 1600 kğ civarında olmasına rağmen , gerek yokuşlarda çekişi ve gerekse anlık hızlanmaları başarılı. tabiki her araç gibi gaz pedalına asılırsanız bu araçda çok yakar. 2000 d/d civarında sakin kullanımla şehir içinde 7-8 lt civarında, ama esas fark otobanda 2000 d/d civarında kullanırsanız 2.8-3.2 lt civarındaki çok çok başarılı, yaklaşık 65.000 TL vererek bu aracı aldım iyi kide almışım.konfor ve dizayn oldukça başarılı, afl farlarda çok başarılı.
    vw grubu bence şuanda, insanların kafasında daha önce oluşturduğu olumlu imaj üzerinden satış yapıyor, kendisine yakışmayan o kadar basit ve saçma
    hataları var ki, aslında bende passat düşünüyordum,görüntüsü tipsiz olmasına rağmen, uzaktan bakıldığında araç passat mı jetta mı bu bile belli olmuyor,
    daha önce vw da yaşadığım bir çok sıkıntı ve benim gibi bazı arkadaşlarımında yaşadığı basit ama olmaması gereken vw a yakışmayan hatalar yüzünden ve dizayn daki başarısılığı yüzünden vw a gitmedim bile.
    bu fiyatlara alınabilecek bence en başarılı seçimdir.
    herkese iyi sürüşler.




  • Mantık evliliği yapıcaksan passat
    Aşk evliliği yapıcaksan insignia

    bende passat 1.6 tdi comfortline siparişi verdim ama tip olarak insignia çok farklı bir araç bence.
  • konfor hangiside?...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alkgs

    yanlış yönlendirmek istemem ama insignianın baya ağır olduğunu motorun o kasayı çekmediğini söylüyorlar.1.6 dizel motorun bile zorlandığını söyleyenler var kaldıki sizin dediğiniz 1.4 motor.birde arıza falan olayı olabiliyormuş opel zaten kronik arıza konusunda sabıkalı.insigniayı alan usanıp satıyo diyolar ki hakkaten piyasada 2.el km si çok düşük çooook fazla insignia var.2.el passat pek o kadar yok.bence bunlarıda analiz edin öyle karar verin insignia hakkaten çok mükemmel bir araç ama mesele arabayı aldıktan sonrası

    1) Insignia 1475kg, passat 1451 kg ağırlığa sahip. Insignia da beygir başına düşen ağırlık 10,53 kg passat da beygir başına düşen ağırlık 11,90 kg. Ama Insignia çekmiyor passat çekiyor öylemi???
    2) 1.6 Dizel motorun zorlandığını söyleyenlere sizde Insignia'da 1.6 dizel motorun daha olmadığını, geliştirme aşamasında olduğunu ve gelecek sene kullanıma başlanacağını söyleyin. Büyük ihtimalle bu iddialarından vazgeçeceklerdir.
    3) 7 aydır kullanıyorum hiç arıza vermedi. Ailede daha öncede 2 tane sıfır Opel alındı. Yakın çevremde de onlarca Opel kullanıcısı var. Hiç birisinden kronik arıza şikayeti olmadı. Tabiki Opelde de arıza oluyor fakat diğer markalara göre daha fazla değil.
    4) 2. el satılık Insignia ''çooook'' fazla fakat passat o kadar yok mu? Şu an itibariyle sahibinden.com'da 23 adet 1.4 Insignia, 660 adet 1.4 passat satılık. Bunların 129'u Trendline.

    Arkadaş iyiki yanlış yönlendirmek istememiş, aksi halde Insignia için daha başka neler ''söylüyorlar'' neler olacaktı.




  • kesinlikle insignia olmalı neden mi? bir astra ne corsa ya benzer ne de insigniaya ama ben aracımla seyir halindeyken dikiz aynaydam baktıgımda arkadaki arac hem passata benzitor hem jetta ya yer yer 2012 pololara bile benziyor. ayn ı şey audilerde de var. insignia kesinlikle farklı benzeri yok. fiyat donanım olarakta degerlindirirseniz insignia daha önde.
  • mayıs 2015 de passat cmfrt 1.4 tsi benzinli dsg 125 bg araç için 3 bin kapora verdim(liste fiyatı:98 700 tl idi). haziran temmuz arasında araba 100300 tl oldu. agustosta arabamı sattım ne zaman geleceği bile belli olmadan. eylülde araba 102700 oldu. bu arada dünya piyasasında egzos emisyon hilesi patlak verdi ve dünya piyasasında hisselerl % 20 ye yakın değer kaybetti(bizim ülkemizde aklı başında ve sorumluluğu ruhunda olmayan yetkililer hala susuyor!!! yani parası olan DÜDÜĞÜ öttürmüyor). ekim 15 gibi(net olmamakla beraber) araç gelecek dendi ve ekim 12 gibi araç fiyatı 103700 tl oldu. bu arada benden geldiği gün liste fiyatı ne ise ödenir diyen forsu aldığı maaştan en az 100 kat fazla olan aslıda gariban satış şefleri!!!!

    yani olayın özü :6 ay beklemek, 2 ay arabasız kalmak, 1 bayramı arabasız geçirmek, üstüne dünya piyasası -%20 düşen araca %5 zamla sahip ettirmeye çalışmaları, birde tapu memuru edasıyla araç satan şefler... bu anca türkiyede olur ve bunada malesef bizler müsaade edip boyun eğiyoruz.



    netice olarak: 17 ekim de opel insignia 1.6 cdti otomatik cosmo paketi 102000 tl ye aldım ve şimdilik hem donanımından hem kullanımından hem yakıtından çok memnunum. ((((umarım iyi bir araca beşik kertilmeden ve başlık parası ödenmeden de binilebileceği anlaşılacaktır güzel ülkemde.))))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: olympus80

    mayıs 2015 de passat cmfrt 1.4 tsi benzinli dsg 125 bg araç için 3 bin kapora verdim(liste fiyatı:98 700 tl idi). haziran temmuz arasında araba 100300 tl oldu. agustosta arabamı sattım ne zaman geleceği bile belli olmadan. eylülde araba 102700 oldu. bu arada dünya piyasasında egzos emisyon hilesi patlak verdi ve dünya piyasasında hisselerl % 20 ye yakın değer kaybetti(bizim ülkemizde aklı başında ve sorumluluğu ruhunda olmayan yetkililer hala susuyor!!! yani parası olan DÜDÜĞÜ öttürmüyor). ekim 15 gibi(net olmamakla beraber) araç gelecek dendi ve ekim 12 gibi araç fiyatı 103700 tl oldu. bu arada benden geldiği gün liste fiyatı ne ise ödenir diyen forsu aldığı maaştan en az 100 kat fazla olan aslıda gariban satış şefleri!!!!

    yani olayın özü :6 ay beklemek, 2 ay arabasız kalmak, 1 bayramı arabasız geçirmek, üstüne dünya piyasası -%20 düşen araca %5 zamla sahip ettirmeye çalışmaları, birde tapu memuru edasıyla araç satan şefler... bu anca türkiyede olur ve bunada malesef bizler müsaade edip boyun eğiyoruz.



    netice olarak: 17 ekim de opel insignia 1.6 cdti otomatik cosmo paketi 102000 tl ye aldım ve şimdilik hem donanımından hem kullanımından hem yakıtından çok memnunum. ((((umarım iyi bir araca beşik kertilmeden ve başlık parası ödenmeden de binilebileceği anlaşılacaktır güzel ülkemde.))))

    Konunun ilk acildigi tarihteki trebd passattin fiyati 55bin lira 2015 passat trend tam bilnemekle beraber 80 90binlerde %100e yakin zam yemis. Arada kasa degisti orasi ayri bi konu ama neyse...

    Insignia ic ve dis tasarimda passattan obde bi arac. Guncel passat bi onceki nesline gore biraz daha şık diyebiliriz ama benim gozumde hala insignia kadar guzel degil.

    Ilk insignialar 2008 cnr da istanbula geldi ve 7 yildir hala satista. Bunun uzerine passat 2.kasasina gecti. Insignia cikarken b6lar satistaydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alıp Bineceksen insignia ikinci el, yok ben az hava atayım sonra satıp kar edeyim dersen malesef sıfır passat.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.