Şimdi Ara

İngiltere'de dil eğitimi (ELC - English language centre)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ingiltere'ye dil okuluna mı gelmek istiyorsunuz? brighton fena durmuyor değil mi? bi de araştırdınız ki "elc - english language centre" isminde bi okul varmış, firmanız bu okul iyi dedi değil mi? ama işin aslı öyle değil. işe yaramayan bir sürü öğretmen, sizi sikine takmayan bir idare var bu okulda. kasımda ielts sınıfına geçiyorum ilk günün öğleninde idareye gidip bu sınıfın seviyesi çok düşük dememe rağmen kal orda kal iyi orası, gelecek ay bir üst kurdan devam edersin dediler. bil bakalım bir sonraki ay noldu? ielts sınıfı açmamışlar. sonraki ay noldu dersin? ielts sınıfı açıp beni almıyorlar, neymiş yer yokmuş. ulan at kafası sen demedin mi bana şimdi kal gelecek ay geçersin diyen?

    neyse akademik rezillikleri bi köşeye bırakalım. konaklamalarının da çoğu berbat: 5 ay kaldığım süre boyunca 5 farklı evde kaldım. tek beklentim de sessiz bi oda, zamanında verilen yemekti. sadece ben değil, bir sürü arkadaşım var çok fazla ev değiştiren.

    ingiltere'de 3-4 ay kalsam iyi olur ingilizcem gelişir diyorsunuz ya, orası pek de o şekilde olmuyor. geldiniz kitap verdiler 40. 50. sayfaya kadar geldiniz, devamında ne olacak biliyor musunuz? gelecek ay yeni kitap verip en baştan tekrar, sonraki ay yeni kitap ve en baştan. sürekli kitapların sadece ilk sayfalarını yaparak nasıl ilerleyebiliriz?
    phrasal falan öğretmek hak getire zaten.

    biraz da sosyal proğramından bahsetmeden bitirmeyeyim. yapmış olmak için yapıyorlar sosyal etkinlikleri. masa tenisi koymuşlar mesela, gittik masa tenisi varmış diye kimse bilmiyor nerede olduğunu, masayı bulmak 30dkmızı aldı o derece iyi bir okul.

    özet olarak: 1 aylığına falan gelecekseniz yine tamam, sonuçta farklı bir ülke falan görmüş olursunuz ve bu süreyi de geze geze bitirirsiniz ama daha fazlası için kesinlikle uygun bir okul değil.

    ha unutmadan. brightonda adam sikiyolar bu arada. gerçekten. liverpoolda, beatles'ın 300 kere sahne aldığı mekanda bira 2.9 pound iken brightonda mekanların %95'inde bira 5 pound. ayrıca bu şehirdeki ingilizler de öğrenciden bıkmışlar, gideyim ingilizlerle konuşurum falan diye bi beklentiye girmeyin eğer brightona geliyorsanız. koreliler arap'lar falan var işte o şekilde idare edersiniz. ingiliz beklentisiyle kesinlikle gelmeyin.

    sonuç olarak: verdiğiniz paraya değmeyecek bir okul.

    edit: söylemeyi unutmuşum: türk oranı da gayet yüksek okulda. arap'lar ve türk'ler başı çekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Daha pahalı okulları seçseydin keşke hangi okul kötü hangisi iyi resimlerinden bile belli oluyor.
  • Bu okul seçiminde bende aşırı kararsızdım ve çok araştırıyordum. Ben henüz gitmedim ancak ön kaydımı vs yaptırdım. Orada zaten genel söylenen şey bu kimse gözünün yaşına bakmaz. Yani herkes sana kucak açıcak diye bir kaide yok. Zaten brighton bournemouth oldukça turist çekiyor. Londra hakkında söze gerek yok. Ben oxford u tercih ettim ancak orada da özellikle yazın turistin çok olacağı aşikar. Olaya biraz farklı kültürü tanımak hem gezip hemde diğer öğrencilerle mümkün olduğunca dili geliştirmeye bakmak gerek sanırım.
    Senin kötü tecrübe yaşamana üzüldüm ama keşke daha ismi duyulmuş güvenilir bir okula gitseydin. Umarım ben iyi şeyler yaşarım da forumda anlatırım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence filipinler ve taylanda yonelmeli cunku he iki ulkeye gelen turist sayisi oldukca fazla ayrica ingiliz ve amerikanlar kurslarda ingilizce dersler veriyor(tayland icin diyorum) filipinlerde halk 2.dil ingilizce konusmakta. Ogrenci vizesi de kolay verirler ya da 1 ay turist llarak takilip fiyat teklif arastirmasi deneme derslerine katilarak fikir edinilebilir.
    Bakin amerikanlarin ingilizlerin gozunde zerre kadar ilgi gormezsiniz aaa bu cocuk ingilizce ogreniyor hadi yardimci olalim demezler ekmek pesine dusmusler para kazanmak istiyorlar hem de daha fazla bosanma oranlari yuksek kadinlar cocuklariyla bi basina mucadele ediyor cocuk dogurma yasi erken kusura bakma sana itimat bile etmez paran varsa o zaman is degisir.
    internetten tecrube ile sabittir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil okulu için yurtdişina gidildiğinde aslında oraya okul için değil oradaki yaşam için gidiyorsunuz.
    Okul da önemli ama okul istediği kadar iyi / kötü olsun iş kişide biter.

    İngilizce öğrendiğinizi görünce size yardımcı olacak kişiler çıkabilir çünkü alışıklar zaten.Genelde yardımcı oluyor"muş"
  • San Diego Kaplan'da egitim aldim. Amerika mi Arabistan mi anlamadim. Sirf arapti
  • yeni zellanda dil egitim drumları nasıldır pek fazla raslamadım forum sitelerinde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.