Şimdi Ara

Hz ve Mouse lag problemi LG35WN-65

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Yeni aldığım LG 35WN-65C Ultrawide monitörü hem Windows PC'de hem de MacBook 13' (2015) denedim. Bazı sorunlarla karşılaştım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    1) Monitör ile birlikte gelen HDMI kablosunu kullanıyorum. Kablonun çok iyi olmadığını düşünüyorum. Mac'te de Windows'ta da 50Hz'i geçmiyor monitör. Windows'taki makinede iş bilgisayarı olduğu için içerisinde Intel UHD Graphics 620 ekran kartı var. Mac'te ise Intel Iris ekran kartı var. Monitör 100hz en azından 60, 70hz'leri görebileceğimi düşünüyorum. Tüm driverları güncellememe rağmen 50hz mac'te, Windows'ta ise 49hz alıyorum. Bu da mouse'da sanki hissedilir bir lag varmış gibi oluyor. Öncelikle bu lagın sebebi hz'den mi kaynaklanıyor?


    2) Problem kullandığım HDMI kablosundan olabilir mi? Bu arada her 2 cihazda da ne yazık ki display port yok ama monitörde var. (Monitör specleri için https://www.lg.com/hk_en/monitor/lg-35wn65c-b) Altın uçlu HDMI mı almalıyım yoksa DP-to-HDMI kablosu mu almalıyım? Yazılan speclere göre monitör display portta 100hz, HDMI'da ise 85hz destekliyor. Bu rakamları bu ekran kartlarıyla oyun hariç normal kullanımda nasıl elde edebilirim?


    3) Önerdiğiniz HDMI kablo linklerini gönderebilirseniz çok sevinirim.


    Teşekkürler.








  • Sorulara cevap verebilecek biri yok mu koskoca forumda?

  • Monitör ile gelen kablo sorunlu değilse yeterince iyidir. Mouse lagı düşük yenileme hızından oluşur evet. şurayı inceleyebilirsiniz. https://www.reddit.com/r/intel/comments/ftqc77/intel_uhd_graphics_620_delivers_120_hz_at_most/

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.