Şimdi Ara

'Hyundai'nin beygir gücü şikesi.' Sayfasına ithafen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://forum.donanimhaber.com/m_52111071/mpage_1/key_hyundai/tm.htm

    HP - PS - BG (DIN - SAE)



    Bütün bu kısaltmalar aslında aynı şeyi temsil ediyor, yani beygir gücünü. HP, İngilizce'deki Horse Power'ın kısaltması (BHP de kullanılıyor), PS, Almanca'daki Pferde Starke'nin kısaltması ve BG de Türkçe'deki Beygir Gücü'nün kısaltması. Türkçe bir metinde BG olarak gösterilmemesi okura metni hazırlayanların Türkçe bilmediğini ya da bazı terimlerin Türkçesini aramaya üşendiğini gösterir. Beygir gücü Avrupa ülkelerinde daha DIN (Alman Standardı) normuna göre veriliyor. İngiliz BHP ile Alman DIN normuna göre PS (beygir gücü) arasında "1bhp = 1,013872 hp DIN" olarak belirtebileceğimiz bir farklılık bulunuyor. Amerika'da ise SAE normu kullanılıyor. SAE normu motor dinamo, hava filtresi vb. olmadan doğrudan dinamoya bağlandığında elde edilen güçtür. DIN normuna göre ölçülmüş beygir gücü daha düşük çıkar. Örneğin yaklaşık 100 beygir/SAE olarak belirtilen aracın gücü 90 beygir/DIN civarındadır. Türkiye'de bir ara bazı şirketler motor güçlerini SAE olarak belirtiyordu. Bunun tüketiciyi yanıltıcı bir davranış olduğunu düşünüyoruz. Tüketicinin farklı marka araçları karşılaştırabilmesi için verilen değerlerin aynı standarda göre olması gerekir. Beygir gücüyle ilgili standartların ülkeden ülkeye farklılık göstermesi nedeniyle metrik sistemin kullanılması yaygınlaşmaya başladı ve AB ülkelerinde artık otomobillerin güçleri Watt cinsinden veriliyor. Avrupa'da 1 metrik beygir gücü = 735.499 Watt olarak kabul ediliyor. ABD ve İngiltere'deki 1 beygir gücü ise 746.6999 Watt olarak kabul ediliyor. Buna göre Avrupa'da 100 kW olarak belirtilen bir aracın gücü 136 BG'ye karşılık geliyor.

    http://www.turkcebilgi.org/sozluk/otomobil-terimleri/hp---ps---bg-din---sae-19891.html

    Yani daha çok ABD pazarına hitap den Hyundai zamanında bu işi yapmış olabilir, fakat önceki mesajlarda denilen gibi artık bu işi yapmıyor sanırım. Ayrıca kW olarak verilse dahi ufak fark çıkıyor BG'ye dönüştürünce. Yani bana göre Hyundai alınır araçtır ve güvenilirdir.







  • Ayrıca,
    http://www.ehow.com/how_5845776_convert-din-hp-sae.html
    1

    Find the DIN HP. If you are finding this manually, measure the horsepower at the point of the engine's output. This is different from SAE horsepower because that is measured at the flywheel point of the engine.
    2

    Divide the DIN HP by 1.0139 to find the SAE. This is to account for the small difference between testing methods.
    3

    In most cases, the difference in DIN HP and SAE is so negligible that the two numbers are interchangeable and engineers don't use the formula to find the actual difference.


    Read more: How to Convert DIN HP to SAE | eHow.comhttp://www.ehow.com/how_5845776_convert-din-hp-sae.html#ixzz1WNBoDcOr


    Yani DIN normuna göre bulmak için verilen değeri (SAE değeri olduğunu iddia ediyorsanız) 1,0139 ile çarpmak gerekir. Yani DIN normuna göre daha yüksek çıkması gerekir. Yanlışmı anladım ben acaba çeviri yaparken?




  • sizin bayi neresiydi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citroxsara

    sizin bayi neresiydi ?


  • Mesaj Sayısı : 22

    Acaba Hyundai Motor Company fake'i olabilir mi
  • Yanlış bir şey söylemiyor.
  • Hyundai in gideri var ;-)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLastNinja2
    ....................
    Yani daha çok ABD pazarına hitap den Hyundai zamanında bu işi yapmış olabilir, fakat önceki mesajlarda denilen gibi artık bu işi yapmıyor "sanırım". Ayrıca kW olarak verilse dahi ufak fark çıkıyor BG'ye dönüştürünce. Yani bana göre Hyundai alınır araçtır ve güvenilirdir.


    Eğer elinizde bunu yapmadığını kanıtlayan veya yaptığını kanıtlayan bir şey yoksa zaten bilinen birimler arası farkı tekrar yazmanın bir mantığı var mı? Gereksiz bir konu olmuş. Varsa bir kanıtınız o konuda söyleyin bilelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.