Şimdi Ara

hyundai i20 prime otomatik aldım.TEST

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
8.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Yeni Hyundai i30'u test ettik; fotolar, videolar, teknik özellikler formundan beni bilirler, yeni i30 derken i20 aldım. hikayesini ve test incelememi yazacağım.
    Öncelikle durumu anlatayım, bu kısmı okumasanız da olur.
    toyota verso 1,6 2010 model aracım vardı, 1 ay önce çok yakmasından dolayı sattık. Alışmıştım dizel araçlara(önceki araçlarım citroen C4 hdi, ford focus 1.6 tdci titanium), dizel araçların az yakmasına. Özellikle citroen c4'ü hiç unutumamıyorum araçla full depo şehirler arası 1200 km'i geçiyordum. O zamanlar donanım yükseltelim dedik citroeni sattık ford focus 1.6 tdci 2010 aldım. Eşime de Hyundai i10 select otomatik aldık.
    Focus tank gibi, citroenin yanında hareket kabiliyeti daha zayıf gibi. aracın donanımından çok memnundum fakat o yol sesi ve rüzgar sesi var ki tam baş ağrısı, 2 kez kırıkkale-ankara yol yaptım eşim dayanamadı kafam çatlayacak bu arabada dedi hemen sattık. araç 2 saatte satıldı bu türkiyenin ford merakına anlam veremedim. Neyse sonra babamın gazıyla toyota verso aldık, aracın herşeyinden çok memnundum yakıtı hariç. uzun yol ypatık antalyaya gittik, aracın yol sesi, yol tutuşu harikaydı, konforu arka diz mesafesi herşeyi güzeldi, 1 çocuğumuz da olunca her işimizi görüyordu. ben lpg'den korktuğum için lpg takmaya yanaşmadım, bir de eşimin aracını da sık kullandığım için Verso'ya geçtiğimde bazen ışıklarda stop ettiriyordum, kısa süreli afallama oluyordu. Böyle olmayacak dedik aracı 1 ay önce sattık, i10 durdu. bu macera 2 yıl içinde oldu.
    Sonra forumda yeni i30 incelemelerini okudum, haluk23, utku ve diğer arkadaşlarla fikir alışverişi yaptık, yeni i30 otomatik dizel testlerde çok yaktığından vazgeçtim, sonra yeni citroen c4'e yöneldim. Ankarada bir tane c4 ehdi excl 2012 buldum fiyatta iyiydi 50 bin. Bir de ankara'da uzun zamandır pazarlık ettiğim pejo 3008 allure 2011 vardı, 56.500'e bırakıyordu, pejo 3008'i incelemek için Ankaraya gittim. Babama fotoğrafını göstermemle vazgeçmem bir oldu bu ne ya dedi, suv değil otomobil değil bu ne ya dedi, şekli şemali acayip deyince canım sıkıldı, çünkü tip konusunda benim de için rahat değildi, neyse ankaradaki citroen c4 sahibini aradım, aracı satmış notere gidiyorlarmış, şans işte. Velhasıl 3008'e geri döndüm tam elime telefonu aldım babam bu araba ne kadar güzel(hyundai ix35) diye bağırdı, fiyatı ne dedi fiyatlarını söyledim. O hafta hukukçulara özel indirim varmış. 2 bin tl civarı. Kendisi de aracını değiştirmeye niyetliydi epeydir, kendi aracı tucson 2006 modeldi. neyse kalktık konya yolundaki Nezioğluna gittik, babama ix35 için. Ben de i30'a bakarım dedim. Babam tucsonun üzerine para ile ix35'te anlaştı, aracı aldı. Ben yeni i30 bakmaya çalışıyorum bu arada, araca bindim hemen biner binmez çıktım bu ne ya sanki yerdeyim dedim. çok alçak geldi. Beğenmedim, i20 gözüme çarptı şuna bi bakayım dedim Eşimin i10'u ile takas edelim dedim. Konuştuk anlaştık çok güzel bir fiyata 2009 model i10 select otm'un üzerine 12 tl ile sıfır i20 prime otomatik takasında anlaştık. 3 gün sonra araç elime geçti takası gerçekleştirdik.
    Çok uzun olduğu için kusura bakmayın kısmetten öteye yol gitmiyor bunu demek için anlattım.

    i20 prime otomatik testim;
    araç 1.4 dohc cvvt 100 bg
    önce konfordan bahsedeyim. aracın oturma pozisyonu yüksek bayanlar için iyi yani. malzeme kalitesi fena değil B sınıf araçlar gibi sert malzeme ama tıkırtı gelecek yer bulamadım açıkçası, iyi oturtulmuş. araçta otomatik klima var, kalitesini çok beğendim, çabuk soğutuyor. iphone girişi var bağlantı kablosunu da veriyorlar ve teknolojiye meraklı olduğum için hemen ipad'i taktım, direksiyon kumandasıyla da şarkılar değişiyordu çok beğendim. bunun dışında gösterge panelini ve yol bilgisayarını beğendim. radyo kapalı iken ekranda hepsi birlikte gözüküyor, anlık, kalan km, ortalama yakıt hepsi aynı anda görünüyor, birçok araçta aynı anda göstermiyor. tuşla değiştirip bulmak gerekiyor. aracın yan aynaları içerden tek tuş ile kapatılabiliyor, üst donanım özelliği bu, birçok araçta yok. 4 cam otomatik, orta konsolda bardaklıklar yeterli, göz çok var, torpido gözü boyutu yeterli. ses sistemi bu sınıfa göre çok iyi.
    araca ön park sensörü ve kumandadan cam kaldırma da eklettim, donanım harika oldu. Aracın her iki anahtarının 3 tuşlu ve kumandalı olması(kilit aç-bagaj aç-kilit kapat) çok güzel düşünülmüş. Birçok C hatta birkaç D sınıf araçlarda bile bu yapılmıyor, adilik başka birşey demiyorum bunu yapmayanlara. ford, citroen ve versoda yedek anahtar kumandasız ve tuşsuzdu.
    Arka diz mesafesi B sınıf araç standardında fakat bagajı bence bu sınıfa göre büyük, bagaj tabanının altında ıvır zıvır şeyler için bölmeli raf da var, bunu da çok beğendim. aracın tümseklerdeki süspansiyon sertliği B sınıf araçların çoğu gibi biraz sert ve hızlı girilirse rahatsız edebilir, kıyaslayacak olursam i10 ve eski C4'ten iyi, forda focus ve verso'dan kötü. tabi süspansiyon sert olmasının etkisiyle de yol tutuşu iyiydi.
    Yol sesi bence B sınıf araca göre azdı. yeni fiestayı beğenmemiştim bu yüzden, fordlarda zaten izolasyon rezalet. citroende ortalama, verso da ise iyiydi. i20 izolasyon konusunda forddan ve citroen c4den(eski kasa) iyi, versodan kötüydü.
    gelelim can alıcı noktaya, aracın yakıtı, sıfır araç olmasına rağmen ankarada ve kırıkkalede 2-3 kez denedim şehir içi 7.5(katalogda 7.7) dolayında, şehir dışı 5,5(katalogda 4.7) civarında, otomatik vites olmasına rağmen yakıt çok iyi. şehir dışı da 110'nun altına pek inmedim. zaten katalog değerlerinden hep 2 lt fazla çıkar derler ya bence bu rakamlar çok iyi. otomatik konforunun yanında bu değerler beni çok sevindirdi. verso aracımda mauel vites olmasına rağmen şehir dışı bile 8 lt altına inemiyordum.
    Araçta tek beğenmediğim nokta ESP olmayışıydı, 2011 ve öncesinde opsiyonel sunuluyotmuş, 2012'de ise sunulmamış, ama 2013 modellerde standart olacağı söylendi. Esp benim için olmazsa olmaz değil, neticede dikkatli kullanılırsa hız yapılmaz ise Esp'e gerek kalmaz, zaten bu aracı kimse hız için almaz.
    Bu kadar donanımlı ve otomatik vites konforu olan, dijital klima vb üst donanımı olan sıfır bir aracı 33.500 tl'e bulmak zor. Ben buldum ve aldım çok memnumum, 1 çocuklu 3 kişilik ailemiz için yeterli iş görür bence, paramızda cebimizde kaldı, Allah kaza bela göstermesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktororigo -- 20 Nisan 2012; 0:26:43 >







  • fiyatına göre gayet iyi özelliklere sahip bir araç.. güle güle kazasız belasız kullanın :)
  • hayırlı olsun arkadaşım.

    Süper paylaşım olmuş bu arada. :)

    Teşekkürler.
  • Lpg taktırmanızı öneriyorum. Çok daha makul bir yakıt tüketimine sahip olursunuz.
  • Hayırlı uğurlu olsun hocam. Süper yazı baştan sona okudum. Tespitleriniz güzel.
  • hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın
  • f/p açısından gayet güzel.

    iyi günlerde,kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...
  • Hayırlı Olsun Hocam.
  • ben de 1.2 Mode aldım. memnunum araçtan. motor sesi çok az, biraz yol sesi var ama hakkaten focus'takinin çok çok altında.
    yağmur yağdığında sol kapılar arasından damlama sesi geliyor. sanırım su tahliye kanalından kaynaklı. tek hoşuma gitmeyen o oldu
  • Paylaşım güzel, hepsini okudum. Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
  • otomatik biraz fazla yakıcak. Lpg ye uyumlu motor bi sorun olmuyo. Hayırlı olsun. Fotograf ekleyebilirseniz görmüş oluruz
  • Güzel paylaşım hayırlı olsun
    Keşke almışken dizel i20 alsaydınız benzinliğin yolunu unuturdunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfzb67

    Güzel paylaşım hayırlı olsun
    Keşke almışken dizel i20 alsaydınız benzinliğin yolunu unuturdunuz

    dizel otomatik i20 var mı arkadaşım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Paylaşım için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23


    quote:

    Orijinalden alıntı: sfzb67

    Güzel paylaşım hayırlı olsun
    Keşke almışken dizel i20 alsaydınız benzinliğin yolunu unuturdunuz

    dizel otomatik i20 var mı arkadaşım?

    Yok illaki otm olucaksa benziliden başka seçenek yok.
    Belki yeni i20 getirirler.




  • Çok teşekkürler arkadaşlar, ben de hepinize kazasız belasız yolculuklar diliyorum.
    Lpg öneriniz için teşekkürler ama LPG'den korkuyoruz, özellikle eşim hiç yanaşmaz, 2 kuruş fazla yaksın güvenli olsun diyoruz. Dizelin otomatiği olsaydı çoktan almıştım ama dizelin otomatiği maalesef yok. Neden koymazlar hiç de anlam veremiyorum.
    yağmur esnasında şikayeti olan arkadaşa yorumda bulunamayacağım zira henüz yağmurda yolculuk yapmadım.

    şimdilik eşimle benim hastanem yakın olduğu için tek araç bizi idare ediyor, 6 ay sonra başka yere atamamızı yapacaklar(biz istemesek de yapılıyor maalesef), o zaman hastanelerimiz uzak olursa 2.bir araç belki suv tarzı düşünürüm veya bu aracı takas edip otomatik dizel birşeyler bakarım. daha kia ceed çift kavramalı otomatik dizel de gelecek o zaman belki pazar da kızışır. Mazdanın cx5'ini büyük ümitle beklemiştim ama fiyatları uçuk çıktı. Şuanda 2013 kia ceed sw bekliyorum. kafama yatarsa belki ona geçeriz artık. Ama aracı 2 yıl satmaya da niyetim yok çok sevdim, Allah kazasız sürüş nasip etsin herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktororigo -- 20 Nisan 2012; 14:54:57 >




  • Hayırlı olsun. Güle güle ,kazasız belasız kullanın.

    Ekleme: Üzerinde hangi marka lastiklerle teslim aldınız. (Kumho?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etufekci -- 20 Nisan 2012; 15:01:23 >
  • Hayırlı uğurlu olsun.İkinci bir araç bakarken eldekini değiştirmişsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ağaçkakan

    Hayırlı uğurlu olsun.İkinci bir araç bakarken eldekini değiştirmişsiniz.

    aynen öyle, neye niyet neye kısmet işte.

    etufekci lastikler hankook marka
  • hayırlı olsun bu fiyata çok güzel 0 km araba almıssınız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.