Şimdi Ara

Hukuk Bölümünün Geleceği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi akşamlar,artık dershanelerimiz başlıyor ve müfredat gereği 11 e geçerken mf tm için son tercihleri yavaş yavaş yapmamız gerekiyor.Benim temeldeki mat. eksikliğinden dolayı hep matematiğe bir soğukluk vardı ve doğru düzgün çalışmadığımdan notlarım ortalamda geldi yalnız geometriden çok anlamıyorum o yüzden az da olsa bazı fizik konularında küçük zorlanmalarım oluyor.Ben mf seçip enazından denemeyi eksiğimi kapatmayı düşünüyorum ancak bir yandan da tm den devam edip edip hukuk okumayı düşünüyorum sizce hukuğun geleceği nasıl olur ? Elbet ki biter bitmez diyemeyiz ama tecrübeli büyüklerimin yani sizlerin yorumuna ihtiyacım var



  • Hukuk Fakültesinin bitme olasılığı yok. Tüm meslekler ölür, tıp ve hukuk ölmez. Çünkü insanlar yaşadıkça, insanlar arasında anlaşmazlıklar olacaktır ve bunun sonucu olarak her daim avukatlara, hakimlere, savcılara ihtiyaç duyulacaktır. Türkiye'de yaklaşık 80 bin baroya kayıtlı avukat var. Bunların ancak 50 bini faal avukatlık yapar. Diplomayı alıp evinde yatan ne kadar insan var bilseniz şaşarsınız. 80 milyon nüfus içinden, 80 bin ( hadi hepsi faal diyelim ) avukat hiçbir şey değil.

    Sağlık Bakanlığı'nın 2015 açıklamasına göre, Türkiye'de 135 bin doktor bulunuyor. Sayı, avukat sayısının çok üstünde. Ama bir kişi dahi çıkıp " Tıp bitti ya " gibi saçma sapan manasız bir söylemde bulunmuyor. Hukuk Fakültesine girdiğinizde, rakibiniz eskisinden daha çok olacak. Bu bir gerçek. Ama hukuk fakültesinin geleceği yok diyene çocuklar bile güler.

    Yalnız, hukuk okumak sandığın kadar kolay olmayabilir. Çoğu bölüm öğrencileri 500 sayfalık " her dersin içinde " olduğu kitaplarla çalışırken, senin bir dersin için aldığın kitap sayısı 1200 sayfaya dayanabilir. Test falan hak getire zaten. Tüm sınavlar klasik. 7 sayfa yazıp 30 alacağın sınav sayısı da çok olacak. Kesin 100 bekliyorum deyip 15 alan da bol. Bu da böyle bir bölüm işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Witcherer_ -- 9 Temmuz 2016; 22:41:25 >




  • Yozlaşmış toplumda Doktorluk ve Avukatlıgın yaygın/baskın olması


    Perceptron'dan alıntıdır.

    kaynak Devlet 405a, Sokrates

    Bir yerde hastalık ve düzensizlik cogalınca, mahkeme ve hastane açılır. Böylece hekımlık ve Doktorluk şanlı ve sereflı meslek halıne gelir.

    Devlet 405b, Sokrates

    Bir toplumda, ıscılerden yetkın kişilere,herkesin Doktor veya avukata muhtaç olması, eğitimin bozukluguna kanıttır.
    Çünkü Halk daha kendi haklarını bilmeyecek kadar cahıldır. Onun için doğru egrıyı ayıramayıp, avukata basvurur.
    Aynı şekilde Halk,kendi saglıgına dikkat edemeyecek kadar, kendi vucuduna dair genel sağlık bılgısıne sahip olmayacak kadar cahıldır.


    Sokrates, sizce haklı değil mi?
    Bizim ülkede en yüksek puan ile alan şanlı meslek doktorluk. Sayısal olmayan insanlar içinde avukatlıktır. Ben dahi bir cogumuz kendi haklarımızı dahı tam olarak bilmiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsanlar gelişirse hukuk biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.