Şimdi Ara

HP 301 kartuş dolumu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;
    Yakın zamanda HP 1510 yazıcı kullanmaya başladım. Yazıcıya uygun 301 nolu kartuşun çok çabuk bittiğini görünce kartuşu evde kendim doldurmaya karar verdim. bir internet sitesinden dolum seti aldım ama kartuş doldurmak konusunda fazla amatörüm sanırım o yüzden tecribeli arkadaşlardan yardım istiyorum.
    İnternetteki videoları izlediğimde kartuşun üzerindeki etiketi kaldırıp deliklerden birinden enjektörle mürekkebi doldurunca bir aparat yatdımı ile kartuşun çıkış yerinden havasını aldığınızda kullanıma hazır hale geldiği görünüyor. Öncelikle şunu söyleyeyim kartuş yazıcıyı aldığınızda içinden çıkan orijinal kartuş ve daha ben hiç kurcalamadan bile alt bölümden hafif mürekkep sızdırıyordu. Kartuşu tıka basa mürekkeple doldurdum. sonra zaten alt bölümde halihazırda mürekkep sızdırdığı için ayrıca aparat takıp havasını alma işlemi yapmadım. Zaten o aparatı da kartuşa takmayı beceremedim. Tahminimce 301 ile uyumlu değil. Sonra deliklerin üzerini etiketle kapattım. Üzerinde çok da fazla yazı olmayan bir sayfa ile deneme çıktısı aldım. gayet iyi görünüyordu. Ayrıca alt bölümü devamlı silmezsem mürekkep sızdırma kendiliğinden duruyordu. Aradan birkaç gün geçti. Bu arada kartuş yazıcının içindeydi 25 sayfa kadar çıktı almak istedim İkinci sayfadan itibaren silik basmaya ve hatta hiç basmamaya başladı. Kartuşu dışarı çıkardığımda birkaç gün boyunca bütün deliklerinden mürekkep sızmaya başladı. En son kartuşun içindeki mürekkebin bittiğini düşündüğüm bi ara içine yine 2 cc kadar mürekkep koydum. Yine hava boşaltma işine girişmedim ve bu sefer kartuşun alt tarafını temizleme solüsyonu ile de sildim. Bu sefer sayfanın yarısına kadar düzgün bastı sonra silikleşmeye başladı.
    Kartuş dolumu ile ilgili başarılı denemeleri olan arkadaşlardan tavsiyeler istiyorum.
    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsemq -- 6 Aralık 2014; 20:16:56 >







  • Sorunu çözdüm sayılır size de anlatayım
    Öncelikle şu an için kartuş doldurmaktan vazgeçtim çünkü mevcut orijinal kartuşların içinde süngerden hariç çok fazla boşluk var ve kartuşun içine mürekkep doldurduğunuzda altından üstünden her yerinden şakır şakır akıyor.
    Bu yüzden içi tamamen sünger olan xl model kartuş almayı düşündüm ama fiyatları oldukça pahalı bu yüzden ben de xl kartuşun muadilini aldım.
    İlk başta sadece siyah almıştım renkli kartuşun yanında kullanıyordum. A ne güzel muadil siyah kartuş sorunsuz çalışıyor ben bunun renklisini de alayım derken farkettim ki siyah baskıları orijinal renkli kartuşun üç rengini karıştırarak çıkartıyormuş. O arada bir de renkli xl muadil kartuş almış bulundum.
    Böylece iki çalışmayan muadil xl kartuşum olmuş oldu. Tam bu yazıcıyı çöpe atıp Epson'un mürekkep tanklı modelini alacakken bir şey farkettim. Açma kapama tuşu ile birlikte hemen altındaki çarpı tuşuna 10 saniye kadar basılı tutunca yazıcı önce renkli bir deneme sayfası çıkartıyor ve sonrasındaki 15 - 20 saniye yazıcıdan gayet güzel fotokopi ve çıktı alabiliyorsunuz.
    Yazıcıyı kullanış amacım 15 -20 sayfalık içinde bazı kelimeleri renkli olan yazı çıktısı almak için kullandığımdan şu anki mevcut halinden gayet memnunum. Tek problem yeşil yerine mor basabiliyor ve şu an bunun benim için hiç bir önemi yok. Bir de her çıktı almadan önce bu yöntemle bir deneme sayfası yazdırmak zorunda kalıyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.