Şimdi Ara

honda cr-v 1.6 i-dtec (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
31
Favori
166.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    evet sizin verdiğiniz sitede 5.9 çıktı doğrudur, dediğim gibi benim yanlış hesapladığım değer bile başlangıç için bence iyi bir değer.İnşallah şu motor izolasyonu konusunu çözerler ve Türkiye ye gerçekçi bir fiyatla girerler.Gerçekten uzun zamandır bu aracı bekliyorum, inşallah çok güvendiğim Honda beni hayal kırıklığına uğratmaz.Zira 2014 te yeni qashqai 1.6 130 bg dizel olarak gelicek, opel 136 bg 320nm torklu 1.6 süper dizel bir motor la antara yı tekrar türkiyeye getirebilir, tiguan 2014 sonu tamamen yeni kasa ve 1.6 dizelle gelicek, skoda snowman piyasaya çıkıcak..Bence bu aradaki boşluğu honda hatasız doldurup piyasayı tekrar ele geçirmeli.Aksi taktirde 1 yıl içinde başka firmaların yeni ve iyi modelleri gelicek ve bunların birçoğuda tartışmasız inanılmaz satıcak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tek_Türk

    quote:

    Orijinalden alıntı: drmehmetefe

    Honda borayi aradim yetkili 110 bile olsa almaniz zor asiri talep var 90000 den baslar minimum sonucta rakibi yok ama isterseniz araci takip edip cikinca bir arayin yine de dedi.

    Daha önce de İngiltere'de 25k sterlin fiyatlandırılmasının karşılığı 70000 civarı olduğunu belirtmiştim. Türkiye'de İngiltere fiyatlamasının üstünde olacağı savında olanlara, bunun nedenini sormuştum. Herhangi bir cevap gelmediği gibi hala ısrarla çıtayı yukarıda tutmaya çalışanlar var.

    Biri iki ülke fiyatlandırması arasındaki makası açıklayabilir mi!

    Civic HB aynı kafa ile pazara girdi. Aylar geçmesine rağmen, bugüne kadar trafikte canlı canlı göremedim. DoD istatistikleri de durumu ifade ediyor. Demek ki, Türk Halkı artık eskisi gibi YEMİyor.

    Son tahlilde: Dingil arabada çok faydalı bir parça iken, reel hayatta, plazla dingilleri saçmalayabiliyor. 110 k gibi bir rakamı telaafuz eden adama sorarlar. Sayı saymayı biliyormusun? Para nasıl kazanılıyor biliyormusun? Sonuçta para Cin ALi çizilerek kazanılmıyor!

    Ben de bu tipleri çözemedim zaten , arabanın piyasasını sürekli yükseltme çabası ellerine ne geçecekse... Sürekli yok 90 bin olursa 1 sene kuyruk olur bilmem ne... Ya insan biraz hesap kitap yapar araştırır piyasaya bakar... Rakipleri 50 binlerden başlayan benzinli motorlarla araba satarken Crv 90 bine sinek avlar sadece. Hem İngiltere fiyatlarını veriyorum hesabını yapıyorum 70-75 arasına denk gelir diyorum ,hemen biri geliyor 90-100 binden aşağı olmaz diyor. Tamam araba güzel de Küçük suv lan işte , açın tüm araba sitelerini bakın QQ,ix35,kuga,CX-5,sportage rakibi bir araç.Bazıları sanırım land cruiser ,range Rover rakibi falan sanıyor arabayı.
    Satış temsilcilerine gelince daha bir tane sattığı aracın özelliklerini sayabilen temsilciye rastlamadım . Önce iki satır okusunlar ne sattıklarını öğrensinler sonra konuşsunlar. Kaldı ki dün honda bayisi bana 75ten başlayacak bilgisi merkezden geldi dedi .




  • Hocam sen ne diyorsun fiyat konusunda ?
  • qq 1.6 dci 0-100 10.3sn

    1500kg...

    50kg agırlık ve 1sn fark az degil ... övülmesi gerekiyorsa nissan övülmeli...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 15 Eylül 2013; 1:03:41 >
  • 70.000TL eder CRV.

    Aslında Honda Pilot isimli bir SUV uretiyor.

    CRV yerine 1.6 dizelle Pilot gelse 70.000'e daha çok satar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drmehmetefe D kullanıcısına yanıt
    Bundan 6 ay evvel bir honda bayisinde 1.6 idtec motorlu crv ne zaman gelicek sorusunu sorduğumda uzaydan gelmiş gibi bakmıştı arkadaşlar:)) sattıkları arabadan haberleri olmayan, affedersiniz gazlayanla gazıyiyenler arasındaki çözümlenemeyen mantık hataları ile dolu bir otomobil sektörümüz var. Eğer biraz incelerseniz gerek ingiltere gerekse almanyada ki 2000cc altı otomobil fiyatlarının üç aşağı beş yukarı Türkiye ile aynı olduğunu görürsünüz.Önceki mesajlarımda birkaç örneği görebilirsiniz.Dolayısıyla bu arabanın Türkiye piyasasındaki baz versiyon değeri maximum 72-73 bin tl olmalıdır.Bunun üstündeki rakamları ifade etmek 2 manaya gelir;
    1- Honda bu arabayı satmak istemiyor yada bizlerin gerçekten aptal olduğumuzu düşünüyor.
    2- Okumakla doğru hesap yapmak arasında bir korelasyon bulunmuyor, insan hangi mevki yada pozisyonda olursa olsun IQ 40 ın altındaymış gibi düşünüp hareket edebiliyor.
    Başka sınıf araçla fiyat kıyaslayıp bu araç için tahmini fiyat söylemek biraz komik olsa gerek:) (Üstelik jetta meksika üretimi olup, özel ek vergiye tabidir) Önemli olan hangi araç olursa olsun yurt dışı satış fiyatları ile Türkiye arasındaki (motor hacmine göre) korelasyondur.Bu gerçeklerle hareket ettiğimizde doğru ve gerçekçi fiyat baz versiyon için 70-75 bin tl arasıdır.Baz versiyon için bunun üzeri bir rakam istemek ve tahmin etmek az evvel yazdığım 1 veya 2 numaralı davranışlardan birine sahip olmaktan öteye geçmez.Ayrıca 1.6 idtec motorlu crv kesinlikle rakipsiz değildir, zira 2014 te yeni qashqai 1.6 130 bg dizel olarak gelicek, opel 136 bg 320nm torklu 1.6 süper dizel bir motor la antara yı tekrar türkiyeye getirecek yada 1.6 dizel mokka xl yi piyasaya sürecek, tiguan 2014 sonu tamamen yeni kasa ve 1.6 dizelle gelicek, 1.6 dizel skoda snowman piyasaya çıkıcak.Bu açıdan bakıldığında Honda gerçekten bu sınıfta eski satış rakamlarını yakalamak istiyorsa gerçekçi bir fiyatla piyasaya girmek zorunda, yoksa az önce yazdığım araçların yanında (ki bunlara benzinli ix35 ve sportage te dahil) çok komik satış adetlerine ulaşır.Tabiki doğal olarak bunlar honda bayi çalışanlarının akıllarına bile gelmiyordur.Ama yöneticilerinin oldukça farkında olduklarına eminim.Ayrıca önceki yazılarımı okursanız bu araçta ciddi bir yalıtım problemi olduğu da aşikardır.Bu motor sesi izolasyonu sorunu çözümlenmez ve bu şekilde Türkiyeye gelirse ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar 60 bin tl ye bile satılsa bu aracı almayız.Bu sorun çözümlenmezse, araştırmadan, test sürüşü yapmadan aracı alan sevgili arkadaşların muhtemelen 1000-2000 km sonra ev alıcağım o yüzden satıyorum, eşim otomatik vites harici kullanamıyor gibi ilanlarına sahibinden.com da sıklıkla rastlarız.Üreticiler hangi sektörden olursa olsun bizler olduğumuz için varlar bunu asla unutmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isaacXL -- 15 Eylül 2013; 1:33:21 >




  • Bende yeni 1.6 kuga aldım. yurtdışı Almanya ve İngiltere fiyatları o dönem 75000 e denk gelirken ben 73000 e yani 2000 tl daha ucuza aldım. Eğer yurtdışı fiyatları crv için 70-75 bin ise ve eğer 90 bine satılacaksa almayı düşünenler bile bile lades olur. Araç alırken ne alırsak alalım yurtdışı fiyatlarıyla karşılaştırıp Türk halkına kazık atmaya çalışanlara prim vermeyelim, aracımı alırken dikkat ettiğim en önemli konuda buydu zaten. Sizde dikkat edin...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic dizeli 63e satip crv yi 70e vermezler bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic hb bile 62 bin tl den gidiyorsa cr v ye 90 dan asagi fiyat koymaz bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için kendi adıma teşekkür ederim. Benim düşünceme göre önümüzdeki birkaç sene 4x2 lerde büyük bir rekabet yaşanacak çünkü bu araçlara talep çok fazla. Aslında bu sınıfın yaratıcısı nissan qq da yenilenecek, Renault da bir model çıkaracak, wv de yenilenecek yani güzel modeller göreceğiz kısa bir zamanda ama fiyat konusunda ben maalesef bu kadar iyimser değilim. Örnek veriyim clio 4 aldım Nisan'da 44500 e, şu an olmuş 50 bin!! Bu şu demek; b sınıfı bir araç 50 binse, artık yorum yapamıyorum.. Demekki şöyle zevkle binilebilecek dolu bir suv veya sav herneyse en az 90 bin normal diyorum üzülerek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat olarak;
    Benim hesaplamam maksimum 75 bin olmalı fakat ülkemizde vergi sistemi yüzünden oluşan taleple paralel olarak distribütörlerin çirkin bir fırsatçlık yaparak 1.6 litrelik araçların vergisiz fiyatlarının aynı aracın 2.0 litrelik modelinden daha fazla olduğunu göreceksiniz (örneğin passat)
    Honda da benzer bir durum olabilir. Bu da fiyatı haksız olarak yükseltebilir.

    Yalıtım olarak;
    Ams benzinli modelin testinde özellikle yalıtımın çok iyi oldugunu ve daha ileri giderek kütüphane sessizliğinde olduğunu falan söylemişlerdi. Dizel modelinçok gürültülü olacağını pek düşünmüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_BUTZ -- 15 Eylül 2013; 9:42:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    qq 1.6 dci 0-100 10.3sn

    1500kg...

    50kg agırlık ve 1sn fark az degil ... övülmesi gerekiyorsa nissan övülmeli...

    nissan da değil Renault desek daha doğru.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: retro.

    Civic hb bile 62 bin tl den gidiyorsa cr v ye 90 dan asagi fiyat koymaz bunlar

    Gerekçe ? Golf 75 bine giderken Tiguan 63le başlıyor. I30 66 binle giderken ix35 59 dan başlıyor. Ceed 67 bine giderken Sportage 56 binden başlıyor.örnekler devam eder. Ha bu dizel diyeceksiniz e zaten dizel diye rakipleri 55 bin gibi fiyatlardan başlarken bu 75 olur diyoruz. Bu arabayi ne sanıyorsunuz? Q7 falan mı ipi topu small suv sınıfında bir araç . Hesap belli kitap belli yurt dışı fiyatları belli , on defa yazdık açıkladik.. hala 90dan aşağı olmaz ,yemin ederim arabadan Soğuttunuz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disconnectus_Erectus -- 15 Eylül 2013; 10:04:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gürültülü olduğunu düşündüğümü yazmadım zaten, yazdıklarımı dikkatle okursanız yurt dışında aracı test etmiş oto haber şirketlerinin yorumları,yine bu testlere yorum yazan bayiye gidip test sürüşü yapan arkadaşların yorumları ve youtube da arkada fon müziği olmadan yapılan testlerdeki motor seslerini araştırıp incelerseniz gerçeğin bu şekilde olduğunu görürsünüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman geleceği belli değil mi hala?Az önce kanal A 2.0 benzinlisinin incelemesini izledim ,çok güzel araba hakkaten.Bu arada fiyat tahminim 87 bin tl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dharma Initiative -- 15 Eylül 2013; 11:37:23 >
  • Honda Türkiye nin çağrı merkezini aradım geri döndüler 2 Kasımda bayilerde olacağı söylendi. 2000 cc motorlu yüksek ötv li, 4x4 özellikli, otomatik vitesli şuan Türkiye de satılan yeni modelin baz fiyatı 95bin tl iken; 1.6 litrelik vergisi düşük 4x2 özellikli otomatik vitesi olmayan bir modele 87 bin tl fiyat biçme başarısını gösterdiğiniz için sizi tebrik ederim.Bu arabanın baz versiyon fiyatı 75 bin tl üzeri olursa Honda hüsrana uğrar, zahmet edip önceki mesajları okursanız bunun sebeplerini anlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Estağfirullah ben teşekkür ederim.Çok uzun zamandır bu motor ve aracı takip ettiğim için paylaşmak istedim.Ben dahil birçok kişi VW Türkiye nin bizleri fiyat olarak üzdüğünü ve haksız fiyat artışları yaptığını düşünüyorduk.Ancak sırf Honda Crv 1.6 idtec için yaptığım araştırmalar esnasında örnekleri tekrar vermek gerekirse, Almanyada VW Passat 1.6 TDI BlueMotion Technology comfortline 29.425euro yani 79500 tl, şuan Türkiyede satış fiyatı 76.500 tl yani 3000 tl daha düşük, 1.6 dizel motora talep çok ve vergisi düşük diye bir fırsatçılık yapıp pahalıya satmadıkları gibi 3000 tl de daha uygun fiyatlı Türkiye de inanın bende bunun böyle olduğunu düşünmüyordum.Yine aynı şekilde 1.4 TSI 122 BG Sport Style VW Tiguan 26.675 euro yani yaklaşık 72 bin tl,
    türkiyede de 70160 tl yani almanya fiyatının 2bin tl kadar altında.İngilterede de bu motor gamlarında fiyatlar eşdeğer düzeyde.Gerçekler böyle iken Almanya ve İngilterede 70.000 tl civarında satışa sunulan 1.6 idtec motorlu Honda CRV yi Türkiyede 75 bin tl nin üzerinde satışa sunmak (baz versiyon 72-73 bini geçmemeli) Türk halkını aptal yerine koymaktan başka birşey değildir.Kendi sınıfı olmayan araçlarla fiyat karşılaştırması yapmakta yazdığım gerçekler doğrultusunda hareket etiğimizde oldukça mantıksız ve doğruluk payı olmayan bir durumdur.Kaldı ki farklı sınıf olupta fiyatlarının karşılaştırıldığı modellerde yurt dışında Türkiye ile aynı fiyatlardadırlar (1.6 litre ve altı motorlarda dizel benzinli farkı olmaksızın) Dolayısıyla sizlerde incelerseniz Doğuş oto yada diğer şirketler bizlere yurt dışı fiyatlarla eşdeğer yada daha uygun (1.6 litre ve altı motorlarda dizel benzinli farkı olmaksızın) seçenekler sunmaktadırlar.Bu sebeple bu araçların bu fiyatları edip etmeyecekleri tartışılabilir ancak şuan için bu model gamlarında bizi kandıran haksız bir kazanç sağlayan bir şirket olmadığıda ortadadır.Hissiyatlarımız ile değilde bu gerçeklerle olaylara baktığımızda sırf vergisi düşük bir model olacak diye diğer şirketlerin yapmadığını yapıp yurt dışı fiyatının çok üzerinde Türkiye pazarına girecek bir araç bizleri kandırmak ve aptal yerine koymak manasına gelecektir, firması yada modeli ne olursa olsun bu oyunlara alet olmamak ve uyanık olmak gerektiğini düşündüğüm için bunları yazmaktayım, saygılarımla....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isaacXL -- 15 Eylül 2013; 12:34:53 >




  • 87 bin biçilen fiyat en dolusu mu? yoksa lifestyle paketlisimi.
  • Ben sadece tahminimi yaptım, honda dizel olunca pahalı veriyor.İnşallah dediğiniz gibi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dharma Initiative -- 15 Eylül 2013; 13:12:10 >
  • isaacXL İ kullanıcısına yanıt
    çok haklısınız........o zaman honda çıkar çıkmaz almamak lazım diğer modelleride bekleyeyim.......
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.