Şimdi Ara

HER YÖNÜYLE SORUNSUZ ARIZA VERMEYEN ARABA SİZCE HANGİSİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
13.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MRB DH üyeleri 'her yönüyle sorunsuz arıza vermeyen araba sizce hangisi ?' sorusuna birçok yanıt geldi işte ÜYELERİN VERDİĞİ CEVAPLAR.
    SİZİNDE KAFANIZDA BİR ARABA VARSA YORUMLARDA YAZIN!!

    CEVAPLAR

    Emre DOĞRUL 03 Feb 2015
    burada Suriye olayları patladıktan sonra D 200 satışları da patladı. adamlar karşıdan onlarca boru döşeyip buraya adına güya mazot dedikleri ama ham petrole solvent katılarak elde edilen bir yakıtla 3 yıl dolaştılar. neyse ki eskisi kadar kalmadı. mazot parlar mı bu yakıt parlıyordu 8 kişi öldü bu yüzden

    Özkan Yılmaz (ultiMance) 03 Feb 2015
    Honda tabiki de. Şaka değil gerçek tam 1 milyon 600 bin km yapmış Accord sahibine Honda sıfır Accord vermişti ödül olarak :) İnternette 1 million mile Accord diye bakabilirsiniz.

    Sinan Sarıkaya 03 Feb 2015
    Özkan 4.7 yapan Volvo 4.6 yapan mercedes var :D onun yanında 1.6 çocuk gibi

    Özkan Yılmaz (ultiMance) 04 Feb 2015
    4.7 yapan Volvo ile 4.6 yapan Mercedes nasıl yapmış :) Accord sahibi bakım harici sanayiye ya da servise hiç uğramamış motorun kapağı bile açılmamış. Ayrıca 4.6 ve 4.7 çok uçuk rakamlar. Tırlar bile o kadar kilometreyi zor yapıyor. Bana inandırıcı gelmedi link var mı? Yapsa bile motor değişmiştir.

    Sinan Sarıkaya 04 Feb 2015http://ekonomi.haberturk.com/otomobil/haber/757783-47-yillik-aracla-47-milyon-km İllaki canım segman filan atılmıştır.http://www.worldcarfans.com/104092910195/proverbial-longevity-in-46-million-kilometers

    Özkan Yılmaz (ultiMance) 04 Feb 2015
    Olabilir sonuçta Honda da 5 milyon km gidebilir motor yapıldıkça :) Önemli olan az sorun çıkarması. Bu konuda Mazda ve Honda'nın eline kimse su dökemez. Almanların da en sağlam markası Mercedes-Benz.

    Sinan Sarıkaya 04 Feb 2015
    motor kadar kaportada önemlidir :) ve japon araçlarının kaportası acaip dandiktir ama mekanik alt yapı çok sağlamdır. Olur mu yahu Man var Maybach var BMW var eski Volkswagenler filan taş gibidir

    Emre DOĞRUL 04 Feb 2015
    BMW eski arabalar konusunda sağlam değil demeyeceğim ama Mercedes ile kıyaslanamaz.dediğim gibi sokağa bakınca anlarsın. Ha 250 bin lira param olsa mercedes mi alırım BMW mi tabi ki BMW alırım.

    Sinan Sarıkaya 04 Feb 2015
    BMW Vanos motorları çok sağlamdır, performans markası olduğu için hayvan gibi kullanıyorlar çabuk yıpranıyor yoksa sağlam

    Emre DOĞRUL 04 Feb 2015
    Sağlam değil demiyorum zaten ama bütün olarak eski Mercedesler daha sağlam

    Özkan Yılmaz (ultiMance) 04 Feb 2015
    Ben otomobil olarak baktım olaya. MAN da tabiki çok sağlamdır. Zaten motoruna 1 milyon 500 bin km garanti verir MAN. BMW ve VW bir Mercedes kadar sağlam değil. Mercedes'i de yıpratsan taş gibi olmaya devam ediyor.

    Sinan Sarıkaya 04 Feb 2015
    kesinlikle, Eski takipçiysen Ali abiyi tanırsın onda geçen sene en son Mercedes W126 vardı 512 küsür bindeydi ve Mercedes klasik hastası kendisi şuanda kaç bin dedir kim bilir,

    ishakozyilmaz 04 Feb 2015
    Bmw motorları (özellikle 2001 den öncekiler) sağlam falan değildir. Bmw motorlarını herhangi bir sanayiciye sorsanız parasını bmwden kazandığını söyler. Sık sık vanos bozulur, sekman değişimi ister ayrıca zorlandığında motor bloğu catlamasi da eski bmw motorlarında kroniktir. Samsuna gidilip geri gelirken motor bagajda gelindiği olmuştur. Mercedes ise tam aksine( eski vitolardaki motor haricinde) sorunsuzluguyla ünlüdür. Soruna cevabım Mercedes ve japon arabaları(Özellikle honda ve mazda) olurdu. Yukarıdaki arkadaş japonların kaportası dandik demiş ama mercedes lerin vb sıcakta tavanlari döşemeleri düşer, nemde çabuk paslanirlar, daha nazik kaportalari vardır o yüzden ozellikle sıcak ülkelerde(arap larda vb) ve tropikal(asya ve güney pasifik) yerlerde japon arabalarını görürsünüz çünkü daha ekstreme koşullara dayaniklilar.

    e46m3 04 Feb 2015
    baktigin ve adam gibi bindigin hicbir araba kolay kolay sorun cikarmaz japon markalari bakmasan da yuklesen de yine de pek sorun cikarmiyor orasi ayri

    renard1 04 Feb 2015
    Öyle bir araba yok:)

    hondapower 04 Feb 2015
    Eski arabalar olsa kesinlikle mercedes derdim ama şuan günümüz modellerinde japon araçları daha sorunsuz gozukuyor

    db34desen 04 Feb 2015
    hyundai günümüzde en sorunsuz arabalardan biri, tabii japonlar da çok iyi

    ugur 04 Feb 2015
    aynen ustam hyundai bayağı sağlam 2 arabadır hyundai kullanıyorum ve müthiş sağlam bana mısın demiyor. ama tavsiyem şiddetle toyota corolla xei kasa. Gerçi toyotanın hepsi çok sağlam ve sorunsuz.

    ... 04 Feb 2015
    Arıza vermeyen sorunsuz araba : [Arb8_1_b](//muut.com/u/otopark/s3/:otopark:Fpxb:arb8_1_b.jpg.jpg)

    Nicole Tesla 04 Feb 2015
    mazda

    Emre DOĞRUL 03 Feb 2015
    ben golf 2 diyorum mesela. 800 bin km'yi geçeni gördüm kendi gözlerimle

    Sinan Sarıkaya 03 Feb 2015
    Saab'lar çok sağlam

    Emre DOĞRUL 03 Feb 2015
    adamların aslı uçak üreticisi zaten

    herkes-kendi-isine 03 Feb 2015
    Bence öyle bir araba günümüzde üretilmez, tüketim devamlı olsun diye planlı eskitme denen bir kavram var. Bu yüzden eski arabalar günümüzde üretilenlerden daha kaliteli olabiliyor. Saab'da bu uğurda battı :)

    Emre DOĞRUL 03 Feb 2015
    eski kafadan bir amcanın da dediği gibi ne kadar az özellik o kadar az arıza :) kapitalizmin gözü kör olsun :)

    karagozayd 03 Feb 2015
    tartışmasız japonlar ilk sırayı mazda alır tabikide

    naciyuksel 03 Feb 2015
    Almanlar'dan Mercedes diyorum :)

    herkes-kendi-isine 03 Feb 2015
    Doğru Mazda ADAC ve birkaç testte en az sorun veren araç diye liderliği aldı %17 diye hatırlıyorum.

    Emre DOĞRUL 03 Feb 2015
    Corsa'nın da o dalda ödülü var

    Sinan Sarıkaya 03 Feb 2015
    Saab otomobillerinin uçaklarla pek alakası yok gerçekte, 2.3T motorunu saymazsak :D

    Emre DOĞRUL 03 Feb 2015
    açıkçası ben ödüle falan bakmaktan ziyade sokağa bakarım. bilen var mı aranızda ben Hatay'lıyım ve burada müthiş bir Mercedes tutkusu var. en eski modelinden en son modeline kadar yolda rahat görebilirsiniz. eski modellerin de ayrıca hastası çoktur burada. ayrıca 90'larda Almanyadan kesin dönüş yapan gurbetçilerin getirdikleri mk1 ve mk2 dizeller var. hala canavar gibi çalışıyorlar ve günümüz arabalarına yakıt konusunda da taş çıkartırlar. yakıt konusunda şimdikler kadar çok seçici de değiller :)

    herkes-kendi-isine 03 Feb 2015
    Mercedes başlı başına sorunsuzluk demek ama yakıt konusunu bir yeni motorlarda denesinler bakalım :) Gaz yağı - mazot ikilisi geçmişe ait :)




    YORUMLARA FİKRİNİZİ YAZMAYI UNUTMAYIN







  • Tartışmasız Japon otomobilleri.
  • Benim aracım olmadığı kesin.

    Bu konuda TOYOTA'yı tek geçerim. Afrika, ırak, arabistan gibi sıcak ülkelere bakın %90 Toyota kullanılır. Her türlü ağır koşullara dayanabilen araçları üretmede üstüne tanımam.
  • yok.
  • ben %100 garanti verebilecek marka olduğunu düşünmüyorum.
  • Öyle bir araba olsa,herkez o arabadan alirdi.
  • Marka olarak Toyota



    2008 corollayı 8 sene kullandık. Yağını suyunu koy mazotunu koy git. Bize sadece bu masrafları oldu.
  • Hiçbir araca %100 garanti verilmez. Ama yüzdelik dilimi yüksek olan marka toyota honda
  • Mazda, Toyota ve Honda
  • Toyota'lar gerçekten mekanik anlamda sorunsuz ve sağlam araçlar ama inanılmaz ruhsuz geliyor bana. Geçen gün bizim eniştenin Corolla'sını kullandım. (Son kasa 2017) aracın süspansiyonları inanılmaz kötü. En ufak bir tümsekte tüm sarsıntıyı hissediyorsun. Yol tutuş, his, konfor falan resmen yok. Tam düz adam arabası. Sorunsuz araba kullanmak isteyenler için ideal olabilir ama ben resmen aşırı soğudum Toyota'dan. Honda'yı daha çok beğeniyorum. Özellikle son tasarım dili gayet başarılı. İç mekan kalitesi de Toyota'ya göre daha yüksek. En çok satan aracı Corolla'nın bu kadar kötü olmasını anlamıyorum.
  • Yerli banttan çıkan corolladan bahsediyor çoğu arkadaş sanırım bence hata yapıyorlar. Premium araçların hepsi alınır, sadece BMW biraz hassas sanki. Biraz aşağı inersen sokaktaki kullanım şeklini inceleyince dizelde multijet benzinlide Honda araçlar başarılı. Karoseri zaten Volvo nun işi.
  • Toyota, Honda ve Mazda, Mercedes
    (Japonların kasa, şase sağlamlığına çok fazla güvenilmez bence)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 4 Eylül 2017; 19:23:16 >
  • Sorunsuz bir araç beklentim olsa dosdoğru Toyota bayiine giderdim.
  • 94 98 model arası toyota corolla. Özetle Efsane Corolla dedikleri gerçekten sorunsuz. 10 sene bizde kaldı. bakım harici servisi görmedik.
  • Öyle bir araç olsa keşke de gitsek 2 tane alsak
  • Arıza vermeyen derseniz. HONDA der tek geçerim.Adamlar yapmış araba hiçbir şart ve koşulda arıza yapmıyor Pert edip ayrıldık 2012 de yeniden çivic sıfır aldım.Opel,Peugeot chevrolet vs. alan arkadaşılarm yok şurdan ses geldi yok şöyle oldu dediler hep.Toyota da çok sağlam deniyor.Türkiye Genel Müdürü bir tv kanalında bizim imajımız yıllarca arıza vermeyen bir araç ve bunu korumayı hep ön planda tutuyoruz demişti.Premium arabalardan Mercedes ve BMW nin daha konforlu olacağı acık ancak, performans hor kullanma ne derseniz deyin İleriki yıllarda daha çok arıza verebiliyorlar.Babamda Mercedes var oradan biliyorum.İmajı karizması gereği ben de Birinci sırada Mercedes almak istiyorum ancak b durum Japon'ların sorunsuz araç üretmede bir numara oldukları gerçeğini ortadan kaldırmıyor ?Not:Yazdıklarım tamamıyla şahsi görüş ve gözlemlerime dayanıyor.
  • Ozellikle dizel motorlarda Alman araclarda yakita cok dikkat etmek gerekiyor; ancak Japonlar bu konuda daha sorunsuz.
  • Asla sorun çıkarmaz diye bence hiç bi markaya denmemeli şöförün sürüşü de çok etkiliyor her araç için geçerlidir bu. Ama diğer araçlara kıyasla bana göre en sorunsuz araç Honda'dır. Honda araçları çoğu kişininde bildiği gibi servisi sevmez, ikinci ellerinde zarar ettirmez. Bunların sebebi de araçların sorunsuz olmasıdır. Bunlar daha gözle görülür sebepler olduğu için bunları söylüyorum
  • Halk otobüsü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

    Öyle bir araba olsa,herkez o arabadan alirdi.

    belki Herkez isimli çerkez arkadaş alırdı ama herkes almazdı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.