Şimdi Ara

HEPSİNİ DENEDİM ÜÇÜ KALDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
3.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bu ay içinde kesin olarak arabayı alacağım. Yola çıkarken çok farklı düşünüyordum. Şimdi geldiğim son nokta ise tamamen farklı. Dha önce de sizin fikirlerinizi almak için bir başlık açmıştım. Ve görüşleriniz sonucu gidip hepsini denemeye karar verdim.
    İlk olarak Aurisi denedim. Fena değildi anacak birkaç şey beni tatmin etmedi. Birincisi arabanın tasarımı çok güncel ve güzel gelmedi. İçi iyiydi ancak ön konsolun(vitesin yer aldığı bölüm) biraz kalitesiz gibiydi. En kötüsü ise deneme sürüşü yaparken ön taraftan tıkırtılar geliyordu ki bu benim maalesef çok kötü bir huyum, arbadan tıkırtı geldiği zaman inanılmaz rahatsız oluyorum. Aynı deneyimi Corolla sürerken de yaşamıştım. Ön taraftan araç daha 800 kmde iken tukırtılar geliyordu. Gerçi forumdaki arkadaşlar toyota hakkında çok laf ettirmezler ama durum böyleydi.

    İkinci olarak Ford Focus için gittim. Öğretmenler kampanyası ile ilgili olarak 36300 ytl (benzinli ghia için) fiyat verdiler. Denizlide inceledim aracı anacak ne tuhaftır ki ellerindeki test aracı İstanbul'da! olduğu için test sürüşü yapamadım ve Focusun makyajlanacak olması beni düşündürüyor.

    Sonra Peugeot 308 denedim. En başta dış dizaynı hoşuma gitti. He nekadar 307yi andırsada 307yle yanyana koyunca arada bayağı bir fark vardı görüntü olarak. (bayide 307 ile 308 yanyanaydı.) İçi ise gerçekten kaliteliydi. Hava ızgaralarındaki krom kaplamalar iç bölgenin daha da kaliteli görünmesini sağlamış. Deneme sürüşü de gayet olumluydu benim için. Yol sesi ve yoldaki bozuklukları hemen hiç hissetmedim. Performans benim için hiç önemli değil bu arada, o yüzden çok da yüklenmediğimi söylemeliyim. Comfort benzinli (alaşımlı jant, cruise control, park sensörü, ön sisler, usb girişi gibi eklentilerle) 33000 ytl fiyat aldım.

    Sonra Seat Leona gittim. Leon dış tasrımıyla beni en çok etkileyen araçtı ancak iç görünümüylede beni en çok hayal kırıklığına uğratan bir araç oldu. Bir aracın dışı bu kadar güzelken içi nasıl oluyorda bu karar sönük kalıyor anlamadım. Deneyemedim çünkü bayinin önünde kazı çalışmaları vardı ve arçları dışarı çıkaramadılar. Metalik renkli full leon için 33500 ytl fiyat aldım. Anacak iç malzemelerin kötü görünüşü acaba ileride çok tıkırtı yapar mı diye kafamda soru işareti yarattı. Çünkü tıkırtıya gerçekten hassasım.

    Sonra hyundai i 30 denedim. Hyundai iyi iş çıkarmış. Her nekadar tasarım da başka arçlardan esintiler görülsede araç tasarım olarak fena değildi. (ancak ön tasarım arkaya göre sönük ve sıradandı) İçi ise çok iyiydi. Kaliteli malzeme ve güzel bir görünümü vardı. Sürüşü de çok iyiydi. Herhangi bir problem göremedim. Select benzinl için 31000 ytl fiyat aldım. Select modelinin de gayet dolu olduğunu biliyorsunuz.

    EVET ARKADAŞLAR SONUÇ OLARAK İ30, 308 VE LEON. Lütfen görüşleriniz önemli. Sİzlerin görüşlerinizle bu noktaya kadar geldim. Perfrormans önemli değil. Malzeme kalitesi, içinde ses problemi ve diğer özellikleri de gözönünde bulundurarak yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben bir çocuklu bir öğretmenim. Cevaplarınızı bekliyorum







  • Türkiye de i30 ve 308 in geleceği daha parlak gibi görünüyor.
  • Seat Ibiza,Leon ve Cordoba kullanmış birisi olarak hiçbirinde kesinlikle bir tıkırtı problemi ya da başka bir problemle karşılaşmadığımı belirtmek isterim.
  • Ben İ30'u tercih ederdim.
  • Hocam neden Honda Civic düşünmüyorsunuz?
  • 308 almalısın bence en yeni ve güzel araç o
  • leon
  • 308
  • Merhaba, yazdığınız yazıdanda anlaşılacağı üzere sizin öncelikle istediğiniz aracın sağından solundan cırt zırt pırt ses gelmemesi, ben Hyundai İ30'u test ederken için yapısınıda incelemiştim, gerçekten etkileyici gelmişti bana, bir çok aracınkinide incelemiştim (Astra, Corolla, Auris, Civic, Focus v.s.) bunların içinde İ30'un iç yapısı (malzeme olarak) çok daha kaliteli geldi bana, deneme otomobilini kullanırkende yolda özellikle dikkat ettim sağından solundan sesler geliyor mu diye ancak hiçbir ses duyamadım gerçekten. Sizinde dediğiniz gibi Select donanımı bile bir modelin orta donanım seviyesinden daha fazla özellikler sunuyor. 31.000 YTL fiyat almışsınız ki çok iyi bir fiyat vermiş hangi bayi ise bende aracımı değiştirmeyi düşünmüştüm liste fiyatından ancak 300 YTL gibi komik bir rakam indirtmiştim bayiye, bir bayi gezdim kimisi bir kuruş bile indirmemişti. Bende beklemeye karar vermiştim. Zira şuanda kullandığım araçta Hyundai Accent Era gerçekten iç malzeme kalitesi çok iyi olduğunu düşünmüyorum fakat işçilik çok iyi ve yolda içinden kapılardan göğüsten şehir içinde stabilize yolda olsun daha henüz ses gelmiyor aracı alalı neredeyse bir yıl olacak. Sizin hassasiyetinizin bu konuda olduğunu anladığım için yazıyı bu şekilde yazdım yoksa diğer araçlardan İ30'un üstün olduğu noktalarda var eksiği olduğu noktalarda var, ancak ben ne derlerse desinler İ30'un tasarımını çok beğeniyorum, gözüme hoş geliyor, C sınıfında en geniş ve uzun HB modeli. Bence sizde illa marka olacak diye tutturmuyorsanız benim gibi İ30 alın kesinlikle memnun kalacağınızı umuyorum. Hyundai ucuz kalitesiz araçlar üretmekten vazgeçmiştir. Saygılarımı Sunarım... Ne alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.




  • 308
  • quote:

    Orjinalden alıntı: heLLWeapon

    Hocam neden Honda Civic düşünmüyorsunuz?


    aslında ben sedan araç düşünüyordum başta linea, civic, corolla gibi alternatifler vardı ancak eşim de aracı sık kullanıyor. herhalde psikolojik olarak bilemiyorum artık sedanları rahat kullanamayacağını belirttiğinden hatchback modellere bakmaya başladık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alp___

    Merhaba, yazdığınız yazıdanda anlaşılacağı üzere sizin öncelikle istediğiniz aracın sağından solundan cırt zırt pırt ses gelmemesi, ben Hyundai İ30'u test ederken için yapısınıda incelemiştim, gerçekten etkileyici gelmişti bana, bir çok aracınkinide incelemiştim (Astra, Corolla, Auris, Civic, Focus v.s.) bunların içinde İ30'un iç yapısı (malzeme olarak) çok daha kaliteli geldi bana, deneme otomobilini kullanırkende yolda özellikle dikkat ettim sağından solundan sesler geliyor mu diye ancak hiçbir ses duyamadım gerçekten. Sizinde dediğiniz gibi Select donanımı bile bir modelin orta donanım seviyesinden daha fazla özellikler sunuyor. 31.000 YTL fiyat almışsınız ki çok iyi bir fiyat vermiş hangi bayi ise bende aracımı değiştirmeyi düşünmüştüm liste fiyatından ancak 300 YTL gibi komik bir rakam indirtmiştim bayiye, bir bayi gezdim kimisi bir kuruş bile indirmemişti. Bende beklemeye karar vermiştim. Zira şuanda kullandığım araçta Hyundai Accent Era gerçekten iç malzeme kalitesi çok iyi olduğunu düşünmüyorum fakat işçilik çok iyi ve yolda içinden kapılardan göğüsten şehir içinde stabilize yolda olsun daha henüz ses gelmiyor aracı alalı neredeyse bir yıl olacak. Sizin hassasiyetinizin bu konuda olduğunu anladığım için yazıyı bu şekilde yazdım yoksa diğer araçlardan İ30'un üstün olduğu noktalarda var eksiği olduğu noktalarda var, ancak ben ne derlerse desinler İ30'un tasarımını çok beğeniyorum, gözüme hoş geliyor, C sınıfında en geniş ve uzun HB modeli. Bence sizde illa marka olacak diye tutturmuyorsanız benim gibi İ30 alın kesinlikle memnun kalacağınızı umuyorum. Hyundai ucuz kalitesiz araçlar üretmekten vazgeçmiştir. Saygılarımı Sunarım... Ne alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.


    kesinlikle hocam donanım ve ses olayı benim için oldukça önemli. hatta en önemli ikili diyebilirim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: goldenknight


    quote:

    Orjinalden alıntı: heLLWeapon

    Hocam neden Honda Civic düşünmüyorsunuz?


    aslında ben sedan araç düşünüyordum başta linea, civic, corolla gibi alternatifler vardı ancak eşim de aracı sık kullanıyor. herhalde psikolojik olarak bilemiyorum artık sedanları rahat kullanamayacağını belirttiğinden hatchback modellere bakmaya başladık.


    Hocam civicin test sürüşlerine katılın bence yengeyide götür araçların hepsi otomatik vites bi bakın bence ona göre karar verin.
  • önümüzdeki hafta gidip görebilirim ama premium modelini nereye kadar iniyorlar bilmiyorum? çünkü fiyat biraz pahalıya geliyor. O fiyata i30 ve 308'in dizellerini alabiliyorum.
  • ocak ayını bekle.leonun 1.4 lt 125 bglik tfsi motoru gelecek.hem performans hem de ekonomi yapmak için çok ideal
  • quote:

    Orjinalden alıntı: goldenknight

    önümüzdeki hafta gidip görebilirim ama premium modelini nereye kadar iniyorlar bilmiyorum? çünkü fiyat biraz pahalıya geliyor. O fiyata i30 ve 308'in dizellerini alabiliyorum.



    36 ya alanlar var hocam düz vitesi.
  • bence leon
  • LEON STYLANCE.

     HEPSİNİ DENEDİM ÜÇÜ KALDI

  • + 1.4 TFSİ


    quote:

    Orjinalden alıntı: enoman

    LEON STYLANCE.

     HEPSİNİ DENEDİM ÜÇÜ KALDI




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi only-e30 -- 25 Kasım 2007; 15:06:39 >
  • Focusu denemeden bence karar verme... Yetkili agızların cogu en iyi sürüs konforunun onda olduğunu söylüyor...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.