Şimdi Ara

Hem PC Hem de TV'de çalışacak Soundbar / Hoparlör Tavsiyesi (Ana Konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar uzun zamandır burada doğru düzgün ses sistemlerinin tartışılmadığını görüyorum. Elimde bir adet Z5300 ve Z5500 var. Z5500'ü ana bilgisayarımda doğru düzgün DTS ve Dolby Digital olarak kullanabilmeme rağmen tv'deki, Salon'daki eski PC'm deki sesi ve Telefonumdaki sesi doğru düzgün çalıştırabilecek bir Soundbar veya ses sistemi bakıyorum. Bütçem çok yüksek değil tahmini maks 5000 lira civarında olacaktır.


    TV'min desteklediği ses çıkışları sadece HDMI eARC ve Optik çıkışa sahip. PC'de sadece 2 kanal stereo çıkış mevcut. Bluetooth'da her telefonda standart zaten.


    Aldığımda beni pişman etmeyecek ses durumunu düzgün yansıtabilecek her ürün kabulümdür. Eğer bu tarz sistemlerde deneyimleriniz var ise onları da anlatabilirseniz sevinirim.


    Hiç bir şey almana gerek yok bu senin işini çözer diyebileceğiniz bir şey varsa o da mükemmel olur.


    Umarım derdimi anlatabilmişimdir ve umarım ses sistemleri öneri ve yardımlaşma konusunda bir ana konu olabilir.

    Hem PC Hem de TV'de çalışacak Soundbar / Hoparlör Tavsiyesi (Ana Konu)







  • Bende bakıyorum logitech daha ağır basıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PC sistemimi upgrade ettiğimde 2+1 hoparlörüm gözüme takıldı.Çok fazla kablo vardı alternatif ne yapabilirim diye düşündüm.PC'yi upgrade ederken optik çıkışlı bir anakart seçtim.Ardından soundbar araştırmaya başladım.Samsung çok övülüyordu.Ben de HW-A450 2.1ch Soundbar (2021) bu modeli aldım.O zamanlar 1000 TL falandı.Hala aktif olarak kullanmaktayım.Kablo derdinden kurtuldum.Anakartımdaki optik çıkışa bağladım.Tertemiz ses alıyorum.Anakartımın onboard chipi realtek alc1200.Ben çok memnunum.Bugüne kadarda en ufak bir cızırtı bile duymadım.Hem müzik dinliyorum hem oyun oynuyorum hem de PC'ye bağlı 2.ekranımda(40" TV duvara monte) film,dizi izliyorum.Benim ihtiyacımı karşıladı.

    PC açıldığında otomatik soundbarda açılıyor.PC kapanınca bir süre sonra soundbar kapanıyor.Default ayarlarda bass bana fazla geldi rahatsız etti.Kumandadan bass ayarını -6 yaptım.Yaşadığım tecrübeyi anlatmak istedim.Saygılar sevgiler...





  • Roland kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar,


    Benim şuan evde Logitech x540 5.1 ses sistemi var pcye bağlı. Açıkçası arka hoparlörlerin kablo vs karmaşasından kurtulmak istiyorum. Biraz araştırırken bu konuya ve sizin yoruma denk geldim. Ben de çoğunlukla pcde kullanmak, biraz da tvde bağlamak için soundbar arıyorum. Bahsettiğiniz modele baktım, a450 modeli piyasada kalmamış sanırım, bunun bir de b450 (6500-TL) ve c450 4500-tl) modelleri var . Bağlantıyı optik kablo ile mi yaptınız? Benim şuanki güncel anakartımda optik çıkış var, bildiğim kadarıyla tvde de var. Başka bağlantı şekli var mıdır bu modellerin?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.