Şimdi Ara

HDTV Nedir, Standartları, Özellikleri; (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
6
Favori
81.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Topic çok güzel çok faydalı. Benim de bikaç sorum olacak.
    Resimde arkası görülen bir dvd player ım var.
    Şu anda scart kablo ile tv ye bağlantı yapıyorum ve yakın zamanda lcd tv almaya niyetliyim.
    Dvd player ın arkasında Pb Pr Y bağlantı seçenekleri de var.
    Bu seçeneklerle bağlantı yaptığımda scarta göre daha mı kaliteli görüntü alırım? Yoksa scart mı daha iyidir? Bir de s-video var, ondan bağlasak scart tan daha mı iyidir?
    Eğer bu kablolar daha iyiyse lcd tv lerin arkasında bu kabloları takacağımız girişler mevcut mudur dvd player için? Hadi o da var diyelim, ben bu kabloyu nasıl temin edebilirim? Component kablo diye sorsam bulabilir miyim?

    Digiturk receiver arkasında görüntü için sadece scart bağlama imkanımız var. Bundan başka rs232 bağlantı seçeneği ve audio seçenekleri de var. Digiturk için full hd lcd kullansak bile digiturk kendisi hd yayın yapmadıkça bizim hd yayın alabilme imkanımız var mıdır? Yani hdmi bağlantı seçeneği veya diğer üst kalite kablo bağlantı imkanı bu tarz receiver larda var mıdır?

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • @Wolverine

    * Dvd oynatıcınızı Component > Component kablo ile bağlayarak en iyi görüntüyü elde edersiniz. İyiden kötüye sıralama : Component > Scart > S-video.

    * Lcd Tv'de aramanız gereken, "Component" (YPbPr) giriş. Sonra Component > Component kablo ile dvd oynayıcınızı bağlayabilirsiniz. Component sadece görüntü aktarır. Sesi ses sisteminize dijital olarak optical veya coaxial ile aktarabilirsiniz veya Tv'ye sesi analog olarak aktarmak için dvd oynatıcının kırmızı-beyaz stereo ses çıkışlarını Tv'nizin ses girişine bağlayabilirsiniz.

    * Sormanız gereken, Component > Component kablo. İki ucunda da 3 erkek RCA vardır : Yeşil, Mavi, Kırmızı.


    * Digiturk ile ilgili olarak, bildiğim kadarıyla sadece Scart çıkışı var, component yok. Doğrudan component çıkışı olan uydu alıcı modelleri sınırlı. Next Super Plus, Samsung A200 gibi. Bir de Scart çıkışından "YPbPr" renk modunu destekleyen uydu alıcıları var (örnek : Dreambox 500s). Okumanızı önereceğim konular :

    - Uydu Alıcıların Scart Çıkışından Scart > Component Bağlantı Hakkında
    - İnceleme : YUV (Component) Çıkışlı Next Uydu Alıcı

    * HD görüntü izleyebilmek için, uydu alıcınızın HD uyumlu olması ve izlediğiniz kanalın da HD yayın yapması gerekir. Mesela upscale yapan dvd oynatıcılar vardır. Onlar SD görüntüyü 720p/1080i sinyal olarak Tv'ye gönderebilirler. Ancak bu şekilde alacağınız görüntü kalitesinin, kaynağında HD olan görüntüyle kıyaslaması olmaz. SD yayın upscale edilse de SD yayındır. Belki iyileşme elde edilebilir bir nebze. Ancak dediğim gibi HD yayın ile ilgisi olmaz.

    * HDMI veya DVI gibi bağlantılar tek başına bir şey ifade etmez, önemli olan sinyalin orijinalinin, kaynağında ne olduğudur. Tıpkı stereo olarak kaydedilen bir sesi, optical veya coaxial ile dijital aktarsanız bile gerçek 5.1değil, ancak stereo ses alabilmeniz gibi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • @signore, yanıtın için çok teşekkür ederim.
    Peki ben component kablo aldığımda bunun tv ye girmesi gereken diğer uçlarını tv de bu tarz bir bağlantı seçeneğim yoksa nasıl yapabilirim?
    Bazı scartların bir tarafı scartken diğer tarafı resimde görüldüğü gibi s-video bağlama imkanı verebiliyor.
    Bu tarz component kablo bağlama imkanı olan scart veya benzer aparatlar var mıdır?

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wolverine
    @signore, yanıtın için çok teşekkür ederim.
    Peki ben component kablo aldığımda bunun tv ye girmesi gereken diğer uçlarını tv de bu tarz bir bağlantı seçeneğim yoksa nasıl yapabilirim?
    Bazı scartların bir tarafı scartken diğer tarafı resimde görüldüğü gibi s-video bağlama imkanı verebiliyor.
    Bu tarz component kablo bağlama imkanı olan scart veya benzer aparatlar var mıdır?

    Resmini verdiğiniz dönüştürücü ile s-video (genelde dizüstü bilgisayarlarda bulunur) çıkışı Tv'nizin scart girişine bağlayabilirsiniz. Veya Tv'nizin Scart çıkışından Tv'nize Sarı (görüntü) - Kırmız-Beyaz (ses) RCA kablo ile aktarabilirsiniz. Bu ayrımı da Input-Output şeklinde seçebiliyorsunuz.

    Ancak component bağlantının anlamını bulması için, Tv'nizin component girişi olması gerekir. Önemli olan Y Pb Pr renkleri Tv'ye ayrı ayrı verebilmek. Yoksa component çıkışı bir şekilde scart'a dönüştürseniz bile pek anlamı yok. Zaten Tv'nize scart bağlantı yapacaksanız, scart-scart kablo kullanırsınız.

    Bir not, resmini verdiğinize benzer şekilde olan "Component > Scart" dönüştürücülerde "Input-Output" seçeneği görmüyorum. Bu da, sadece "scart > component" dönüşümünün anlamlı olduğunu, belki de sadece bu yönde dönüşümün mümkün olduğunu gösteriyor. Scart çıkışından YPbPr destekleyen cihazlar, o mod seçildiğinde scart'ın pin'lerinden (standart dışı olarak) Y Pb Pr renk bilgisi aktarıyorlar.

    Fakat bunun tersi, yani kaynağında component olanı scart'a dönüştürmek pek mümkün gözükmüyor, mümkün olsa da bana anlamlı gelmiyor. Yine de deneme yapmak gerekir. Ama dediğim gibi, sonuçta scart olacaksa, bence scart-scart kullanmak daha mantıklı geliyor.

    Scart > Component Dönüştürücü


    Scart > Component Kablo




  • @signore, tekrar teşekkürler bilgiler için. Olayı anladım.
    Ben şu an eski tarz kullandığımız 70 ekran tv miz için digiturk scart kablo ile görüntü aktarmaktan başka olmadığından bunu kullanıyorum.
    Dvd player içinse inanması güç ama üstte verdiğim aparattan s-video görüntüsü aldığımda görüntü bozuk olduğu için daha geri kalitede olan sarı girişten görüntü aldığımda çok net ve kaliteli görüntü alabiliyorum.
    Şu anda kullandığım tv de Pb Pr ve Y renkleri aktarabileceğim bir giriş mevcut değil.
    O nedenle bu şekilde kullanmaya devam edeceğim.
    O zaman bu durumda ilerde lcd tv aldığımda digiturk yine scart kablodan aktarmam gerekecek, peki bu şekilde gelen görüntü "tv deki gibi" güzel görünecek mi? Çok şey okudum ve gördüm bu ara ama bir de sizden duymak isterim.
    Bir de PbPrY görüntü aktarımı için uygun girişler her lcd tv de var mıdır? Bu şekilde lcd tv ile dvd player arasında bağlantı kurarak dvd izlediğimde normal tv ye göre farkı gerçekten görmek mümkün olacak mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 18 Kasım 2008; 0:45:29 >




  • Lcd mı Plazma mı tercihi yapılırken, ağırlıklı olarak SD yayın mı, HD yayın mı izleneceği önemli bir ayırım. Mesela salon için ağırlıklı olarak SD Tv kanalları izlenecek bir Tv alacaksam, benim tercihim Plazma Tv olur. Ancak PC bağlantısı ile ağırlıklı olarak HD filmler, diziler izlenecekse, konsol bağlanacaksa o zaman Lcd Tv tercih ederim.

    Digiturk ve scart bağlantı ile görüntü kalitesi ile ilgili olarak, "güzel" çok göreceli bir kavram. Benim "çamur" diyeceğim görüntüyü 5-6 metreden izleyip "iyi ki Full HD Tv almışım, ne güzel görüntü" diyenleri gördüm, duydum, okudum. Artniyetli olmayabilirler ama her gözün gördüğü, aradığı farklı.

    Hangi model Lcd Tv'yi alacağınızı, boyutunu bilmiyorum. Fakat Lcd Tv'lerin Plazma Tv'lere göre HD yayınlarda daha başarılı olduğu gibi, SD yayınlarda ise Plazma Tv'lerin daha başarılı olduğu aşikar. Ancak ne kadar başarısız derseniz, bunu sizin değerlendirmeniz daha iyi olur.

    Dreambox 500s ile (scart çıkışı YPbPr, yani component destekliyor) 42" sıradan bir Plazma Tv'ye bağlantı yaptığımda, normal Tv kanalları ve Digiturk 16:9 yayın yapan kanallar 3,5-4 metreden pürüzsüz, net izlenebiliyor. Üst model yeni nesil Plazma Tv'lerde nasıl gözükeceğini siz düşünün.

    Lcd Tv'lerin YPbPr bağlantısının olması demek, Component girişlerinin olması demektir. Ürün açıklamalarında, kullanım kılavuzlarında mutlaka yazar. PC girişi olmayan Tv'ler var da, Component girişi olmayan bu yıllarda nadirdir.

    Son cümleniz ile ilgili olarak, bildiğiniz gibi HD uyumlu Lcd veya Plazma Tv'ler SD yayınlar için üretilmezler, dolayısıyla temel olarak SD yayınlarda normal Tv'nizden "daha başarılı" olacaklarını beklemeyin bence. Ancak Tv'nin modeline, işlemcisine göre özellikle "geniş ekran" seyir keyfini bayağı arttırıyor. Eğer izleme mesafeniz çok yakın değilse keyif alırsınız izlerken.




  • @signore, benim üstte "güzel" dediğim görüntü şu anda kullandığımız 70 ekran tv deki (eski tip tv) digiturk görüntüsü ve lcd veya plazma olmadığından gerçekten iyi bir görüntü alıyoruz. Bilirsiniz bunu..
    Salonda izleme mesafem tam olarak 4metre olacak. Aslına bakarsanız aklımda Philips in 7403d 42" modeli var, 2650tl fiyat aldım, bilmem ne düşünüyorsunuz?
    İzleme seçeneği olarak, şu an digiturk var, böyle devam eder, etmese de apartmanda uydu seçeneği de var. İkisini de kullanıyorum.
    Ama dvd player ile dvd izleme hastası biriyim tabiri caizse ve ilerde (epey ilerde, fiyatlar düşmeli) bluray film ve buna uygun player alabilirim.
    Ancak şu son yıllarda vaktimi daha çok dvd izleyerek geçiriyorum, hergün 1-2 dvd kesin izlerim. Geri kalan vaktimde bir-iki saat tv izlediğime göre bana göre hangisi sizce doğru seçim olur?

    Öte yandan geçenlerde bir arkadaşımda 40" Sony Bravia (tam modeli bilmiyorum) lig tv den maç izledik, hd yayına geçtiği halde ben görüntüyü hiç beğenmedim. Sanki çanak anten veya çatı anteni bağlıydı, sinyal kalitesine baktığımda İYİ diyordu ve bağlantıyı scart ile yapmışlardı. Böyle bir görüntü almaktan korkuyorum, hep böyle midir?




  • Önce genel yorumlar :

    Genelde Tv seçimi yapılırken, pratikten ziyade teoriden hareket ediliyor ve gündelik olarak alınacak verimden ziyade ya kağıt üzerindeki verilerden hareket ediliyor ya da belirsiz gelecekten (mesela Türkiye'de 720p yayınlar bile az ve çok başarılı değilken, 1080p Tv yayınları düşünülerek Tv seçilmesi).

    Mesela 1080p yayın ile 720p yayın arasındaki detay farkının görülebilmesi için panel çözünürlüğü belli bir boyutta olmalıdır ve izleme mesafeniz çok uzak olmamalıdır. 40" Full HD Tv alırsanız ve 4-4,5 metreden izlerseniz, 1080p yayın ile 720p yayın arasındaki farkı gözünüz pek seçmez ve SD yayın dediğimiz normal Tv yayınlarında, dvd ve divx filmlerde çoğu kimsenin beğenmeyeceği bir kalite alırsınız.

    Yine benzer şekilde, dünyada HD yayın standart 720p/1080i olarak kabul edilmiştir; 1080p yayın yapan kanallar son derece az. Yıllar önce HD yayına geçen ülkelerde bile 1080p Tv yayını bu kadar sınırlı iken, altyapısı yeni kuracak olan Türkiye'nin kısa zamanda 1080p yayına bence zor. Hep geleceğe yatırım deniliyor ama, Tv'lerin düşen fiyatları dikkate alınırsa, şimdi Hd Ready Tv alırsanız, bir iki sene içerisinde şimdi az ödediğiniz parayla ayrıca bir Full HD Tv alabilirsiniz.

    İnternette HD-Rip filmlerin yaygınlaşması ile birçok kullanıcı Lcd veya Plazma Tv'sine Home Theatre PC (HTPC) olarak dizüstü bilgisayar, bu amaca özel kurulan masaüstü PC (standart kasa olabilir veya şık, yatay kasa olabilir) veya bu tür medyaları (x.264, mkv) oynatabilen özel oynatıcılar bağlıyor. Sonra piyasaya çıkan her Bluray filmi, Amerika'da yayınlayan her diziyi, HD belgesel kanallarındaki ertesi gün internetten indiriyorlar ve böylece yoğun şekilde HD yayınlar izleyebiliyorlar.

    Kendi adıma konuşursam, benim için bir görüntünün 720p olması gayet yeterli. Bugün Tv alacak olsam Full HD alacağımı hiç zannetmiyorum. Bunda 1080i/1080p kaynakların sınırlı olmasının önemli etkisi var.
    - Ulusal Tv kanalları SD
    - Yabancı diziler 720p, ayrıca 720p olan filmler az yer kaplıyor.
    - Konsollar (ps3, xbox360) çok az oyunda 1080p desteği sunuyor.

    Son mesajınız hk.
    Aklınızda Philips 7403D olduğunu söylemişsiniz. Bu Tv Full HD, yani panel çözünürlüğü 1920x1080. Sizin durumunuzda değil Full HD Tv almak, ben Hd Ready Plazma Tv'yi öneririm (1024x768) çözünürlük. Çünkü ağırlığınız ortalama 640x480 çözünürlükte olan Tv yayınları ve maks. 720x524 çözünürlükteki dvd filmler. Öncelikle bu yayınlarda 2.000 YTL civarına alacağınız HD Ready Plazma Tv'ler ile gayet güzel, tüplü Tv'nizi pek aratmayacak hatta Digiturk 16:9 kanallarında çok beğeneceğiniz görüntü alırsınız.

    Ayrıca HD Ready Plazma Tv ile 720p film, dizi, belgesel izlediğiniz zaman da HD keyfi yaşatacak kalitede görüntü alırsınız. En önemli eksisi, PC bağlantısı yaptığınızda masaüstü yazıları Lcd Tv'lerdeki gibi monitör kadar net olmaz, yani bilgisayar monitörü olarak kullanıma pek uygun değiller genel olarak. Ancak PC üzerinden HD görüntü izleyecekseniz yine HD keyfi yaşarsınız.

    Sony Bravia 40" Full HD ve Digiturk HD yayını ile ilgili olarak, Acaba "HD yayına geçmek" dediğiniz nedir ? Çünkü bağlantıyı scart ile yapmış olmalarında bir tuhaflık var. HD yayın izleyebilmeleri için Digiturk'ün HD uydu alıcısına ihtiyaçları var ve HDMI bağlantı yapmalılar, yoksa HD yayın almaları mümkün değil. Zaten uydu alıcılar scart bağlantı ile HD yayın çözünürlüğünü desteklemezler. Siz SD yayın izlemişsiniz ve Full HD Tv'de görüntüyü beğenmemeniz gayet normal.




  • @signore, tüm yazdıklarınızdan şöyle bir sonuç çıkıyor bu durumda.. Yanlışsam söyleyin.
    Şu an Türkiye'de full hd lcd tv almak, geleceğe yatırım amacıyla bile olsa parayı boşa harcamaktır.
    Biçok insan lcd tv aldığında büyüyen ekran görüntüsüyle daha net görüntü aldığını sanmakta ancak aslında aldığı eskisinden daha bozuk ama büyük ekran sd görüntüsünden ileri gidememektedir.
    Evinde benim gibi sd yayın alıp digiturk 16:9 film izleme ve dvd izleme niyetinde veya bunu hobi haline getirmiş biri için hd ready plazma kesinlikle yeterlidir, full hd plazmaya bile gerek yoktur, full hd lcd ise şu aşamada tamamen benim gibi izleme alanları olan biri için kötü sonuç elde etmek olacaktır. Ayrıca da boşuna para verip beklenti içine girmekten ibaret olacaktır.
    Sanırım bu nedenlerden, abimin evindeki 72 ekran plazma philips tvden aldığımız sd ve dvd görüntülerini arkadaşın 40" sony bravia sından alamadık.
    Plazmalar sd yayınları lcd tv lere göre kesinlikle daha kaliteli vermektedir. Hatta aynı şey dvd için de geçerli olabilir (uygun bağlantı imkanı varsa)

    "Bu durumda ben geleceğe yatırım amacıyla da olsa 7403d modelini aldığımda, sd yayınları ve digiturk yayınlarını izlerken, dvd filmleri izlerken (component kablo ile very high görüntü alabileceğim halde) uzun bir süre memnun olamayacam çünkü full hd lcd tv ile hd yayınlarını izleyebilmem için gerekli olan full hd receiver olsa bile hd yayın yapan kanalların ülkemizde faaliyet göstermesi çok zaman alacaktır." diyebilir miyim ve bu düşünceyle hd ready plazma satın aldığımda, yakın bir zamanda (1-2 yıl) keşke hd ready veya full hd lcd tv alsaydım plazma yerine diye pişman olur muyum ülkemiz şartlarında?

    Son olarak da plazmalar için daha fazla elektrik yakıyor deniyor, bu fark lcd tv ile aralarında elektrik faturalarına gerçekten hissedilecek şekilde yansıyor mu?

    Tüm bu yazılanlar ışığında max. 2500 ytl.ye kadar 42" veya max. 3000ytl.ye kadar 50" bir hd ready plazma almak istesem, bana kişisel öneriniz ne olurdu, veya siz 42" plazma alsanız ne alırdınız, 50" plazma alsanız ne alırdınız @signore?




  • @Wolverine

    Full HD veya HD Ready, Plazma veya Lcd tercihi için yukarıda yazdıklarınız benim görüşlerim, herkese göre doğru olmayabilir. Kimseyi yönlendirmek istemem.

    Full HD konusuna gelince, kendi adıma 720p yayını kaliteli alayım da (bkz. Digiturk HD yayını ile Dünya Kupası HD yayını arasındaki fark), 1080p'yi en azından 5-6 sene hiç aramam. Bugün insanlar Full HD panelde SD yayın izleyip o görüntüye tahammül ediyorlarsa veya fena değil diyorlarsa, HD Ready panelde izleyecekleri 720p görüntüyü "mükemmel ötesi" olarak değerlendireceklerdir.

    Ağırlığınız SD yayın izlemek olacaksa, şimdi alacağınız HD Ready Plazma Tv ile hem birkaç yıl SD yayınlarda güzel görüntü alırsınız, hem de 720p Tv yayınları yaygınlaştığı zaman (en az 2-3 seneye ihtiyaç var diyelim) yine gayet güzel görüntü alırsınız. Keşke Full HD alsaydım diyeceğinizi ben sanmıyorum.

    Elektrik tüketimi ile ilgili bir konu olacaktı, üst konu olan Konu Listesi'ne bakabilirsiniz.

    Ben şimdiye kadar kimseye Tv modeli önermedim, önermeyi de düşünmüyorum. Önerim :
    - Önce genel bütçeyi ve ne beklediğinizi belirleyin. Mesela "parasını veririm en güzelini alırım" mı dersiniz, fiyat/performans ürünü mü ararsınız, şimdilik işimi görecek ucuz Tv mi alayım dersiniz ?
    - Sonra genel piyasa araştırması ile 2-3 marka belirleyin. Kimisi mutlaka X olsun, Y veya Z asla olmasın der. Hiç almayacağınız markaları değerlendirmeye sokmayın.
    - Bütçenize uygun birkaç model belirleyin ve o modeller hakkında nette araştırma yapın.
    - Son olarak seçenekleri bir veya ikiye indirip, kampanyaları takip edin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 1.sayfadaki kablo ve jackların kalite sıralamasında RF anten kablosu en düşük, HDMI ise en yüksek kalitede görüntü iletiyor. Peki HD uydu alıcısını HDMI ile LCD'mize bağladık, ama LNB'den gelen kablo RF değilmi? Nasıl HD görüntü iletebiliyor?
  • @Wolverine
    PM'inize cevap yazacaktım ama mesajı iletemedi. Profil ayarlarınızı kontrol eder misiniz ?

    quote:

    Orjinalden alıntı: barsoy
    1.sayfadaki kablo ve jackların kalite sıralamasında RF anten kablosu en düşük, HDMI ise en yüksek kalitede görüntü iletiyor. Peki HD uydu alıcısını HDMI ile LCD'mize bağladık, ama LNB'den gelen kablo RF değilmi? Nasıl HD görüntü iletebiliyor?

    Uydu sisteminde LNB'den gelen kablo HD görüntü değil, sadece uydu sinyali taşıyor. Uydu alıcı bu sinyali alıp HD görüntüyü DVI veya HDMI kablo ile Tv'ye aktarıyor.
  • @signore, profil ayarlarımı güncelledim. Tekrar pmyi gönderirseniz sevinirim.
  • dsadsad
  • digital uydu= sayısal uydu
    yani, 1 ve 0 lardan oluşan sinyal iletilir,
    receiver (alıcı) bunları video sinyaline dönüştürür.

    selamlar
  • verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkürler.
  • arkadaşlar phılıps lcd 7403 tv comman interface girişi var.biliyorsunuz kablo tv HD yayına başladı ve hd box la bu yayını alabiliyorsunuz fakat ben box almadan comman interface CI girişe conax modül takıp kablo tv den smart kartı temin edip box almadan kablo HD yayını seyredebilirmiyim,bir türlü net bir cevap bulamadım teknik bilgisi olan varsa cevap lütfen
  • Herkese merhaba,

    Bir süreliğine Türkiye'de yaşayacak olan yabancı bir arkadaşıma LCD TV bakıyoruz. İlkin full hd düşünmüştük ama Türkiye'deki yayınların bunu desteklemediğini görünce vazgeçer gibi olduk. Ancak bu arkadaş Türkçe kanalları izlemeyecek. Kendi alacağı uydu/alıcı veya Digitürk üzerinden yabancı kanalları izleyecek, bu durumda full hd almaya değer mi, yoksa hd ready yeterli olur mu?

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    Herkese merhaba,

    Bir süreliğine Türkiye'de yaşayacak olan yabancı bir arkadaşıma LCD TV bakıyoruz. İlkin full hd düşünmüştük ama Türkiye'deki yayınların bunu desteklemediğini görünce vazgeçer gibi olduk. Ancak bu arkadaş Türkçe kanalları izlemeyecek. Kendi alacağı uydu/alıcı veya Digitürk üzerinden yabancı kanalları izleyecek, bu durumda full hd almaya değer mi, yoksa hd ready yeterli olur mu?

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Merhaba Hocam,

    Söylediğin durumda fullhd'ye gerek yok. Hatta pek çok bilgili arkadaşın yorumu; SD yayın dediğimiz DVD, uydu yayını, digitürk gibi kaynaklarda HD-ready bir tv'nin daha iyi sonuç vereceği şeklinde.

    Yalnız şöyle bir durum var: Full HD tv'ler çok yaygınlaştı. Eğer tercih LCD ise 40" ve yukarısında HD-ready bir tv bulmak zor, bulunsa da fiyatlar arasında eskiye oranla pek fark yok.

    Plazmalar da ise 42" e kadar çoğunluk hd-ready'dir. Tek tük bu ebatta full-hd bulunsa da plazmalarda Full-HD 50" ten sonra başlıyor. 42" ten ufak plazma bulmakta çok zor.

    Bunlar genel bilgilerdi. Eğer model bazında tavsiye istiyorsan bütçe ve ebat belirtmen gerekir. O zaman daha "nokta atışı" öneriler gelebilir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit
    Herkese merhaba,
    Bir süreliğine Türkiye'de yaşayacak olan yabancı bir arkadaşıma LCD TV bakıyoruz. İlkin full hd düşünmüştük ama Türkiye'deki yayınların bunu desteklemediğini görünce vazgeçer gibi olduk. Ancak bu arkadaş Türkçe kanalları izlemeyecek. Kendi alacağı uydu/alıcı veya Digitürk üzerinden yabancı kanalları izleyecek, bu durumda full hd almaya değer mi, yoksa hd ready yeterli olur mu?
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Merhaba Hocam,
    Söylediğin durumda fullhd'ye gerek yok. Hatta pek çok bilgili arkadaşın yorumu; SD yayın dediğimiz DVD, uydu yayını, digitürk gibi kaynaklarda HD-ready bir tv'nin daha iyi sonuç vereceği şeklinde.
    Yalnız şöyle bir durum var: Full HD tv'ler çok yaygınlaştı. Eğer tercih LCD ise 40" ve yukarısında HD-ready bir tv bulmak zor, bulunsa da fiyatlar arasında eskiye oranla pek fark yok.
    Plazmalar da ise 42" e kadar çoğunluk hd-ready'dir. Tek tük bu ebatta full-hd bulunsa da plazmalarda Full-HD 50" ten sonra başlıyor. 42" ten ufak plazma bulmakta çok zor.
    Bunlar genel bilgilerdi. Eğer model bazında tavsiye istiyorsan bütçe ve ebat belirtmen gerekir. O zaman daha "nokta atışı" öneriler gelebilir.


    Teşekkür.
    Ekran 32" olacak. Sony V4000 ile V4500 arasında kaldık. 4500'de 33bin kontrast ve bir iki ek özellik var. Ancak fiyatı daha pahalı tabii. Farklı olan özellikleri çok iyi bilmediğimiz için farkı vermeye değer mi bilemiyoruz. Bir de V4000 spot piyasada daha yaygın gibi duruyor.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.