Şimdi Ara

GRANİT Mİ ÇİMSTONE MU??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
4
Favori
214.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın kurt granit yetkilisi hatalı yazınızın arkasında durmaya devam ediyorsunuz. Ben dogagranit firmasının yetkilisi olmasamda bir çalışanıyım. Bildiklerimi yazdım. Bir bakkal atıyorum cola satıyorsa ve biri geldiğinde ona 2-3 koli birden verebiliyorsa ben colanın toptancısıyım diyemez sizinki buna benziyor bence. Neyse siz baştan dese idiniz mobilyacılara diye o zaman daha anlaşılır olurdu. Ki bir çok granitçinin farklı farklı mobilyacılara iş yaptığını zaten herkes biliyor.
    Bir önceki yazınızda granitin su emdiğini (hepsi için demesenizde) ve böceklere davetiye çıkarttığını yazmışsınız sonraki yazıda da biz graniti kötülemiyoruz diyorsunuz. Bende size şunu söyleyeyim çeşitli dolgu maddeleri ile ve uygulamalarla her granit mükemmel hale getirilebilir. Granitin en kötüsü bile bir çok mozaik ve fayans tezgahtan daha hijyeniktir. Hele hele polyester gibi tamamen kimyasal olan ürünlerden mermeritlerden ve laminant tezgahlardan çok daha hijyeniktir insanların kafasını fazla kurcalamamak gerek diye düşünüyorum.




  • Ben de yeni evim için granit düşünüyordum. Eşim kendisini iyice granitin zerafet ve tılsımına hazırlamıştı. Ama yeni öğrendiğimiz bir bilgi kabus gibi çöktü... Granit kanser yaparmış! Bünyesinde bulunan uranyumun bozunmasından dolayı solunduğunda kanser yapan radon gazı salıyormuş. Bu tehlike topraktan iyi izole edilmemiş zemin kat evlerde de bulunmaktaymış. Zaten madenlerde çalışan işçilerin çoğunun akciğer kanserinden yaşamlarını kaybetmeleri radon gazı solumalarından imiş.
    Çimstone'a gelince: bir bilgi bulamadım ama benim yorumum salt kuartz ve bağlayıcılarla yapıldığından bu sorunun olmayacağı yönündedir. Radon gazı salınımı yok denecek kadar da olsa mermerde de bulunmakta imiş. Keyfiyet kullanacakların. Ancak şıklık, zerafet ve gösteriş bir yana sağlıklı yaşamak ve yaşamı sürünmeden tamamlamak diğer yana.
  • daha öncede forumda konuşulmuştu asla mutfakta granit kullanmayın radyasyon yayıyor kanser yapıyor çok zararlı..!!!
     GRANİT Mİ ÇİMSTONE MU???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 3 Temmuz 2010; 21:35:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raver
    daha öncede forumda konuşulmuştu asla mutfakta granit kullanmayın radyasyon yayıyor kanser yapıyor çok zararlı..!!!
     GRANİT Mİ ÇİMSTONE MU???


    yuh.dogal tas nasıl radyasyon yayar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMX 166

    quote:

    Orijinalden alıntı: raver
    daha öncede forumda konuşulmuştu asla mutfakta granit kullanmayın radyasyon yayıyor kanser yapıyor çok zararlı..!!!
     GRANİT Mİ ÇİMSTONE MU???


    yuh.dogal tas nasıl radyasyon yayar?

    ‘MUTFAKLARDA GRANİT KULLANILMAMALI’
    Türk Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Radyasyon Sağlığı ve Güvenliği Dairesi Başkanlığı Fizik Mühendisi Doç. Dr. Şeref Turhan, dünya genelindeki radyasyon kaynaklarının yüzde 85’inin doğal, yüzde 15’inin ise yapay olduğunu bildirdi.

    Doğal radyasyonun; gama ışınları, kozmik, vücut içi ışınlanma ve radondan oluştuğunu belirten Turhan, tüm gıdalar ve yapı malzemelerinde de bulunan radyasyonun, dünya ortalaması sınırının altında olduğunu kaydetti.

    Granitteki yoğun radyasyona dikkati çeken Turhan, “Mermer varken mutfaklarda bile granit kullanılıyor. Mermerdeki radyasyon, granite göre yok denecek kadar az. Granit, dış yapılarda kullanılıyor ancak, son zamanlarda evlerin içinde de kullanılmaya başlanmış. Çin’den ithal edilen granitte de Türkiye’de üretilen granitte de radyasyon var. Granit döşeme, ıslak zeminli yerler ile mutfaklarda tercih edilmemelidir” diye konuştu.

    Turhan, Komisyon Başkanı Nuri Uslu’nun “Mutfaklarda, granit kullanmak sakıncalı mı?” sorusu üzerine, “Sakıncalı... Şöyle ki; mermer gibi bir malzeme varken neden granit kullanılsın?” karşılığını verdi.

    Turhan, mutfakta kullanılan granitin yayacağı radyasyonun insan sağlığına etkisinin tespitinin çok zor olduğunu belirterek, ev gibi kapalı alanlarda daha az radyasyon içeren yapı malzemelerinin tercih edilmesi gerektiğine dikkati çekti.
    http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/452814.asp
    en iyisi mermer




  • Ben evime çok yakın bir zamanda Çimstone yaptırdım. Sanırım her malzeme için söylenebilecek en doğru şey beklentinizin ne olduğu. Benim beklentilerimi karşılayan ürün Çimstone oldu. Hem şık hem dayanıklı bir ürün istiyordum. Sonunda kararımı gönül rahatlığı ile Çimstone'dan yana kullandım. Modern görünümdeki mutfağıma granit çok klasik olurdu. Diğer malzemelerin dezavantajları onları hiç düşünmemem sebep oldu. Çimstone sağlamlığı ve dolap kapaklarımla mükemmel uyan rengi ile çok şık bir uygulama oldu. Çok severek kullanıyorum. Eve gelen herkes bayılıyor. Ancak uyarmadan geçemeyeceğim iki husus var. 1) Çin'den ithal edilenlere dikkat edin. Sizinkinin gerçek Çimstone olduğunu anlamak için taşınızın arkasına bakın. Oraya Çimstone yazıyorlar. 2) Yüksek sıcaklığa sahip yeni ateşten alınan bir tencereyi doğrudan tezgahınıza koymayın. Hoş bu uyarıyı çelik tezgah hariç hepsi için yapıyorlar. Sanırım doğru seçimi yapmak için öncelikle beklentinizin ne olduğunu iyi tespit etmek gerek. Her malzemenin farklı bir müşterisi var sonuçta. Biri iyi öteki kötü demek değil. Ama benim için en iyisi Çimstone oldu. Düşünenlere tavsiye ederim.




  • Arkadaşlar benim araştırmalarıma göre de doğal granit uranyum içerdiğinden dolayı radyasyon yayıyor konuyu derinlemesine incelemek lazım yapay granitte böyle bir tehlike yok sanırım...........
  • Granit yaptırdık biz de, memnunuz.
  • ben de yeni mutfak dolabı yaptırıyorum ve bi türlü karar veremedim, granit mi çim stone mu diye?? ama çim stone un fiyatı granite göre biraz daha yüksek, bu işi yapan bir işyerine gittim ve çim stone sordum bana bi katalog gösterdi çim stone gibi ama Quartz diye bişey miş nedir bilmiyorum, satıcı çim stone ile aynı malzeme aynı kalite diye söyledi yani fiyatı granit ile aynıya geliyordu bi türlü karar veremedim, görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum..
  • arkadaşlar yokmu yardımcı olabilecek, fikir verebilecek kimse??
  • fıkır vermesı acısından ıkı resım eklıyorum
     GRANİT Mİ ÇİMSTONE MU???

     GRANİT Mİ ÇİMSTONE MU???




  • mermerit nasıl arkadaşlar???aptıraşu an metresine 100 tl dıyorlar...dolapları yaptırdık ıkı katlı toplam 9 mt mermer yapılcak...mermerit yaptırımayı dusunuyorum ne dersınız?hem su gecırmeme ozelıgıyle hemde tek parca olmasından dolayı...yardımcı olursanız sevınırım..italyan graniti dıyorlar rosamino sanırım yada bundan yatrıaracagım..bunun da metresı 150 tl dıyolar hersey dahıl...ne dersınız?
  • Mermerit nasıl birşey demişsiniz. O tamamen kansorejen içeren bir üründür. Sıcağa dayanmaz. Görüntüsü fazlası ile yapmacıktır. Zaten granit taklitidir. Mutfağınızda ağır bir kokuya neden olur. Evinde bunu kullanıp her gün 2 saat dolap kapaklarını açıp havalandırmak zorunda kalanları biliyorum. Tek kelime ile mermerit - Dökme mermer dedikleri tezgah bir mutfağın başına gelebilecek en kötü şeydir.

    Cimstone tavsiye ederim (Taklitlerinden kaçınmanız koşulu ile) Gerçek cimstone u anlamak ise çok basittir. Gerekli bilgilere Cimstone imalatçısı dan ulaşabilirsiniz.

    Granit de yabana atılır bir şey değildir. İçinde uranyum falan içermez ancak senede bir tek sigara içmiş kadar kansorejen yapabilir. Gerekli bilgi için granit üreticisi

    araştırın öğrenin,Bilgi en büyük hazinedir.




  • Yukarıda Türk Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Radyasyon Sağlığı ve Güvenliği Dairesi Başkanlığı Fizik Mühendisi Doç. Dr. Şeref Turhan granit kullanılmamalı dedikten sonra neyi araştırıcaz, adam açık açık sakıncalıdır yazmış. Granit döşeme, ıslak zeminli yerler ile mutfaklarda tercih edilmemelidir demiş.
    Kafadan atmasyon senede bir sigara ile geçiştirlemez bu.

    En sağlıklısı mermer deniyor. Granit kullanmayın.
  • Her doçentin lafına baksaydık, işimiz işti doğrusu.
    Granit radyoaktif maddeymiş gibi haber yapmışlar. Gazetecilerin işi.
    Granit aynı mermer gibi radyasyon içerebilir. Ama ne kadar içerdiği ölçülüp bakılması gereken birşey.
    Graniti kötüleyip aynı yerden çıkan mermeri övmek tamamen saçmalık. Doğal taşların hepsinde radyasyon olabilir.

    Ama çimstone sağlık açısından daha iyi, o ayrı mevzu.
  • Merhabalar doğal taş madencilik firması olarak açılan konuyu inceledim ve nedir ne değildir diye bir yorumda ben yazmak istedim.öncelikle bir soru sorulmuş ve ardından her kafadan farklı bir ses çıkıvermiş.bahsi geçen mutfak tezgahı uygulamalarının her ikiside gayet kullanışlı ürünlerdir.ki öyle olmasa rağbet görmez.üretici ve uygulamacı olarak kullanılabilirdir diyebiliyorum.he bunlar arasında bir farkvar mı? evet var.bunlardan granit doğal olarak doğadan edinilir ve istenilen ebatlarda uygulama yapılır kalitesi tartışılmazdır.Çimstone ise son dönemlerde iyice baş gösteren ve gerçektende gayet kullanışlı bir suni yapıdır.esneklik açısından Çimstone daha toleranslı olmakla birlikte fiyat bakımından da granite nazaran daha uygundur.piyasa içinden konuşmak gerekiyorsa da her ikisinin de talep oranı aynı denebilir.yani karar renk zevkine kalıyor denilebilir.dileyen olursa şuan mevcut bulunan internet sitemizden modelleri inceleyebilirsinizde isteyene mail olarakta yardımcı olmak isterim.



    web site:https://tezgah.mermeravm.com/
    mail: info@mermeravm.com
    tel:212 876 2045

     GRANİT Mİ ÇİMSTONE MU???

     GRANİT Mİ ÇİMSTONE MU???
     GRANİT Mİ ÇİMSTONE MU???


     GRANİT Mİ ÇİMSTONE MU???


     GRANİT Mİ ÇİMSTONE MU???


     GRANİT Mİ ÇİMSTONE MU???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinerhuseyin -- 14 Haziran 2019; 21:58:33 >




  • http://www.artasmermer.com.tr firma sahibiyim. Arkadaşlar 330 TL nin altında fiyat verenlere itibar etmeyiniz. Sonrasında kalınlaştırmadır sübürgeliktir vs herşeye ekstra fiyat biçiyorlar. Ve fiyatın gerçekten bu rakam olmadığını görüyorsunuz. Bu şekilde fiyatlandırma yapmak yanıltıcı oluyor ve ticaret ahlakına göre yanlıştır. Veyahut da çin malzemelerini orjinal çimstone diye satıyorlar. Yine bir sıkıntı fatura kesmeyerek devleti dolandırıyorlar. Dikkatli olmanız konusunda konuyu bilen bir vatandaş olarak uyarma gereği duydum. Çimstone fiyatı 330 TL den aşağı ise bir sıkıntı vardır. Süpheli yaklaşın derim. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KemalBilgin -- 22 Şubat 2017; 20:51:47 >
  • merhaba ben konuyu google'dan buldum, evime çimstone yaptıracağım evim üsküdar'da, çimstone nevers modeli, tezgahfiyatlari.com ile görüştüm KemalBilgin'in de dediği gibi taşın çin olmasından korkuyordum çimstone fabrikasını aradım, kendi taşlarının arkasına çimstone yazısı kodlattıklarını belirttiler sonra dediğim sitenin adresine gidip plaka taşlarının arkasına baktığımda üretim tarihi ve çimstone yazısı plakalarının arkasında kodluydu, taşlar orjinal

    3,8 tezgahım var, tezgahfiyatlari.com mtül'ü 340 tl dedi, toplamda 1292 tl tuttu, daha düşük fiyat veren firma sahipleriyle görüşmek isterim ama dediğim gibi orjinal istiyorum

    22 şubat düzeltmesi: bahsettiğim siteye yaptırdım gerçekten çok güzel oldu. firmayı ve çimstone'u tavsiye ederim gerçekten. ilgisi için ali bey'e de çok teşekkürler, gerçekten çok ilgilendi hakkını vermek lazım, yakında siteye de fotoğrafları atarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemalAydin -- 22 Şubat 2012; 20:13:35 >




  • ben granit severlerdenim hatta nacizhane size birkaç önerim olacak .. http://www.sahratas.com yıllardır granit üzerine hizmet vermekte fiyat almadan kesinlikle iş yapmayın yaptırmayın derim .. granit fiyatları olarak gerçekten müşteri dostu fiyat vermekteler vede granit işcilikleri dört dörtlük. tavsiye ederim arayın görüşün inceleyin karar verin ..




  • Discovery science dayanıklılıkta falan bu ikisi ve mermeri karşılaştırdı ve sanırım granit en iyisi demişti ama tam net hatırlamıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.