Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (197. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir (1 Mobil) - 18 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.494
Cevap
597
Favori
2.279.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Zeiss 1,6 Lotutec aldım bundan bir yıl önce, antirefle yüzeyinde çatlaklar oluştu. biliyorum ki bu çatlaklar gözlük camları fazla ısıya maruz kaldığında olur lakin böyle bir durum olmadı bilinçli kullanıcıyım herhangi bir şekilde ısıya maruz bırakmadım camları ama bu problem meydana geldi gözlükçüm aracılığıyla camları incelemeye gönderdik problemin garanti dışı olduğunu söylemişler. Sonra başka bir gözlükçüye danışdım durumu kendisinin daha önce Zeiss ile çalıştığını fakat gözlük saplarını şekilendirmek için ısıttığında bile antireflenin bozulduğunu az bir sıcaklığa bile dayanamadığını söyledi bunu söylerken de samimi idi. artık çalışmıyorum dedi, evet kalitelidir dünya markasıdır ama ben çalışmıyorum dedi. Hala kullandığım ve daha uygun fiyata aldığım Fujima camlarımın gözünü seveyim. tavsiye istedim fujimanın yüksek sıcaklıklara dayanıklı çizilmezlikte mineral seviyesinde bir camı çıkmış , onu önerdi.bir daha ki muayenede ondan almayı düşünüyorum. gözlük kullanıcılarını bilgilendirmek için yazmak istedim. essilor kullandım fujima kullandım böyle bir sorun yaşamamıştım tercih sizin.

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 21 Ocak 2015; 8:45:28 >




  • Bakın bakın ne buldum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 21 Ocak 2015; 8:49:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayhan.


    quote:

    Orijinalden alıntı: prokopi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ayhan.

    Herkese merhabalar
    6 yıldır gözlük kullanıyorum . En son doktora gittiğimde numaran yine değişmemiş ama odak noktanı ölçtür değişmiş olabilir dedi.
    Her neyse gittik yeni bir çerçeve beğendim. Odak noktasını falan aldı. Yalnız gözlüğü takınca bir an beynim dönüyor gibi oldu gözler falan kaydı sanki. Bir süre sonra sol göz bir önceki gözlükteki gibi rahat hale geldi ama sağ göz hala aşırı yoruyor ve sanki hafif kötü bir görütü var öncekine göre.
    Odak noktası mı yanlış alındı acaba? Gittim sorunu belirttim ama odak noktası falan demedim onlar aldı gözlüğü yolladılar baktırdılar bir sorun yok dediler. Ama yine aynı şekilde ağrıyor gözlerim ( özellikle sağ)
    Sizce sorun nedir? 6 yıldır ilk deda odak noktasını değiştirdik . Gene sol iyi ama sağ rahatsız edicek düzeyde

    Not = 3-4 gün oldu

    Gozlugunuzu yapmadan oncd Odaklarizi nasil aldilar?

    beğendiğim gözlüğün üzerinde işaretlediler sonra yolladılar camları ona göre oldu sanırım

    Tek odakli camlarda odak yuksekligi iyi ayarlanmazsa bu tur rahatsizliklar ortaya cikabiliyor.
    Iki sekilde ayarlanabilir
    1. Kalemle size yapildigi gibi isaretlenecek ama kafanizi pantoskopik aci 0 olana kadar yukari kaldirmaniz istenecek ve o sekilde isaretlenecek.(cercevenin yuzunuzdeyken yere dogru yaptigi aci dik olana kadar)
    2. Siz normal bakisinizla cerveveyi takacaksiniz ve o sekilde odak yuksekligi alinacak ardindan cerceve pantoskopik acisi olculecek pantoskopik aci x 0.5mm asagi montaj yapilacak.
    dogrusu bu.
    siz gozlugunuz yuzunuzdeyken saplardan tutup yukari dogru kaldirdikca olumlu yonde bir degisim oluyorsa gozlukcunuze gidip pantoskopik acisini arttirmasini isteyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebasal

    Merhaba

    Gözlük derecem +1.75 Crizal prevencia için forumdaki tavsiyeler üzerine bugün yaşadığım şehirdeki bir gözlükcüden fiyat aldım. Fiyat aldığım yer bu şehirdeki iyi iş yapan gözlükcülerden. İlk önce katalogda böyle bir cam bulamadı sonra firmayı aradı ve çiftine 400 TL dedi. Ben çok pahalı diyincede 320 TL ye indi. Sonra en son 300 TL olur dedi. Sizce Fiyat nasıl? Biraz daha indirim için zorlayayımmı? Birde benim daha önce kullandığım camlar genelde çifti 100 TL civarında olan camlardı. Bu camlar nerdeyse 3 katı. Görüşüm çokmu değişecek merak ediyorum?

    Birde güneş gözlüğümün camlarınıda değiştirmek gerekli. Daha önce Anti-refle özellikli dereceli ve bazlı bir cam kullandım. Bazen bazlı cam olmasından ötürü rahatsız oldum. Şimdi yine aynı çerçeveye cam yaptıracam. Ne özellikte ve markada cam seçmeliyim? Günlük araç kullanan biriyim. Gözlükcü Polarize tavsiye etti fakat fiyatı çok geldi bana. Değerli fikir ve tavsiyeleriniz nelerdir?

    Prevencia icin 250-300 bandinda fiyatlar normaldir.
    bu camla daha net gormezsiniz gozunuzu zararli uv isinlarindan korumus olursunuz. Ayrica kaplamasi iyidir leke toz buhar konularinda ust duzey performans verir.
    Gunes gozlugu icin polarize iyidir ama butceyi asiyorsa normal suan kullandiginiz gibi tercih edebilirsiniz. Normal gunes camlari boyama oluyor cok marka yok. Ama solanin boyama camlari biraz daha iyi bence.
    polarize alacaksaniz novax firmasi NuPolar (dunya devidir) camlarini kullaniyor. Essilor Xperio diye adlandirdigi polarize kullaniyor.
    yine bazdan rahatsiz oluyorsaniz daha az bombeli yeni bir gunes gozlugu tercih edebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gareysar

    Bende yeni sipariş verdim. Tomy çerçeve 200 TL. -1 -1 her iki miyop gözüm için essilor 1.5 Orma Crizal Transitions VII Forte UV cam için 415 TL fiyat aldım ve yaptırıyorum. Gözlük gelince detayları paylaşırım.

    Camlariniz stok mu yoksa uretim mi olacak.
    Cunku essilor transitions7 crizal alize camlari hazirda bulunduruyor. Forte uretim olarak yapilabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prokopi


    quote:

    Orijinalden alıntı: gareysar

    Bende yeni sipariş verdim. Tomy çerçeve 200 TL. -1 -1 her iki miyop gözüm için essilor 1.5 Orma Crizal Transitions VII Forte UV cam için 415 TL fiyat aldım ve yaptırıyorum. Gözlük gelince detayları paylaşırım.

    Camlariniz stok mu yoksa uretim mi olacak.
    Cunku essilor transitions7 crizal alize camlari hazirda bulunduruyor. Forte uretim olarak yapilabilir.

    Optikçim talebi İstanbul'a ileteceğini oradan 4 günde geleceğini söyledi.. Garanti kartları vs hepsini vereceğini söyledi.. Ama üretim mi olacak hazırda mı var bundan maalesef bilgim yok..
  • arkadaşlar bana da bir yorum yaparsanız çok sevineceğim gözüm optikden aldım 180 tl fıyatı 1,53 trivex crizal essilor asıl kafama takılan kurum ile anlaşmalı yere sordum tanesı 200 dedı fakat burası bana nasıl bu fıyata sattı anlamadım.bırde garantı belgesi goremedım bır kart verdiler sadece
  • Bilgisini paylaşanlara şimdiden teşekkürler.
    Ben bir hafta önce göz doktoruna gittim ve bana reçetemi verdi gözlükçüye gittim. Hiç cam modelinden falan konu açılmadı. Benimde bu konularda bilgim olmadığından birşey diyip olaya tam müdehale edemedim.
    Çerçeve beğendim 1 saat sonra da aldım.
    Camın kaliteli olup olmadığını nasıl anlayacağım?
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frk_Plt -- 21 Ocak 2015; 21:43:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • prokopi kullanıcısına yanıt
    Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Dün araştırmaya devam ettim ve Crizal prevencia için çiftine 220 TL fiyat aldım. Güneş gözlüğüm içinde yine essilor Xperio polarize cam Anti-refle kaplama yok ve 7,5 bazlı cam çiftine 300 TL fiyat aldım. Size sormak istediğim birşey var. Gözlükcü bana dereceli güneş gözlüğü için Anti-refle kaplama tavsiye etmiyorum dedi. Ama polarize özelliği olmalı dedi. Anti-refle kaplamayı tavsiye etmemesinin sebebi ısıdan ve dış etkenlerden çok cabuk etkilenen bir kaplama olduğunu ve gözümü yapay ışığın zararlı etkilerinden koruyacağını söyledi. Bana yapay ışığın olduğu iç mekanlarda güneş gözlüğünü takmayacaksan Anti-refle kaplama alma dedi. Sizin bu konu ve fiyatlar hakkındaki yorumunuz nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prokopi


    quote:

    Orijinalden alıntı: meltem.ktk

    Hocam meslek ne çok teşekkürler. Ben de forumlarda yazıp duruyordum biri cevap verir diye oasys lenslere göz çapım uymuyor malesef. "essilor crizal prevencia" peki hocam ben gözlükçüye gittiğim zaman bunu belirtmem yeterli mi bir de kahverengi falan kullanmak gerekiyormuş galiba bilginiz var mı

    Optisyenim ve gozlukculuk isine gonul verdim.
    O sekilde belirtmeniz yeterli olur.
    Sizin durumunuz icin hangi renk faydali olur bilemiyorum ama Renkli cami faydasi olacaksa doktorunuz tavsiye edecektir.

    Peki bir optisyen olarak lazer için ne dersiniz hocam sizin yaklaşımınız nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ebasal E kullanıcısına yanıt
    Polarize camda ön yüzeyde kaplama olmayabilir ama mutlaka arka yüzeye antirefle kaplama isteyin.Güneş amaçlı camlarda standart uygulama budur.
    Bu arada Prevencia da antirefle zaten..Tek farkı kısmen mavi ışığı da engellemesi..
  • Cam için bir sertifika verilmediyse muhtemelen standart antirefle bir cam takılmış..Görüşünüz iyiyse hiç sorun yok,kullanabilirsiniz..Sertifikalı camlar standart camlara göre oldukça pahalı..Ancak onlarda kalitesine göre farklı fiyatlarda olabiliyor..
  • Mesela ne kadara mál olur standart olmayanlar ve resimdeki gözlüğün değeri sizce nedir?
    Aslında taktığım da net görüyorum fakat sol sağdan daha net.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madamcoco

    arkadaşlar bana da bir yorum yaparsanız çok sevineceğim gözüm optikden aldım 180 tl fıyatı 1,53 trivex crizal essilor asıl kafama takılan kurum ile anlaşmalı yere sordum tanesı 200 dedı fakat burası bana nasıl bu fıyata sattı anlamadım.bırde garantı belgesi goremedım bır kart verdiler sadece

    Gozum optik yorum yok. Abuk sabuk fiyatlara urun satarak piyasanin icine eden ve optikciler tarafindan sevilmeyen bir firma profili ciziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dEs_

    Bilgisini paylaşanlara şimdiden teşekkürler.
    Ben bir hafta önce göz doktoruna gittim ve bana reçetemi verdi gözlükçüye gittim. Hiç cam modelinden falan konu açılmadı. Benimde bu konularda bilgim olmadığından birşey diyip olaya tam müdehale edemedim.
    Çerçeve beğendim 1 saat sonra da aldım.
    Camın kaliteli olup olmadığını nasıl anlayacağım?
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

    Camlariniz standart antirefle kaplamalidir muhtemelen. Ne markali ust duzey nede en alt duzey degil ortanin biraz altinda seviye olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebasal

    Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Dün araştırmaya devam ettim ve Crizal prevencia için çiftine 220 TL fiyat aldım. Güneş gözlüğüm içinde yine essilor Xperio polarize cam Anti-refle kaplama yok ve 7,5 bazlı cam çiftine 300 TL fiyat aldım. Size sormak istediğim birşey var. Gözlükcü bana dereceli güneş gözlüğü için Anti-refle kaplama tavsiye etmiyorum dedi. Ama polarize özelliği olmalı dedi. Anti-refle kaplamayı tavsiye etmemesinin sebebi ısıdan ve dış etkenlerden çok cabuk etkilenen bir kaplama olduğunu ve gözümü yapay ışığın zararlı etkilerinden koruyacağını söyledi. Bana yapay ışığın olduğu iç mekanlarda güneş gözlüğünü takmayacaksan Anti-refle kaplama alma dedi. Sizin bu konu ve fiyatlar hakkındaki yorumunuz nedir?

    Gunes gozlugunun ic yuzeyine antirefle kaplamasi yapilir genelde. Antireflenin birinci ozelligi yansimayi onlemesidir. Ic yuzeyde antirefle olmazds gozlugu taktiginizda camdan arkanizdan yansiyan goruntuleri gorebilirsiniz.
    Bu secenegi size sunmaliyidi ozellikle tavsiye etmiyorum demesi bu isi cok bilmedigine isaret bence.
    Antirefle kaplamasiz polarize cami zorlarsaniz 250tlye de alabilirsiniz bence. Yada 300tl ye antirefleli polarize cam veriyorsa cok iyi fiyat olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgiler için teşekkürler.
    Sağ gözümün sol kadar net görmemesi yanlış ölçümden mi yoksa camların kalitesinden mi bunu nasıl öğrenebilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ve bugun fatura almaya gıttım bana goz grup irsaliyesine sadece 2 adet cam yazıp faturayı kesmisler essilorun ısmı bile geçmiyor niye böyle dedım elinizde kı cam ıcın verdıklerı barkod da yazıyormus essilor çok şüpheliyim acıkcası bence bunlar bana essilor adı altında baska bır cam sattılar gelen bır kart vardı esslor ama boş kartı verıyorlardı doldurmalarını ıstedım elle yazdılar üstüne, çok hata ettim kurumun anlaşmalı dunya optıge gitmedim yakın olsun dıye avm deki gözlükcuye gıdıp aldım avm de opmar ve atasun var ruhsat alamadıkları ıcın satıs yapmıyorlar camda bunlara nasl yaptıklarını sordum sipariş ile getiriyoruz dediler .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meltem.ktk


    quote:

    Orijinalden alıntı: prokopi


    quote:

    Orijinalden alıntı: meltem.ktk

    Hocam meslek ne çok teşekkürler. Ben de forumlarda yazıp duruyordum biri cevap verir diye oasys lenslere göz çapım uymuyor malesef. "essilor crizal prevencia" peki hocam ben gözlükçüye gittiğim zaman bunu belirtmem yeterli mi bir de kahverengi falan kullanmak gerekiyormuş galiba bilginiz var mı

    Optisyenim ve gozlukculuk isine gonul verdim.
    O sekilde belirtmeniz yeterli olur.
    Sizin durumunuz icin hangi renk faydali olur bilemiyorum ama Renkli cami faydasi olacaksa doktorunuz tavsiye edecektir.

    Peki bir optisyen olarak lazer için ne dersiniz hocam sizin yaklaşımınız nasıl ?

    Genel olarak goz degerleri yildan yila azar azarda olsa ilerleme gosteriyorsa 2-4 yil arasi gozluksuz bir hayat icin bence gereksiz bir hareket lazer(LASIK) Gozleriniz suan 4lerde bunu 0 yapacaklar 4 yil sonra 1-1.5 arasi olacak ve tekrar gozluk/lens kullanmaya basliyacaksiniz. Ama bir farkla cok kotu bir psikolojiye burunuyor insan. arada bir karsilasiyorum ve hemen kendini belli ediyor lazer olupta bir kac yil sonra tekrar numarasi ilerlemis insanlar. Kullanmak istemiyor begenmiyor ama iyi goremiyor da. Bu sekilde olanlar icin ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    ama numaraniz hic ilerlemiyordur o zaman yapilabilir. Ha sunu da unutmamak lazim sizleri muayene eden yada lazer yapalim diyen goz doktorlari neden gozluk kullaniyor acaba?
    sizin durumunuzda bence lazer olmaktan ziyade gozlerini tavsiye ettigim cam ile koruma altina alip var olan gorusunuz korumak yada arttirmaya calismalisiniz. Goz sagligi onemlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gözlüğüm çerçevesiz kenarın da vida kısmında kı silikonlar sararmıstı onu neden değiştirmedıklerını sordum çerçevenıze dokunamayız dediler iç kısımdakıler de yoktu yerınde nedenn yenısını takmadınız dedım bu sefer oraya yapıştırmamız gerekır ama çerçeveyı bır sonrakı cam değşimde kullanamazsınız dedıler bunlar çok saçma bır daha gözüm optık mı asla
  • 
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.