Şimdi Ara

Google Glass, 2013 yılı sonuna kadar satışa sunulmuş olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Google Glass, 2013 yılı sonuna kadar satışa sunulmuş olacak




    İlk çalışmalarına üç yıl önce, gizli Google X laboratuvarlarında başlanan internet devinin Glass adını verdiğini yeni aygıtı, geçtiğimiz yıl I/O konferansında ilan edilen çıkış tarihinden daha erken bir zaman diliminde tüketicilerin beğenisine sunulacak. Farklı basın organları tarafından bildirilen bu gelişme, Google'ın New York'taki merkez binasında Glass projesinin ürün müdürü Steve Lee ve endüstriyel tasarımcısı Isabelle Olsson ile özel bir buluşmada bir araya gelen The Verge sitesinin yayınladığı röportajda bizzat yetkililer tarafından dile getiriliyor. İçerisinde bulunduğumuz 2013 yılı sonuna kadar satılmaya başlayacağı müjdelenen Google Glass'ın ayrıca, kısa süre önce paylaşılan yeni tanıtım videosuna konu olan işlevleri ve bilinmeyen bazı teknik özellikleri de gerçekleştirilen bu röportaj kapsamında detaylandırıldı.

     

    Google'ın kurucularından Sergey Brin öncülüğünde araştırma-geliştirme çalışmaları yürütülen Project Glass'ın ilk prototiplerinden birini ortaya çıkaran tasarımcı Isabelle Olsson, ilk duyurusundan bu yana yaklaşık bir yıl geçen artırılmış gerçeklik sunan gözlüğün fiziksel yapısıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Ünlü gözlük üreticileriyle işbirliğine gitmek için görüşmelere başladığı rapor edilen Google'ın sıradışı gözlüğü, ana cihaza tek bir vida ile sabitlenmiş olan çerçevesinden kolayca ayrılabildiği gibi, geliştiriciler için dağıtımına başlanacak özel sürüme de eşlik eden güneş gözlüğü aparatı, siyah, beyaz, turuncu, gri ve açık mavi renk seçenekleriyle özelleştirilebilecek. Google Glass ile ilk kez karşılaşan insanları bu tür bir cihaza sahip olmaya itebilecek nedenler üretmekle meşgul olan ve çeşitli fonksiyonlarının istikrarlı bir kullanım deneyimi sağlayabilmesi için geliştirme çalışmalarını sürdüren Mountain View merkezli firmanın Project Glass takımı, son olarak resmi Youtube kanalı aracılığıyla yayınladıkları yeni bir videoyla cihazın günlük hayatta karşılaşılabilecek ne tür durumlarda fayda sağlayabileceği ve paylaşımı nasıl bir boyuta ulaştıracağını gözler önüne sermişti.

     

    Geliştiricilere özel versiyonun 1,500$ düzeyindeki fiyat etiketinin aksine yıl sonunda satılmaya başlayacak Glass, daha düşük bir seviyeden fiyatlandırılacak. Üzerinde GPS ve Wi-Fi çipleri bulunduğu bilinen gözülül, maalesef herhangi bir mobil veri aktarım teknolojisine destek sunmuyor. Ancak Bluetooth yolu ile Android ve iOS işletim sistemli cihazların 3G ve 4G LTE bağlantısından faydalanabiliyor. Böylece görüş alanınıza yerleşen Google Glass'ı yol tarifi almak, Google'da arama yapmak, Google+ sosyal ağında paylaşım yapmak, görüntülü sohbet, sesli görüşme, fotoğraf ve video kaydı gibi işlemler için kullanabileceksiniz. Kullanıcısının adeta üçüncü gözü haline gelen gözlük formundaki akıllı aygıt, oldukça hafif olması, zarif tasarımı ve Google'ın gelişmiş ses algılama teknolojisi sayesinde ağzınızdan dökülecek birkaç kelimeyle yönetilebilen arayüzü ile yeni nesil teknolojileri insanların duyularıyla bütünleştirecek.

     

    Mobil cihazlar ile tam olarak nasıl bir etkileşim içerisinde olacağı bilinmeyen Glass'ın önümüzdeki aylarda Amerika'da faaliyet göstermeye başlayacağı tahmin edilen Google'ın resmi perakende mağazalarından tüketicilere ulaştırılabileceği konuşuluyor. Projede gelinen son noktayla ilgili Mayıs ayındaki I/O 2013 konferasında bir açıklama yapması beklenen teknoloji firmasından Steve Lee ve gözlüğün I/O 2012 tanıtımını gerçekleştirilen Isabelle Olsson'un röportajını aşağıdan izleyebilirsiniz.

     







  • Harbi çok fena bir devrim ya.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'ye ucuk bir fiyattan gelmezse almayi dusunuyorum. Bilimkurgu filmlerinden cikmis bir urun gibi :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Türkiye'ye ucuk bir fiyattan gelmezse almayi dusunuyorum. Bilimkurgu filmlerinden cikmis bir urun gibi :)

    Bizi rontgenlemek icin kullaniyor gozlugu diye laf isitirsin hocam demedi deme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk zamanlar kopya çekilebilir bunla
  • Duyularla butunlesen bir uygulama, Google Glass'in temel prensibi. Evet, bu anlamda cok buyuk bir devrim.

  • Bence olumlu

  • Süper birşey Alınır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi guzel de teknolojik bir aletin beynimize bu kadar yakin olmasi bi takim saglik sorunlari olusturabilir gibime geliyor ustte yorum yapan arkadaslar almadan once bence bunu da goz onunde bulundursunlar sonucta hicbisey sagliktan onemli degil.

  • Kavgada yediğimiz yumruğamı yanalım,gözlüğün kırıldığınamı yanalım.

  • İlk iphonenin çıkması gibi 2000 tl varmi acep

    Bide saka bi yana cam kalitesi polorize olsa :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok pahalı bir fiyata geleceğini tahmin etmeye bile gerek yok ki hele bilkom getirirse
  • Bu gözlüğü insanların günlük hayatta kullandıkları gözlükler gibi yapsalar benim daha çok ilgimi çekebilirdi. Yani normal bir gözlükten hiçbir farkı olmayacak şekilde dizayn edilse süper olurdu.
    Bunu takıp sokakta yürüdüğümü düşündüm bir an ve insan çok rahat kendini salak gibi hissedebilir. Özellikle toplu taşıma araçlarında:)

    Düşünce güzel ancak reel bir gözlükten ayırt edilememesi gerek bu gözlüğün.
    O zaman daha bir albenisi olur benim için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Televizyonda 1500 dolar olacağı söyleniyordu ne kadar doğrudur bilemem ama fiyatı illaki uçuk olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gözlükte mobil veri aktarımı olmaması ve BT üzerinden telefonumuz ile bağlantı kurması sağlık açısından baya olumlu bir özellik olmuş. Buna göre google glass aşırı gelişmiş bir BT kulaklık gibi bir şey diyebiliriz.

    bence, gözlüğün sağ üstünde küçük bir ekran olacağına, tamamen gözlüğün iki camını kullanıp, istenildiği zamanda 3d projeksiyon gözlük gibi kullanılabilseydi daha da etkileyici olurdu.

  • Çok önemli bir gelişme teknoloji açısından. Henüz emekleme döneminde diyebiliriz aslında, önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde gelişerek piyasaya çıkmaya devam edecektir. Türkiye fiyatının da 3000 liradan ucuz olmasını bekleyemeyiz sanırım.
  • Microsoft insallah kalkismaz bu ise



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayzenberg -- 24 Şubat 2013; 11:24:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarjı ne kadar gider ki bunun?

  • giyilebilir teknoloji (hem insanlar hem de yapılar için) geleceğimiz galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre305

    Microsoft insallah kalkismaz bu ise


    mavi ekranla bitmesi güzel bir dokunuş olmuş :D




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.