Açtığım konunun içeriğini güncelliyorum ama yaptığım değişiklikler konuya yansımıyor. Tekrar düzenle dediğim zaman sanki yansımış gibi düzenleme ekranında konunun olması gereken güncel halini görebiliyorum. Ama kaydedince yine eski halde kalıyor. Neden acaba?
HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU
Arkadaşlar selamlar, geçtiğimiz hafta Hepsiburada.com'daki Teknoloji.burada satıcısından Nintendo Switch Pro Controller Xenoblade Chronicles 2 Edition Switch Pro Controller ürününü şu linkten aldım:
Tabii ki şu anda bu satıcıda ürün görünmüyor ve başka satıcılardaki ürünlerin de sahte olup olmadığına dair bir şey diyemem. ANCAK benim Teknoloji.burada satıcısından 600 TL'ye aldığım kumanda SAHTE çıktı.
Öncelikle kumandanın kendisinin fotoğrafını çekmedim çünkü gerçekten dış görünüm itibariyle bu kumandanın sahte olduğunu anlamanız imkansız. Tüm Nintendo logoları ve hatta sağ stick'in altındaki THX2ALLGAMEFANS! easteregg'ini bile neredeyse birebir yapmışlar. Kumandanın dış kasası, düğmeleri, stickleri orijinal ile birebir aynı (çıkma orijinal parçayla yapılmış olabilir). Ayrıca kullanırken tuşların hissiyatı, malzeme kalitesi de birebir aynı.
Peki sahte olduğunu nasıl anladım?
Aslında ilk olarak kutudan ele veriyor kendini. Ürün geldiğinde ben "paralel ithalat" Japonya ürünüdür diye düşündüğüm için bunu sorun etmemiştim. Çünkü kutu içeriği ve hatta kutunun içinden çıkan Nintendo USB kablosu bile orijinali ile aynı (Kutunun içindeyken kumandanın bulunduğu köpük/plastik torba bile birebir aynıydı!). Resimlere bakalım:
Gördüğünüz üzere diğer çakmaların aksine kutuda tüm Nintendo logoları vs. mevcut. Ürüne Japonya'dan ithal edilmiş görünümü verilmiş. (Kutunun önden bakınca orijinalden farkı SIFIR. Baskı kalitesi, kartonun kalınlığı, logolar, fontu HER ŞEY aynı.)
Dediğim gibi kutudan çıkardıktan sonra ürüne bakarak sahte olup olmadığını anlamanız MÜMKÜN DEĞİL. Dış görünüm olarak kumanda "kusursuz".
Kolu kullanıp çok spesifik bir işlevini kullanmadan sahte olduğunu anlamıyorsunuz.
Ben sahte olduğunu 2 gün sonra kumandanın konsolu uykudan uyandırmadığını fark edince anladım. Araştırınca gördüm ki yalnızca orijinal kumandalar konsolu ev tuşuna basarak uykudan uyandırabiliyormuş.
Bu özellik ve denemediğim NFC özelliği dışında bu kolun kullanım olarak orijinalden farkı yok. Malzeme kalitesi, tuşların hissiyatı orijinal ile birebir aynı. Ben bu ürünün sahte olduğundan şüphelendikten sonra internette araştırdım ve Reddit'te şu konuya denk geldim:
Burada konuyu paylaşan arkadaş kumandayı söküp anakartının fotoğraflarını çekmiş; buradan sahte kumandanın ayrıntılarını daha detaylı bir şekilde görebilirsiniz.
KISACA SAHTE Mİ DEĞİL Mİ ANLAMANIN YOLLARI:
- Kutu İngilizce değil de Japoncaysa (Japonca kutuya rağmen orijinal olanlar da var sanırım, diğer iki madde daha önemli)
- Ev tuşuna basınca konsol uykudan uyanmıyorsa
- Sağ stick'i aşağı çekip üstündeki yarı saydam plastikten bakınca (bu şekilde: https://i.imgur.com/vPUyBy0.jpg) THX2 ALLGAMEFANS! yazısını tam olarak göremiyorsanız ve düz bir font ile TMX2 ALLGAMEFANSL yazıyorsa (doğrusu bu: https://i.imgur.com/HLzszYs.jpg, sahtesi bu: https://i.imgur.com/lXQ2vgM.jpg)
Maalesef aldığınız kol çok iyi yapılmış bir çakmadır. Lütfen Pro Controller alır almaz bunu kontrol edin.
Ben aldığım kolu aldığım hızla iade ettim. Neyse ki satıcı iadeyi reddetmek gibi bir hata yapmadı.
Son olarak hatırlatma; attığım linkte başka satıcılar da çıkıyor. Bunlar orijinal olabilir. Özellikle Kegames ve Gizala hakkında kötü yorumlar gördüğümü söyleyemem. Ancak dikkatli olmanızda fayda var.
EDİT: Arkadaşlar benim iademden sonra Teknoloji.burada mağazası tüm ürünleri ile birlikte Hepsiburada'dan kaybolmuş. "Teknoloji Burada" satıcısı ile karıştırmayın lütfen. Benim aldığım satıcı "Teknoloji.burada"dır ve firma adı da "GENCO ELEKTRONİK TELEFON AKS.TEKS. HEDİ.EŞY.İNŞ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ."dir.
|
|
|
|
|
|
Meslek: Çevirmen, Dil Uzmanı
AMD Ryzen 7 5800X3D // NZXT Kraken X62 // ASUS ROG Crosshair VI Hero // ASUS RTX 3060 Ti DUAL V2 OC 8GB GDDR6 256 Bit LHR // G.SKILL RIPJAWS DDR4 3200 Mhz CL16 2x16 GB // Corsair HX850i // Phanteks Enthoo Evolv ATX TG // WD_BLACK SN850 1TB // LG Ultragear 27GN880-B // Logitech G710+ // Logitech G903 // Edifier M3200 2.1
Ibanez RG370AHMZ-BMT // Behringer U-PHORIA UMC204HD // BIAS FX 2 Professional |
Çevirmen. Gitarist. Teknoloji ve donanım tutkunu. Eski oyunculardan. |
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.558
İkinci El Bölümü Mesajları: 176
Konularının görüntülenme sayısı: 95.351 (Bu ay: 1.365)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.057 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar