Şimdi Ara

Google, 20 Gigabit fiber internetini kullanıma sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google, 20 Gigabit fiber internetini kullanıma sunuyor
    Google 20 Gbit hızındaki fiber internet hizmetini kullanıma sunuyor. Wi-Fi 7 routerlar ile Kansas şehrinde 2024'ün ilk çeyreğinde sunulacak hizmetin bedeli 250 dolar olacak.



    Ortak kullanımla maliyeti düşürmek mümkün



    Nokia'nın 25G PON teknolojisini kullanacak olan hizmet zamanla diğer bölgelere de yayılacak. 20 Gbps süper hızlı internet simetrik olarak sunulacak. Google ve Actiontec ile birlikte geliştirilen Wi-Fi 7 routerlar ile sunulan hizmeti birden çok kullanıcı tek bir plan ile ortak olarak kullanabilecek. Örneğin, 20 kişi ayda 12.50 dolar vererek 1 Gbit bağlantıya sahip olabilecek.



    Ayrıca Bkz.Wi-Fi 7 için tarih verildi: Çok yakında geliyor



    Google'ın hizmeti pahalı olsa da AT&T'nin aynı fiyata sunduğu hız 5 Gbit. Ancak Google'ın fiber hizmetinin en büyük sıkıntısı ülkede yaygın olarak bulunmaması. Firma hali hazırda 5 ve 8 Gbit hızları müşterilerine sunuyor. Ancak New York ve Los Angeles gibi büyük şehirlerde hizmet sunulmuyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/googles-superfast-20gbps-wi-fi-7-fiber-plan-costs-250-a-month-095511377.html?src=rss







  • Rüyalarda görebileceğimiz bir hız…
  • tunacadirci T kullanıcısına yanıt
    Bundan 20 sene önce 128kilobit kotalı adsl kullanırken 1 megabit benim için rüyaydı, 8 megabit internet kafelerde olurdu ilk kullandığımda aklım gitmişti eve gelmesi 2010 senesini buldu. 85 part rapid share’den her partta modem kapat-aç yaparak oyun indirilen dönemden geliyorum, bir senedir de gigabit kullanıyorum. Teknolojinin hızına bakarsak hiç rüya değil, göz açıp kapayana kadar standart hale gelir.

    Edit: Yorumlara hak veriyorum, ben biraz şanslı sayılırım superonline fiberin Eskişehirde ilk geldiği sokakta yaşıyordum, 4 yıl önce İstanbula taşınırken de öncelikle fiber döşeli ev aradım. Altyapı Türkiyede şans tamamen, fiber olsa bile 100mbit üstü verilmeyen bölgeler de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaxHobbit -- 13 Aralık 2023; 19:33:23 >
  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt

    Ömür geçti be moruk daha bana gigabit internet kullanmak nasip olmadı  

  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

    bende dün başladım 1000 mbps kullanmaya

  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt

    Sorun orda işte. Bundan 20 sene önce ABD de bizle hemen hemen aynı şeyi kullanıyordu.


    Ya bırak ne ABD'si Romanya'da hız bizim 50 katımız filan. Fiyatlar ucuz bile.

  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt
    yatırım yapılmıyor bu yüzden 30 yıl daha beklersin.
  • Google, 20 Gigabit fiber internetini kullanıma sunuyor
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt

    1000 mbps bile yetiyor.



    Google, 20 Gigabit fiber internetini kullanıma sunuyor
  • sıkın dişinizi, 2052 yılında kullanırsınız.

  • smart0201 kullanıcısına yanıt

    sorun yetmesi değil, FTTH yaygın değil. hala adsl çöpü dayatılıyor. YATIRIM YOK

  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt
    Sen şansli olanlarda sin aynı kuşak ta çokta farklı olmayan hayatlar yasamışız 4 yıldır düse kalka VDSL kullanıyorum 35 mbit oda rezil bı şekilde
  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz dönemden Bende geçtim e-kolay internet maceram başladı ondan önce 145-146 ile bağlanıyorduk . Teknoloji çok hızlı ilerliyor . Şuan kullandığım hız 35mbit oda kopuyor arada Göz açıp kapanana kadar standart hale geldi gerçekten gbit interneti herhalde 70 yaşımda görürüm o yaşta ne kadar işime yararsa ...

  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    aynı'da herkese eşit hizmet veremez ki ? fiber kablo ucuz olsun hadi santral tarafında olt çok pahalı bir cihaz.

  • Artık ev satın alırken ve kiralarken en önemli kriterlerden biri depreme dayanıklılıktan sonra altyapısının 1Gbps fiber destekleyip desteklemediğine göre

    seçmeniz gerekli yoksa bekle bekle hayatta gelmez. TT fiberi sokaklara çektiğinden 5-6 sene sonra evime çektirip kullanabildim. Çok ama çok yavaş ilerliyor süreçleri.

  • Bizde bu kadar hız olsa ne yazar. SuperOnline ve benzerleri throttling, sansür, redirect yaptığı sürece, upload ile simetrik olmadığı sürece, ProtonMail gibi legit servisleri engelledikten sonra isterse 100 Gbps olsun.


    Sorun altyapı, hız falan değil. Para bol, isteseler yarın ülkeyi fibere döşerler. Sorun zihniyet. Engel, sansür zihniyeti. Acaba kimlerden bahsediyoruz...

  • Millet nasıl hızlar sunar bizim internet sağlayıcıları sadece cok iyi zam yapmasını bilir. Bizler tepkisiz kaldigimiz sürece bu hızlarda bu fiyatlar hep daha yuksek olacak. Turk telekom 16 mbps hıza 650 tl fiyat verecegini gecen gun duyurdu. Vatandas olarak resmen koyun gibi ne verirse ona razı oluyoruz
  • Google dan daha erişilemez hızda bir hizmet beklerdim hemde o kadar yüksek fiyata 50 petabite gibi dev bir hız mesela ama dünya rekoru sanırım çoklu lifli fiber kablo ile 22.5 petabitti yanlış hatırlamıyorsam.
  • Vain kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, ben 10 yıl önce İstanbul' da ki Toki konutlarına taşındığımda şansıma alt yapı fiberdi, şimdi 50 mbit internet rahat rahat yetiyor bana.
    Burada fiberin güzelliği; ADSL gibi düzensizlik, bir gün iyi bir gün kötü olmaması, fiber aboneliğinin hızı ne ise o hızı her gün sonuna kadar kullanıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Aralık 2023; 13:36:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.