Şimdi Ara

GoodNotes vs Notability

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
6
Favori
29.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,

    Dosyaları uygulamaya atıp üstüne not almak için vs en iyisi hangisi ve neden? Notability 79,99 GoodNotes 74,99. Zam gelmiş.
    Cihazım iPad Pro 11’ 2020

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 1 yıldan fazladır Good Notes 5 kullanıyorum. Notability alacaktım ancak bazı YouTube videolarını izlediğimde benim için Good Notes'un daha mantıklı olduğunu düşünüp almıştım. O zaman 60 tl civarıydı şimdi kaç para bilmiyorum.


    Kısa bir detayla sizlere kullanımlarımı anlatayım. Soruları olanlara cevaplarım ayrıca.


    Öncelikle hem ders anlatıyorum hem ders öğreniyorum. Bir taraftan üniversitem var bir taraftan da udemy tarzı yerlerden bilgiler öğrenmeye çalışıyorum. Tabi bu ara ara verdim ancak devam edeceğim yılbaşı ile beraber aksilik olmazsa.


    Cihazlar:

    iPhone 7 plus

    MacBook Pro 13"

    iPad Pro 11" 2020

    Pencil 2


    Cihazların hepsi birbiriyle senkron. Avantajlarından bahsetmek için belirtiyorum.


    Sizlere örnek bir ekran çıktısı paylaşıyorum.





    Bunları nasıl kolay bir şekilde yaptığımdan bahsedeyim. Öncelikle kesin olarak belirtmem gerekirse normal kurşun kalem ve sayfa ile daha hızlı yazabilirsiniz ancak çok hız farkı olmaz. Burada en büyük artı şekiller. Şekilleri çizmek vs daha fazla zamanınızı alacaktır. O yüzden çok iyi notlar çıkarmak istiyorsanız biraz zaman ayırmanız gerekir.


    Normal yazı modunda yazılar yazabilirsiniz, kalem ile yazılar çok hassas bir şekilde ayarlanıyor. Gerçekten de kalem ile de böyle yazarım. Belki daha iyi yazarım çünkü yıllardır alışmışız artık. Bunun yanında daha hassas yazmak için alana zoom özelliği var.


    Kalem ile çift tıklamada silgiye geçiyor.


    0.1mm den 2.0mm ye kadar kalem kalınlığını ayarlayabilirsiniz. Fosforlu kalem ile üzerini çizdiğinizde yazı hem netleşiyor hem de fosforlu çizgiyi dümdüz istediğiniz alana çiziyor.


    Şekiller çizebilirsiniz. Karambole kare çizin otomatik kare olarak ayarlıyor.


    En sevdiğim özelliği, diyelim çok çizim ve yazı yazdınız ancak sayfa düzenindeki yerini beğenmediniz. Hemen o alanı seçip taşıyabiliyorsunuz. Taşımakla kalmayıp, boyut, renk vs de düzenlemesini yapabilirsiniz. Bu özelliğini çok kullanıyorum ve çok memnunum.


    Ben görüntüleri nasıl aktarıyorum ?


    Macbook'ta Command + Shift + 4 ile istediğiniz alanın ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Catalina ile beraber sağ alta ekran görüntüsü aktarılıyor hızlı işlem için. Hemen sağ tıklayıp "Panoya Kopyala" diyorum. Böylelikle macbookta onlarca ekran görüntüsü oluşmuyor. Daha sonra Good Notes'a gelip Görsel sekmesine tıklayıp yapıştır diyorum istediğim alana. Macbook'tan alıp yapıştırıyor. Hiçbir şekilde airdropla göndereyim, galeriden alayım, maille aktarayım vs işlemlerle uğraşmıyorum.


    He bu MacBook olduğu için ekstra. Yoksa aynısını iPad üzerinden de yaparsınız. Ekran görüntüsü alın kopyalayın uygulamaya gelin yapıştırın. Bitti.


    Bununla beraber ders çalışma, not tutma isteğinizi arttırıyor. Aktarmaları çok iyi. Anında PDF olarak aktarabiliyorsunuz. İster sayfayı, ister tüm dökümanı.


    Çeşitli sayfa tasarımları var. İstediğinizi seçebiliyorsunuz. Göz yormuyor. Aynı şekilde onlarca kapak tasarımı da var. Beğenmezseniz boş bir kapağa kendi tasarımınızı da yapıştırırsınız oldu bitti. Sarı, beyaz ve siyah olarak sayfa renklerini seçebilirsiniz. Sayfanız bitti sağa sürüklediğinizde aynı sayfadan yenisini oluşturuyor ve devam ediyorsunuz. Sonraki sayfayı farklı tarzda yapmak isterseniz + ya basıp değiştirmeniz mümkün.


    Benim niyetim diyelim ki Excel öğreniyorum tüm notları ayarladım kitap gibi bir çıktı alıp kenara koymak.


    Belge tara özelliği var. Üni sınavlarında hocalar tarattırılıp sisteme yükletilmesini istiyorlar. iPad'de belki vardır kurcalamadım bile. Direkt açıyorum good notes'u harika tarıyor. Hepsini Pdf yapıyorum ve gönderiyorum. 1 dakikada bitti bile.


    Lazer point var. Hem nokta olarak hem de çizim olarak seçimi mümkün. Uygulama üzerinden sunum yapmak istiyorsanız işinize yarayacaktır. Kalemi çekene kadar kaybolmuyor.


    Kalem ayarlarında Dolma, tükenmez ve fırça kalemler var. ben dolma kullanıyorum el yazısı için.

    Uç keskinliği ve basım duyarlılığını ayarlayabilirsiniz.


    Cizdiğiniz şeyler bir şekle benziyorsa otomatik şekil oluşturabilirsiniz.


    Silgi ayarlarında isterseniz hassas isterseniz tümden o alanı silme gibi özellikler var. boyutunu da ayarlabiliyorsunuz.


    Dediğim gibi fosforlu kalemde onlarca renk kalınlık var. düz çizgi olarak çizebiliyor. Çok başarılı ayrıca alttaki yazı da bir tık daha belirgin hale geliyor okunabilmesi için.


    Temel ekipmanlar bunlar aslında. FAzlasıyla kullanıyorum ve memnunum. Geçen internetin sözleşmesini iptal edecektim yazdım çektim tarattım gönderdim. Bitti.


    Ekstra soruları olan varsa denerim. Notability'den farkı için çok araştırmıştım bundan yana kullandım. İkisinden de memnun kalırsınız. Bunda sanırım sayfa çeşitleri, el yazısı vs daha iyiydi, notability'de ses kaydı alabiliyordunuz. Yeni sürümler vs hakkında bilgim yok açıkcası bi güncellemeyle hepsi aynı bile olabilir :)

  • Size daha önce başka bir konuda gene aynı uygulamayı yazmıştım. Documents ücretsiz, bu paraları vermeye gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Notability

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gduman G kullanıcısına yanıt
    Hocam bir sürü documents var. Hangisinden bahsediyorsunuz? Birde kullanım kolaylığı açısından vs bir kere alıp rahat edeyim diye düşünüyorum. Kullanışlı olduğu için almak istiyorum siz neden documents diyorsunuz? Biraz açıklayabilir misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Neden hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozet olarak kullandim memnun kaldim:)

    Kalemi aldigimda ben de not alma uygulamasi arastirmistim. Yabanci sitelerde cogunlukla apple pencil kullanimi icin notability onerildigini gordum. Satin alip kullaninca da isimi gordu kullandim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Notability. Diğerini hiç kullanmadım ama ses kayıt özelliğinin olması benim tercih etmem için gayet yeterli bir sebep.
  • Notability kullanıyorum. Diğerini kullanmadım ama arayüz olarak çok amatör. Yani simgeler. Dosyalar vs minimal değil.

    GoodNotes'u da indireceğim. O zaman detaylı yorum yaparım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 4 aydır Good notes kullanıyordum. Birçok konuda benim için iyi. Dosyalama sistemi, 3 kalınlık ve renk için hazır kalemler, (kısa yol), daha güzel bir arayuz benim için önemliydi. Şekil çizme konusunda çok yetersiz ı. Notability e gelen yeni özellikle artık çok daha güzel şekil cizilebiliyor hatta eğimli grafik bile çiziliyor o yüzden artık notability e geçtim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam beta ya kayıt olun mail gelir testfligt idi galiba ordan 3 ay bedava kullanırsınız ona göre alırsınız
  • Sana diğer konuda da link vermiştim, tekrar vereyim:https://apps.apple.com/tr/app/documents-by-readdle/id364901807

    Hepsini kullandim, documents yeter de artar, para vermeye gerek yok. İlla vereceğim diyorsan sen bilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Notability indirimdeydi sanırım bir süredir, 60 liraydı. Bitmiş demek ki. Ben de alayım dedim. Uzun süredir GoodNotes kullanıyordum. Eskiden de almıştım Notability'i, 35 lira iken. Ama sevmediğimden iade etmiştim. Bileydim etmezdim 😂

    Notability şu an GoodNotes'dan daha iyi bence. Hızlıca şekil çizebiliyorsunuz, eskiden farklı sayfa açıyordu bunun için. En güzel yönü ise kenara çok kullandığınız araçların presetlerini ekleyebilmeniz. Ben mesela kalın uçlu renkli birkaç kalem ve siyah ince kalem ekledim, hızlıca başlık yazıp içeriğe geçebiliyorum.

    Dosya arayüzü de daha çok hoşuma gitti şimdi gözüme. Konu konu ayarlayıp renk verebiliyorsunuz. Ayırıcılar ile ayırabiliyorsunuz. GoodNotes'un buradaki güzel yanı favori sekmesinin olması.

    Ve son olarak, yazı yazarken Notability'i bir tık daha akıcı olarak hissettim. GoodNotes sanki biraz düzeltme yapıyor çizgilerimde, o yüzden hafif bir gecikme var. Ama bu gecikmeyi Notability kullanana kadar hissetmemiştim.

    İki uygulama da pişman etmez onu diyeyim. GoodNotes'un artısı, geleneksel defter seçeneği sunuyor. Notability ile ise notlarınızı kolayca daha rengarenk yapıp, kişiselleştirebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Yeterince açıklayıcı oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Goodnotes'u 1 yıldır kullanıyorum. Ajanda yerine ipad'e yazıyorum. En beğendiğim şey goodnotes'da el yazımla yazdığım bir konuyu aratmak. Notability'de aynı özellik var mı?
    Goodnotes'da link , ve video ekleme gibi özellikler olsa çok daha iyi olacak. Bilmem notability'de bunlar var mı yok mu?
  • hakangokduman kullanıcısına yanıt
    El yazınızla yazdığınız bir konuyu notabilityde de aratabilirsiniz. Goodnotesta olmayan ses kayıt özelliği epey güzel.
  • Microsoft One Note dene.
  • Goodnotes tabiki. Soru mu bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desider Specialist kullanıcısına yanıt
    Neden hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bişey

    Neden hocam?
    2 Senedir Goodnotes kullaniyorum.

    Eger ses kayit özelligini kullanmayacaksan (ki derste ses kaydetmek hani etik degil) kesinlikle Goodnotes her türlü daha iyi.

    Kullanim acisindan daha kolay, renk secmek ya da silgi kullanmak gibi. Yazim acisindan aynilar, zaten Apple api si kullaniyorlar.
    Goodnotes da sayfalar sonsuz degil, ayni bir notebook gibi.
    Notibility de sayfa asagiya dogru sonsuza dek gidiyor.

    + ve - leri var kullanim acisina göre degisir ama tasarim ve kolaylik acisindan goodnotes en iyisidir. zaten appstore da görürsün Goodnotes daha üsttedir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desider Specialist kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yeni bir Apple kullanıcısıyım.GoodNotes satın aldım ama bana çok kısıtlı geldi. Aklıma takılan birkaç şey var.

    -Şablonlarlar çok mu kısıtlı ben mi eksik görüyorum? Örneğin 2 sütun ve kareli kağıt seçeneği bulamadım. Çizgilide var ama.

    -Kalem seçenekleri de az geldi bana ve dolma kalemle tükenmez kalem arasında hiç bir fark göremiyorum ben mesela.

    Sorularımı yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.