Şimdi Ara

Gigabyte EP45-UD3R restart döngüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gigabyte EP45-UD3R restart döngüsü hakkında bilgisi olan var mı? Şöyleki boot ekranı gelmeden sürekli restart ediyor. Biraz araştırınca internette bu sorundan baya müzdarib kullanıcı var. ama çözümü hakkında net bir cevaba ulaşamadım. psu 680w hiper. psu yu değiştirdim. therlmaltake le denedim gene aynı. ramler mushkin 1066mhz. 2.1v ile 5-5-5-15 de çalışıyor. memtest le ramleri test ettim bir sorun gözükmüyor. bios f7a ya güncelledim. gene aynı. psu yu kapatıp tekrar açtığınızda düzgün açılıyor. ama bilgisayarı kapatıp açarsanız dürekli restart ediyor. bu konu hakkında bilgisi tecrübesi olan biri varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim.

    bu arada gigabyte in türkiyedeki servisi neresidir. bu sorunu kendilerinede iletmek isterim.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: halix
    bu arada gigabyte in türkiyedeki servisi neresidir. bu sorunu kendilerinede iletmek isterim.


    Garip bir durum imzamdaki sistemi ilk kurduğumda aynı sorunu yaşıyordum. Gigabyte türkiyeye mail attım. Gelen cevapta en az 550W ve üzeri bir psu ile kullanmam tavsiye edildi.

    Ben kendim deneme yanılma ile uğraşırken basit bir şey belki de alakasız ama Biosu default ayarlara getirdim bir defaya mahsus. Ondan sonra bir daha böyle bir hata ile karşılaşmadım.
  • ilk aklıma gelen psu oldu. ama 2 psu denedim sonuç aynı. araştırınca aynı sorunu yaşayan baya bir kullanıcı var. sadece UD3R ile değil UD3P, DS3R v.s. cidden garip bir durum. bir yapıyor bir yapmıyor şimdi. allah allah. biraz nazlı bir kart anlaşılan. gigabyte türkiyeye mail atayım. bakalım ne dicekler.
  • aynı sorunu bende ilk o.c denememden sonra sistem tamamen stabil olmasına karşın yaşadım, tam windows açılırken pat diye reset yedim, sonra tekrar açılırken biosa girdim acaba o.c'u resetlemişmi diye ama bir değişiklik yoktu, bidaha da olmadı bende hiç üzerinde durmadım
  • bende de arasıra oluyordu en son hiç açılmadı ve anakart sürekli aç kapa yapıyordu anakart güç kesilmesi problemi ile garantiye göderildi 10 gündür bekliyorum bakalım ne olacak (ep45 ds3r)
  • http://forums.pcper.com/showthread.php?t=456956 linkte bu konuyla ilgili bir çözüm sunmuşlar ama ing. o kadar iyi olmadığı için pek anlamadım.Tercüme ve tecrübe eden arkadaşların belki yardımı dokunur bu ve buna benzer problemlerin çözümleri için.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zagor_tenay34

    http://forums.pcper.com/showthread.php?t=456956 linkte bu konuyla ilgili bir çözüm sunmuşlar ama ing. o kadar iyi olmadığı için pek anlamadım.Tercüme ve tecrübe eden arkadaşların belki yardımı dokunur bu ve buna benzer problemlerin çözümleri için.



    verdiğin linkteki çözüm farklı bir çipsete sahip. genelde p45 cipsetlilerde biraz fazla oluyor galiba.

    bios u en eski sürüme döndüm f3. şimdilik reboot sorunu yok gibi görünüyor. sanırım bios la ilgili bir sıkıntı. fiziksel bir sorun olsa hiç açmaz sanırım. 5 kere reboot ettikten sonra açıyor.

    gigabyte türkiyeye mail attım. çok detaya girmemişler. kartı aldığınız yere geri gönderin dediler. şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor.




  • eyvallah zagor süpermiş biosu manuel olarak bozup yeniden yüklemek çok güzel bir çözüm. deneyeceğim eğer başka yolalrla halledemezsem. çok teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafil arn -- 15 Mart 2009; 18:43:35 >
  • haha hallettim. süper çözüm. 2 dakikamı almadı..

    ne yapsam işe yaramadı. uzun süre resete basmak, flopye amiboot.rom atmak 5 kere boot etmesini beklemek, bios piliyle clear cmosla oynamak.....
    benm board hiç bir şekilde tepki vermiyordu son çare biosu bozup tekrar yüklemeyi denedim işe yarıyor!!!
    benim sorunum çözüldü..

    merak eden varsa anlatayım çok basit.
    mantık şu boot ettiğiniz biosu bir şekilde siliyorsunuz ve makina tepki veriyor sonrasında manuel bios yazabiliyorsunuz.

    main biosun (bazılarında 2 tane var dual bios özelliği nedeni ile üzerlerinde m_bios b_bios yazıyordu benimkinde yani m_bios main, birincil biosum, boot ettiği bios varsaydım) açıklanan pinlerini kısa devre yaparak makinayı açınca bios içerisindeki bilgi bozuluyor. ve recovery ekranı geliyor --ekrana görüntü geliyor-- biosu yeniden yazmaya çalışıyor. isterseniz qflasha girip maunel olarak diskten, flopyden, usbden, bios yazabiliyorsunuz ama dikkat edin sadece fat32 okuyabiliyor qflash...


    biosunuzu bulun üzerindeki ufacık yazıları okumaya çalışın mx25l8005 veya mx25l4005 ise -ki benim boardumda ep35cds3r mx25l8005 kullanmış gigabyte- burası önemli; anakartı açmaya çalışırken!! 5. ve 6. pinlerini ksıa devre yapıyorsunuz. http://www.mct.net/download/macronix/mx25l8005.pdf burada çipin 5. ve 6. pinleri açıklanmış ve yerleri belli edilmiş. bir kaç deneme sonra ekran açılacak kurtarma ekranına girip halledebileceksiniz.


    [simage][/simage]


     Gigabyte EP45-UD3R restart döngüsü




  • bu arada amiboot.rom çalışmaması pek normal cihazda award bios varmış açana kadar farkedemedim daha önce de işim düşüp bakmamıştım ami sanıyordum değilmiş..
  • Bazen açılışta reset atığım zaman bendede oluyor Reset döngüsü
    Bilgisayarın elektriğini kesip Psu ışıgı sönene kadar bekleyince düzeliyor.

    Tam birşeyleri boot edeceği zaman reset atınca reset döngüsü oluşuyor.
  • Bu iğrenç durumu bende yaşıyorum ama herkesin yaşadığını görünce içim az bi rahat etti hiç değilse toplu hata.

    şu üstteki olayı denemek lazım ama bunu yaparken fiziksel bir zarar vermeyelim karta?
  • Aynı sorun bendede var malesef cooler master 350 watt psu kullanıyorum. Bazen psu dan şüphelenmiyor değilim. ATX 4 pin destekliyo psu board ise UD3R 8 pinli gerçi çalışmasına çalışıyor ama anakartı ve ekipmanlarını yeterince besleyemiyo olmasın zira bazen hdd lerde görünmez oluyo. Hani şu seagate nin meşhur arıza yapan modellerinden 250 gb ve 500 gb lık diskleri. Çok sıkıcı bir durum.
  • ben westerndigital caviar black kullanıyorum rahatım benim psu 620w ama olay değişmiyor psu ile eğer external depolama takılıysa çıkarıp pcyi açmanızı öneriyorum alakasız birşey ama restart konusunda etkiliyor açılışı bu anakartlarda.
  • benim anakart UD3P.. benin kart sadece PSU'dan elektiriği kesince yani fişi çıkarı takınca ilk açılışta bir kereliğine başlıyor suruyor sonra ikincisinde sorunsuz çalışmaya devam ediyor. bunu bir daha yapmıyor taki bir daha fişi prizden çıkarıp yeniden takana dek... birde mesela bios ayarları yanlış olduğu zaman birkaç kez restart ediyor.. sonra varsayılan ayarlarla açılıyor... umarım kötü birşey değildir.. ben ilk önceleri elektirik kaçağından olma ihtimali üzerinde durmuştum (şase yapma ihtimali , bir forumda bu yüzden olabileceği yazıyordu) sonra kontrol ettim ama hiçbirşey bulamadım.. şimdi sadece fişi çıkarınca böyle yapıyor fişide çıkarmıyorum zaten elektirikler gidip gelirse aynı olay oluyor o kadar...
  • Aynı şeyleri bende yaşadım yaptım baktım söktüm taktım kafasına gore bi düzeliyo bi resetliyo bilmiyorum ama bi clr_cmos yap bakalım düzelcekmi.
  • Valla dün bios ayarlarını ilk haline getirdim. Şu an için sorun yok gibi ama F9 bios sürümünü yüklediktan sonra Verifying DMI Pool Data.........Success update yazan yerde eskisine nazaran daha fazla bekliyor. Sonra açılıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: googlecomtr

    Valla dün bios ayarlarını ilk haline getirdim. Şu an için sorun yok gibi ama F9 bios sürümünü yüklediktan sonra Verifying DMI Pool Data.........Success update yazan yerde eskisine nazaran daha fazla bekliyor. Sonra açılıyor.



    clr_cmos yapınca birazda olsa rahatlıyor makine F9 yüklemedim bilmiyorum ama Verifying DMI Pool Data beklemesi benimkinde normal düzeyde sanki..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.