Şimdi Ara

## GeForce 9800GX2'nin Maliyeti 8800 Ultra'dan Daha Fazla ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ultraya laf söyletmeyen adamlar bundan alsa her halde Nvidia güzel diyenlere saldırır. "Güzel ne kelime mükemmel tövbe de " derler.
    bunu marka fanatiği parası bol aklı evveller alır. Birde sponsoru olan Oc rekortmenleri.
  • forever ati nvidia musterilerini kazıklamaya devam etsin
  • 600 Dolar'dan bahseiliyor.İki aylık asgari ücret.Bunu kullanacak işlemciye artı para.Ozaman kutusunda bir adet oyun,driver cdsi bir tanede iyi kazık çıkar herhalde.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Far-Cry

    600 Dolar'dan bahseiliyor.İki aylık asgari ücret.Bunu kullanacak işlemciye artı para.Ozaman kutusunda bir adet oyun,driver cdsi bir tanede iyi kazık çıkar herhalde.


    Kullanıcı dostu Nvidia hatta dostluktan öte bişey.
  • Halen "aman Allah'im ne kadar pahali, asgari ucret bla bla" geyikleri yapiliyor. Arkadasim hatirlatiyorum, NVidia'nin tek ekran karti 9850GX2 degil, parasi olan bunu alir olmayan daha ucuzunu alir. Bu, sadece heveslisine hitap eden, 2 GPU'dan olusan en en en iyisini almak isteyenlere yapilmis, acayip bir ekran kartidir. Cok daha ucuza mukemmel performans veren Nvidia ekran kartlari vardir ornek 8800 GT.

    Sanirsin ki NVidia'nin elindeki tek kart bu, oyun oynamak icin bunu almaya zorluyor bizi.

    Hayir anlamiyorum "600$ iki aylik asgari ucret, kapitalist NVidia yuhh" diyenler herhalde 2006 'nin baslarinda X1900 XTX'lerin 550$ + KDV'den satildigini unuttular ?

    Ya da 1650 dolara satilan QX9650 islemciyi gormezden geliyorlar ?

    AMD derseniz o da 2006'da FX serisini 1000 dolardan satiyordu ?

    "kazikci NVidia"... yapma yaa ? En hizli kart her zaman muthis kazik olur. Sevgili "kullanici dostu" ATI'nizin piyasada durumu cok iyiyken en hizli kart ondayken 550$'ye satiyor da, en hizlisi simdi NVidia olunca kazikci oluyor.

    Ne is dostlar ? Bi aciklik getirin bu mevzuya ?




  • Valla AMD fiyat performansa yöneliyor Nvidia ise sürekli eski teknoloji ve pahalı kartlar üretiyor. 3870 CF şu an için bende en iyi çözüm, az güç tüketimi, az ses, az ısınma, 10.1, CF performansı bla bla bla Başka söze ne hacet,

    Fakat her zaman piyasa da bir Subaru bulunması da iyi olur ancak bu Subaru nasıl gerçekte Astra ya nasıl fark atıyorsa burada da atmalı ki fiyatının karşılığını versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordareon -- 15 Ocak 2008; 0:00:35 >
  • Evet haklısın.Onlarada zamanında o sözleri söylemiştik.Ama şimdi durumlar değişti.Azıcık kendini düzelten firma millete kazık atmaya çalışıyor.Nvidia bu karttan iki tane satar ama 8800 Gt'den 100 tane satar.Ben hiç görmedim ki 600 dolarlık ekran kartı alanı.Alan kişiler çok zengindir.Benim demem Ati gibi F/p oranına yönelse bence çok iyi eder.
  • Bu her zaman boyledir, en iyisini yapan ucuk fiyati da koyar; islemci piyasasinda da boyle ekran karti piyasasinda da boyle RAMler de boyle. Performans / fiyat orani her zaman yukarilara gidildikce duser. En ust performans icin de cok abarti bir miktar odemek zorunda kalirsiniz, 8800 Ultra gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 15 Ocak 2008; 0:24:45 >
  • Fiyat performansına göre elbette uçuk ama maliyetin yüksek olması doğal. Nvdia nın 8800X2 si fiziken iki ayrı kartı birleştirmeye dayalı olduğu için maliyetin de yüksek olması gayet doğal. Ati nin tek Bpc üzerine uyarlanmış X2 si ise en azından axtra Bpc maliyetini düşürdüğü için biraz daha maliyet yönünden uygun kaçmakta.
    Kısaca hesaba vurmak gerekirse.
    3870 250x2=500$ / 3870x2 519$
    8800GT 280x2=560$ / 8800Gx2 600$
    kartlar piyasaya bu fiyatlardan çıkacak olursa performansları duğrultusunda fiyatlandırma kıyaslaması yapmak daha mantıklı. 7950Gx2 nin X1950XTX e geçildiğini göz önüne alırsak; Nvidianın tasarımında eğer bir değişiklik olmazsa 8800Gx2 nin de pek farklı bir sonuç verebileceğini sanmıyorum.
  • 600 dolar çok para yahu, hele bir de +KDV... Ben o paraya Crysis'i medium da oynatacak pc toplarım...; çift çekirdekli lap top alırım...; oyun manyağı olsam gider Wii veya biraz daha koyar ps3 40gb alırım...Böyle gider, ama o kartı almam . Alana hayırlı olsun tabi...
  • 9800gtx fiyat olarak üzücü de olsa çıktığında ultra'nında fiyatına yansıyacaktır 2.el ultra almak mümkün olacaktır

    Bir de böyle düşünmek lazım değilmi...
  • bende xfx 8800 ultra var :) bu kart kendinden sli li gibi birşey olsa gerek performans artışı %30 larda olur heralde hiç gerek yok . ultra ile devam.
  • 8800ultra' nın fiyatının yüksek olmasının sebebi sadece maliyeti değildi.
    Büyük kral oluşuydu.
    En iyisiydi.

    "En iyisi bende" demenin maliyetini nvidia tabiki kullanıcıdan kesecektir.

    Şimdi en çok merak ettiğim, bu kart ile 9800gtx' in performansı arasındaki fark ne olacak?
  • quote:

    "En iyisi bende" demenin maliyetini nvidia tabiki kullanıcıdan kesecektir

    Olay bu aslında her firma için geçerli bu zaten.
  • Bana görede pahalı ama Ultra ya 1000ytl üstü verip de (verenler için) yeni teknoloji bir kart 600$ olunca pahalı mı oluyor? İlginç ! Tabii Büyük konuşmamak gerek testler bakalım ne göstercek
  • fiyatı gayet normal. yıllardır dikkat ettiniz mi ? hangi high end kart 300$ a satıldı? asus 8800gtx'in bile hala 720$ a satıldığı düşünüldüğünde fiyat iyi bile denilebilir performans olarak isteneni tam olarak karşılayamıyor tabi dual gpu yeni seri olduğu düşünüldüğünde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: annihilator

    Halen "aman Allah'im ne kadar pahali, asgari ucret bla bla" geyikleri parasi olan bunu alir olmayan daha ucuzunu alir.


    Ne kadar fuzuli ve gayri ciddi bi yaklaşım tarzıdır bu senin ki..

    Ne yani yeni cıkan oyunları oynamayacak mı asgari ucret alan

    Sen MARİO oyna sen gel CRYSİS oyna iyi valla adı ustunde oyun ama gercekten acıtıyor fiyatı
  • nedense hiç şaşırmadım 9800gx2 nin pahalı olusuna neden acaba
  • Sonuç olarak çoğunluğa göre o para verilmez o fiyatı etmez. Ama ben alırım diyenede hayırlı olsun.
    Kart türkiyede en az 800 usd olacağı için fakir edebiyatı yapmamak mümkün değil. İsteyen bla bla der isteyen lol lol der. Ama ben her zaman vicdanen kendimi sorumlu hissederim. Eğer gidip 900 usd ye Pc topladıysam (toplam pc VGA değil ) acaba bu gece kaç çocuk bununla karnını doyururdu kaç aile geçinirdi diye düşünürüm. Ve düşünmekle kalmaması gerektiğinide bilirim.
  • ps3 fiyatına vga
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.