Şimdi Ara

FIAT IDEA + MP3

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar lütfen bir bilen varsa yardım etsin. Fiat idea 2005 model 1.4 dynamic modelinde mp3 desteği var mı? İngilizce olan kitapcığında var yazıyor. Ama bir türlü mp3 dinlemek nasip olmadı. Audio cd çalıyor. Kafa problemi yok. Cd Error mesajı veriyor. 16X de yazdırıyorum. Yine de olmyor. Codec farkı olan mp3 ler yazdırıp denedim ama yine de olmadı. Bu durumu çözen arkadaçım varsa lürfen cevap verebilir mi? Arabanın kullanımı ile ilgili fikrimi soran olursa cevap verebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevruz.ahmet -- 12 Şubat 2012; 1:25:19 >



  • yok galiba
  • acaba 1.3 dizel 2006 idea alınır mı? bagajı nasıl?opel merivaya benziyo sanki değil mi?
  • mysticus arkadaşım, benim aslında niyetim dizel almaktı. Ama olmadı, benzinlisi nasip oldu. İlk karar verdiğim araba, meriva idi. Yedek parça fiyatı, idea'ya göre daha az servis ağı gibi sebeplerle idea aldım. Üç çocuklu bir aileyiz. Lpg takdırdım stepne bölümüne.Yedek lastik bagajda durmasına rağmen hiç bagaj yetersizliği sorunu ile karşılaşmadım. Arka koltuklar biraz öne çekildimi çok çok rahat edersiniz. Aldığım idea'nın arkasına oturanların şaşkınlıkla karışık takdir cümleleri çok olmuştur. "Arkası ne kadar ferah,aydınlık" vb. cümleler. En önemlisi, evin hanımının da memnun olması. Bundan önceki arabam 1994 vectra idi. Koltuklarınından pek memnun değildik. İnanın ideanın koltukları çok güzel.Kaliteli ve rahat. Şoför koltuğunda, bel ayarı bile var. Şu anki verilere göre lpg şehir içi 21-22 kuruş yakıyor. şehir dışı tam verimli denemememe rağmen 19-19,5 kuruş civarında.İyi sayılır.Arabanın yerden yüksek olması, kullanışta, ayrı bir güven hissi veriyor doğrusu. Belkide yüksek arabayı sevdiğimdendir. Virajlarda hiç savrulma ve kayma yaşamadım. Kişiye göre değişir bu tespitim ama o konuda bir sıkıntım olmadı çok şükür. Sadece, ön panelin ortada olması ilk zamanlar biraz gariplik hissi uyandırdı. Ama daha sonra alışnca bir sıkıntı kalmadı. Arabanın frenleme kısmı en beğendiğim bölümü diyebilirim. Belki bunda, lastiklerin kalın olması da etkendir. Yani, idea'yı tavsiye ederim. Meriva'nın en ön küçük pencere kenarındaki direklerin, virajlarda görüş sorunu oluşturduğunu hem okudum, hem de kullanan öğretmen arkadaşım ifade etti. Başka da bir kusrunun olmadığını, memnun olduklarını söylediler. Biraz geç verilmiş bir cevap oldu ama olsun. Belki başka bie arkadaşa faydası olur.




  • Lpg takılı İdea 1.4 arabam şehirler arası 17,5 kuruş yaktı. Ortalama hızım 110-120 km. 90-100 arası da kullandım ama bu 20 krş. gibi yaktı. Bir tuhaflık var ama anlamadım.Hayırlısı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevruz.ahmet

    Lpg takılı İdea 1.4 arabam şehirler arası 17,5 kuruş yaktı. Ortalama hızım 110-120 km. 90-100 arası da kullandım ama bu 20 krş. gibi yaktı. Bir tuhaflık var ama anlamadım.Hayırlısı.


    aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. acaba ne kadara aldınız aracı? lpg.yi hangi marka ve kaça taktırdınız? tşk.ler...
  • sayın nevruz.ahmet cevabınız için teşekkürler(geç oldu ama:) ) kazasız belasız kullanın. ben de idea bakmıştım ama çevremde yoktu çok az ilanı vardı ben de fiesta 2006 dizel aldım. eşim lpg'ye karşı. 88 şahini bile bir yıl benzinli kullandım. bulunduğum yere uzak biryerden araba almaya gözüm yemedi ve vaktim de yoktu. neyse arabamdan memnunum Allah nazardan saklasın. 60binde aldım . 18500 tl makyajsız. cd çalar yok. sport paket.
  • lpg de sorun yaşadınız mı, idea da
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krklomr

    lpg de sorun yaşadınız mı, idea da

    Belki biraz abartı gelecek ama, lpg takdırdıktan sonra performansta biraz artış oldu. Sebebini sormayın, ben de bilmiyorum. Şimdi ilk çalıştırmada biraz benzin kokusu geliyordu. Bujileri değiştirince mesele kalmadı.
  • mysticus arkadaşım, güzel bir araba almışsın. Güle güle kullan.Allah kaza,bela vermesin. Biraz büyük ve yerden yüksek olsaydı kesinlikle almayı düşünürdüm ben de. Fiesta olmasa bile niyetimde inşallah hayırlısıyla bir cmax var ileride. Bakalım zaman ne gösterecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slmhzl


    quote:

    Orijinalden alıntı: nevruz.ahmet

    Lpg takılı İdea 1.4 arabam şehirler arası 17,5 kuruş yaktı. Ortalama hızım 110-120 km. 90-100 arası da kullandım ama bu 20 krş. gibi yaktı. Bir tuhaflık var ama anlamadım.Hayırlısı.


    aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. acaba ne kadara aldınız aracı? lpg.yi hangi marka ve kaça taktırdınız? tşk.ler...

    slmhzl arkadaşım, kusura bakmayın.Mesajınızı yeni okudum inanın. Bir anlamı olmayacak biliyorum ama sorularınıza yine de cevap vereyim. Ben arababı fiat şendil oto servisinden 2. el aldım. 1 yıl motor garantisi veriyorlar. 16500 liraya aldım arabayı. Tam 1 yıl oldu. Lpg ise Atiker marka. 1050 tl taksitle aldım. Ayrıca ek bilgi olarak şunu da verebilirim: Arabamın benzin pompasını değiştirmek zorunda kaldım. Galiba benim hatam sebebiyle bozuldu. Benzin deposunda çok az benzin bırakıyordum.Sonunda zor çalışmaya başladı. Ve daha sonra hiç çalışmadı. Bir kaç defa dağ yollarında kalıyordum ailecek. Zorla çalıştı ve şehre varınca hiç çalışmadı. Servise çektirdim ve tamir ettirdim. Benzin pompası 860 tamir parası olarakta 90 lira aldılar. Lineaya göre benzin pompası pahalıymış arabanın az bulunması sebebiyle. Allaha şükür şimdi bir sıkıntım yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: krklomr

    lpg de sorun yaşadınız mı, idea da

    Lütfen cevabızınız geç yazdığım için mazur görün. Cevabınızı hiç görmedim.Ancak yeni farkettim. Sadece cevap olsun diye bir anlamı olmasada yazayım. Lpg'de Allaha şükür hiç bir sıkıntım olmadı. Bir ara çalıştırırken gaz kokusu geliyordu içeri. O da buji problemindenmiş. Bir önceki ustanın taktığı bujilerden bazıları farklı olması sebebiyleymiş. Şimdi tek marşta soğuk havalarda çalışıyor hamdolsun. Manisanın soğuğu pek olmasa da 5-10 derecede bir sıkıntı olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevruz.ahmet -- 12 Ocak 2012; 18:38:23 >
  • nevruz.ahmet N kullanıcısına yanıt
    Cevap bulabildin mi 12 yil oldu gerci ama :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • :)) 12 yıl oldu. Maalesef çözüm bulamamıştım. İdea mı kullanıyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla ilgisi yok. Fakat Ankara'da İvedik Sanayi Sitesinde Baysal Oto ve Ünlü Oto'da İdea'nın çoğu yedek parçasını bulabilirsiniz. Ostim Sanayi'sinde de Aksoy Yedek Parça Hakan AKSOY'da yedek parçalar var. Ben Baysal Oto'yu tercih ediyorum. Baysal Oto'nun yanından geçen ana yolun karşısında Amortisörcü Umut garantili amortisör revizyonu yapıyor. Amortisörcü Umut'ta ucuz fiyata çıkma helezon yaylarını da bulabilirsiniz. Bende bazı parçaların ürün kodları var. recnes3761@hotmail.com veya 5442105550 numaraya mesaj atarsanız bende mevcut ürün kodlarını verebilirim.

    Bendeki araç 2006 1.3 multijet yaklaşık 171.000 km'de. 5 yıldır kullanıyorum. 112.000 km'de almıştım. Gündüz çalışıyorum. Yoğunluktan mesajlara bakamam. Akşamları bakabilirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.