Şimdi Ara

EXPER EASYPAD (P10AN/G) ve VIEWSONIC VIEWPAD 10s ROM YÜKLEME REHBERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
12
Favori
92.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EXPER EASYPAD (P10AN/G) ve VIEWSONİC VIEWPAD 10s ROM (ÖZELLEŞTİRİLMİŞ İŞLETİM SİSTEMİ) YÜKLEME REHBERİ

    ÖNEMLİ:

    Arkadaşlar, 3G'si bozulan tabletim garantiye gitmişti malumunuz. Sonuçta tableti iade aldılar ve yerine hediye çeki verdiler.

    Ben de bu süreçte android bir cep telefonu almış olmam nedeniyle artık tablete pek ihtiyaç duymadığımdan, tablet yerine netbook siparişi verdim.

    Özetle bu şu anlama geliyor ki, artık hazırlamış olduğum ROM Yükleme Rehberi'ni takip etmem ve güncellemem pek mümkün görünmüyor.


    Sizden ricam şu:

    Eğer biriniz derse ki "Ben Rehber'i güncellemeye devam edebilirim"; o zaman o arkadaş konu başlığını/rehberi güncellemeyi sürdürebilecek, bir anlamda devralacak. İlgili bölüm yöneticisiyle de konuştum, olur dedi.

    Bundaki amacım, ihtiyaç duyuldukça bu bilgilere derli toplu ulaşılması. Elbette bir talip çıkmazsa da yapacak birşey yok ve insanlar iyi kötü bir şekilde sanal ortamda bilgi temin edebilirler. Maksadım hazır bilgilerin korunmasından ibaret.



    29.7.2012: ICS'nin 4.1 Jellybean tabanlı yeni ROM çalışması Jeally bean for Vega ALPHA 2 sürümünün CWM'de yüklenen kurulum dosyası ilgili yerlere eklenmiştir.

    5.7.2012: ICS'nin 4.0.4 tabanlı yeni ROM çalışması VEGACREAM'in BETA-4.1 sürümünün APX(Exe) ve CWM'de yüklenen kurulum dosyaları ayrı ayrı ilgili yerlere eklenmiştir.

    20.6.2012: ICS'nin 4.0.4 tabanlı yeni ROM çalışması VEGACREAM'in BETA-3 sürümünün APX(Exe) ve CWM'de yüklenen kurulum dosyaları ayrı ayrı ilgili yerlere eklenmiştir.

    2.6.2012: ICS'nin 4.0.4 tabanlı yeni ROM çalışması VEGACREAM'in BETA-2.1 sürümünün APX(Exe) ve CWM'de yüklenen kurulum dosyaları ayrı ayrı ilgili yerlere eklenmiş; aynı ROM'un diğer Beta ve Test sürümleri rehberden kaldırılmıştır.

    25.5.2012: ICS'nin 4.0.4 tabanlı ve CWM modunda install edilen yeni bir ROM çalışması VEGACREAM BETA-2 sürümü ilgili yere eklenmiş; aynı ROM'un BETA1 ve Test sürümleri rehberden kaldırılmıştır.

    17.5.2012: ICS'nin 4.0.4 tabanlı ve CWM modunda install edilen yeni bir ROM çalışması VEGACREAM BETA-2/Test-2 sürümü ilgili yere eklenmiş; aynı ROM'un BETA1 sürümü rehberden kaldırılmıştır.

    3.5.2012: ICS'nin 4.0.4 tabanlı ve CWM modunda install edilen yeni bir ROM çalışması VEGACREAM BETA-1 sürümü ilgili yere eklenmiş; aynı ROM'un ALPHA sürümleri rehberden kaldırılmıştır.

    30.4.2012: ICS'nin 4.0.4 tabanlı ve CWM modunda install edilen yeni bir ROM çalışması VEGACREAM ALPHA-2 sürümü ilgili yere eklenmiştir.

    25.4.2012: ICS'nin 4.0.4 tabanlı ve CWM modunda install edilen yeni bir ROM çalışması VEGACREAM ALPHA sürümü ilgili yere eklenmiştir.

    25.4.2012: ICS'nin 4.0.4 tabanlı ve APX modunda install edilen yeni bir ROM çalışması CORVUSREBORN BETA sürümü ilgili yere eklenmiştir.

    15.4.2012: ICS'nin ALPHA sürümleri, sadeleştirme amacıyla rehberden kaldırılmıştır.

    31.3.2012: CWM Recovery ile ROM YEDEKLEME Rehber'in sonuna eklenmiştir.

    15.3.2012: Vega ICS Beta1 için Optimize edimiş APX yükleme dosyası (TEST Aşamasında) eklenmiştir.

    28.2.2012: VegaICS Beta 1 (APX-EXE) sürümü ilgili yere eklenmiştir.

    26.2.2012: nevruz.ahmet tarafından hazırlanan 'Yedekleme Nasıl Yapılır?'çalışması rehberin sonuna eklenmiştir.

    26.2.2012: Android 2.3 tabanlı Corvus5 linkleri yenilenmiştir.

    25.2.2012: Honey Ice RC3'ün Chimera Edition (UPDATED) güncellenmiş sürümü (EXE-APX) ilgili yere eklenmiştir.

    18.2.2012: ICS Alpha 3 için Update_2 dosyası ilgili yere eklenmiştir.

    16.2.2012: ICS Alpha 3 için Update_1 dosyası ilgili yere eklenmiştir.

    16.2.2012: Honey Ice RC3'ün Chimera Edition sürümü (EXE-APX) ilgili yere eklenmiştir.

    13.2.2012: ICS 4.03 Alpha 3 ilgili yere (EXE-APX Modda yüklenen Romlar) eklenmiştir.

    31.1.2012: Honey Ice RC3'ün 0.2x sürümü (EXE-APX) ilgili yere eklenmiştir.

    28.1.2012: Vegacomb 3.2 Build 9n ve Update 3 için tam ekran HDMI çıkışını sağlayan patch dosyası ilgili Rom başlığına eklenmiştir.

    9.1.2012: Smartbook Surfer360 resmi ROM (2.2 tabanlı) ile Ganbarou ROM v1.1. (2.2 tabanlı) ilgili yerlere eklenmiştir.

    6.1.2012: Konu içeriği yeniden başlıklandırılmış ve sınıflandırılmış; ROM'lara ilişkin bazı açıklamalar yapılmıştır.

    3.1.2012: ICS 4.03 Alpha 2 ekran görüntüleri ilgili yere (APX Modda yüklenen Romlar) eklenmiştir.

    2.1.2012: Viewsonic ViewPad 10s Resmi Rom ilgili yere (APX Modda yüklenen Romlar) eklenmiştir.

    1.1.2012: Android 4.0 uyarlaması Vega ICS Alpha 2 versiyonu ilgili yere (APX MODDA YÜKLENEN ROMLAR) işlenmiştir.

    Rehber'de;

    Android 2.2 tabanlı : Exper Resmi Rom, Viewsonic Viewpad 10s Resmi Rom, Baki Rom, Kraaz Rom, Advent Vega Resmi Rom, Smartbook Surfer360 resmi ROM, Ganbarou ROM v1.1., Corvus5 Rom, Modaco Rom v8
    Android 2.3.5 tabanlı : CynogenMod7 Rom
    Android 3.2 Honeycomb tabanlı : VegaComb Build 9n Update3, Honey Ice
    Android 4.0 Ice Cream Sandwich tabanlı : Vega Ics, CorvusReborn, VegaCream

    versiyonlarına ilişkin anlatımlara yer verilecektir.

    Bu ROM'lar her iki cihaz aynı temelde olduğundan ikisinde de çalışmaktadır.

    GİRİŞ

    Bu rehber, Exper EasyPad ve Viewsonic ViewPad 10s kullanıcılarının tabletlerine, üretici firma tarafından sunulanın yanında özgür yazılım taraftarı geliştiriciler tarafından hazırlanan Android tabanlı özelleştirilmiş işletim sistemlerinin (Custom ROMs) yüklenmesini içermektedir.

    Rehber, Android işletim sistemli bir cihazı ilk kez kullanacak veya Custom ROM yüklemeyi ilk defa deneyecek olan BAŞLANGIÇ seviyesindeki bir kullanıcı model alınarak hazırlanmıştır.

    Rehberi hazırlayan, kesinlikle bir geliştirici/programcı/bilgisayar mühendisi vb. olmayıp, tabletiyle çok uğraşan ve teknoloji merakı olan SIRADAN bir kullanıcıdır.

    Rehberi hazırlayanın Exper/Viewsonic firmasıyla hiçbir bağlantısı/ilgisi yoktur ve kesinlikle tabletin övülmesini veya yerilmesini öngörmemekte; sadece pek çok bilgiyi derli toplu tek bir çatı altında toplamayı istemektedir.

    Rehberi hazırlayan, sıfırdan girdiği Android dünyasında, bilgilerinin çok büyük kısmını forum.donanımhaber.com sitesinde yer alan paylaşımlardan edinmiş ve öğrenmiştir. Bu anlamda, özellikle forum üyeleri Baki Eryiğit ve Kraaz ve tabletle ilgili başlığı hazırlayan Pıncır temel mihenk taşlarıdır. Kendilerine ve diğer paylaşım sahiplerine teşekkürler.

    Rehberi hazırlayanın diğer bilgi kaynağı tabletroms.com sitesidir. Bu kapsamda, Android 2.2 (Froyo) ve Android 3.2 (Honeycomb) versiyonunu tabletimize uyarlayarak buna ait ROM'ları yayınlayan Modaco, CynogenMod Ekibi, TeamNewCo Ekibi ve üyelerine, ayrıca Honey Ice adı altında güncellemeler yayınlayan Areo isimli geliştiriciye, Android 4.0 ICS özelleştirmesini yapan tabletroms.com üyesi Cass'a ve diğer tabletroms.com üyelerine teşekkürler.

    Çalışmalarını andığımız bu kişilerden bağış linkini yayınlayanalara (ve benim bulabildiklerime) ait BAĞIŞ LİNKLERİ, emeklerine saygı gereiği rehberin sonunda gösterilmiştir.

    UYARILAR

    1- Rehberde yer alan bilgiler, kullanıcılara yardım amacını taşımakla birlikte, kullanıcıların tabletlerine veya yüklü bilgilerine zarar verilmeyeceğini GARANTİ ETMEZ ve bunu ÖNGÖRMEZ.

    2- Custom ROMs yüklenmesi sırasında veya sonrasında üretici firma tarafından tabletin GARANTİ kapsamı dışına çıkıp-çıkmaması kullanıcı ile üretici firma arasındaki bir sorundur. Rehberi hazırlayan tabletin GARANTİ kapsamına çıkmayacağını ASLA TAAHHÜT ETMEZ.

    3- Bu rehber, HOBİ amaçlı kişisel bir girişim olduğundan, rehberin uygulanmasından kaynaklı tüm sorumluluk KULLANICIYA AİTTİR.

    4- Rehberde yer alan ve linkleri verilen ROM'ların hiçbirisi rehberi hazırlayana ait değildir ve hiçbiri iyidir/kötüdür/sorunsuzdur/sorunludur şeklinde tasnif edilmemekte, sadece nasıl yüklenecekleri ve ilaveten yeri geldikçe -tespit edilebilen- olumlu veya olumsuz yönleri anlatılmaktadır.

    5-ROM'ların stabil çalışacağına, sorunsuz yükleneceğine yönelik bir TAAHHÜT yoktur. Rehberi hazırlayan, SADECE geliştiricilere ait yükleme prosedürlerini ve kendi deneyimlerini aktarmaktadır. Ortaya çıkan/çıkacak sorunlar/proslemlerle bir ilgisi YOKTUR.

    TANIMLAR

    ROM Yükleme: Tablete, üretici firma tarafından yüklenmiş ROM dışında özgür yazılım kullanıcıları tarafından geliştirilmiş/değiştirilmiş işletim sistemlerinin yüklenmesidir.

    APX Mod: Tabletin APX cihazı olarak bilgisayara tanıtılmasından sonra, EXE halinde hazırlanan ROM'un bu dosya çalışıtırılarak tablete yüklenmesidir.

    ClockWorkMode Recovery : Zip şeklinde hazırlanan ROM'ların veya güncellemelerinin PC bağlantısı kurmaya gerek kalmaksızın özel bir arayüze geçilerek, buradan yüklenmesini öngören metottur.

    Android 2.2-Froyo : Exper EasyPad / Viewsonic ViewPad10s tablet ile birlikte gelen resmi Android işletim sistemi sürümüdür.

    Advent Vega: EasyPad tabletin (P10AN) İngiltere temelli versiyonudur. Daha fazla kaynak edinmek için EasyPad yerine Advent Vega tablet üzerinden araştırma yapmak faydalı olacaktır.

    Vievsonic ViewwPad10s : EasyPad tabletin başka bir versiyonudur.

    USB Kablo : Bilgisayar ile tableti birbirine bağlamak ve daha ziyade APX modda ROM yüklemek için gereken iki ucu erkek (USB A to USB A) kablo.


    ROM YÜMLEME YÖNTEMLERİ

    a) APX Modda Yükleme: Windows işletim sisteminde tabletin belirli bir kombinasyon ile bilgisayara bağlanarak, EXE dosyası halinde düzenlenmiş ROM'un, bu exe dosyasının çalıştırılarak yüklenmesi yöntemidir.

    b) ClockWorkMod (CWM) Recovery ile Yükleme: ZIP dosyası halinde hazırlanmış ve tabletin SDCard'ının ana dizinine kopyalanmış ROM'ların CWM arayüzüne geçerek, bilgisayarla herhangi bir bağlantı kurulmadan, SDCARD üzerinden yüklenmesini/FLASH’lanmasını sağlayan yöntemdir.

    c) ADB Yöntemi : Android Developer Bridge. Nadir ve daha ziyade ileri düzey kullanıcıların tercih ettiği kendine ait komutları içeren yükleme yöntemi (Rehberde yer almayacaktır.)



    I- APX MOD

    UYARI: APX MODa geçebilmek için ŞARJ kablosunun takılı olması gerekmektedir

    UYARI: APX modda ROM yüklenmesi sonucu yüklü tüm uygulamalarınız ve SD karta tıpki bir flash bellek gibi depoladığınız dosyalar dışındaki tüm verileriniz silinir.

    TABLETİN APX MODA ALINMASI

    NOT: Öncelikle,http://www.exper.com.tr/Downloads/USB_driver.rar adresindeki USB Driveri bilgisayarınıza indiriniz. (aynı driveri Viewsonic için de kullanabilirsiniz)

    1- Tableti kapatın ve şarj cihazını takın.
    2- İki ucu erkek USB kablo ile tablet ve bilgisayarı birbirine bağlayın.
    3- Tabletin ON/OFF düğmesiyle fiziksel BACK düğmesine aynı anda basın ve 1-2 sn bekleyin.
    4- "BİR" deyip ON/OFF düğmesini; "İKİ" deyip BACK düğmesini bırakın.
    5- Bilgisayarınız APX aygıtı bulacaktır ancak driverini yükleyemeyecektir.
    6-http://www.exper.com.tr/Downloads/USB_driver.rar adresinden indirdiğiniz sürücüyü kullanarak APX cihazın sürücüsünü aygıt yöneticisnden elle yükleyin.
    7- Driver yüklendiğinde, bilgisayarın sağ alt köşesindeki bildirim alanında flash bellek gibi takılı harici aygıtların yanında APX aygıtını kaldır yazısı da yer alacaktır.
    8- Tablet artık APX modda ROM yüklemeye hazırdır.
    9- Yüklenmek istenen ROM'a ait EXE dosyası tıklanır ve “Press enter to continue” yazısı gelene kadar beklenir.
    10-Yükleme ekranı kapandıktan sonra usb bağlantısı çıkartılır ve tablet açılır.

    İPUCU: APX olarak tanıtma sürecinde ilk başlarda tuş kombinasyonunu uygulamak başarısızlıkla sonuçlanabilir. Biraz sabır gerekiyor. Defelarca deneyin. Özellikle, tablet kapalı gibi görünse de tableti yatırıp kamera merceğinin altından MAVİ bir ışık sızıp sızmadığını kontrol edin. Eğer mavi ışık varsa tablet tam kapalı değildir ve APX moda geçmeyecektir. Bu durumda, ğüç düğmesine o ışık sönene kadar basılı tutun ve yeniden deneyin.


    II- CLOCKWORKMODE (CWM RECOVERY) KULLANARAK ROM YÜKLEME

    A-GENEL

    CWM modunda yükleme yapabilmek için öncelikle SD kartınızın ana dizinine yüklemek istediğiniz ROM'a ait ZIP dosyasını kopyalamanız gerekmektedir.

    İPUCU: Geliştiriciler çalışmalarını yayınladıkları internet sitelerinde bunların CWM ile yüklenip yüklenemeyeceğini, ayrıca ne şekilde yükleme yapılacağını genellikle gösterirler ve yükleme prosedürü de yayınlarlar.

    CWM modunda tableti kullanabilmek için mevcut işletim sistemi ana menüsünde “Recovery” simgesinin veya RomManager uygulamasının yüklü olması gerekmektedir. Recovery simgesi tıklandığında tablet resetlenecek ve CWM moduna geçecektir.

    ****ÖNEMLİ: Recovery seçildiğinde tablet kapanır ancak açılmaz ve sadece arka ekran aydınlatması ise kalırsa : Tablet kapanana kadar güç düğmesine basılı tutun. Kapandıktan sonra tekrar açın. Recovery açılacaktır.

    UYARI: Exper'in ve Advent Vega'nın resmi ROM'larında bu uygulama bulunmamaktadır. Yüklenmesi ise ayrıca bir süreç olup, bununla uğraşmak yerine aşağıda linki verilen VegaStockRom'u APX modda yüklediğiniz zaman bunun içinde hazır gelmektedir.

    Eğer RomManager uygulaması yüklü ise bu programı çalıştırın ve en üstteki “Flash CWM” yi tıklayın. Bekleyin. Size tabletinizin türünü soran bir ekran çıktığında “Advent Vega” yı seçin. Uygulama en son CWM'yi yükleyecektir. Tamamlandığında yine aynı yerdeki “Reboot in Recovery” i tıklayarak tabletin Recovery'e geçmesini sağlayabilirsiniz.

    B-RECOVERY ARAYÜZ KULLANIMI

    CWM moda geçtiğinizde karşınızda DOS ekranı tarzında bir menü gelecektir. Menüde aşağı /yukarı ilerlemek için Volume tuşlarını, seçim yapmak için ON/OFF düğmesini, bir önceki menüye dönmek için BACK tuşunun kullanılması gerekmektedir.

    UYARI: CWM arayüzünde tüm bilgilerinizin silinmesine, formatlanmasına vb. diğer ileri düzey kullanım amaçlarına yönelik komutlar bulunmaktadır. Lütfen DİKKATLİ kullanın.

    UYARI: CWM Recovery menüsünde yer alan ve ROM yüklerken kullanılacak olan WIPE işlemleri mevcut kurulum ve uygulama bilgilerinin silinmesine yol açar.

    UYARI: Menü içerisinde aşağı-yukarı ilerleme veya ON/OFF tuşu ile seçim yaparken tuşa basıldığında hemen algılamaması normal bir durumdur. Bir iki defa bastığınızda algılama gerçekleşecektir.


    APX MODDA YÜKLENEBİLEN ROM’LAR

    A- ANDROID 2.2. FROYO TABANLI ROM'LAR

    - Aşağıda yer alan ROM'lar eski ROM'lar olması nedeniyle halihazırdaki en stabil ROM'lardır.
    - Resmi Rom'larda Google Market bulunmamaktadır. Ancak, Exper'in ROM'unda Android Pazarı isimli bir özel market bulunmaktadır.
    - Wifi ve Bluetooth ile ilgili bir sıkıntı taşımamaktadırlar.
    - Baki Rom ile Kraaz ROM'da Huawei e176G model Vınn Modem ile 3G bağlantısı çalışmaktadır. Diğer modemleri denemediğim için detaylı bilgi sahibi değilim ancak diğer bazı Huawei modelledirinin de çalısması muhtemeldir. Ancak, örneğin Avea Jett'in kullandığı modemlerden biri olan ZTE MF 190 modemler bunlarda çalışmadığı gibi 3.2 ve 4.0 tabanlı ROM'larda da çalışmamaktadır.
    - Baki ve Kraaz ROM'ları hazırlayanları tarafından özelleştirilmiş, kullanıcı dostu bazı uygulamalar yüklenmiş ve görsel öğeler eklenerek ROM daha kullanışlı ve hızlı hale getirilmiştir.

    1-Experin Resmi ROM'u

    http://www.exper.com.tr/Downloads/P10_image_20110223_v1.10_exp.rar


    2-Viewsonic ViewPad10s'in Resmi ROM'u

    a) 3G Modeli için: ViewPad 10s 3G

    b) Wifi Modeli için: ViewPad 10s Wifi


    3- Advent Vega'nın Resmi ROM'u

    http://www.myadventvega.co.uk/softwareImage_v1.10_Vega_Final.exe


    4- Donanımhaber üyesi Baki Eryigit tarafından hazırlanan özelleştirilmiş ROM – Eryiğit 1.0

    http://www.mediafire.com/download.php?fyacru0wemwr7ps


    5- Donanımhaber üyesi Kraaz tarafından hazırlanan özelleştirilmiş ROM – Kraaz V2

    http://www.multiupload.com/ED9CXKZTJ6


    6- Smartbook Surfer Resmi ROM :

    İndirme Linki


    STOCK ROM'LAR

    (Bu ROM'lar rehberde yeri geldiğinde kullanacağımız, aynı zamanda sorun giderme için işe yarayan özel olarak düzenlenmiş APX modda yüklenebilen ROM'lardır)

    VegaModdedStockROM v1 :http://www.mediafire.com/?nf9w4jhkpo4fupf

    VegaModdedStockROM v2 :http://www.mediafire.com/?4dxibr93m150dm8




    B- ANDROID 3.2. HONEYCOMB TABANLI ROM'LAR

    1- HONEY ICE RC 3 Chimera Edition

    İndirme Linki

    NOTLAR
    1-Yükleme yapmadan önce SD Kartın formatlanması tavsiye edilmektedir.
    2-Yükleme bittikten sonra Market'ten Vega PerformanceBoost isimli uygulamayı indirin; RC3'ü seçin ve StartBoost deyin.





    C-ANDROID 4.0 ICS TABANLI ROM

    I- VEGAICS BETA 1

    Link:http://www.mediafire.com/?jr0xi1nsbpuxezv

    Optimize edilmiş Beta1 linki: (Patch2) :http://www.mediafire.com/?yaqxhh1g09onhma

    Çalışan ve Çalışmayan Özellikler:

    Features
    ========

    Touchscreen
    HW acceleration
    SD card
    USB host
    Bluetooth
    A2DP (fixed??)
    Wifi
    3G (fixed???)
    Sound 48khz
    hdMI Sound/Video 720p
    sensors
    Sleep
    HQ video (YouTube, Netflix, etc)
    Camera (resumes from sleep, no workarounds)
    Mic
    120 DPI Launcher fixed
    CWM recovery with no stale boot
    Advanced Power Menu (some of it anyway see not working for details )
    Add the shuttle tools apk for usb host
    gps libs added
    Calendar / Gallery Gapps
    Dictionary added
    Remove G-earth / GMaps (you can download them)
    Add a file manager
    Recovery reboot app
    tun.ko added for VPN
    Apps2SD Fixed
    Latest Gapps 120dpi supported
    Browser settings modified showing settings advanced -> uagent


    In Progress
    ===========
    Sleep problem relating to WiFi

    3G, let us know if it works, if not provide logcat and dmesg. Should
    work fine for data, voice and sms will require an Android recompile to
    add those features, no time to do right now, will do later once 3G is
    confirmed to work, i dont have it so cant test.

    Slow sound in Skype, 48khz sound should fix it .. feedback required ..

    Power menu options need fixed / removed


    Strangeness
    ===========

    Wifi should work fine now, a new library and framework has been created
    to enable Wifi to work properly .. However .. Wifi is slow to resume from
    sleep.. you may have to toggle Wifi off/on to have it resume .. If you wait
    it returns no problems.. its just a bit slow.


    Not working
    ===========

    Advanced Power menu on shutdown has some options that dont work

    Reboot to recovery
    Reboot to bootloader
    Aeroplane mode (does not come out of it as i seen)

    Ill get to fixing / removing these at a later date





    ICS Ekran Görüntüleri:

     EXPER EASYPAD (P10AN/G) ve VIEWSONIC VIEWPAD 10s ROM YÜKLEME REHBERİ EXPER EASYPAD (P10AN/G) ve VIEWSONIC VIEWPAD 10s ROM YÜKLEME REHBERİ

     EXPER EASYPAD (P10AN/G) ve VIEWSONIC VIEWPAD 10s ROM YÜKLEME REHBERİ EXPER EASYPAD (P10AN/G) ve VIEWSONIC VIEWPAD 10s ROM YÜKLEME REHBERİ

     EXPER EASYPAD (P10AN/G) ve VIEWSONIC VIEWPAD 10s ROM YÜKLEME REHBERİ
     EXPER EASYPAD (P10AN/G) ve VIEWSONIC VIEWPAD 10s ROM YÜKLEME REHBERİ

     EXPER EASYPAD (P10AN/G) ve VIEWSONIC VIEWPAD 10s ROM YÜKLEME REHBERİ EXPER EASYPAD (P10AN/G) ve VIEWSONIC VIEWPAD 10s ROM YÜKLEME REHBERİ

     EXPER EASYPAD (P10AN/G) ve VIEWSONIC VIEWPAD 10s ROM YÜKLEME REHBERİ



    II- VEGACREAM*Vega Ice Cream Sandvich


    BETA 4.1

    **Bu ROM'da yeni bir kernel kullanıldığından, kullanıcılar çeşitli problemlerin çıkma olasılığına karşı, kaynak site (tabletroms.com) tarafından uyarılmıştır.

    NVFlash: VegaCream-Beta4.1-NVFlash.exe-----Link:http://www.mediafire.com/?e3xh810a2p2e4u4


    BETA 3

    [CHANGELIST]
    BETA 3:
    - Updated sources to latest AOSP 4.0.4 version (IMM76L)
    - Recompiled the kernel:
    - Fixed clock frequency staying locked at 1000 Mhz
    - Kernel version shows up in About
    - TUN module is compiled into the kernel (not as a seperate module)
    - Updated proprietary drivers
    - Small change in vold.fstab. You can now see connected USB mass storage dEvices in settings/storage.

    CWM-Flashable ZIP:http://www.mediafire.com/?m0uws3efpo560e8
    NVFlash:http://www.mediafire.com/?tpmw2dbna1e4hj4


    BETA 2.1.

    NVFlash:http://www.mediafire.com/?7c11g2a61sfmbue

    NOT: ROM'u 120'den yüksek çözünürlükte kullanmak için; Root Explorer uygulaması ile cihazın ana dizinindeki SYSTEM klasörüne girip; "build.prob" dosyasını editleyin; LCD_Densitiy satırındaki 120 ibaresini istediğiniz bir çözünürlük olarak değiştirin ve kaydetip tableti yeniden başlatın.

    [CHANGELIST]
    BETA2.1:
    - Newly compiled from scratch
    - Mms.apk is back.
    - LatinIME now has build in languages for spellcorrections and hints

    BETA2 (compared to BETA1):
    - Removed provision.apk. This may conflict with Google Apps
    - Added Advanced Wifi Lock to /system/app
    - Changed keyboard
    - Updated to latest AOSP 4.0.4 version (IMM76I)
    - su, busybox, superuser build from source
    - SystemUI.apk force closing should be solved.
    - Sound problems (stuttering) solved (thanks brucelee666)
    - 3G should be working (it is working on my Huawei E153 dongle)
    - Browser updated and includes setting to change useragent
    - Webkit updated
    - OpenVPN compiled from source

    BETA1:
    - Bluetooth working (Thanks Brucelee666)
    - Video problems should be solved (not all libraries needed were included)
    - Enhanced Powermenu implemented (Thanks Brucelee666)
    - Both Apex Launcher and Stock Launcher included. You can choose at first boot which launcher you want to use)

    ALPHA2:
    - Squashfs working, all the apps now on /system.
    - Camera working.
    - All Languages added
    - Added a Filemanager on /data/app (can be removed)
    - Added a Terminal on /data/app (can be removed)
    - Added tun.ko in /system/lib/modules/
    - OpenVPN binaries added



    III- CORVUSREBORN*Vega Ice Cream Sandvich

    İndirme linki: CorvusReborn_forShuttle_b1 - Minus

    ****Vakit bulunca Türkçe çeviri ve yükleme surecını yazacagım.

    Features:
    Android 4.0.4
    All HW working (but BT, 3G and GPS not working/tested in this version)
    Gapps

    This is a beta version, used as a base for future releases, so this version is in nvflash format. You know how to install it, if not search in this forum. Next versions will be in CWM format over this version.
    For ROM cookers this is a clean version, only gapps is added and some tweaks for show the correct dpi.

    How to install and make gapps work:

    1) This is the only way that it will work by now and if it fails for you you are doing something wrong. Reflash and follow the steps wirh care.
    2) Flash the Rom
    3) Boot
    4) When booted, configure wifi (in settings) and open calendar. It will ask you for you google account.
    5) Config google account and it will give you a error (Google Account Manager has close). Press home and shutdown the tablet.
    6) Reboot the tablet (now you will get a colorfull wallpaper) and open Gmail. The mail is in sync, so you can open the market. It will ask you for some permissions to access... accept all.

    Like i said this is tested and it works... but if you dont follow this steps, and want to try another method, if market fails you can try to delete data (in settings, apps, all, google play, delete data) and cross your fingers.

    If you like that wifi come back ok after resume, go to settings, wireless, press the up-right button, select advanced and change the way that wifi suspend to never, so this way you will not have wifi when suspended, but when resume your wifi will work.

    Link: CorvusReborn_forShuttle_b1 - Minus

    Thanks to all the work done by Ejtagle, Cass, Scanno, brucelee, Areo and all the other people i forgot.
    Possibly all the questions you have are answered in this forum, so do a search. If not write some words here, but i will only replay to people that really spent some time searching for help (in this forum or google). So no reply to questions as: How to install? Will this work?... etc. If i get tired of read the same questions over an over again i will post less and less... you may think i am unpolite, but i am a man with little time and i prefer spend it working in roms...

    Next updates will be inhttp://corvusmod.wordpress.com

    Corvus.





    CWM RECOVERY İLE YÜKLENEN ROM’LAR


    A-ANDROID 2.2 ve 2.3.5 TABANLI ROM'LAR

    I- CORVUS5 (Android 2.2 tabanlı)

    İndirme Linkleri:

    Corvus5 ana dosya :http://www.mediafire.com/?r7n471gdklebvhu

    SP1 Update paketi :http://www.mediafire.com/?d6udz6009f993xb

    3Gfiles.zip :http://www.mediafire.com/?kbm90ddxd09yq8y

    *Nasıl Yüklenir:
    1-Corvus5, Sp1update.zip ve 3Gfiles.zip dosyalarını SD kart ana dizinine kopyalayın.
    2-Tableti Recovery Moda geçirin.
    3-Wipe Data+Wipe Cache+(Advanced menüsünden de) Wipe Dalvik işlemlerini yapın.
    4-Ana menüye geri dönüp Install zip from SDCard’ı, ardından Chose zip file from SDCard’ı seçin.
    5-Yukarıdaki link sırasına göre dosyaları tek tek “install zip” yapın.
    6-Yüklemeler bittiğinde geri tuşuyla ana menüye dönerek Reboot deyin.
    7-Yükleme tamamlandı.



    II-MODACO Custom ROM r8 (Android 2.2 tabanlı)

    İndirme Linki:

    http://loadbalancing.modaco.com/download.php?url=mf/?6wccmj3a8dg68m8

    Nasıl Yüklenir?

    1-İndirdiğiniz zip dosyasını SD kartın ana dizinine kopyalayın.
    2-Recovery moda geçin.
    3-Wipe Data+Wipe Cache+(Advanced menüsünden de) Wipe Dalvik işlemlerini yapın.
    4- Ana menüye geri dönüp Install zip from SDCard’ı, ardından Chose zip file from SDCard’ı seçin.
    5-Kopyaladığınız zip dosyasının üzerine gelin ve Install deyin.
    7-Yükleme bitince geri tuşuyla ana menüye dönün ve Reboot deyin.
    8-Yükleme tamamlandı.


    III-CYNOGENMod 7 (Android 2.3.5 tabanlı)

    İndirme Linkleri:
    Ana zip dosyası :http://download.cyanogenmod.com/get/update-cm-7.1.0-RC1-Vega-signed.zip

    Google Apss :http://cmw.22aaf3.com/gapps/gapps-gb-20110828-signed.zip

    Nasıl Yüklenir?

    1-Her iki dosyayı SD kart ana dizinine kopyalayın.
    2-Recovery moda geçin.
    3-Wipe Data+Wipe Cache+(Advanced menüsünden de) Wipe Dalvik işlemlerini yapın.
    4- Ana menüye geri dönüp Install zip from SDCard’ı, ardından Chose zip file from SDCard’ı seçin.
    5-Öncelikle ana dosya üzerine gelin ve Install deyin.
    6-Yükleme bitince geri tuşuyla ana menüye dönün ve Reboot deyin.
    7-Tableti açın ve Wifi bağlantısını kurun.
    8-Yeniden recovery moda geçip gapps dosyasını flaslayın ve Reboot yapın
    9-Tablet açılınca Google Apps hesabınızı tanımlayın ve devam edin.
    10-Yükleme tamamlandı.


    IV-Ganbarou ROM v.1.1 (Android 2.3.5 tabanlı)

    İndirme Linki

    Nasıl Yüklenir?

    1-Zİp dosyasını SD kart ana dizinine kopyalayın.
    2-Recovery moda geçin.
    3-Wipe Data+Wipe Cache+(Advanced menüsünden de) Wipe Dalvik işlemlerini yapın.
    4- Ana menüye geri dönüp Install zip from SDCard’ı, ardından Chose zip file from SDCard’ı seçin.
    5-Öncelikle ana dosya üzerine gelin ve Install deyin.
    6-Yükleme bitince geri tuşuyla ana menüye dönün ve Reboot deyin.
    7-Yükleme tamamlandı.


    B-ANDROID 3.2 HONEYCOMB TABANLI ROM'LAR

    I- VEGACOMB 3.2 Build 9n

    -Bu ROM'da Huawei e176G vınn modem ile 3g bağlantı sağlanmıştır. Avea jett ZTE MF 190 marka modem ise çalışmamıştır.
    -Sensorler 2.2 tabanlı ROM'lar kadar hassas değildir. Tabletin ekran döndürme hareketin yapması için, tableti zemine 90 dereceye yakın dik tutup çevirmek gerekmektedir.
    -Shuttle Tools isimli uygulama ile tableti açıp kapatmaya gerek kalmadan USB Host veya USB Slave moda almak mümkündür.
    -2.2 Tabanlı ROM'ların aksine tabletin her iki çekirdeği de kullanılmaktadır. Bu aynı zamanda bataryanın daha çabuk bitmesine neden olmaktadır.
    -2.2 tabanlı ROM'larda kullanıma göre 7-8-9 saate kadar batarya kullanılabilmekteyken 3.2 tabanlı bu ROM'da en fazla 6-7 saatlik bir kullanıma ulaşmak mümkün görünmektedir.
    -ROM'un ses driverinde sorun bulunmaktadır. Şöyle ki, %80 ses düzeyinin üzerinde cızırdama ve ses kalitesinde bozulma olmaktadır. Geliştiriciler (ICS 4'ün üzerinde çalışmaya başlamış olmaları da etkili olduğundan) buna yönelik bir düzeltme gelmeyeceğini belirtmişlerdir.
    -Wifi ve BT aynı anda çalışırken sorun yaşanabilmektedir. Biri kapalı iken diğerinde herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

    UYARI: Yukarıda yer alan tüm ROM'lardan ayrı olarak Vegacomb 3.2 yüklenmek isteniyorsa öncelikle APX modda, bu ROM için ayrıca özelleştirilmiş VegaModdedStockROM'lardan birinin kurulması gerekmektedir.

    İndirme Linkleri:

    VegaModdedStockROM v1 :http://www.mediafire.com/?nf9w4jhkpo4fupf

    VegaModdedStockROM v2 :http://www.mediafire.com/?4dxibr93m150dm8

    VegaComb 3.2 Build 9n ana dosya :http://www.multiupload.com/P0SO83BYHP
    Alternatif Link :http://dl.dropbox.com/u/40121611/VegaComb_HC3.2_Build9n.zip (www.tabletroms.com üyesi zathros'a ait dropbox linki)

    VegaComb 3.2 Build 9n Update 3 :http://www.multiupload.com/86YRX1FY58
    Alternatif Link :http://dl.dropbox.com/u/40121611/VegaComb_update3.zip ((www.tabletroms.com üyesi zathros'a ait dropbox linki)

    NOT: Tam ekran HDMI çıktısı alabilmek için ROM'u yükledikten sonra aşağıdaki dosyayı da CWM kullanarak flaslayınız.

    **http://www.tabletroms.com/forums/attachments/vega-rom-development/1043d1322349419-full-screen-hdmi-output-honey-ice-full-screen-hdmi.zip

    Patch için tabletroms.com üyesi partner'e teşekkürler.

    *Nasıl Yüklenir?

    İPUCU: Full Wipe = Wipe Data+Wipe Cache+(Advanced Menüsünden) Wipe Dalvik

    1- Bilgisayarı APX moda alarak, StockROM'lardan birini yükleyin (V2 yükleyin)
    2- Vegacomb 9n zip dosyasını ve Update 3 dosyasını SD kartın ana dizinine kopyalayın.
    3- Ana menüden Recovery'i tıklayın.
    4- Full Wipe yapın
    5- Chosee from SD Card, Install from SD Card'ı seçin ve 9n zip dosyasını, ardından Update 3 dosyasını install edin.
    6- Ana menüye geri dönerek Reboot deyin.
    7- Yükleme tamamlandı.



    C-ANDROID 4.0.4 ICS TABANLI ROM'LAR

    I- VEGACREAM

    BETA 4.1

    **Bu ROM'da yeni bir kernel kullanıldığından, kullanıcılar çeşitli problemlerin çıkma olasılığına karşı, kaynak site (tabletroms.com) tarafından uyarılmıştır.


    CWM-Flashable ZIP: VegaCream-Beta4.1-120dpi-Apex.zip----Link:http://www.mediafire.com/?yj5e3j575g2d57h


    BETA-3

    CWM-Flashable ZIP:http://www.mediafire.com/?m0uws3efpo560e8

    BETA2.1

    CWM Flashable ZIP: Sd karta kopyalanıp recovery moddan kurulacak sürümü.
    BETA 2.1.

    NVFlash:http://www.mediafire.com/?7c11g2a61sfmbue

    NOT: ROM'u 120'den yüksek çözünürlükte kullanmak için; Root Explorer uygulaması ile cihazın ana dizinindeki SYSTEM klasörüne girip; "build.prob" dosyasını editleyin; LCD_Densitiy satırındaki 120 ibaresini istediğiniz bir çözünürlük olarak değiştirin ve kaydetip tableti yeniden başlatın.

    [CHANGELIST]
    BETA2.1:
    - Newly compiled from scratch
    - Mms.apk is back.
    - LatinIME now has build in languages for spellcorrections and hints


    ***** Türkçe çeviriyi yapan Braveheart arkadasımıza teşekkürler.

    Bu ROM AOSP 4.0.4 üzerine konumlanmış ve Cass,Eduardo,Corvus ve benim tarafımdan(Scanno) ayarlamaları yapılmıştır.

    Kişisel olarak 120dpi seviyorum ve launcher olarak Apex Launcher kullanıyorum, bu yeni ROM'a bunları ekledik.

    Tüm google uygulamaları eklendi.

    Hafızadan tasarruf için bu ROM'da bütün diller bulunmamaktadır. Bulunan diller:

    -Bütün diller

    Squashfs çalıştırıldı.

    Paritioning VegaICS beta1 ile aynı.

    [KURULUM]

    Sorunsuz bir kurulum için cihazınızda modlu stok / VegaICS yüklü olmalı. Sebebi doğru bölümlendirme yapmak içindir. Bu ROM, VegaICS ile aynı bölümlendirmeyi kullanmaktadır ve bölümlendirmeyi ayarlamamaktadır.

    Bu bir CWM güncelleme dosyasıdır ve recoveryden flashlanabilir. Kurulumdan önce factory reset ve complete wipe yapmanız gerekmektedir.

    Daha sonra ZIP dosyasını flashlayın ve cihazını reboot edin.

    ***DİKKAT* Bu kurulum dosyası *BETA* sürümdür ve herşey güzel ve sorunsuz olacak diye birşey söz konusu değildir. Bunların üstünde çalışılmaktadır.

    [ÇALIŞANLAR]

    İlk açılışta Google kurulum sihirbazı gelecek ve hesabınızı ekleyebileceksiniz. Ben sorunsuz bir şekilde Kişiler ve Takvim'i cihazıma senkronize ettim.
    Recovery sorunsuz çalışıyor. Bu kurulum recovery image içermemektedir.
    Wifi çalışması VegaICS Beta1 ile aynı.

    [CHANGELIST]
    BETA2-test2:
    Changes from beta1 are
    - Sound problems (stuttering) solved (thanks brucelee666)
    - 3G should be working (it is working on my Huawei E153 dongle)
    - Browser updated and includes setting to change useragent
    - Webkit updated
    - OpenVPN compiled from source

    [YAPANLAR]
    -Cass
    -Eduardo
    -Corvus
    -Areo
    -Scanno


    II- JELLYBEAN FOR VEGA

    Link:http://www.mediafire.com/?ahnt7ugoyxm1fhe

    Açıklama:

    Working:
    - Almost everything
    - Sound
    - 90% used /10% free on /system so should be safe for people with NAND problems
    - Skype is working. (at least skype test call)

    Problems:
    - Portrait mode is a problem still (DPI 160'da portraid modun sorunsuz çalıştığı söylenmiş)







    ROM GELİŞTİRİCELERİNE AİT BAĞIŞ LİNKLERİ:

    VegaCream, Scanno ve ekibi:https://www.paypal.com/nl/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=8bx634RF0Ho6GV-cb_l-chxKb07LlrV-MEX4TA_APJtYamD0r8UbX9Atwsi&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8d8494db9703d295b4a2116480ee01a05c

    Vegacomb TeamNewCo :https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=TRUS2TBMMVJNC

    Honey Ice Areo :https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_donations&business=petervermeij%40live%2enl&lc=US&item_name=HoneyIce&no_note=0¤cy_code=EUR&bn=PP%2dDonationsBF%3abtn_donateCC_LG%2egif%3aNonHosted

    Modaco :
    If you'd like to support MoDaCo, please consider signing up for a MoDaCo Ad Free or a MoDaCo Plus account - now accepting Google Checkout! New to MoDaCo Plus: Free LastPass Premium upgrade!

    CynogenMOD :http://forum.cyanogenmod.com/donate


    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    PROGRAM YEDEKLEME NASIL YAPILIR? TITANIUM BACKUP İLE TABLETİNİZDEKİ PROGRAMLARI VE OYUNLARI YEDEKLEYİN

    ***ROM'u bütünüyle yedeklemek için bir alt başlığa bakınız....

    *Bu başlığı hazırlayan nevruz.ahmet arkadaşımıza teşekkürler.

    1-Titanium Backup programını ilk çalıştırdığınızda sistem rootuna erişim izni ister. Evet deyip onaylayın.
    2-Sonra kurduğunuz sürümde neler olduğu ile ilgili bir mesaj gelir. Onaylayıp geçin.
    3-Yeni program tanıtımı gelir, ilgilenmiyorsanız Dismiss deyip devam edin.
    4-Nihayet ana ekrandasınız. (Yukarıdaki süreç bir kere yapıldıktan sonra yeniden karşınıza gelmez)
    5-Ana ekranda en yukarıda "Yedekleme/Geri Yükleme" düğmesi var. Tıklayın.
    6-Program listesi açılacaktır ve en sağ kenarında ünlem işaretli üçgen trafik levhalarını fark edeceksiniz. İşte bu işareti olan programlar, yedeklenebilir olanlar.
    7-Mesela Ol Dosya Yöneticisi programını yedekleyelim:
    a) OI File Manager programına bir defa tıklayın.
    b) Ekrana gelen pencereden "Yedekleme" düğmesine tıklattığınızıda hemen kendisi yedekleme yapar.
    c) Yedeklenen programın adının karşısındaki üçgen levha işaretinin değiştiğini, yuvarlak bir insan yüzü ifadesini aldığını görürsünüz.
    d) Yedekleme işlemi tamamdır.

    NOT: Eğer önceden aldığınız ve üçgen tabela işareti olmayan programın en son halini yedeklemek isterseniz ( bazı aşama kaydettiğiniz oyunlarda bu şart) aynı işlemi yapmanız yeterli.
    Yani programa tıklayıp, "Yedekle!" düğmesine tıklarsanız, en son tarihli yedekleme işlemini yaptığını görürsünüz.


    Yedekten Geri Alma İşlemi:

    UYARI: Aldığınız yedekler, Sd kartta depolanır. Bu yüzden sd karta format atmadan evvel, harddiskinize kartın yedeğini almayı unutmayın.

    Romunuzu yeni kurdunuz. Gıcır gıcır. Şimdi yedeklediğiniz programları kuracaksınız:

    1-Önce herhangi bir dosya yöneticisi ile, sd kartınıza önceden kopyaladığıınız apk uzantılı titanium backup programını kurun. (Yüklerken uyarı mesajı alırsanız Androidin Ayarlar bölümünden "Bilinmeyen Kaynaklar" kısmını işaretleyin)
    2-Kurulumu yaptıktan sonra yine yukarıdaki ilk üç maddeyi uygulayın (soruları tekrar cevaplayın).
    3-Yedekleme/Geri Yükleme başlığına tıklar ve önceden yedek aldığınız dosyaları aşağı doğru arayarak bulursunuz. Karşısında zaten o gülen yüz işareti belirecektir.
    4-Geri yükleyeceğiniz programa bir defa tıklayın. Ekrana önceden tanıdığınız bir pencere gelecek. "Geri Yükle" düğmesine basın.
    5-Uygulama+Veri seçeneğine tıklatın ki en son kaldığınız oyunun bölümünden devam edebilesiniz.
    6-Kısa bir işlem süresinin ardından Paket yükleyici'yi karşınızda göreceksiniz. Yükle deyip kurulumun bitmesini bekleyeceksiniz.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ROM'U İÇİNDEKİLERLE BİR BÜTÜN OLARAK YEDEKLEME VE ROM YÜKLEME YAPMADAN GERİ ÇAĞIRMA

    ÖNEMLİ NOTLAR: (akut009'a teşekkürler)

    * Backup dosylarının yer aldığı sd/clockworkmod/backup dizini altında yer alan tarih şeklindeki klasör isimlerinin adını değiştirmeyin. Aksi durumda Restore işlemi başlamayacaktır.

    * ICS'yi yedekledikten sonra Restore işlemi ile geri getirirken tabletin şarja takılı olması, açılmama sorununu engelleyebileceğinden, önerilir


    1-Kullandığınız ROM'un öngördüğü şekilde (Ana menüden veya Kapama tuşuna basalı tutunca çıkan menüden) Recovery Moda geçilir.
    *Recovery'ye geçiş sırasında tablet sadece arka ekran ışığıyla açılır ve görüntü gelmezse, kapanana kadar güç düğmesine basılı tutun; sonra yeniden tableti açın. Karşınıza Recovery gelecektir.2-Burada Ses tuşlarıyla aşağı yukarı hareket edilir ve "Backup and Restore" üzerine gelinir. Açma düğmesine basılarak seçim yapılır.
    3-Açılan yeni menüden "Backup" seçilir.
    4-Bir süre yedeklemenin bitmesi beklenir.
    5-İşlem tamamlanınca üst menüden Reboot Tablet denir.

    Bu şekilde ROM'unuz içindeki herşeyiyle birlikte yedeklenmiş olacak. Peki bu yedeke nerede derseniz? SD Kartın ana dizinine gidilir. "clockworkmod" klasörüne girilir. "Backups" klasörü seçilir. Orada tarihten oluşan bir klasör görürsünüz. İşte o sizin ROM yedeğiniz.

    **Yedekleme yaptıktan sonra başka bir ROM kurdunuz. Bu ROM'u da beğendiniz ancak bazı sebeplerden dolayı daha önce yedek aldığınız ROM'a dönmek istediniz. Ama şimdiki ROM'u ve içindeki uygulamaları da kaybetmek istemiyorsunuz. O zaman;

    1-Mevcut ROM'u yukarıda belirtilen şekilde yedekleyin.
    2-Recovery'de yedekleme işlemi bittikten sonra bu kez Bacup yerine Restore seçeneğine gelin.
    3-Karışınıza eğer bir isim vermediyseniz tarihlerden oluşan ROM yedekleri gelecektir.
    4-Geri getirmek istediğiniz ROM'u seçin ve restore işleminin bitmesini bekleyin.
    5-Hepsi bu kadar.

    ***NOT: SD kartta "clockworkmod" klasorünü silerseniz, aldığınız yedekler de kaybolur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_a -- 16 Ekim 2012; 20:24:44 >







  • Eline sağlık , güzel bir çalışma olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bakieryigit

    Eline sağlık , güzel bir çalışma olmuş

    Estağfirullah üstadım, inanın sizler adeta başöğretmenlik yaptınız bize bu konularda. Bizatihi ben çok teşekkür ediyorum.
  • Çok teşekkürler, emek vermişsiniz, böylece derli toplu bir şekilde kurulum linkleri ve anlatımlar birleştirilmiş oldu. Artık rahatlıkla kurulum yapabilir arkadaşlarımız. Kolay gelsin.
  • Elinize saglik hocam, super bir konu olmuş.
  • güzel bir kaynak olmuş teşekkürler.
  • hakan hocam eline sağlık iyi senler bu arada
  • gerçekten teşekkürler, sayenizde öğrendim bu işi, her yazılımı kullandım denedim, ice creami merakla bekliyoruz
  • Sizler de sağolun arkadaşlar.

    Bu arada Android Ice Cream 4.0 uyarlaması olan Vega ICS'nin Alpha 2 verisyonu yayınlanmış ve rehberdeki ilgili yere (APX ile yüklenen ROM'lar kısmı) işlenmiştir.
    Alpha 2'de kamera ve mikrofon çalışmamakta, diğer özellikler de ise sıkıntı ile karşılaşmanız muhtemeldir. Malumunuz henüz beta bile değil.

    Herkese iyi yıllar.
  • ICS 4.0 ile ilgili ilk izlenimlerim güzel, cihaz çok seri gibi geldi bana. İnşallah stabil bir versiyon yakında gelir.
  • Wifi sorunu için yakında zamanda bir patch çıkar umarım. Ben de bir türlü bağlanamadım ki genel şikayet bu yönde. Onun dışında gerçekten 4.0 apayrı bir şey ya :)
  • SSS SIK SORULAN SORULAR :FORUM DA YAZILANLARDAN DERLEME:

    YEDEK ALMA: Titanium backup uygulamasıyla alınıyordu, ben almıştım bu uygulama ile uygulamaların bir yere yedeği bununla alınan yedek sonradan tekrar yeni kurulum yapılmış roma yüklenebiliyor. Tarayıcı kapanma sorunu: Dolphin tarayıcı kullanın veya: S:arkadaslar ne yaptım bilmiyorum ama tarayıcı simgesine tıklayınca ekran acılır gibi oluyor ve hemen kapanıyor?? vegacomb 9n yuklu sizce ne yapabilirim bu durumda??

    C:Ayarlar/ uygulamalar/uygulaları yönet / tümü / tarayıcı / verileri temizle dolphin browser kullanan arkadaşlar, ayarlardan sayfa içeriği ayarları, varsayılan zoom kısmını "kapat" dediğinizde yazılar çok daha güzel görünüyor.

    S:hakan hocam benım sorunum tarayıcıyla ılgılı opera ve dolphınde yuklememe rağmen bazen kendı kendıne kapanıyor,mesala faceın okey sayfasında; nedenını anlamamdım sayfayı yukluyo pat dıye gıdıyor.şuan vıewcomb3.2 yukledım bılıyorsun çoğu sorunu sayende çözdüm ama bu tarayıcı canımı baya sıkıyor yardımcı olursan sevınırım

    C:Bahsettiğin internet sayfası flash playerlı ise malessef yapacak pek bisey yok. Diyebilirim ki bir de Dolphin Pad veya Maxthon Pad browserlerını dene. Flash o kadar bela birsey ki Adobe bile desteğini çekti mobil sistemlerde :)

    klavye sorunu: Türkçe klavye için Experin sitesinde Klavye app'i yüklemen ve sonra bunu aktif etmen gerekiyor. SwiftKey Tablet X Keyboard öneririm ama google.markette ücretli kısıtlanmış sürümu var (SwiftKey Tablet X Free) ama denemedim. Blackmart alpha veya başka biryerden kırığını bulman gerekiyor.(ben black mart alpha dan indirdim) Türkçe eklentisinide indirince gerçekten hızlı ve kullanışlı oluyor.Tablet için uyarlandığından klavyeyi ikiye bölünce harfler ekranın iki yanına toplanıyor yazmayı bayağı hızlandırıyor. tavsiye ederim. hacker's keyboard öneririm marketde var free

    flash sorunu: Hocam dün gece 3.2.7 yi kurdum. Ardından flash 10.1 kurdum fakat denediğim sitede video açamadım ama diğer flash reklamlar görünüyordu. Ardından silip flash 11 kurdum bu seferde browserdan atma problemi oldu tekrar 10.1 e yükleyip üstüne 11 güncellemesi yaptım. Şuan dilediğim sitede sorunsuz video izleyip tam ekran vs yaptığımda herhangi bir sorun yaşamıyorum.

    Problemi yaşayan yani yoğun flash içeren sitelerde tarayıcıdan atma problemi yaşayan arkadaşlara tavsiye ederim benim sorunum bu şekilde çözüldü.

    İlk experin sitesinden flash 10.1 yükledim ardından markete girip flash 11 e güncelleme yaptım şuan sorunsuz kullanım yapıyorum.

    3g sorunu: S: 3g li model 3g sini calistiramadim yardimci olursaniz sevinirim

    C:http://m.androidzoom.com/android_applications/tools/apn-turkey_bddxg.html Apn lerin ayarli degildir buyuk ihtimal.Custom romlarda genelde oyledir. yukaridaki linkten veya markette APN Turkey diye aratirsan.Vodafon Avea ve turkcell apn ayarlarini kolay sekilde yapabilirsin.

    E177 modemimin sd kart okuyucusu son sürümde çalışıyor. Böylece cihaza iki tane microsd kart takabilirsiniz.

    Usb çalışma sorunu: S: usb bellek halaa calismiyo, experin romunda sikinti yoktu ama artik bi turlu calistiramiyorum nolur bi el atin dostlar

    C: Tableti açın, flash belleği takmayın ama, açıldıktan sonra uygulamalarda shuttle tools adlı yazılımda usb mode kısmından yapacaksınız orda iki buton var alttakini usb host seçeceksiniz.

    mnt/usb/system_usb dizini sizin flash belleğin içeriğini gösterecektir.

    S:Rom yüklemek için Apx olarak başlatmayı denedim bilgisayar hiçbir şekilde görmüyor.Back tuşu+home tuşuna basıyorum ekran açılıyor o şekilde kalıyor aygıt yöneticisine de gelmiyor bilinmeyen aygıt olarak.Kısaca alet çöp oldu.Yapılabilecek birşey var mı?Yoksa servise ne diye göndereyim?Yardımcı olursanız sevinirim.

    C:Back tuşu ve power tuşuna basarken şarj cihazı da takılı olmalıdır.

    Whatsapp'yi çalıştırmanın bir yolu var arkadaşlar. Eğer android bir telefonunuz varsa, telefonunuzdan titanium backup ile whatsapp'nin yedeğini alın sonra bu yedeği tablette restore edin. Bu şekilde çalışıyor.

    S:internette yaptigim kucuk capli arastirmaya gore bizim tabletlerde sadece 4nokta g sensor var yani sadece yonlere donmeye yariyor.tabi forumdan bi arkadas g-sensor'le oyunlari oynuyabiliyorum derse is degisir

    C:nasıl ya? ben çoğu oyunumu bu sekılde oynuyorum bazı oyunlar uyumsuz oluyor dik tutarmışsın gıbı algılıyor tableti onlarda cep telefonu oyunları.

    Bazı Oyunlar: Roc Racing moto riptide gp sorunsuz oynuyorum nfs shift reckless racing mi ne vardı drift mania vardı Gta3

    Bazı Programlar: Pdf için: qPDF Notes programın adı markette var pdf dosyaları uzerıne kalemle yazar gibi yazıp,çizebiliyoruz (geometrik sekillerde var)ve bu şekilde kayıt edebiliyoruz ben öğrenci oldugum için kitaplarımı attım tabletten çözüyorum evde olmadığım zamanlarda kitap yüküm kalktı. Bir de ezPDF'i deneyiniz, normalde ücretli bir program ama hem blackmart markette var hem de google'dan rahatça bulursunuz craklisini. Uzun zamandır kullanıyorum ve söylemiş olduğunuz özellikler de dahil oldukça güzel özelliklere sahip. Mesela ingilizce kitap okurken anlamını bilmediğim sözcüğü seçerek, türkçe anlamını öğrenebiliyorum ... Pc ile görüntülü konuşmanız için Oovoo kullanmanız gerek.. Videolar için mxplayer kurun. Bizim forum için opera mini Videolar için bir diğer program Bsplayer lite, habertürk, hurriyet, köşe yazarları, cnn, es file explorer, bluetooth file transfer, quick office, quickpic, mxvideo player, mixzing player, aldiko book reader, bs player lite, titanium backup, rom manager dipnot tablet programı teamviewer roboform

    Apx moda geçmesse: Aynen sunları yapın , Bugun 2 kere aleti gocerttim , İkisinde de ise yaradı.Biraz zor olsa da ise yariyor.

    USB kablosu ile bilgisayara Takın, Takılı kalsın.

    1.Şarj aletini cıkarıp, 6 saniye kadar guc dugmesine basın. 2.Geri dugmesine basın , Basılı tutarken guc kablosunu takın, Led yanıncaya kadar bekleyin.Led yanınca Bırakın.Ondan sonra hemen geri basın Basılı tutun. 3.Geri dugmesine basılı tutarken,Guc dugmesine 2 saniye kadar basılı tutun.Guc dugmesini bırakın. 4.Geri dugmesini 2 saniye kadar daha tutup onu da bırakın.APX moda gecmesi gerek.Normal flashlamanıza devam edebilirsiniz.

    Bazen bunları yaparken yarı yolda bile geciyor APX moda.Dikkat edin bilgisayardan ses gelince.Hemen dugmeleri bırakın ve normal flashlamaya devam edin. Olmazsa tekrar en bastan baslayın.

    Rightware firması, uzun süredir sadece telefon üreticilerine sunduğu Basemark ES uygulamasını tüm kullanıcıların yararlanması için artık ücretsiz olarak sunuyor. Telefonların 3D görüntü oluşturma performansını ölçmeyi amaçlayan Basemark ES 2.0, telefonlarda desteklenen OpenGL ES 2.0 görüntü kütüphanesini kullanmakta. Uygulama, farklı telefonların performanslarının karşılaştırılabileceği bir puanlama bölümü de içeriyor. Çalışması için Android 2.2 veya daha üst sürümünü gerektiren uygulamayı Android uygulama marketinden indirebilirsiniz.

    S: Düzgün çalışan HDMI to VGA kablo nereden alabilirim? Daha önce deneyip görüntü alamayanlar olmuştu...

    C: pasif dönüştürücülerle görüntü alırmısın bilmem ama bi aktif dönüştürücü bulabilirsen %100 görüntü çıkışı alırsın, bir araştır derim :)

    Kılıf arayanlar:http://www.ebay.com/itm/Folio-Leather-Case-Cover-10-Advent-Vega-Tablet-Film-Black-/320756002007? _trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D4%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D4Arkadaşlar kılıf için sahibinden.com'dan mesaj geldi. Ürün stoklarına ulaşmış.

    Kendileri ürettirmiş anlaşılan, zira kılıfın üzerine EasyPad logosu işlenmiş.

    35.90.-TL fiyat koymuşlar.

    Ben bir tane sipariş ettim. İlgilenenler için link:

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-tablet-pc-exper-easypad-10-1-icin-ozel-orjinal-kilif-62849338/detay/ 419719419618186814#ht_5218wt_937

    ekran koruyucu arayanlar:http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/exper-easypad-icin-ekran-koruyucu-film-ozel-orj-48955607 Ben 2 tanesi $8'dan linkteki urunu aldim. Yaklasik 1.5 haftada elime gecti.http://www.ebay.com/itm/2x-Screen-Protector-Guard-Advent-Vega-tablet-EXiM-SPOC-/310364749966?pt=US_Tablet_Accessories&hash=item48432e408e O kadar da acil bir sey degil zaten. Buradan alin hem ucuza gelir. Ya da yarim dolar fazla verip Anti-Glare'de alinabilir.

    Kaldırılamayan Uygulamayı kaldırma: S:Arkadaslar VegaComb_HC3.2_Build9n yüklü ekperimde yüklü olan yutube kaldıramadım nasıl kaldırabiliriz yada silebiliriz kaldır butonu cıkmıyor

    C:Root explorer uygulaması yüklü ise;

    Cihazın Root dizinine gel. System klosörüne, sonra da apps klasörüne gir. Orada Youtube.apk'yı bul ve sil.

    Root explerer yüklü değilse, marketten bunu veya ES file exploreri indir.

    ES file explorer yüklü ise.

    Es'i açın, seçeneklere girin. Root explorer'ı ve altındaki Mount Sdcard/System'i tıklayın. Cihazın ana dizinine sonra da yukarıda yazılı dizine gidin ve Youtube'yi silin.

    S: Easypad ile dreamdroid programını kullanan kimse var mı? İlk kullandığımda herhangi bir sorun yoktu vplayer ile sorunsuz bir şekilde dreamboxtaki yayını tabletten istediğim odadan gayet güzel izliyordum.Ancak şimdi izlemek istediğim kanalın üzerine geldiğimde herhangi bir işlem olmuyor kanal açılmıyor bir tülü düzelmedi.Şifre vs hepsi girilmiş durumda cihazla bağlantıda sağlanmış durumda ancak yayın gelmiyor anlayamadım.Var mı kullanan? C: Ben dün akşam kurdum denedim sizin mesajınız üzerine. Hatta yattığım yerden Behzat Amirimi izledim, kulaklıkla kullanarak.

    Herhangi bir hata mesajı veriyor mu acaba sizde , denemeler yaparken bir ara bende bir iki hata mesajı verdi takıldı program sonra restart ettiğimde (tableti) sorunsuz bir şekilde tekrar açıldı. Hata mesajlarını not almadım ama bir mesaj varsa çözüm bulunabilir diye düşünüyorum.

    Saygılar

    hata mesajı vermedi. kanal üzerine tıkladıktan sonra hangi media player ile oynatmasını seçeceğimiz kısım gelmeden kalıyor. Ekranda herhangi bir yere dokununca normale dönüyor. İlk kullandığımda açtı sorunsuz. HTC Desire telefonda da sorunsuz izliyorum 10 numara program. Kesinlikle dreamboxu olan herkese şiddetle tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 1 Ocak 2012; 6:32:18 >




  • Üstad eline sağlık, benim gibi yeni başlayan arkadaşlara çok yararlı olacaktır.

    Yeni yılınızı kutlarım.
  • Ellerine sağlık Hakan hocam bu başlık çok iyi olmuş
  • @hakan_a, hocam "viewcomb" unutmuşsun onu da apx'le yüklenenler arasında alabilir misin? eline sağlık tekrardan you rockkkk
  • Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkürler diğer konu iyice karışmıştı

    ilgili arkadaşlara bir sorun olacak hangi rom da internet sayfasının aniden kapanma sorunu yok vegacomb ve ıcs yükledim bunlarda sorun var özellikle flash bol olan sitelerde tarayıcı aniden kapanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoMMeS

    @hakan_a, hocam "viewcomb" unutmuşsun onu da apx'le yüklenenler arasında alabilir misin? eline sağlık tekrardan you rockkkk

    Yok unutmadım üstad; bilinçli olarak koymadım. Zira, Vegacomb'u geliştirenler, onu geliştireni suçluyorlar ve açık kaynak kullanım ilkelerine aykırı davrandığını ileri sürüyorlar. O yüzden şu aşamada onlara saygı duymak adına eklemek istemedim.
  • Arkadaşlar 1-2 günder ICS 4.0.3'ün alpha 2 sürümünü deniyorum. Gerçekten bir alfa olmasına rağmen bu kadar başarılı olacağını beklemiyordum.

    1-Bir defa sensor ayarları nihayet tıpkı 2.2 tabanlı eski romlardaki gibi olmuş. Oyunları denemedim ama oynayanlar mükemmel diyorlar
    2-USB host moda ince bir ayarla geçmek mümkün (Cegacomb 3n zip dosyasındaki shuttle.apk yı çıkarıp install edin o kadar :)))
    3-Görsellik, hız harika
    4-Wifi sorunsuz. Tek sorunu otomatik tanıma yok. Listede görünse bile aldırış etmeyin. Add deyip kendiniz ekleyin. Not in range diyecek. Aldırmayın :9 Bağlanmıştır o

    En büyük sorun ise deep sleep. Tablet bir uyudu mu bir daha uyanmıyor. Onun da çözümü Softlocker isimli bir app. Yükleyip, disable device sleep deyin. Ekran ayarlarından da ekran kararmasını 30 min yapın.

    Ses çok çok iyi olmasa da çok iyi 3.2 serilerine göre.

    Video sorunsuz. HQ desteği yok henüz.

    Velhasıl, denemeyen bence pişman olur. Alpha sı buysa betası nasıl olur acaba ?




  • Bu arada;

    Huawei e176G(vınn) ve ZTE MF190(jett) modemleri malassef çalıştıramadım. Modemler elektrik alıyor ancak chiza tanımıyor :(
  • Ben ICS'nin stabili çıkana kadar beklemeyi düşünüyorum, daha sonra tadını çıkarıcam büyük bir zevkle
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.