Şimdi Ara

Elektrikli Peugeot e-308, 2023 yılında Türkiye'de satışa sunulacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    "enerji üretimi konusunda proglemler yaşanabilir" Gerçekte problem yok. Duvardaki prize iPhone adaptörünü de, elektrikli VW AC şarj kablosunu da takınca elektrik geliyorsa, hızlı e-şarj istasyonunda 50dk boyunca 150 kW DC şarj oluyorsa gerçekte problem yok demektir. Fakat gelecekte elektrik yetmeyecekmiş gibi bir yapay problem ortamı yaratılıyor. Bu uzun vadede elektriğin daha pahalı yapılması amacıyla kamuoyu algısı yaratmak için yapılıyor.

    1. soruya yanıt: Gökyüzündeki statik elektriğe dair makale ve araştırma var. Örnek
    Elektrikli Peugeot e-308, 2023 yılında Türkiye'de satışa sunulacak:

    2. soruya yanıt: Elektrik üretimi bu kadar uyguna halledilmesine ragmen rüzgar enerjisi (RES), güneş panelleri (GES) fosil yakıtla çalışan elektrik santrallerine (TGS) neden ciddi yatırımlar yapılıyor. Cevap çok basit:

    Her ülkede her ay kesilen milyarlarca dolarlık elektrik faturaları ile RES, GES; TGS gibi yatırımlar ve pahalı hammadde (kömür, doğalgaz) karşılanıyor şeklinde bir izlenim oluşturulmalı. Ödediğimiz o kazık elektrik faturaları ile milyarlarca dolarlık rüzgar çiftiklerine, termik santralin kömürü doğalgazına gittiğini düşünmemiz sağlanmalı.

    Birçok şehirde yıllardır çalışmayan termik santraller var. Termik santral içini gören pek yok. Doğru dürüst belgeseli de yok. Bir de bu santraller 10'larca yıldır hiç mi arıza yapmaz.

    Duvardaki prize elektrik atmosferik elektrikten geliyor iddiasına göre termik santraller yakınlardaki bir su kaynağından (göl, ırmak, deniz) su cekip onu buharlaştırıp bacadan atıyor, yükselen beyaz duman ile "burada elektrik üretiliyor" izlenimi yaratılıyor. Termik santraller muhakkak bir su kaynağı yakınındadır.

    Rüzgar türbinleri rüzgar olsa da, OLMASA DA dönüyor. Rüzgar olmadığı halde türbin 7x24 nasıl döner? Cunku türbin rüzgarla değil, içindeki bir motorla dönüyor. Çılgınca gelen bu iddiaya inanmayan çok kişi oldu, onları alttaki belge ile cevapladım, hepsi türbin kabini içinde türbini döndüren motor olduğunu kabul etti.

    Elektrikli Peugeot e-308, 2023 yılında Türkiye'de satışa sunulacak

    44:37 - 44:43 arasında öndeki türbin, 44:42 - 44:45 arasında arka sağdaki türbin, kanatları kapalı (pitched-off) konumda dönüyor! Videoda o bölüm 6x time-lapse, 6 kat yavaşlatınca türbinlerin standart 30-35rpm da döndüğü ortaya çıkar. Kanatlar kapalı ve dönüyor ise türbinler içinde türbinleri döndüren bir motor kesin var demektir.

    Ayrıca şu videoda

    https://www.youtube.com/watch?v=FPvPA07kAvo

    tepelerde çalılar oynamıyor, yaprak kımıldamıyor yani hiç rüzgar yok ancak 25m yüksekteki türbinler sürekli dönüyor. Bu, türbinlerin içerden bir motorla döndürdüğünü gözler önüne seren ispat niteliğindedir. Bunun gibi birkaç başka video daha var, linklerini gönderebilirim.

    Türbinin 3 kanadından 2'si kopmuş tek kanatla sabit hızla dönen rüzgar türbini videosu var

    https://www.youtube.com/watch?v=ukjnwhNkz4w

    Şu videoya bakarak türbini tek kanatla rüzgar döndürüyor diyebilir misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • e-C4 siparişi verdim, umarım fiyat o kadar rekabetçi olmaz.


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    platformdan kastım batarya paketi , motor ve şarj cihazıydı

  • Atmosferden elektrik çekildiğine inanmak, dünyanın düz olduğuna inanmakla aynı şey.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.