Şimdi Ara

Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
5.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 aylik asus rx 5600xt 3 fanli kac para eder 9 bine satarim pm atin
  • Artık ekran kartları miningciler için özel oluyorsa.Oyuncular için bizlere XCloud veya Geforce now yolu gözüküyor, demektir.Vay be...Dağdan gelip bağdakini kovuyorlar. Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor? 

  • Bu aralar görüyorumki hepsiburada, n11 vs. gibi yerlerde 3070 kartları 15-20 bine, 3080 kartları 30 bin civarına satıyorlar. Bunu yapanların bir çoğu da ya bu toptancılarda çalışan kişilerin kurdukları (herhangi bir geçmişi olmayan sırf böyle zamanlarda milleti kazıklmaak için ortaya çıkan firmalar) firmalar üzerinden ya da bilindik bir kaç firma üzerinden bu FAHİŞ fiyatlara satıyorlar.


    Toptancı firmalar ilk sayfada yayınladığım normal fiyatlardan ürünleri alıp sadece bir kaç tanesini bayilere 2-3 kat fiyata satıp önce piyasayı yükseltiyorlar sonra bu hepsiburada, n11 gibi sitelerden yükselmiş fiyattan istedikleri gibi milleti kazıklıyorlar.


    İşin kötüsü yıllarıdr küçük esnaf olarak çalışan bilgisayar bayisi firmalar maalesef bu ürünleri bu toptancılardan 2-3 kat pahalıya aldıkları için ne ürün alabiliyorlar ne de pc isteyen müşteri ve çevrelerine ürün satabiliyorlar. Ama Vatan gibi firmalar da yine bu şekilde markalardan doğrudan NORMAL fiyata alabildikleri için de yine istediği fiyata satabiliyor. Fakat küçük firmalar NORMAL fiyatttan alamadığı için acayip bir haksız rekabet de ortaya çıkıyor.

    Bu durumdan MSI ve ASUS gibi firmalar bal gibi de haberdar. Ama böyle kazık fiyatlara satılması umurlarında bile değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarForce -- 18 Mart 2021; 16:52:12 >




  • Kişisel olarak "şuradan alışveriş yapmayacağım" şeklinde tepki gösterebilirsiniz ancak, bundan öte bu konu yüzlerce sayfa konuşulsada değişen birşey olmayacak. Mühim olan kişisel tepkiler değil devletin alacağı tepkiler. "Gel kardeşim şu fiyata sattığın kartı kaça almışsın göster" desin fahiş fiyata satana cezasını kessin. Ama bunun bir örneği var mı dünyada? Yok. Zaten bizimkilerde aldığı kdv'ye bakıyordur, arttı diye seviniyordur. Forumda ekran kartıyla ilgili benim "ağlama duvarı" diye tabir ettiğim pek çok onu var. Herkes sorundan dem vuruyor ama çözüm önerisi yok. Arkadaşlar sorunun farkındayız, çözüm önerin, çözüm yoksa artık adapte olun yavaş yavaş.

  • Cozumun 2 yolu var bence ...


    1.Devlet 3 den Fazla Ekran Karti alani denetleyip ticari sınıfa sokacak.Gerekirse bu sahıslara karaborsa,toptancılık ceza kesecek.

    Bununla birlikte kalıcı olarak Kripto Para yı yasaklayacak.Mining icin Alo İhbar Hattı dahil fazla ekran kartı alanları,bunu sosyal medyada sov yaparak ifsa edeni, sanayi elektirigi kullanıp ucuz tarifiden sanayide mining yapanı, elektirigi bosa harcayıp tuketimi arttırıp yattıgı yerden vergisiz kazanc saglamak icin kartları stoklayanları hem vergi mukellefi olarak hem karaborsa ve stokculuk yapmaktan her sekilde cezasını verecek.Defter tutturacak.


    2.Alıcı bilincli olacak.Sen 3000 liraya alınıp 1 yıl kullanılmıs karta 10000 lira veriyorsan satıcı satar.Sen kendin amiane tabirle kazık yemeyi goze aldıysan satıcı icin sorun yoktur.

  • Olay şöyle olabilir. Şimdi bu sarı site ve forumlarda yurtdışından getirdikleri kartı satıyorlar. Vergisiz haksız kazanç elde ediyorlar. Öncelikle bu satanları, vergisiz kazanç adı altında şikayet edilebilir.
    İkinci olarak, yine mining yapanları da vergisiz kazanç adı altında şikayet edebilir.
    Normal bir vatandaşın yapacağı en basit çözüm budur. Nerede bir vergi kaçırma, vergisiz satış varsa memurlar tepelerine biner emin olun. Bunları cimere yazıp, farkedilmesini sağlayarak biraz olsun fahiş fiyatların önüne geçilebilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu işin baş sorumlusu kartların çıkış noktası amd ve nvidia'dır. yapılabilecek şeyde sağlam boykottur bizim ülkede olmaz ama dışarda belki olabilir. illa oyun oynayacaksan konsolla oynayabilirsin. bu pandemi zamanı evde bilgisayar başında yapılabilecek tek şey oyun değil inanın. daha farklı bir çok vakit geçirme yönelimi bulunabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: barakus

    Olay şöyle olabilir. Şimdi bu sarı site ve forumlarda yurtdışından getirdikleri kartı satıyorlar. Vergisiz haksız kazanç elde ediyorlar. Öncelikle bu satanları, vergisiz kazanç adı altında şikayet edilebilir.
    İkinci olarak, yine mining yapanları da vergisiz kazanç adı altında şikayet edebilir.
    Normal bir vatandaşın yapacağı en basit çözüm budur. Nerede bir vergi kaçırma, vergisiz satış varsa memurlar tepelerine biner emin olun. Bunları cimere yazıp, farkedilmesini sağlayarak biraz olsun fahiş fiyatların önüne geçilebilir diye düşünüyorum.

    Eskiden bunları ihbar edenlere ödül veriliyordu. Sonra denyonun biri çıktı insanları ispiyonculuğa alıştırıyorsunuz vıdı bıdı konuştu sonra bunu adam yerine koyup dediğini yaptılar. Almanyada bu tür suçları işleyen oldumu anında millet ihbar eder devleti de en ala cezayı keser işte bu yüzden orda milletin vergi memurlarında ödü patlar yada başka suçları işlemekten. Ama biz o kadar gelişmiş ülkeyiz ki Almanyanın bile yıllardır çatır çatır yaptığı uygulamayı ispiyonculuk diye geçiştirip ülkeyi muz cumhuriyetine çeviriyoruz.





  • Fiyatların fırlamasına neden olan sadece Mining olayı değil. Üretimde yaşanan daralma.


    Bu daralma bu seneye ait bir olay değil. Geçen yıl başlayan pandemi sürecinin bir getirisi.


    Bir çip üretileceği zaman planlaması bir kaç yıl önceden yapılır. Ona göre üretim sistemi organize edilir. O çipin üretilmesi için gerekli hammadde siparişleri önceden verilir. Bütün bu girdiler ve süreçler uzun bir planlama ve organizasyonla birlikte şekillenir. Tabi bütün bunların yanında verilen siparişlerin ödemeleri ve finansal kısım da var.


    Siz bir kart üreteceğiniz zaman hadi tasarladık hemen fabrikaya verelim üretsinler demekle olmuyor o işler. Kartın üzerindeki bütün komponentlerin üreticilerinden diğer çipler transistörler bobinler ramler pcb hepsinin üretim aşamaları bu aşamalardaki süreçleri, hammadde sağlayıcılarından gelen mamul ve yarı mamullerin süreçleri de etkileniyor.


    Üretim ve imalat aşamalarındaki bir ya da bir kaç mamulun olmaması bütün bir üretimi tıkayabiliyor.


    Bu yüzden bu süreç öyle kolay toparlanmayacak. En başta komponent üreten firmalar kendisini toparlayacak ki daha sonra o komponentleri satın alan büyük firmalar da toparlanabilsin.


    Uzun lafın kısası Zincirleme reaksiyon gibi bir süreç bu. 2021 sonuna kadar üretim sıkıntısı devam edecektir muhtemelen. Çünkü bütün firmaların üretim süreçleri sekteye uğradı





  • Aşağıda MSI marka Ekran kartlarının RESMİ Türkiye İthalatçısı Penta Bilgisayarın GTX 1650 Ekran kartı için yayınladığı bayi fiyatını görüyorsunuz. Ama bunu bu fiyata maalesef her bayii alamıyor MSI bunları aylar öceden belirlediği bir kaç tane Büyük! ya da dağıtıcım dediği toptancı firmalara ürünler daha yoldayken satıyor. Peki bu dağıtıcı firma bilgisayar firmalarına ya da el altından sattığı son kullanıcılara (sorduğunuzda son kullanıcıya satmıyoruz derler çünkü) kaça satıyor o da aşağıda. %300 karla satıyor. Nerdesin EY Ticaret bakanlığı ve Rekabet kurumu? Burda bu işlere de bakmayacaksanız ne işe yararsınız?




    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?
    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?




  • Az önce bir konuda patladım bu yüzden işte. Dediklerin tamamen doğru. Şahsen ben 3 tane 3080 asus tuf serisi ekran kartı aldım 3050 Euro verdim. Aynı kartı türkiyede 2450 Euro 7350 Euroya satıyorlar pes artık. 2,5 kart ya. -_-)

  • soru : Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?

    cevap : Ramazanda 21 liralık peyniri kim 30 lira yapıyorsa o


    ona buna bahane bulmayın, fiyatları kansız,şerefsiz ahlaksızlar şişiriyor.

  • barakus B kullanıcısına yanıt

    dediğin gibi olsa. mining yapıyor diye şikayet etsen savcı çağırsa adam yok savcı bey yapmıyorum yalandır dese bitti gitti. adamın evine baskın mı düzenleyeceksin ? olacak iş değil o . senin burada sorman gereken almanyada kanada da kart fiyatları normalken bizde niye anasının dini ?


    cevabını da vereyim , bayilerden arabaları toplayanlarla aynı sütsüz kansızlar yüzünden

  • Bir kartı dünyanın x noktasında RTSP fiyatından buluyorsanız alın geçin. Türkiye'ye gelir o kart. Ama bulamazsınız.


    Türkiye'deki distribütöre, bayiye muhtaç değilsiniz. Her yerden alabilirsiniz. Bazı kartların garantisi de global. Garanti meselesini kafaya takıyorsanız, bu kartların avına çıkabilirsiniz.


    İkinci el makul fiyata bulursanız onu da alabilirsiniz.


    Ben üç ay önce iki adet laptop 1080 ekran kartı aldım Ebay'den ikinci el. Tanesi 300 dolara. 50 dolar kargo. 500 lira vergi ödedim. Normal 1080'lerin 600 doların üzerinde satıldığı günümüzde ilaç gibi geldi.


    -------------


    Türkiye'deki vergi oranlarını, gümrüğü falan da düşünün. ABD'deki tüketiciye satış fiyatı ile Türkiye fiyatını karşılaştırın. Nadiren ciddi ucuz çıkar. Türkiye ile ABD'nin %15 civarı fiyat farkı olması normaldir. Türkiye'deki vergiler buna sebep oluyor. ABD'deki satış fiyatının üzerine %25-20'den fazla bir fiyat görüyorsanız, o fark Türkiye'de birilerinin cebine EKSTRADAN giriyordur.


    Bazen dediğiniz oluyor. Bazen olmuyor. Ancak şu anda TÜM DÜNYADA kartlar RTSP fiyatlarının çok üstünde satılıyorlar.


    Dikkat ederseniz de satış fiyatları da hep kartı Etherium mining'e bağlarsan 9 ayda çıkacak şekilde oluyor. Neye göre, kime göre tabii... Belki yarın etherium mining gelirleri yarı yarıya düşecek? Senin 9 aylık plan patates olacak? Burada riski miningci alıyor.


    ------------


    Mining meselesi ne zaman sakinleyebilir? Sakinler demiyorum bakın, sakinleyebilir... Etheriumun değeri mevcut hızlı artışına devam etmezse, Temmuz ortası gibi yavaş yavaş sakinler. Çünkü Temmuz'da EIRP bıdı bıdı algoritması ile birlikte Etherium madenciliğinden gelir %25-%30 azalacak. Bu da çoğu miningci için işi cazip olmaktan hafiften uzaklaştıracak. O noktada çok azı kartını satar; ama kart almayı bırakırlar. Çünkü Etherium 2.0 geliyor. Belirsiz bir geleceğe, uzun vadeli yatırım saçma olur. Ancak, Etherium'un değeri hızla artmaya devam ederse, mining gelir kaybını artan Etherium değeri karşılar.


    Şimdiye kadar hiçbir iş planı tarihine işi yetiştirmeyi becerememiş olan Etherium ekibi, güya 2022 başında Etherium 2.0'a geçecek. Bu noktada Etherium madenciliği son bulacak. Alternatif coinlerde karlılık çok daha düşük olduğu için, ekran kartı miningi için yeni kart almak über saçma olacak. Eğer Etherium ekibi sözünü tutabilirse, 2022 başında bu beladan kurtulursunuz. Ancak sözünü tutabileceklerini sanmıyorum. Ama çok da uzatmazlar. Siz, açıkladıkları tarihe bir üç ay ekleyin. Kafanız rahat olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Mayıs 2021; 1:24:12 >




  • StarForce kullanıcısına yanıt

    Serbest ticarette sopa olmadığında böyle çok serbestlesme olabiliyor. Fakat bizde herşey bilindiği üzere daha acımasız olur lafa geldiğimizde insanlık, nominal kâr, dürüstlük falan fırsatını bulan aldığını 2 katına satmaya çalışıyor sonra.


    Burada el birliği ile yapılabilecek bir kaç şey var. Devlet babaya vergi vermeden veya çok düşük vergilerle kolay yoldan zenginleşiyorlar piyasa rekabet kurallarına aykırı bir şekilde şişiriliyor demek(tabi kanitlamakta gerek) İnternet servis sağlayıcılarımızıda konuya ekleyip bakın sizden bireysel veya düşük fiyatlı kobi tarifeleri alıp deli gibi data indirip yüklüyorlar deli gibi para kazanıyorlar demek :P

    Devlet baba şu lisansi almayan veri madenciliği yapamaz der. Ha diyeceksiniz ki nasıl denetlenir nasıl engellenir onu internet firmaları halleder devletten kanun geldiğinde.

    Peki bunu kim başarabilir Adil Kullanım Kotası konusunda forumdan Muco nickli arkadaş iyi yönetmişti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 8 Mayıs 2021; 3:26:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar anlayamadığınız nokta şu:


    Mining asla bitmedi ve asla da bitmeyecek. Bundan 3 sene önce mining furyası vardı sonra patladı ekran kartları milletin elinde kaldı diyen arkadaşların durumdan haberi dahi yok. Mining hiç ama hiçbir zaman azalmadı sadece işi bilmeyenler btc'nin kartlarla kazımı bittiğinde yeterli bilgiye sahip olmadıklarından bıraktılar işi ve muhtemelen hayatlarının en büyük hatasını yaptılar. Zira btc'den başka kazabilecekleri onlarca para olduğunu bilmiyorlardı. Bunu bilenlerse hem kazmaya devam ettiler hem de piyasaya düşen binlerce kartı toplayarak riglerini genişlettiler. Size belki şaka gibi geliyor ama benim bizzat tanıdığım onlarca kişi şu anda yüzbinlerce liraya sahipler bu sayede. Temmuz'da ETH regülasyonuyla karlılık düşünce ne olacak? Yine aynı şey. Bilmeyenler çekilecek bilenler diğer paralara yönelecek. Gerçi bu defa insanlar uyandığı için eskisi gibi bir satış furyası olma ihtimali çok daha düşük. Kısacası size tavsiyem yeni fiyatlandırmaya alışın ve asla düşmeyeceğini bilin. Bilakis her ay biraz daha yükselecek bundan adınız gibi emin olun.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemms

    Arkadaşlar anlayamadığınız nokta şu:


    Mining asla bitmedi ve asla da bitmeyecek. Bundan 3 sene önce mining furyası vardı sonra patladı ekran kartları milletin elinde kaldı diyen arkadaşların durumdan haberi dahi yok. Mining hiç ama hiçbir zaman azalmadı sadece işi bilmeyenler btc'nin kartlarla kazımı bittiğinde yeterli bilgiye sahip olmadıklarından bıraktılar işi ve muhtemelen hayatlarının en büyük hatasını yaptılar. Zira btc'den başka kazabilecekleri onlarca para olduğunu bilmiyorlardı. Bunu bilenlerse hem kazmaya devam ettiler hem de piyasaya düşen binlerce kartı toplayarak riglerini genişlettiler. Size belki şaka gibi geliyor ama benim bizzat tanıdığım onlarca kişi şu anda yüzbinlerce liraya sahipler bu sayede. Temmuz'da ETH regülasyonuyla karlılık düşünce ne olacak? Yine aynı şey. Bilmeyenler çekilecek bilenler diğer paralara yönelecek. Gerçi bu defa insanlar uyandığı için eskisi gibi bir satış furyası olma ihtimali çok daha düşük. Kısacası size tavsiyem yeni fiyatlandırmaya alışın ve asla düşmeyeceğini bilin. Bilakis her ay biraz daha yükselecek bundan adınız gibi emin olun.

    Haklı olduğunuz noktalar var, yanlış olan noktalar var düzelteyim.

    1-2015 ve sonra asic cihazlar çıkınca btc için gpu mining bitti. O zamanın btc düşüşün de etkisiyle r9 280x/290 gibi mining kartları piyasaya saçıldı, akabinde aylar içinde btc'nin değeri de yaklaşık %86 azaldı. 2018 boğası sonrası Ether'in 700 doları görmesiyle insanlar riglerini kapattılar, bunu o zamanın poollarının toplam hashratelerine bakarak görebilirsiniz, kimse ayda yarım dolar için enayi gibi makine çalıştırmaz. Boğada hesapladığınız Roi düşüş piyasasında işlemez. Kwh fiyatı/kazım zorluğu/pool fee vs. gibi etmen var, bunlar ayı piyasasında bir anda eksiye sokar adamı.


    2-2015 ortası, 2018 ilk çeyreği forumda olan arkadaşlar çok iyi bilir ki yağmur gibi ekran kartı yağdı ikinci ele. Dediğiniz gibi bir durum olmadı, aklını kullanıp kart alan madenci de mutlaka olmuştur orası ayrı. 2018 için söyleyecek olursam şubatta 4000tl dedikleri rx580'i ben 4 hafta sonra 500tlye aldım.


    3-Şu an mining dışında dünyada yarı iletken krizi var, mining çok büyük bir sebep fakat yarı iletken tedariğinin yeterli olmamasının eklenen etkisi var.


    4-Madencilik kripto para işinin tabiri caizse boku püsürüdür, işin ameleliğidir. Kılçıksız para gibi gözüktüğünün farkındayım ama bu işten sadece 2 kesim kazanır;(haklı olduğunuz noktaya geliyorum) elektrik maliyeti düşük olanlarla birlikte maliyetine bile olsa "bir şekilde yükselir" diye çalıştıranlar ve madencilik malzemesi satanlar. Hatta 10 madenciden 9,9 u düşüşte patlar, son girenler ise direk batar. Nedense ekipman satanlar hiiç ama hiç zarar etmez, asıl parayı cukkalayan onlardır çünkü :)


    Uyarı/yorum; ekran kartı fiyatlarının yüksekliğinin sebebi olan, al/sat becerisinden yoksun açgözlü bankamatik memuru gibi bu işe girip her ay para bekleyen en son halka yeni yetme madenciler varya itisnasız hepsi zarar edecektir, etmelidir de çünkü müstahak. Kazımına inanlar kalacak, ekipman satanlar bir sonraki boğaya kadar paralarını sayacak, gpu bekleyen oyuncular ise en fazla 2-3 ay daha sabredecek. Hayırlı forumlar :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DB7A8DFB -- 8 Mayıs 2021; 6:4:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam dediğim gibi bu işten çıkanlar yaptıkları büyük hatanın farkında değillerdi. Ekserisinin sermayesi de yetersizdi. Bunu bir nevi borsa gibi düşünmek gerekir. Yatırdığınız miktarı unutacaksınız. Bu kadar basit. Yani kaybını göze aldığınız miktar ne kadar büyükse karınız da ileride doğru orantılı olarak o kadar büyüyecek. Bu esnada riglerini çalıştıranlar bugün milyonluk.


    Silikon arzındaki sorun kısa vadede çözülecek gibi değil. En az 2022ye kadar sürecek. Dahası Apple'ın dahi etkilenmeye başladı ki Apple'ın etkilendiği kıtlık diğerlerine neler yapar siz düşünün.


    Madencilik bence bu işin en risksiz kısmı. Bugün 8-10 ayda kendisini amorti eden bir başka iş dalı yok. Burada hatayı yapan şıp diye parasını çeken madenciler. Olması gereken belli: Kazın, bırakın, biriksin. 2 sene sonra ne olacak kim bilir. Ama dediğim gibi insanlar 'ya batarsam' korkusu içinde yaşadıkları için bu tür riskler alamıyorlar. Bir de çekip durmadan parayı dönüştürenler var. Bunlar kısa vadede kazanabilir ama uzun vadede bence batacaklar zira bu habis bir içgüdüdür ve insanı kumarbaz yapar. Kumarı da bilindiği gibi çok küçük istisnalar haricinde neredeyse her daim oynatanlar kazanır. Güvenli liman belli, kısa vadede vıurgınculuktan ziyade uzun vadede belli bir düzeyde getiri için insanların oraya yanaşması gerekir.


    Uyarı/yorum: Şu anda dahi ekran kartı almaya (mantıklı fiyatlardan olmak koşulu ile) ve kazmaya devam eden, azıcık da aklı ve vizyonu olan herkes cebindeki 20K sermayeyi en fazla 1 yıl içerisinde 100K'ya çıkartacak. Adet yerini bulsun ve ytd diyerekten bitirelim. :)





  • Cip sıkıntısı var üretim sınırlı sınırlı olan kartı havada kapıyorlar olay bu

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.