Şimdi Ara

Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
5.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sırf bu ekran kartlarındaki saçmalık üzünden uzun zamandır toplamayı düşündüğüm sistem benden fersah fersah uzaklaşıyor. Bari onboard ekran kartlı güzel bir anakart alayım.


    Var mı önerisi olan?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: semihimes

    Devlet katma değer vergisini de, gelir vergisini alıyordur şirketlerden. Devleti her boka karıştırmaya bu kadar meraklı olmayın, genelde en ahlaksız, arsız, hırslı, güç sevdalısı adamlar devleti yönetiyor, yönetmeye aday oluyor. Ahlaksızlar yılda bir kere hasadı olan soğan deposu ve patates deposu basıp görüntü yaptılar, toprağa çapa vurmamış tarım cahili şehirli fabrika işçilerine.



    Alıntıları Göster

    Stokculuk,karaborsacılık suctur.Bunu yapıyorsan vergini de odeyeceksin,Cezası varsa onu da odeyeceksin.


    Biri araba stoklasın,biri kart stoklasın,biri islemci stoklasın.Bunu yapıyorsan sonuclarına katlanman gerekir.


    Ayrıca 1080Tİ dedigin kart kac yıllık kart kac para yapması gerekiyor?5600XT ler 2060 lar 3000TL den alındı 1 yıl kullanıldı.Bunlara 5500-7500-9500-11500 yazmak cok mu dogru?


    Adam islemci stokluyor 1000 lira koyup geri satıyor.


    Mining denilen ne oldugu belirsiz seye ise duzenleme cok daha onceden gelmeliydi.Yukarda yazmıs adam 1000 tane kart almıs Youtube da sov yapıyor demis. 1000 tane kart alan adam Son Kullnıcı mı?Tuketici Mi?Bireysel mi?


    Tek arguman da alamayan aglamasın.Umarım bu stokculara,karaborsaya sebep verenlere, fahis fiyat koyuyorsa eger distribitorlere gereken cezalar verilir.





  • Konu sadece arz-talep degil oraya indirgemek yanlıs, isin isinde toptancılık var,stokculuk var,karaborsa var,fahis kar var,yattıgın yerden tek kurus vergi odemeden ne oldugu supheli mining le koseyi donme istegi var.


    Arabayı Galerici,Al Satcı Stoklasın, Bilg. Karaborsacı,Al Satcı Stoklasın.Sonra Arz Talep...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: astegon

    Sırf bu ekran kartlarındaki saçmalık üzünden uzun zamandır toplamayı düşündüğüm sistem benden fersah fersah uzaklaşıyor. Bari onboard ekran kartlı güzel bir anakart alayım.


    Var mı önerisi olan?

    Onboard VGA ile oyun oynama dusunceniz varsa alacagınız islemciler belli 3400G,4650G,4750G paran yoksa Athlon 3000G ve buna Uygun A320/520 B450/B550 Anakart...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso

    Onboard VGA ile oyun oynama dusunceniz varsa alacagınız islemciler belli 3400G,4650G,4750G paran yoksa Athlon 3000G ve buna Uygun A320/520 B450/B550 Anakart...



    Alıntıları Göster

    Yok hocam oyun oynama gibi bir derdim yok bu ekran kartlarının ultra delirmiş hali durumunda.


    Ekran kartını ileride alırım.


    Intel işlemcilerde F takısı dışında UHD 6XX serisi destekliyor sanırım yanlış biliyorsam düzeltin.

  • Evet artık itiraf etmenin zamanı geldi. Fiyatları ben şişiriyorum.
  • Sabırla beklettiğim AAA oyunlar vardı. Bu gidişle kart Mart alamayacağım r7 370 le eski nostalji oyunlar ile idare ediyorum. Piyasa normale dönmezse oyunları YouTube dan izliyeceğim artık başka çare yok.
  • huso kullanıcısına yanıt
    Peki hocam birşey demek istiyorum. Şimdi bu ekran kartı üreticileri madencileri el üstünde tutup oyuncu kesimi önemsememesi oyun piyasasında krize neden olmaz mı ?
    Ekran kartı olmadığından yada olupta fahiş fiyatlı olduğundan çoğu kişi eminim pc toplamaktan vazgeçiyor. Vazgeçince de diğer PC bileşenleri dolayısıyla satılmıyor. Bu durum bir kriz oluşturmaz mı ? İşlemci anakart ram ve diğerlerinin üreticileri toplanıp ekran kartı üreticilerine dava açabilirler mi ?
    Sadece bilmediğimden soruyorum bu konu aklımı çok kurcalıyor iyi forumlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben xbox series s/x e geçip bu saçmalıktan kurtulacağım. Klavye mouse desteğide var. Fazla fazla yeter.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

    AMD-Nvidia memnun cepleri doldu 2-3 yılda yapacağı kar marjını 3-4 ayda yaptılar.


    Mining yapan adam memnun 3x 3080 ile ayda 6 bin kazanıyor.


    Miningcilere kart satanlar memnun 2K lık kartı 6K ya, 4K lık kartı 10K ya sattılar.


    Partner, distribütör, bayiler memnun satışları patladı ellerinde tek bir kart yok onlarında cepleri doldu.


    Borsa ile uğraşan memnun kafayı çalıştıran mining yapandan bile fazla kazanıyor.




    Tek memnun olmayan kesim gta 5 tayfa. Arkadaş dünya sizin kıytırık oyunlarınızın etrafında dönmüyor. Hemen saldırmadan belirteyim bende oyuncuyum ama kusura bakmayın gerçekten 2-3 oyun oynıcaksınız diye bu kadar ağlayıp zırlamalar baya komik. Dünyada şuan cripto para krizi var kalkmış biz oyuncular hebele hübele diye ağlıyorsunuz ne oyuncusu olum? oyuncu kim? kimin umurunda? milyarlarca dolarlık bir pazar şuan uçmuş gidiyor ama ''biz oyuncuları önemseyin'' kafasında polyanacılık oynuyorsunuz. Evet şuan beyaz sarayda gamerlar konuşuluyor  


    Tutturmuşsunuz ben oyun oynıcam bana eski fiyatlardan kart satın. Tamam kardeşim tek başına günde 70-75 lira kazan 3080 i 7-8 bin liradan, günde 50 lira kazan 5700XT yi 3500 liradan versinler sana bir sen akıllısın çünkü bu kartları neredeyse 3-4 ayda kendini amorti edecek fiyatlara hemen size versinler...



    Ekran kartı pazarında oyuncunun pozisyonunu net olarak tarif etmiş arkadaş, diline sağlık.

    Böyle yüksek kârların döndüğü bir pazarda oyuncuyu kimsenin ipledigini, umursadığını ben de sanmıyorum.

    Ancak ekran kartlarını sadece oyun dünyasından ibaret saymak yanlış bir mantık olmuş. Zira pek çok ofis programı ve programcısı belli yazılım ve projeler için böyle güçlü kartlara ihtiyaç duyar.
    Yani bireysel alıcıların temsil ettiği pazar zannedildiği kadar küçük ve önemsiz değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutsall1 -- 9 Mart 2021; 16:25:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Peki hocam birşey demek istiyorum. Şimdi bu ekran kartı üreticileri madencileri el üstünde tutup oyuncu kesimi önemsememesi oyun piyasasında krize neden olmaz mı ?
    Ekran kartı olmadığından yada olupta fahiş fiyatlı olduğundan çoğu kişi eminim pc toplamaktan vazgeçiyor. Vazgeçince de diğer PC bileşenleri dolayısıyla satılmıyor. Bu durum bir kriz oluşturmaz mı ? İşlemci anakart ram ve diğerlerinin üreticileri toplanıp ekran kartı üreticilerine dava açabilirler mi ?
    Sadece bilmediğimden soruyorum bu konu aklımı çok kurcalıyor iyi forumlar.

    Ben de son kullacıyım hocam mantıken dusundugunde VGA VİDEO GRAPHİCS ACCELERATOR yani Video Grafik Hızlandırıcı , isin icinde Grafik var.Grafik de nerede var?Exel Tablolarında,powerpointte,Sunumlarda,Ekonomik Cizelgelerde,Muhendislikte,mimarlıkta,Tıpta,uzay calısmalarında ve Oyunlar da var.


    Bu mining deyip sozde maden avına cıkıp her gun maden cıkaran kesim gidip Altın,Gumus,Bakır vb cıkarmıyor.Bir tane sahsiyet cıkmıs ben Sanal Para icat ettim demis.Bunun icin de son rakamı belli ne zaman bitecegi belli, burada sozde islem onaylanmaları icin Matematik Formulleri koymuslar.Biraz baktıgında Nete hemen bitmesin son rakama ulasılmasın diye de son yıllarda hızı yavaslatıldıgı soyleniyor.


    Konuya Donersek mantıken cıkıs amacı Grafikleri Hızlandırmak 8K video seyredeceksin İslemcin kodları cozemiyor,yetmiyor ona yardım etmek,Modelleme yapacak,3D yapacak onları yapmada islemciye yardımcı olmak,Oyun oynayacak o grafikleri olusturup hızlandırmak, 24 saat durmadan calıssın sozde maden cıkarıyorum diye kayıt tutmak degil...


    Burada toplu bir tepki olması lazım bence Mesela Tuketiciler birlesecek Ornegin Turkiye de bu siteler ile tanısıan ya da TV de Nette bu haberleri okuyan,goren cıkacak bir tepki koyacak 1milyon Son Kullanıcı diyecek ki Boykot Ediyoruz NVİDİA/AMD almıyoruz aldırmıyoruz ne zaman ki bize saygı duyup gercek fiyatından satmaya karar vermediginiz surece diye bunu Sanal Alemde bu firmalra guclu sekilde gosterecek, Almanya da cıkacak 2 milyon kullanıcı mediamark,Metro vs dir Ekran Kartı Almıyoruz diyecek ve bu Dunya Capında bir akıma donusecek mesela bir zamanlar hastalıga dikkat cekmek icin Challenge vardı herkes birseyler yapıyordu.Sonucta Seslerini duyuracaklar bu firmalar da anlayacak ki pabuc pahalı o sekilde birseyler degisebilir.


    isin ureticiler kısmına gelince ise orası biraz daha zor ve karmasık bence Cunku bu Partnerler Asus,MSI,G,gabyte,Asrock,Colorful vb hem Anakart uretiyor, hem Ekran kartı uretiyor, hem laptop uretiyor hatta SSD ve Ram uretiyor.bunlara bir tedarikci olarak tepki koymak cok kolay oldugunu sanmıyorum.Bunların insafına kalıyor herkes...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark matter

    Konu sahibi arkadaşımız sanırım arz talep olayını hiç duymadı gibi duruyor.

    Arz talebin ne olduğunuz da bir ürünü 2-3 kat fiyata satmanın ne derece ticaret ne derece haksız kazanç olduğunu da çok iyi biliyorum merak etme. Sen kimden yanasın onu söyle. TÜketiciden mi yoksa 2-3 kat karla milleti kazıklayanlardan mı?

  • Talep enflasyonu tamamen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence ekran kartı ve çip üreticilieri yapıyor. Hatta diyebilirim ki bu ETH'nin fiyatını bu şirketler şişiriyor böylece satış yapıyorlar ama bunu ispatlayamam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Bence ekran kartı ve çip üreticilieri yapıyor. Hatta diyebilirim ki bu ETH'nin fiyatını bu şirketler şişiriyor böylece satış yapıyorlar ama bunu ispatlayamam.

    Ben hatta bu firmaların mining yaptığından bile şüpheleniyorum.

  • StarForce kullanıcısına yanıt

    nvidia mining yapıyor bence çok büyük tesislerde

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.