Şimdi Ara

EDIFIER S730 2+1 300 WATT SPEAKER

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
6.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deneyen veya sesini duyan varmı perfornası fiyatına değermi acaba?



  • bende almayı düşünüyorum ama çok fazla yorum bulamadım
  • Alet çok sağlam. Bende var. Yeni aldım sayılır. Macbook ile beraber iyi bir ikili oluşturuyorlar. Maclerin ses çıkışları gerçekten iyi. Optik çıkış olduğu için bilgisayarda, Edifier ın optik girişine bağlıyorsun. Cayır cayır dinliyorsun. Kablo ile bilgisayarı bağlamak istemiyorsan bir tane Airport Express alıyorsun. Aynı optik çıkıştan müziği bu sefer kablosuz ağ üzerinden dinliyorsun. Bunlara rağmen ses yeterli gelmiyorsa,

    1) Audinst Hud MX-1 Usb DAC alıyorsun. Edifier'ın line-in girişlerinden kaliteli ve akış yönü belli bir rca kablo ile bağlıyorsun. (Harici ses kartı bu. Manyak bileşenlere sahip). Ses yine yeterli gelmiyorsa:

    2) Audinst'in dijital analog dönüştürüvü opampını opa627bp ile değiştiriyorsun. (2 tane alıp tek kart üzerinden birleştiriyorsun) Alet çift çekirdekli bilgisayar gibi oluyor. Performans iyice yükseliyor. Baktın yine olmadı:

    3) Audinst'e bir tane "linear regulated power supply" alıyorsun. Bu zaten son nokta oluyor. Cihaz kopuyor.

    Bu anlattıklarımda Edifier S730 hep edilgen durumda. Ses kaynağının kalitesinin her artışına alet aynı tepkiyi veriyor. Ses gitgide güzelleşip, berraklaşıyor.

    İşlemler biraz masraflı oluyor ama. Güzel oluyor yine de. Eğer elinizde gerçekten iyi bir ses kartı yoksa, (Creative leri falan geçiyorum. Burada USB DAC lardan bahsediyorum) ve audio cd den lossless olarak riplenmiş şarkılarınız veya flac albümleriniz yoksa cihazın farkı anlaşılmıyor. Burası en önemli noktası. Yoksa beklentileriniz boşa çıkabilir.




  • 2.1 olarak alınabilecek en iyi sistemlerden
  • kesinlikle kendin test etmeni öneririm böyle bir bass başka cihazda duyamazsın
  • The Edifier S730 did well in this segment too, especially with the volume and bass levels turned up. But overall, didn't sound as fun or involving as the Gigaworks T3.

    http://au.hardwarezone.com/reviews/view.php?cid=9&id=2814&pg=9
  • S730 GERÇEKTEN GÜZEL CİHAZ. VATAN BİLGİSAYARDA CİHAZI DENEME ŞANSI BULDUM BASSLAR ŞAHANE 300W OLMASI DA ARTI BİR AVANTAJ. CİHAZA 3 FARKLI CİHAZ BAĞLANABİLİYOR VE KUMANDA ÜZERİNDEN DE İSTEDİĞİN ŞEYE GEÇEBİLİYORSUN. AYRICA BAS HOPARLÖR KUTUSUNDA 2 TANE PASİF RADYATÖR VAR SANKİ 3 TANE BAS HÖPARLÖRÜ VARMIŞ GİBİ DURUYOR.
  • arkaşlar edifier s730 u bende araştırdım gerçekten çok sağlam bi cihaz gittim topkapı vatanda sesinide dinledim bana sorucak olursanız z5500 den ses kalitesi daha iyi gücü değil belki ama bass ve tizz lerde süper ki zaten 300 wattlık bi cihazı son ses açamasınız:)
    + olarak bi kaç bişey daha ekliyecem creativ t3de olan bi bass olay var slam bass denen bi özellik
    o basit 80Wlık cihaz 375 tl sebebi slam bass özelliği olması
    aynı özellik edifierdede var
  • Başka bir başlıktaki kendi yorumumdan alıntıdır:
    "Benzer bi durumda ben bu hafta oyumu S730 dan yana kullandım. Almadan önce kafama takılan ve objektif cevap bulamadığım pek çok şeyi paylaşmak istiyorum. Öncelikle Z-5500 ile farklı kulvardalar ama "kıyaslanmaz, o nu döver, bu diğerini parçalar" yorumlarına katılmıyorum, sebebini açıklıyacağım. S730 un subwoofer ünitesi çok daha ciddi ve güçlü, z-5500 son seste s730 kadar tok vuramadığı gibi uzaklaştıkça bas efektleri zayıf geliyor kulağa. Zaten aradaki boyut farkından bu durumu kestirmek mümkün. S730 un subwoofer ı Z-5500 den %30-40 daha büyük. Uydulara gelince Edifier in uyduları övüldüğü kadar başarılı değil, oldukça iyi olmakla ve yüksek seslerde tıkanmamakla beraber insanı büyüleyen bir berraklık yok. Elbette tizlerde ve orta seslerde z-5500 uydularından daha başarılı ama ben yinede ilerisi için kaliteli bi markanın iki uydusunu alıp değiştirebilirim diye düşünüyorum. Kontrol konsolu çok kısıtlı imkanlar tanıyor, ses kaynağı seçme, balans, tiz, bas, woofer ve ses seviyesi ayarından ibaret herşey. Biraz daha ince ayar v.s. olabilirdi ama uyduların kabiliyeti ile sınırlı kalmış ayarlarda. Sonuç olarak salonda da kullansanız, odanıza da koysanız her iki sistemden yakın performans elde ediceksiniz ! Neden mi ? Çünkü günlük kullanımda, S730 için komşuları rahatsız etmeden, eşyaları devirmeden, sağlığınızı bozmadan çıkabileceğiniz woofer seviyesi 10/20, ses seviyesi ise 20/50+boost ! Bu konuda samimiyim, müstakil eviniz varsa durum başka tabiki... Dolayısı ile uzun vadede uyduları değiştirmek gibi bir fikriniz yoksa her iki sistem de alınabilir. Özellikle film ve oyun ağırlıklı bir kullanım için ben z-5500 tavsiye ederim, tek sebep 5+1 olması. Öte yandan S730, uyduları olmasa, sırf subwoofer ı için bile alınabilir bu fiyata ! Çok kaliteli, şık ve potansiyeli yüksek. HI/FI sistemlerde kullanılan 2 ön uydu ile 3-4 bin tl lik bir sistemin performansı elde edilebilir. Ama kristal berraklığında ses beklentisi ile değerlendirirsem z-5500 e 4/10, S730 a 6/10 verebilirim. "




  • arkadaşlar kolay gelsin bende cüneyte katılıyorum 5+1 düşünenlere birşey demem ama üst düzey 2+1 düşünenlere tek tavsiyem s730 bu cihaza diyecek birşey yok tek kelimeyle harikaaa
  • ooooo arkadşlar vatanda indirim başlamış edifierde%20 indirim var hadin vatana
  • arkadaşalr bunu sorunsuzca bağlayabilirmiyiz notebook'a ?

     EDIFIER S730 2+1 300 WATT SPEAKER


     EDIFIER S730 2+1 300 WATT SPEAKER


     EDIFIER S730 2+1 300 WATT SPEAKER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GitarxtanbuL -- 27 Temmuz 2011; 14:04:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

    arkadaşalr bunu sorunsuzca bağlayabilirmiyiz notebook'a ?

     EDIFIER S730 2+1 300 WATT SPEAKER


     EDIFIER S730 2+1 300 WATT SPEAKER


     EDIFIER S730 2+1 300 WATT SPEAKER



    PC YAZAN YERDEN BAĞLAYABİLİRSİNİZ.




  • lanet z5500 den kurtulayımda isyan ettim ya 2 kolonda ses var birinde yok 3 ünde var 2 sinde yok yok olmuyo beceremedim yada benim notebook la uymadı

    alırım bunu canvar gibi kullanırım ya hiç vallahi

    teşekkürler @acemi_user
  • Evet PC çıkışından bağlarsın, laptopta da kulaklık jackına takarsın. Harika olur, Allah herkese nasip etsin :D
  • amiiinnnn (:
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LUZz

    Evet PC çıkışından bağlarsın, laptopta da kulaklık jackına takarsın. Harika olur, Allah herkese nasip etsin :D


    duan kabul oldu arkadaşım bugun aldım

    herkeze nasip olur inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL


    quote:

    Orijinalden alıntı: LUZz

    Evet PC çıkışından bağlarsın, laptopta da kulaklık jackına takarsın. Harika olur, Allah herkese nasip etsin :D


    duan kabul oldu arkadaşım bugun aldım

    herkeze nasip olur inşallah

    Bu akşam ben de sipariş veriyorum, sesi şahane bir sistem, mhc serisi sony müzik seti ararken kararım 90 derece değişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 21 Kasım 2011; 16:33:52 >




  • Hayırlı olsun arkadaşlar bende 1.5 haftadır kullanıyorum çok memnunum.
  • güle güle kullanın arkadaşlar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.