Şimdi Ara

Dsg sorunu ve doğuş otoda yaşadıklarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
3
Favori
16.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu bir ben yandım siz yanmayin hikayesidir. 2014 model otomatik passat marka aracimin tum bakımları dogus oto da yapilmistir. ( bir kismi esenyurt bir kismi da maslak olmak uzere) bundan 2 sene önce herkesin bildiği kronik dsg sanziman sorunu yasadim, o zamanki parayla (şubat 2020) 30bin masraf çıkartıp daha sonra iyi niyet garantisi adi altinda 7.272TL masraf çıkartıp tamir ettiler, eyvallah deyip geçtim. Olaydan 2 sene geçmeden tekrar ariza verdi, ben de nasıl olsa 2 sene gecmedi, tum bakımlarımiz da dogus otodan, heralde sorun çıkarmazlar diyerek yine dogus oto maslaka gittim, ama tabi lafi dolandırıp bir sekilde parça onarım garantisi 1 sene deyip 3.414TL masraf cikardilar. Ona da eyvallah deyip ödemesini yaptım, artık huzur icinde arabayi kullanmayı beklerken, aradan 2 ay gecti yine ariza verdi dsg. Bu sefer 1 sene icinde oldu merdiven altı sanayi isletmesi degilki ustune yatsın derken, yine çeşitli bahanelerle garantiden karsilanamayacagini bu şartlarda dsg nin tamir edilemeyeceğini belirtip, sanziman degisimi gerektigini söylediler.Siz tum bakımları serviste yaptığınız icin 30% indirimli tarife deyip 67.333TL masraf çıkardılar. Tum bakimlari, tamirleri cebimden para odeyip karsilamama ragmen ne garanti kapsamında ne de iyi niyet garantisi kapsaminda değerlendirilmediği gibi 2 ay önce tamir edilen ürüne sahip çıkmadılar ve fahiş fiyatlarla adeta bir soyguna dönüştü. Servisin ilgisizligi ve süreci geciktirmesi de baska bir konu. Tum faturalar elimde belgeli şekilde bulunmaktadır. Bu süreçte verdiğim para da çöpe gitmesiyle beraber totalde 10k,gunumuz değeriyle 30k ya yakın bir parayı benden alıp bozuk dsg ile basbasa bıraktılar, en ufak yardimci olmadılar, duzgun bir dsg ustası bulup guzel şekilde hallettim şükür ama yaşadığım tecrübeyi herkesin bilmesini istediğimden sesimin ulasabildigi yere kadar mucadele edicem, dogus otoya adim atarken herkesin bir kere daha dusunmesini, benim yaşadığım mağduriyeti yasamamasini temenni ediyorum. Bir kişiye bile faydası olsa ne mutlu bana.Buraya kadar okuyanlara sabırlari icin teşekkür ederim








  • İşte diyoruz da dinletemiyoruz. Çift kavramaların hepsi, özellikle dsg ayrı bir sıkıntılı şanzıman. Possatçı tayfa, polocu tayfa, golfçu tayfaya anlatamadık bir türlü. Vw abi ikinci eli iyi abi diyen tipler yüceltip durdu markayı. Gidin PSA grubundan tam otomatik alın, temiz temiz binin dedik ama vw ci tayfa hemen damladı. Yok boya atıyormuş, dizellerde adblue sorunluymuş bilmem ne. Siyah tavan boyası atıyor ama bu seni yolda bırakmıyor. Ufak bir ücrete yaptırabilirsin, ya da öyle binersin. Dizellerde adblue deposu hatası veriyordu eski yıllarda pevgeot grubu değiştiriyor. Hatta bu forumda 3008 inde adblue sorunu yaşamış aracın garantisi bitmesine rağmen pevgeot sadece sadece işçilik ücreti alarak adblue deposunu değiştirmiş. Adblue senin yolda kalmana da sebep olmuyor dsg gibi. Arkadaşın yazdığı gibi 60 70 bin TL'lik masraflarda çıkarmıyor.

    Kullanan kişilerin Dsg eleştirisini anlarım. Sonuçta tecrübedir. Fakat çoğu kişinin bu şanzımanı kullanmadığı halde kullanmış gibi yorum yapması anlaşılır gibi değil (Yazılan cümlelerden belli oluyor). Kullandığımız araçların hiç birisi mükemmel değil. Kendi aracınızı övmek için diğerlerini kötülemeyi bırakın.

    Konu sahibi "Başkalarının da başına gelirse yaşamasınlar." diye düşünerek yaşadığı tecrübeyi paylaşmış. Aracını sevmeseydi ilk tamirden sonra satardı. Doğuş gurubunun bu kadar sadık bir müşteriye uyguladığı muamele kabul edilir gibi değil. Bu saatten sonra bu şartlarda servise gidilmez. Madem garantisi yok. Neden 2-3 kat fazla para vereyim?

    konu sapmasin diye yazmadim yoksa tamamen şeffafim, dislilerde kırık oluşmuş ve son halinde sanzimandan ses gelmeye başlamıştı, 2 ay önce güya tamir edilen sanziman nasil o hale geldi ayrı konu tabi, o yüzden usta once maksimum 10bine tamir edebileceğini söyledi ancak durumu gördükten sonra sıfır sanzimanin daha uygun olacağını kararlastirdik, vw nin verdigi fiyatın kabaca 3 te 1i fiyatına sıfır sanziman takildi araca, en azindan 2 yıl garantisi oldu. Usta adi vermeyi uygun görmüyorum su anda çünkü reklam amaçlı başlık actigim dusunulsun istemiyorum, benim amacim tamamen yasadigim süreci paylaşmak.
    ben elimde tutmayıp satsam araba kaybolmuyor ortalıktan, alan kisi yaşayacaktı aynı sorunu. Kimin yasadiginin ne önemi var, ben sattim kurtuldum gibi anlayış bende olmadi hiçbir zaman, alan kisinin yaşadığı sıkıntı sizin vicdaninizi hiç mi rahatsiz etmeyecekti? bu arabalar üretildi, kullanılıyor ve sorun yasanirsa da muhattaplari şikayet edilecek doğal olarak.dsg sorunlu sat kurtul, satmıyorsan da şikayet etme anlayışına sahip birinin beni samimi bulmamasina nasil üzüldüğümü anlatamam:)
  • Geçmiş olsun…arızalar neydi? Kavrama, mekatronik ya da başka?
    Aynı arıza tekrarlandıysa ücretsiz halletmeleri gerekirdi, genel merkeze duyurdumuz mu sorunu?
  • dışarda ne kadara yaptırdınız?

  • Burda baş bas bagirdik DSG kronik sorunlu er geç her fani bunu tadacak Hep Derim hem sol ayağım cennete hem de sorunsuzluk yok eyle dunyaa 

  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    ilk gittiğimde kavramasi değişti 4.472TL lik kismi burdan geliyor, sonraki gidisimde de ilk gidişimde degisen sanziman rulman seti değişti ancak aynı parça olmasina ragmen parça garantisi kapsamında bile degerlendirilmedi. Servis elemanı durumun ilgili birimlerce herkes tarafından bilindigini ancak yapılacak birsey olmadigini söyledi, 67bin tl lik tekliften sonra köprüleri tamamen attım açıkçası direkt arabami aldim, 3 ay önce gittiğimde 10 gun civari oyaladilar beni ama bir sonuç alamadim. Bundan sonra tek amacım sesimi duyurabildigim kadar duyurmakki başkaları da benim gibi magdur olmasın
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Sirket arkasında dursa bunlar yaşanmaz ama işte maalesef hem kusurlu araba sat hem de bunu bir kazanç kapısı gör.
  • Kaplan261 kullanıcısına yanıt
    Ozelden yazıyorum dostum ama cok daha makul rakama yaptırdim üstelik vw nin vermediği garantiyi verdi usta:)
  • redkit86 R kullanıcısına yanıt

    cevap için teşekkürler keşke daha başta o ustaya gitseymişsiniz.


    Allah bizi korusun bu beladan amin.

  • Kaplan261 kullanıcısına yanıt
    zaten usta ilk önce bana getirsen maksimum 5bin tl ye hallederdim bunlar yapamadıklari gibi daha da bozmuş dedi. İşte her bakima dogus otoya goturdugum için muhattap alirlar sandim ama yanilmisim,ki ben ciddi odemeler de yaptım ona ragmen sorunu cozmediler. Belki araç elimde kalacak satamiycam ama hiç dert etmiyorum dedigim gibi bir kişi bile bundan ders cikarsa yeter bana.
  • defiant82 kullanıcısına yanıt

    İşte diyoruz da dinletemiyoruz. Çift kavramaların hepsi, özellikle dsg ayrı bir sıkıntılı şanzıman. Possatçı tayfa, polocu tayfa, golfçu tayfaya anlatamadık bir türlü. Vw abi ikinci eli iyi abi diyen tipler yüceltip durdu markayı. Gidin PSA grubundan tam otomatik alın, temiz temiz binin dedik ama vw ci tayfa hemen damladı. Yok boya atıyormuş, dizellerde adblue sorunluymuş bilmem ne. Siyah tavan boyası atıyor ama bu seni yolda bırakmıyor. Ufak bir ücrete yaptırabilirsin, ya da öyle binersin. Dizellerde adblue deposu hatası veriyordu eski yıllarda pevgeot grubu değiştiriyor. Hatta bu forumda 3008 inde adblue sorunu yaşamış aracın garantisi bitmesine rağmen pevgeot sadece sadece işçilik ücreti alarak adblue deposunu değiştirmiş. Adblue senin yolda kalmana da sebep olmuyor dsg gibi. Arkadaşın yazdığı gibi 60 70 bin TL'lik masraflarda çıkarmıyor.

  • star scream S kullanıcısına yanıt

    dikkatli kullanıldığında EDC DSG ye oranla çok daha sorunsuz sağlam bir şanzıman bunu sadece kendi aracımı mukayede ederek değil 3 araçla tecrübe ederek söylüyorum elbette var EDC ninde çok şikayetleri ama kendi aracım megane 3 2014 dci edc , pederde 2015 kadjar edc ve şirketteki 2016 fluence edc de sorun yaşamadım.

  • doğuşun istediği rakamları yazdınızda dışarıda yaptırdığınız rakamı neden özelden gönderiyorsunuz?

    Yazsaydınız arızalı parçayı, ödediğiniz rakamı, süreyi, hatta yaptırdığınız yeri herkes faydalansa daha iyi olmaz mıydı?

  • @daswagen noldu ya bu konuya girmez oldun

  • Konu sahibi "zaten usta ilk önce bana getirsen maksimum 5bin tl ye hallederdim bunlar yapamadıklari gibi daha da bozmuş dedi" yorumu yapmış.


    Zaten asıl sitemi VW ya da DSG'ye değil yorum yapanlar onu anlayamamışlar.

  • 2015 sonraki modellerde ki DSG daha az bozuluyor diyollaa. yanlış model araç almışsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 20 Şubat 2022; 21:40:33 >
  • Kaç liraya yaptırdığınızı yazsaydınız, referans alırdık.

  • Sizin arabanin mekatronikteki basinc tupunde ariza var hemen youtube tamirhane kanalina bakin bos yere dogusa gitmeyin usta cok saglam istanbuldan antalyaya gidicektim tuzlada yonlendirdi tamirhane kanalina kesinlikle bakin
  • gercekbeko G kullanıcısına yanıt
    konu sapmasin diye yazmadim yoksa tamamen şeffafim, dislilerde kırık oluşmuş ve son halinde sanzimandan ses gelmeye başlamıştı, 2 ay önce güya tamir edilen sanziman nasil o hale geldi ayrı konu tabi, o yüzden usta once maksimum 10bine tamir edebileceğini söyledi ancak durumu gördükten sonra sıfır sanzimanin daha uygun olacağını kararlastirdik, vw nin verdigi fiyatın kabaca 3 te 1i fiyatına sıfır sanziman takildi araca, en azindan 2 yıl garantisi oldu. Usta adi vermeyi uygun görmüyorum su anda çünkü reklam amaçlı başlık actigim dusunulsun istemiyorum, benim amacim tamamen yasadigim süreci paylaşmak.
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    2014 yılında sıfır olarak aldim araci:)
  • emres37 kullanıcısına yanıt
    yani hadi dsg yi az cok biliyor bekliyorduk, o yuzden hep servise bakima götürdüm zaten, olası bi ariza da yardımcı olurlar diye düşünüyordum. Bugunun parasıyla 30k civari bir harcama yaptim serviste ve elimde dislileri kirik, sanziman sesiyle giden bir araç kaldi. Bu gibi durumlarda sıkıntı yasayacaksak neden bakima servise goturelim mesela ne anlamı kaldi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.